Meanwhile in Liverpool…

Ilyenek ezek a béna nemzetközi szünetek: rágjuk a körmünket, hogy lesérül-e valaki, de klubszinten igazából nem történik semmi (bár ha a magyar válogatott továbbra is így játszik, még ez sem fog zavarni). Hajtás után azért összeszedtünk pár rövidhírt, amik egyenként nem érnének posztot, de mi úgy éreztük, említésre méltóak. Comolli akciózik, Murinnyó álmodik, az angoljaink meg visszatérnének már.

Hogy a rossz hírrel kezdjük: Charlie Adam tíz perc után megsérült a skótok csehek elleni selejtezőmeccsén és biztosan kihagyja a következő, Litvánia elleni mérkőzést. Ezzel kétségessé vált, hogy pályára léphet-e a Stoke elleni bajnokin (Spearing for president!).

Nem úgy Jordan Henderson, akit – miután U21-es társaival elcsomagolták Azerbajdzsán válogatottját -, Stuart Pearce hazaengedett. Meglepően bölcs döntés, teljesen ide meg oda vagyunk az örömtől.

Coming soon

Ezt sem akarjuk elhinni, de egyszerűen muszáj: közel Steven Gerrard visszatérése! Captain Fantastic fél év kihagyás után, jövő héten már együtt edz a csapattal, közben pedig nyilatkozik ezerrel Bellamyról, arról, hogy jobban érzi magát, mint valaha, valamint idei céljainkról.

Az ördögi mosoly

Damien Comolli sem tétlenkedik: a Liverpool szürke eminenciása egy hosszútávú kapcsolat kiépítését tervezi a Nacionallal. A tőle megszokott ravasz mosolyával az arcán kijelentette, már a következő Luis Suarez nyomában vagyunk – ami egyébként könnyen esedékes lehet, ugyanis az internet jelenleg attól hangos, hogy José „másodállásban-szemész-vagyok” Mourinho pont az uruguayit szemelte ki magának. Azért persze nem kell sírva fakadnunk rögtön, egyrészt, ha meglesz a BL, Suarez marad, másrészt Mou jobb, ha inkább a saját állása miatt aggódik.

A hét másik nyertese Martin Kelly, akiről kiderült, legfeljebb két hetet kell kihagynia. Közben Fabio Capello is elismerően szólt róla, könnyen lehet, Johnson a válogatottban is komoly harc elé néz.

Nagyon fogadkozik: vége a sérüléseknek (nagy összegben fogadnék, hogy nem)

Az olasz persze nem állt meg itt, azzal a lendülettel beszólt Andy Carrollnak, és figyelmeztette a colos támadót, itt az ideje, hogy leálljon a piálással. A Daily Mailen egyébként egy meglepően jó elemzés volt róla, amiben kifejtették, ő a tipikus Newcastle-csatár: az elvárások odaát alacsonyak, lősz egy gólt és már nemzeti hősként vedelheted végig a város kocsmáit. A Liverpool viszont némileg más, és Andynek bele kellene húznia, mert a Dalglish-hajó nem fog várni; vele vagy nélküle, de elmegy.

Visszatérve Kellyre: a védő azt is elmesélte, az edzések olyan jó hangulatban telnek, hogy nemritkán az edzőknek kell hazaterelniük a játékosokat, mert azok még szívesen maradnának. Nem tudom, ez mennyire tipikus jelenség nálunk, vagy más kluboknál, mindenesetre állati menőn hangzik.