Tudjukki újra az Anfielden

Mivel a Liverpool jelenleg a nem túl megtisztelő nyolcadik helyen – egy ponttal az Everton mögött – lazsál, az FA-kupa döntője pedig jóval nagyobb eseménynek ígérkezik, mint a hátralevő öt forduló együtt, bizonyos közönnyel tekintünk a mai mérkőzésre is – de csak bizonyos, mert a bűvös hetedik helyet (fizikai fájdalmat okoz ezt leírni) még nem ártana elcsípnünk.

A két csapat legutóbbi (október 29.) találkozóját a Liverpool nyerte, ami már csak azért is marad emlékezetes, mert Andy Carroll akkor is gólt lőtt, de még inkább azért, mert Charlie Adam büntetőt értékesített. Igen, volt ilyen mérkőzésünk. Hodgson West Bromja egyébként – nem meglepően – sablonos eredményeket hoz: az erősebbektől kikapnak, a gyengébbeket megverik, középtájt meg kiegyeznek egy döntetlenben.

A liverpooli Laokoón-csoport

Ezen persze nincs is mit csodálkoznunk, Roypapa jelszavai közt már régóta ott van a kiszámíthatóság és a középszer. Ő a kiscsapatok David Moyesa, aki még evertoni felebarátunknál is jobban érzi magát a langyos pocsolyákban, fontos meccsek elvesztésében pedig hasonlóan komoly tapasztalata van mindkettejüknek. Ugyanakkor Moyesy mentségére legyen mondva, hogy a maga 10 éve alatt egyszer sem esett neki látványosan szurkolóinak, így a Szar Edző, Szar Ember Vándorkupát – ugyan csak egy arcdörzsöléssel, de – Hodgson nyeri. Vajon beengedik egyáltalán a stadionba?

Na de ennyi mára talán elég lesz Roygyalázásból (nem), nézzük a kezdőnket. Lucas és Adam kivételével mindenki bevethető (Fabi-Fabio, where are you?), Reina eltiltása is lejárt, így mi valami ilyesmit várunk Kennyéktől: Reina, Enrique, Agger, Skrtel, Johnson, Spearing, Gerrard, Downing, Kuyt, Suárez, Carroll. Andyfiú az elmúlt két meccsen győztes találatot szerzett – pörgött volna fel januárban, amikor egy nagy rakás nulla volt a Liverpool..

Kenny elkerüli a kaput – mint úgy általában a Liverpool

Nem fogunk jóslásokba bocsátkozni, mivel a West Brom nagyon is verhető ellenfél: a Liverpool ugyanis ilyenkor szokott valami váratlant előrántani mélységes mély varázskalapjából, ami mintha a blog indulása óta azt célozná, hogy hétről hétre beégjünk a tippjeinkkel. Mi hallgatunk, az Anfield reméljük nem. Előre a hetedik helyért! – jaj.

Képek: LFC.tv