Értetlenség a köbön

Kevés, ennyire demoralizáló 90 percet láttam Kenny regnálása alatt: volt, hogy tisztességesen elvertek minket, volt, hogy mi vertünk el valakit emberesen, volt, hogy küzdöttünk, és csak egy döntetlen lett a vége. De ez? Ez mi volt? A Norwich a Premier League új Blackpoolja, de ez nem menti fel a Liverpoolt. Kihagyott helyzetek garmadája, rossz taktika, rossz csapatteljesítmény. Így nem lesz a BL.

Szurkoljon ezeknek, akinek két anyja van… Egy rohadt pozitívumot sem tudunk említeni, egyszerűen kollektíve volt trágya tegnap ez a csapat. Suarez hiába lő kapura 11-szer, ha abból a 11-ből pontosan nulla gól születik, sőt, már azt is sikerült elérnie, hogy a bírók semmit ne fújjanak be neki. Ez utoljára CéRonival történt meg, ami az uruguayi színészi tehetségét és ezirányú lúzerségét dicséri. (Megjegyzés: Suarez minden volt tegnap, csak MOTM, nem.)

Kuyt ugyanez: három helyzetéből kettőt blokkoltak, az egyet, amikor tisztán fejelhetett volna, természetesen kihagyta. Downingban simán fordítva van bekötve minden, valaki igazán állíthatna már a kontrollerjén: passzol, amikor lőnie kellene és ugyanez fordítva. Reina mit művelt? Egyrészt a helyén kellett volna maradnia, másrészt ha már kirohan, találja el azt az átkozott labdát. Johnson és Carragher? Kettő az egy ellen a jó ég áldja meg őket. Holt miután teljesen üresen végigkocogott a középpályán, egy laza szökkenéssel a védelmet is hatástalanítja. Nem tudom eldönteni, hogy tényleg a játékosaink ennyire dilettánsak, vagy a taktika, ami megint ez a nyomorék, béna, utoljára a ’90-es évek közepén menő 4-4-2 volt, amiben mindenki elől felejti magát. Gerrard és Adam kiváló játékosok, de védekezni nem tudnak és szemlátomást nem is akarnak. De okolhatjuk a széleket is: Bellamy kiváló támadó, de defenzív skilljei egy másnapos Carrolléval egyenértékűek. Meg sem tudom számolni, hányszor háromszögelték ki… Enrique az egyik legjobb labdafelhozatalban, de nem ártott volna, ha néha a Norwich beadásaival is foglalkozik.

A Norwich egyszer hibázott, mi egyszer koncentráltunk – forrás: LFC.tv

És akkor mindezek csúcsán ott ül Kenny, aki immáron nyolcadik (kilenc mínusz egy, mert a United ellen 4-2-3-1 volt) alkalommal tűri lazán, hogy a kőkorszaki felállását rommá alázza – ráadásul hazai pályán! – egy kiscsapat. Majd miután rájön, hogy a köztudottan rossz taktika nem működik, beküldi a jobb szélre az ott köztudottan rossz Hendersont. Joggal merül fel bennünk a kérdés, hogy ‘Da fuck is going here?

Nem, nem, nem és nem: takarodjon vissza szépen mindenki a tervezőasztalhoz és gondolja újra ezt az egészet. Én igazán megadtam a bizalmat mindennek, legyen az egy 4-4-2, vagy egy új igazolás. Teljesen egyértelmű, hogy van egy működő felállásunk, a 4-2-3-1, amibe belefér, hogy két középpályásunk elől kóricáljon, amikor nem kellene, mert még mindig van egy harmadik hátul. Amibe belefér, hogy van egy rossz napot kifogott szélsőnk, mert középről simán pótolják. Azt is pontosan tudjuk, hogy Hendersont nem szabad a szélre rakni.

Három az egy ellen – forrás: LFC.tv

Teljességgel felfoghatatlan számunkra, miért nem lehet egyet meg egyet összeadni.

Még csak október van, de a jelenlegi teljesítményünk pontosan leírja azt, amiről az Európa Liga szól mindenestül: Európa lúzereiről. Mi szerencsére akkora bénák voltunk tavaly, hogy nem kerültük reflektorfénybe, de jövőre könnyen lehet, hogy megint végignézhetjük az Utrechthez hasonló vérnyomáscsökkentő meccseket. Így akarunk BL-t? Komolyan, nekem égne a pofám, ha ilyen teljesítménnyel kiszorítanánk valakit. Szóval üzenjük Kennynek: Do something!

______________________________________________________________________

Sokat elmond erről az egészről, hogy ma éjszaka, álmomban újrajátszottam az egészet és bármennyire meglepő, nyertünk is. Tizenegyest kapott a Liverpool, amit Gerrard rúgott volna, de mivel féltek, hogy netalán ő is kihagyná, ezért rábeszélték a bírót, hogy a büntetőt inkább egy 25 méterről elvégzett szabadrúgásra cseréljék. A Norwich ezen annyira meglepődött, hogy nem is tudott rendesen védekezni, és a beívelt labdát a nem túl magas Hazard be is fejelte. Nos igen, itt némi összemosódást véltem felfedezni a valós keret és a PES 2011-es csapatom közt, de az ilyen apróságokkal nem szokás törődni egy álomban.