8 meccs, 40000 font

Ez Luis Suarez büntetése, és habár még lehetőségünk van a fellebbezésre, az ítélet legfeljebb csökkentésre kerülhet. Az FA úgy látszik példát akart statuálni, ami a számokat elnézve sikerült is nekik – a büntetéshez azonban nyugodtan hozzávehetjük a Liverpool elkövetkező nyolc meccsének eredményét, és a Ligakupából történő esetleges kiesésünket is. Gerrard, Lucas és most ez…

Keressük a civilizált véleménynyilvánítás eszközeit, amivel az ítéletet és az FA-t jellemezni tudnánk, de csak egy Hrabal-idézet jut eszünkbe: „Maradtatok volna otthon a seggeteken…”

UPDATE: A Liverpool hivatalos közleményében hihetetlennek nevezte a büntetést, továbbá rámutatott arra, hogy egyedül Patrice Evra szava döntött az ügyben, holott a pályán levő játékosok egyike sem (beleértve a United játékosait és a bírókat) hallott semmi rasszista kijelentést. A Liverpool véleménye szerint úgy tűnik, az FA már novemberben elhatározta, hogy megbünteti Suárezt (meghallgatása előtt), annak ellenére, hogy mind Evra, mind az FA elismerte, az uruguayi alapvetően nem rasszista.