Manchester városa, veletek vagyunk!

Felebaráti szeretetből. Csak ezért. Habár a két csapat közti rivalizálás megmérgezte a szurkolók egymás közti kapcsolatát, a nemzetközi színtéren óhatatlanul is felbuzog bennünk valami együttérzésféleség. Még egy ilyen elmérgesedett viszony ellenére is. Engedjétek meg, hogy néhány tanáccsal szolgáljunk: hogyan lehet túlélni az EL-t, hogyan lehet erőt meríteni ebből az egészből. Lélekben veletek vagyunk – hirdeti ezt alábbi posztunk is.

Először is engedjétek meg, hogy őszinte részvétünket fejezzük ki: két éve mi is pont ugyanitt tartottunk, igaz mi egy DVSC-Lyon-Fiorentina hármas szorításában szereztük meg a harmadik helyet. Az egy nehezebb csoport volt, hát nem vagyunk egyformák. De mit nekünk a kiesés, arcunk felragyogott, s együtt, kézenfogva megcéloztuk Európa egy másik magas bércét. Cél, cél, csak a keret más – szól a mondás, vagy nem is egészen így van, de ez most mindegy.

A pillanat, amikor Benitez megpillantotta az EL-ben rejlő lehetőségeket

A vesztesek BL-je, állítják sokan. Ez a legnagyobb hazugság! Az igazi vesztesek a csoportnegyedikek! Ti bebocsátást nyertetek egy elit társaságba! Gondoljatok csak bele, ide a legnehezebb bekerülni: micsoda meló lehet bemanőverezni egy klubot pont a harmadik helyre, mert mi van, ha elsők, vagy másodikak lesztek? BL-továbbjutás, Jézusom, ki nem tudja megcsinálni?… Ha meg negyedikek? Még a BL-továbbjutás könyöradományát sem kapjátok meg. Ferguson és Mancini ismét bizonyította rátermettségét!

Ez, kedves felebarátaink, egy E-LIT-KLUB! Távol a BL gyomorforgató sznob stílusától, a rongyrázó csapatoktól, a beképzelt, túlfizetett footballprostiktól! Ez itt kérem a rögvalóság, az igazi, az egy, a kegyetlen. Nincs virnyákolás, hogy “dacsampionsz” meg “díbeszten”. Itt bizony focizni is kell.

De nézzük is tovább, mi van még itt!

Hát ott van például az EL-himnusz: az is szinte vágtázik! Igazából el kell nektek árulnunk még egy titkot: az Európa Liga igazán csak Hodgsonnal együtt érdekes. Most persze ott lesztek az EL-ben, de ez nem az igazi! Ez olyan, mintha azt a nagy piros szemű kaviárt ennétek és azt állítanátok, hogy ti már ettetek kaviárt. Igaz, igaz, de azért a fekete, kis szemű az igazi, lássuk be. Na, hát valami ilyesmi érzés Hodgsont a padon tudni.

True story!

Így utólag tényleg nem tudjuk eldönteni, hogy vajon a sorozat, vagy híresen kretén ex-managerünk miatt volt hihetetlenebb az a tavalyi selejtezőkör. Hihetetlen volt, de abban az értelemben, mint egy nagy álom! Hazai pályán ikszelünk az Utrechttel a világtörténelem legunalmasabb meccsén, ez az ember meg odaáll a kamerába és azt állítja, hogy márpedig ez fasza volt?? Ezt át kell élni, ezt az élményt pedig csak az EL-ben kapjátok meg.

Sajnos, el kell, hogy keserítselek titeket: a lényegből, a selejtezők izgalmaiból kimaradtok. De ismét csak felhívnám mindenki figyelmét, ne csüggedjetek! Az egyenes kieséses szakasz első néhány találkozója jó képet fog adni az EL-ről! SPOILER: A játék színvonala szinte sokkolóan pulzáló! A még tökéletesebb élmény érdekében felsoroltunk pár roppant értékes tanácsot is:

1. A streamet sose nézd angol közvetítéssel. Ez elsőre talán szokatlannak tűnhet, de idővel rá fogtok érezni ti is. Egy igazi EL-meccset minimum arab, kínai, vagy román kommentárral kell nézni. Az élmény tovább fokozható egy rossz minőségű streammel.

2. Igyál. De sokat. Határozott élményfokozó, a bírói döntések érthetőbbé válnak, a csapat taktikája átlátható lesz, a játék színvonala drámai módon emelkedhet.

3. Ne gondolkodj. Tudjuk, hogy ezt szinte meg sem kell említenünk manchesteri felebarátainknak, de a lista teljessége érdekében azért felvettük.

4. Támogasd a középszert. Minden szinten. Ez az egész EL lényege, ha ezt nem érted meg, sosem fogod átérezni az Európa Liga igazi szellemét.

És akkor még nem is beszéltünk a csütörtöki meccsek varázslatos hangulatáról! Hát mennyivel jobb érzés azzal a tudattal lefeküdni, hogy holnap péntek van? Hiába no, ezek ott az UEFÁ-nál tudnak valamit.

Az EL jó, értem?

Jaj, még annyi mindent tudnánk mesélni… mintha valami távoli, egzotikus országról kérdeznétek minket, ahol mi már jártunk. A poszt írása közben felbuzgott bennünk a nosztalgia édes érzése… Egy gyönyörű út első lépésén vagytok túl, és bátran állítjuk, még számtalan csoda vár rátok: Ukrajna szétfagyott pályáitól kezdve, Kelet-Európa legprosztóbb védőin át, egészen Portugália közepesen szar klubjaiig! Ígérjük, segítünk mindenben!

Hát ezt megszívtátok, kiskomák.