Brighton – Liverpool: kit küldjünk pályára?

A hétvégi bajnoki nagyjából akkora örömet okozott nekünk, mint egy gyomortükrözés, ezért a felejtés jegyében, kifejezetten örömmel fogadjuk a CC mai fordulóját. A felállás nagyjából ugyanaz, mint egy hónappal ezelőtt, azaz erős kezdő, közepes színvonal és kötelező győzelem – csak azért nagyjából, mert ezúttal már választ szeretnénk kapni a nagy kérdésre: vajon a taktika rossz, vagy a hozzá felhasznált emberek? Brighton – Liverpool, Carling Cup harmadik forduló.

Félretéve azt a gondolatsort, miszerint irtózatosan égő lenne egy 4-0-ás londoni kiruccanás után Brighton festői városában is kikapni, inkább arra a kérdéskörre koncentrálunk, hogy kit és hogyan szeretnénk ma este pályán látni.

Mert bizony ezen van mit ötletelni: küldjük pályára a leszerepelt vasárnapi csapatot? Játszunk 4-2-3-1-et (érdekes módon abba bele sem gondoltam a mérkőzés után, hogy miért álltunk ki két csatárral egy ilyen agresszív Spurs ellen)? Bűnhődjönenek a hétvégi betlizők, pályára Spearinget, Maxit, Bellamyt? Vagy ők most még pihenjenek, szükség lesz rájuk a Wolves ellen?

Nagyjából ismét oda lyukadunk ki, hogy ez a hétközi meccs – ha minden jól alakul – nem az eredményről fog szólni. Nemcsak azért, mert aktuális ellenfelünk, a Brighton épp csak visszakecmergett a másodosztályba, hanem azért is, mert ez a Carling Cup. Inkább valamifajta javulást, vagy méginkább ötletelést (legyen az formációbeli vagy épp kezdő tizenegyet érintő változás) várunk a csapattól.

A Spurs elleni meccsen ugyanis valami nagyon-nagyon nem stimmelt: nem jött ki rosszul a lépés, senki nem volt mélyponton, egyszerűen rossz volt az, amit Kenny és Clarke a pályára álmodott. Namost Kenny és Clarke év eleje óta nagyjából (kb. csak a csatárokat variálták) ugyanazt küldi fel, ez pedig – úgy látszik – kevés egy Tottenham-szintű csapat ellen. Nem szokásom a vulgaritáshoz nyúlni, és jövőben sem fogok, de összegezve augusztus és szeptember tapasztalait, kijelenthetjük, ez a 4-4-2 egész egyszerűen egy nagy rakás szar volt.

Visszakanyarodva a ma esti meccshez, olyasmire lennénk kíváncsiak, képes-e a Kenny-Clarke duó és velük együtt a Liverpool valami újat mutatni. Év eleje óta ugyanaz megy minden meccsen: Henderson álmélkodik, Downingnál egy alvó koala is veszélyesebb, Carroll hasznavehetetlen, a középpálya meg átjáróház.

Arra kellene már rájönnünk, hogy a taktika rossz, vagy a hozzá felhasznált emberek.

Szóval hadd szóljon a 4-2-3-1 a vasárnapi arcokkal, vagy essünk neki a Brightonnak a padozókkal és egy 4-4-2-vel.

Vagy a vasárnapiak a 4-4-2-vel, de akkor öt gól alatt nekem meg se álljanak…

Na meg van még itt egy srác, aki ma újra beszáll a buliba: