Ezeknek még mi is tudnánk gólt lőni

Kevés olyan csapat van, aki még nálunk is jobban szégyellheti magát a hazai eredményei miatt, de a Bolton speciel köztük van: brutális egy győzelem, egy döntetlen, tíz vereséges mérlegük láttán még mi is elismerően csettintünk. Ha Ngog épp nem lesz ihletett formában, nem kell félnünk tőlük – saját magunktól annál inkább.

Szegény Owen Coyle-nak nincs könnyű helyzete: a Bolton 46 kapott góljával a Premier League legrosszabb védelmét tudhatja magának, Gary Cahill távozásával pedig már-már apokaliptikus viszonyokat jósolhatunk. A hazai mérlegből következően a clean sheetekkel sem állnak túl jól: a legutóbbi tizenhárom hazai meccsből csak egyet úsztak meg kapott gól nélkül.

Habár a gólszerzés unalomig ismert problémánk, ez a Bolton, ezzekkel a védelmi számokkal, csúcstartó 15 vereségével, ezzel a Zat Knight-Wheater belső kettőssel viccnek is rossz. Szóval ezeknek még mi is tudnánk gólt lőni.

Nem tudom, mennyire volt begyakorolt forma, de érdemes megfigyelni a második gólnál, Suárez elfutása milyen szép helyet csinál Skrtelnek

 

 

Egy dolog azért szól mellettük: nem igazán szeretjük a tabella végét, a Bolton 19. helye pedig egyenesen aggasztó a Liverpool számára. A Wigan és a Blackburn ellen ikszeltünk, a QPR-t és a Wolves-t épphogy vertük – egyedül Coyle-ékat kaptuk el viszonylag tűrhetően egy 3-1-es meccsen (Suárez jobb külsős beívelése máig előttem van… tömör gyönyör…).

A sérülteket illetően: Spearing továbbra is kérdéses, Agger viszont már visszatért: mi egyiket sem siettetnénk a kezdőbe, Carragher le tudja hozni ezt a meccset, a dánra jövő héten lesz szükségünk. A kezdő tehát valahogy így fog kinézni: Reina, Enrique, Skrtel, Agger, Johnson, Adam, Gerrard, Henderson, Downing, Maxi, Kuyt – persze Carroll és Bellamy is ott lehetnek a kezdőben, ez megint Kennyéken fog múlni.

A jövő heti Carling Cup visszavágó, valamint a United látogatása mellett nehéz arra koncentrálni, ami valójában jóval fontosabb mindkettőnél: a bajnoki pontgyűjtögetésre. Ennek ellenére, valamint a Bolton védelmi számait vizsgálva nem igazán tudunk elképzelni olyan szöget, ahonnan nézve ez a Bolton ma meglephet minket. Persze idén sem a forma, sem a szerencse nem kedvez nekünk, egy unalmas döntetlen mindig bennünk van.