A hónap képe – augusztus

"Cogito ergo sum!"A csapat másnapos, Suarez megállíthatatlan, Gerrard már majdnem egészséges, van balbekkünk, Hendersonról kiderül, hogy tud focizni, kiszórjuk Poulsent, Aquilani harmadik olasz csapatát fogyasztja, Joe Cole a Lille-nél kezd új életet, Carroll ismét gólt szerez, összefüggés van a bemutatás és a Chelsea-be igazolás közt, győzünk végre az Emiratesben, a golfütő pedig hazatér. Liverpool. Egy hónap. Egy kép.

Iszonyú könnyű dolgunk van augusztus havában, hiszen bármennyire is tetszett nekünk José Enrique gyors beépülése, Henderson gólja, vagy épp Agger magabiztos védekezése, Luis Suarez teljesítménye reggelire elfogyasztotta ezeket. Lőtt három gólt, a maradék hatban pedig szinte kivétel nélkül benne volt (elég csak arra parádés külsőzésre gondolni, ami a Bolton elleni első gólhoz vezetett).

forrás: lfc.tv

forrás: LFC.tv

Suarez foghatatlan, tarthatatlan, kiszámíthatatlan, életveszélyes: olyan tempójúra és színvonalúra pörgeti a Liverpool játékát, amit utoljára a Gerrard-Torres-Alonso-Mascherano-négyes szebb napjain láthattunk.

Suarez addiktív: ha nincs nála a labda, a közönség folyamatosan azt várja, mikor lesz. Mikor látunk valami varázslatosat. Ő pedig küzd, meghal a pályán, ha csak egy bedobást nem nekünk ítélnek, ő már hevesen gesztikulál és magyaráz, hisztizik, mint egy ötéves. Mert ennyire fontos számára a győzelem. Mi pedig hálát adhatunk az Égnek, amiért nálunk játszik.