Már megint a Britanniában: Ligakupa, 4. forduló

Stoke City – Liverpool, két hónapon belül már másodszor: vendéglátóink öles léptekkel haladnak az Európa Ligában, így elképzelhető, hogy a Carling Cup egyre inkább csak egy nyűg Tony Pulisék nyakában. Ellentétben velük, mi minden fordulóval jobban óhajtjuk a trófeát. Fair üzletnek tűnik tehát a Liverpool győzelme, a Stoke azonban nem fogja könnyen adni. Vajon beindul ma a Kenny által emlegetett szekér?

Eredményeiket nézegetve például arra sokkoló adatra lehetünk figyelmesek, hogy a Stoke idén még nem kapott ki hazai pályán, pedig járt már arra a United, a Chelsea, a Spurs és mi is. Pulist amúgy is nagy formának tartom, de ezzel nem hiszem, hogy egyedül lennék: a pár éve még kiesőjelöltnek titulált Stoke ma már az EL-ben veri halomra Európa B-kategóriás csapatait, a bajnokságban pedig – diplomatikusan fogalmazva – a foci egyedi megközelítésével (a rögbiből vezetik le) váltak erős középcsapattá.

Mit tesz hozzá ehhez a Liverpool? Leginkább brutális éhséget a sikerre: 2006 már nagyon régen volt és bármennyire is bohóckupázzuk a Ligakupát, bizony jól jönne végre egy trófea.

Ráadásul Kenny szerint csak idő kérdése, mikor indul be a gólgyártás, az, ami – szerinte – szerencsésebb napokon simán öt, hat gólban jelentkezhet. A Liverpool már bebizonyította szeptember elején, hogy képes ementálit csinálni a Stoke kapujából, szóval akár újabb 90 percnyi esélyként is felfoghatjuk a ma estét, amikor elindulhat a szekér.

Például befújhatnának nekünk ilyeneket

És miért ne indulna? Adott egy rakás, bizonyítani vágyó, fasza játékos, akik ráadásul minden újabb fordulóval egyre jobban akarják azt a trófeát. Spearing, Henderson, Maxi, Carroll, Flanagan, Kelly és Johnson mind küzdenek a helyükért, egy kicsit higgadtabb Suarezzel és Lucasszal a pályán simán szétkaphatják a Stoke-ot. A “sok góllal” kitétel azért talán túlzás, de egy határozott 2-0 benne van ebben a csapatban.

A jelenlegi állás szerint ráadásul sérültünk sincs, a Stoke ellenben Pennant, Fuller, Higginbotham, valamint Woodgate nélkül kell, hogy boldoguljanak.

A formációt illetően egy 4-4-2-t várunk, tippünk: Reina, Enrique, Agger, Carragher, Kelly, Spearing, Lucas, Downing, Kuyt, Suarez, Carroll, de itt elég nagy a káosz, könnyen lehet, hogy Henderson, Maxi, Coates, esetleg Gerrard is ott lesz a kezdő tizenegyben.

Igazság szerint unjuk már, hogy minden csapat kapusából Man of the Match-et faragunk, hogy minden meccs végén elfogy a körmünk, annyira rémisztő az utolsó pár perc. A Stoke nem fog ehhez segédkezet nyújtani, mégis, úgy gondoljuk, “puhább” ellenfélre számíthatunk, mint szeptemberben – győzelemre, sőt akár megnyugtató győzelemre is gondolhatunk ezalatt.

Carragher Reinát akarta kitakarni a képből, ezért nem koncentrált Waltersre

A következő forduló lehetséges párosításait elnézve (MU, City, Chelsea, Arsenal, Cardiff, Crystal Palace, Newcastle) pedig csak egy klasszikus jut eszünkbe: “mosolyogj, a holnap rosszabb lesz a mánál!”