Downing állítólag jól játszott

A Downing-probléma nem hagyott, sőt, nem hagy nyugodni, ezért amikor Facebookos csoportunkban többen megerősítettétek az információt, miszerint Downing igenis jól játszott a svédek ellen, utánanéztem a mérkőzésnek. A fokozott uborkaszezonnak köszönhetően kicsit utánajártunk az Anglia – Svédország – Downing hármasnak.

Számomra már a legelején gyanús volt ez az egész: valaki szemtanúja lett volna annak, hogy Stewart Downing jól játszott. Hogy micsoda? Egy harmadik típusú találkozásra nagyobb esélyt adtam volna mostanában. Aztán körbenéztem a neten és kiderült, hogy a hivatalos honlap után, a Guardian is 8-ast adott neki, az Independent már a meccsről írt összefoglaló címében kiemelte, de rajtuk kívül még Daily Mirror és a BBC is elismerően szólt róla.

Anglia – Svédország 1 – 0

Hogy miért? Erről megoszlanak a vélemények: egyrészt az általunk sokat emlegetett 4-4-2 versus 4-3-3 az egyik legnagyobb vitapont. Másrészt egy eddig kevéssé boncolgatott kérdést vetett fel a Sabotage Times nevű oldal egy szerzője: szerinte kellene még egy gyors szélső, hogy kiaknázhassuk a Downingban rejlő potenciált.

Habár egyelőre nem tudni, a Liverpool mit akar kezdeni a szélső állandósuló átlagos teljesítményével, azt mindenképpen megnyugtatónak tarthatjuk, hogy Downing többet tud, mint amennyit eddig láthattunk.

És vajon hogy látja Kenny? Legkésőbb januárban kiderül.