Egy laza négyes Chilének

Ha szombat, akkor bajnoki forduló! – keltem nagy lendülettel, majd gyorsan eljutott az agyamig, hogy legfeljebb egy Anglia – Spanyolországra futja a mai kínálatból. Az EB-selejtezőknek már majdnem vége, így a megszokottnál is unalmasabb lenne ez a két hét, ha nem lenne egy Suarezünk, vagy ha lenne agya az FA-nek. Összegereblyéztük a legfontosabb, Liverpoolt érintő híreket.

Ott van mindjárt Luis Suarez, aki négy gólt lapátolt be Chilének a tegnapi VB-selejtezőn: a rend kedvéért küldött egyet ballal, kettőt fejjel, végül egyet jobbal. A meccs után bevallotta, hogy majdnem elsírta magát örömében. Ha a most következő Chelsea-City-Chelsea-re átmenti ezt a formáját, mi is zokogni fogunk.

Míg Suarez Dél-Amerikában tartott oktatást, Martin Kelly Izland ellen döntött úgy, hogy csatármódba kapcsol. A mérkőzés további érdekessége, hogy a középen játszó Jordan Henderson két gólpasszt is kiosztott. Clarke, Kenny, halljátok? Kö-zé-pen.

Kuyt 90 percet játszott Svájc ellen, Hollandia csak egy 0-0-át bírt összehozni. Agger szintén végig a pályán volt, Dánia 2-0-ra verte Svédországot. Adam egy apróbb sérülés miatt kimaradt a skótok Ciprus elleni meccséből, míg Coates csere maradt a már említett Chile-verés alatt. Lucas 32 percet kapott Gabon ellen. Rajtuk kívül még Reina, Johnson, Downing, valamint Bellamy léphetnek ma pályára – sajnos, vagy épp szerencsére José Enrique behívása elmaradt.

Mindeközben Kenny felháborodásának adott hangot időbeosztásunkat illetően: november 20-án a Stamford Bridge-re megyünk, 27-én a City jön hozzánk, majd 29-én (alig 48 órával a bajnoki meccs után) újra mehetünk Londonba a Chelsea-hez. A magyarázat egyszerűen felháborító: a 27-i meccset a Sky nem hajlandó áttetetni, a 29-it az angol rendőrség, aki közölte, hogy 30-án nem tudnák párhuzamosan biztosítani a Spurs-PAOK, valamint a Chelsea-Liverpool meccset. Kenny szerint egy vicc, hogy miközben folyamatosan a CC komolyan vételéért kampányolnak, ilyen lehetetlen helyzetbe hozzák a csapatokat. Sőt, a szurkolókat is figyelmeztette: ne nagyon vegyenek jegyet 29-ére, mert elképzelhető, hogy tartalékos csapatot küld pályára.

Henderson és Kelly az U21-es válogatottban – forrás: LFC.tv

Végül nem mehetünk el szó nélkül Gary Neville mellett sem, akit a Sky hozott kínos helyzetbe: egyik műsorukban szembesítették azzal a ténnyel, hogy egyik távoli felmenője bizony liverpooli volt. Neville-t kínos mosolygással reagált és idáig nem is lett volna ezzel semmi baj, de a Sky egy, a nevével ellátott Liverpool-mezt is átadott, ami szerintem igazán kedves és humoros gesztus volt részükről. Gary Neville azonban visszautasította, hogy a mezt feltartva megmutassa azt a kamerának. Namost elfogadjuk, hogy ott feszül a híres United-Pool ellentét (én sem kedvelem őket), de ritka nagy parasztnak kell lenni, hogy egy ilyen poénra így reagáljon valaki. Gary, örülünk, hogy a régi vagy!