Ebben is különlegesen vagyunk

Mindenki tudja, hogy a Liverpool egy különleges klub: különlegesek a szurkolói, a stadionja, a hagyományai, a meccsei, a Premier League-ben elfoglalt helye. Többek közt ezért is szeretjük annyira. Egy ponton azonban sokkal jobb lenne, ha imádott csapatunk inkább a mainstreamhez közelítene.

Az ünnepekre, a mindenkit kínzó epegörcsre és szilveszter közelségére való tekintettel rövidre fogjuk a mai beharangozót.

Mert ki hallott már olyan csapatról, ami egyszerűen leblokkol hazai pályán?? Sunderland, United, Norwich, Swansea, Blackburn – csapatok, amiket valamilyen érthetetlen oknál fogva nem vertünk meg.

A Newcastle tavaly tavasszal egy laza hármast kapott tőlünk, akkor Maxi, Kuyt és Suárez voltak eredményesek. Azóta viszont Pardew már elköltötte a Carrollért kapott pénzt, ráadásul nem is rosszul: megvették például azt a Demba Bát, aki anno megbukott a Stoke orvosi vizsgálatán. Az arc most 14 PL-gólnál jár – összehasonlításképp: ez a Liverpool összes góljának kétharmada.

Ez az ember mindkét csapatban játszott, jujjuj, most akkor nagyon kell figyelni rá, mert valamiért azt gondoljuk, hogy sokkal nagyobb eséllyel lő gólt, mint bármikor máskor!

Habár csak egy ponttal vannak mögöttünk, hosszú távon igazából nincs félnivalónk a Newcastle-től: amíg Mike “jó áron az anyámat is eladnám” Ashley kezében van a klub, nem lesz belőlük semmi.

A kezdőről: a Fulham-meccsen történt bemutatása miatt Suárez egymeccses eltiltását fogja tölteni, így elől valószínűleg egy Kuyt-Carroll kettőst fogunk látni.

Bellamy négy sárgája továbbra is problémás, így ő jó eséllyel csak a padról szállhat be (január 3-án a City otthonában játszunk, ott nagyobb szükségünk lesz rá). A kezdő nagyjából a megszokott 4-4-2 lehet: Reina, Enrique, Skrtel, Agger, Johnson, Adam, Henderson, Downing, Maxi, Kuyt, Carroll. Sztividzsí a padról indul.

4-3 – sokak szerint a Premier League történetének egyik legjobb meccse volt

Úgy tűnik, a United és a City (sőt, lassan ide sorolhatjuk a Tottenhamet is) befoghatatlan távolságban vannak, ellenben az Arsenal és a Chelsea csak kicsit járnak előttünk: jó lenne a sarkukra taposni, jó lenne megtörni végre a hazai pálya átkát, jó lenne eltávolodni a Newcsatle-től. Röviden erről szól a ma esti találkozó.

BLOGTALÁLKOZÓ: Fél kilenctől közös meccsnézés a Magyar Sörözőben(József körút 75.)!