Kenny megoldja ezt is

Vajon mikor játszottunk utoljára PL-meccset Lucas nélkül? Visszaemlékezni nem tudunk, kikeresni pedig nincs erőnk, de maga a tény, hogy egy nem tegnapi eseményről beszélünk, nagyjából jelzi is, milyen komoly veszteségről van szó. A ma esti Fulham – Liverpool egyik legfontosabb feladata, hogy legalább részleges választ adjon a brazil pótlására. Spearing? Henderson? Mindkettő? Új formáció? Nem tudjuk, de Kenny knows, a többi meg úgy sem számít. A liverpooli csapat, aki a brazilját hiányolja Londonban.

Persze – úgy nem mellesleg – a kísérletezés mellett a három pontot sem ártana begyűjteni: egy háromgólos győzelemmel az ötödik helyre, két ponttal a negyedik helyezett Chelsea mögé kapaszkodhatnánk fel. A tavalyi mérkőzés egy 5-2-es vérfürdőbe torkollott, igaz ehhez Maxi csúcsformája és a Fulham látványos első félidei összeomlása, valamint az idény leggyorsabb gólja kellett (ami a maga harminckét másodpercével még mindig elmarad a 3,5-ös rekordtól).

forrás: LFC.tv

Mivel a Liverpool teljesítménye egy-egy mérkőzés keretein belül is erősen változó, a gyors kezdés ma is nagyon fontos lehet: ha sikerül gólt lőni még mielőtt Riise azt mondhatná, hogy “golfütő”, a Fulham akár egy teljes félidőt is nekünk ajándékozhat. Ez már csak azért is fontos, mert például a Spurs látogatásakor a hazaiak már konkrétan Friedel szájában jártak, amikor a lefújás és Defoe kései gólja bebiztosították a vendégsikert. Namost ezt mi Lucas nélkül fogjuk megpróbálni.

A Fulham egyébként nincs túl jó bőrben: a 2005/2006 és a 2007/2008-as szezon mellett idén kezdtek a legrosszabbul, hazai pályán pedig mindössze egy 6-0-ás QPR-verés, egy City ellen elért 2-2-es döntetlen, és néhány kétes értékű Európa Liga győzelem jött össze. Ezt jól egészíti ki a Liverpool idegenbeli formája: hat meccsünkből négyet megnyertünk, kettőt elvesztettünk (a Stoke, illetve a Spurs ellen). A Liverpool kapuját találta el a legkevesebb lövés, szám szerint 44, ami 13 meccs után mérkőzésenkénti 3,4-es átlagot jelent: ennyiből kell gazdálkodnia annak a Fulhamnek, ami a párosítás elmúlt nyolc mérkőzéséből haton nem tudott betalálni a Liverpoolnak.

forrás: LFC.tv

A szokásos köröket is megfutva: Lucas és Steven Gerrard a Liverpool biztos kimaradói. Az Eurosport szerint Simon Davies, Grygera, Orlando Sa, Stephen Kelly, Sidwell és Duff a Fulham sérültjei.

A kérdéses formációt illetően mi a Guardian által is megjósolt 4-5-1-gyel értünk egyet, bár Spearing helyére esetleg Henderson is bekerülhet: Reina, Enrique, Agger, Skrtel, Johnson, Spearing/Henderson, Adam, Maxi, Kuyt, Bellamy, Suarez.

forrás: Guardian.co.uk

Összefoglalva az elhangzottakat: három pontra számítunk, további jósolgatásokba pedig a csapat érdekében nem folynánk, eddig nem igazán voltunk jó hatással rájuk. A Fulham nem túl acélos hazai formáját figyelembe véve azonban inkább a Liverpool győzelme tűnik reálisnak – vagy legalábbis reálisabbnak, mint egy hazai siker, vagy egy döntetlen. Ezen kívül megoldást, vagy legalább részmegoldást szeretnénk kapni a Lucas-problémára, valamint választ a nagy kérdésre: mit bírunk nélküle?