Kínos, ha ez nem három pont

Még talán kicsit korai kijelenteni, de úgy tűnik, a Norwich elleni döntetlen – amivel kapcsolatban megígérem, hogy most veszem elő utoljára – megtört egy átkot: a Liverpool idegenben, egy gólos hátrányból állt fel a Stoke ellen, majd átlagos játékkal is verte a West Bromot. Hasonló rutinmunkát várunk a ma délutáni Liverpool – Swansea-től is: semmi menőzés, sallang, csak három rúgott és nulla kapott gól a kívánságunk.

A pozitív előzmények ellenére továbbra is több aggasztó statisztikára bukkanhatunk: OPTA-bácsi szerint az elmúlt öt anfieldi meccsünk mindegyikén kaptunk egy gólt, de ami talán még rosszabb, hazai pályán mi vesztettük el a legtöbb pontot nyerő pozícióból (egészen pontosan hatot). A kapufát eltaláló lövésekben is vezetjük a listát tíz találattal (bár ezt a kapufás dolgot sosem tudtam hova tenni. Most akkor ezzel lehet menőzni, mert majdnem tízszer gólt lőttünk? Vagy ez ciki, mert tízszer majdnem betaláltunk de mégsem?). A hazai pálya viszont velünk van: az elmúlt 15 meccsből egyet buktunk csak el itthon – légy örökre átkozott Tottenham!.

Johnson vajon mit csinál? – forrás: LFC.tv

Hiányzók terén egyedül Steven Gerrard távolléte fájhat, aki jó esetben csak a Chelsea ellen térhet vissza. Kenny szerint Carragher utolsó pillanatos döntés lesz, elvileg már játszhatna is. Rajtuk kívül azonban megint egészséges mindenki, még Fabio Aurelio és Agger is (vajon mikor lehetett utoljára egészséges Gerrard, Agger és Aurelio együtt?).

A formációt illetően a szokásos 4-4-2-t várjuk, hátul Reina, José Enrique, Agger, Sktrel és Johnson tűnik befutónak, előttük Adam és Lucas, a csatárkettős pedig várhatóan Suarez és Carroll lesznek. A széleken ellenben bunyó várható, Henderson például egész tűrhetően focizott múlt héten, a kiadó két helyre viszont Downing, Kuyt, Bellamy és esetleg/talán/véletlenül Maxi is igényt tarthatnak.

forrás: LFC.tv

A ma délutáni mérkőzés egyik nagyon rossz tulajdonsága, hogy győzelem esetén senki nem fog pezsgőt bontani, vagy örömtüzeket gyújtani. Ellenben döntetlen vagy – teljesen szélsőséges forgatókönyv szerint – vereség esetén (ismét) komolyan el kellene gondolkodnunk, van-e közünk a negyedik helyhez. A Swansea eddig egy átlagos görög dolgozó teljesítményével aprított idegenben, de mi tudjuk, a Liverpool legendás képességeinek egyike, hogy kiesőjelöltekből, noname lúzerkapusokból és voronyini effektivitással dolgozó csatárokból is képesek vagyunk Aranylabda-jelölteket faragni. Akárhogy is nézzük, a “botlás” feliratú serpenyőben jóval súlyosabb dolgok vannak, mint a “kötelező eredmény”-ben.

A találkozó fontosságát tovább növeli a tény, miszerint két hetes válogatott szünet után egy Chelsea-City-Chelsea hármas vár ránk mindössze 9 napon belül. Véletlenül sem szeretném lebecsülni a keret vagy Kenny képességeit, de nem ártana begyűjteni azokat a pontokat, amikre tényleg megvan a képességünk.

Összességében egy nem túl megerőltető, ám kellőképp magabiztos győzelmet várunk – sőt, talán vár mindenki. Hogy mi lesz ebből? Ez nagy sajnálatunkra egyelőre kiszámíthatatlan a Liverpool esetében, de statisztikák, oddsok és számok alapján ez a Swansea nem jelenthet akadályt.

forrás: LFC Facebook