Mai ellenfelünk: önmagunk

Néhány ködös emlékünk lehet már csak a Readingről, amely 2008-ban esett ki a Premier League-ből, és amely azóta annyi szálon kapcsolódott hozzánk, hogy mi magunk is meglepődtünk. McDermott csapata idén még nem nyert, viszont félni érdemes tőlük és még inkább magunktól: Reina nem véd jól (de lehet, hogy ma sehogy sem), a csatársor nem pontos, szóval nyugalom, csak a szokásos.

Rodgers a Readingből került a Swansea-hoz, ahhoz a Swansea-hoz, ami utána a Reading kárára jutott fel a Premier League-be. Brian McDermott, a Rodgerst váltó Reading-edző első otthoni meccsét a Swansea ellen játszotta, első győzelmét pedig az Anfielden, 2010 januárjában érte el egy FA-kupa rájátszásban. Nem mellesleg ez volt a Reading első győzelme az Anfielden. A meccsen egyébként büntetőt értékesített (ellenünk) egy Gylfi Sigurdsson nevű arc is, hmm.

Suso tegnap szerződést hosszabbított

A Reading idén még nem nyert meccset, hat meccsen három iksz és három vereség a mérlegük szegényeknek. Ez már csak azért is furcsa, mert Pavel Pogrebnyak, a csapat talán legnagyobb neve úgy lőtt nyolc gólt a PL-ben, hogy csak 11-szer találta el a kaput. A csávó tehát viszonylag ritkán nézi meg magának a kaput, de ha igen, akkor abból jó eséllyel gól lesz (a mi esetünkben ez saccra 100%-ot jelent). Ez már csak azért is gáz, mert az amúgy kérdéses Pepe Reina a PL jelenleg legrosszabb kapusa már ami a tizenhatoson belülről érkező kapura tartó lövések védését illeti: kb. minden harmadikat sikerült csak megfognia. Következtetés: Pogrebnyak nem lőhet kapura.

A kezdőnket több szempontból is megkavarhatja Rodgers: egyrészt Reina sérülése miatt (Jones fel, Gulácsi a padra), másrészt a három nappal ezelőtti Lengyelország – Anglia miatt. Gerrard biztosan nem bír már 2×90 percet, pontosabban bír, de csak komoly áldozatokkal, Johnson pedig elvileg lehozhatná, de éppenséggel egy pihenő sem ártana neki. Ezek alapján mi egy ilyen kezdőre szavazunk: Reina, Wisdom, Skrtel, Agger, Enrique, Allen, Sahin, Shelvey, Suso, Suárez, Sterling.

A számkivetett szerepében: Stewart Downing

Ahogy a tavalyi meccsek nagy részén elmondható volt, az ideieken pedig különösen elmondható: nem az ellenfél erőssége szab határt a jelenlegi Liverpoolnak, s nagyrészt nem is rajtuk múlik az eredmény. Mint mindig, most is azon fogunk elcsúszni (vagy nem), hogy nem tudunk elégszer veszélyes helyzetet kialakítani, nem tudunk elég gólt lőni. Ezért is nagyon nehéz mostanában a Liverpoolról írni, hisz a hibákat már ismerjük, ugyanarról meg kár beszélnünk.

(Azért verhető ez a Reading, még szép hogy.)

Képek: liverpoolfc.com