A hónap képe – szeptember

"Cogito ergo sum!"

Joe Cole újra itt, Suárez megállíthatatlan, Gerrard már egészséges, van még egy olaszunk, Hendersonról nem derült ki semmi, már rég kiszórtuk Poulsent, Aquilani marad, megy, marad, mégis megy, Suárez dobálja magát, de azért gólokat is lő, az Arsenal annyit nyer az Anfielden, mint mi, a golfütő elment, nem kezdünk erősen, de jó úton járunk, a Swanseat pedig mégis leraboljuk. Liverpool. Egy hónap. Egy kép.

Szinte fizikai fájdalmat okoz belegondolni, hogy milyen erős lehetne ez a Liverpool, ha nem lenne ennyi baja a helyzetkihasználással. A védelmünk kissé bizonytalan még, de egy nagycsapat potenciáljával bír, a középpályánk pedig simán ott van a Premier League legjobbjai közt. Lucas, Allen, Sahin, Gerrard: bármely csapat elégedetten csettintene, ha keretében tudná ezeket a neveket. És habár Suárez sok – némileg jogos – kritikát kapott mostanában, személyét pedig általános megvetés övezi, a legtöbb klub egy tizedmásodpercnyi gondolkodás nélkül elvinné.

Kicsit olyan ez a jelenlegi Liverpool, mintha lenne egy olyan Ferrarink, amihez nem adtak slusszkulcsot: gyönyörű, lerí róla, hogy gyors, precíz. Látszik, hogy gyönyörű. De egy hiányzó láncszem állásra kárhoztatja.

Sahin, a motor egy része, Suárez a design. Egy dinamikájában szép alkotás pillanatképbe, statikába kényszerítve. Ez ma a Liverpool.