Mégsem a fiatalokról szól

Már-már a régi szép BL-szereplések idejét idézi a Liverpool-Udinese: szinte már nem is emlékszünk rá, mikor járt ilyen patinás európai csapat az Anfielden. Egészen a Norwich elleni mérkőzésig azt mondtuk volna, hogy az EL – és vele együtt ez a meccs is – a fiataloké lesz, most viszont úgy tűnik, inkább a tavalyi kezdőnk fogja felhasználni arra, hogy valahogy visszajusson a pályára.

Downing tavaly eléggé (túlságosan is) hozzászokott ahhoz, hogy – függetlenül aktuális teljesítményétől (ami jórészt a nulla körül szóródott) – mindig ott volt a kezdőben. Ahogy Enrique is. És Henderson is. Arra viszont egyikük sem számított, hogy jön majd valaki, aki felrúg minden szokást, és a játékoshiány ellenére a nemteljesítőket egyszerűen tejfelesszájú kölkökre cseréli. Rodgers láncfűrésszel esett neki a keretnek kíméletlenül leaprítva minden gyengén szereplőt, most pedig néznek szegénykéim, mint egy öt gólt kapó Norwich.

Már csak azért is gáz hármójuk helyzete, mert Wisdom, Suso és Sterling úgy simultak bele a múlt heti Liverpoolba, mintha egész életükben a kezdőben lettek volna, ezt pedig a fent említett hármas egyike sem tudja elmondani, pedig több mint egy évvel Susóék előtt járnak a “Bizonyíts okosan”-ban. Downingék tehát most izzadnak rendesen.

Ennek megfelelően a kezdőnk nagyjából így fog kinézni: Jones, Johnson, Coates, Carragher, Enrique, Allen, Henderson, Shelvey, Downing, Borini, Asszaidi.

A meccsről igazából semmi biztosat nem tudunk mondani, egyetlen kósza megérzésünket röviden így foglalhatjuk össze: jó lesz ez, jó lesz ez.

Képek: liverpoolfc.com