A szokásosat kérem!

Az első mérkőzés Torres nélkül. Kíváncsian várjuk, hogy mit hoz az anfieldi paradigmaváltás, elvégre egy hosszú ideje meghatározó figura távozott a klubtól. Torres egyfelől hatalmas veszteség, mert egy zseniális csatárral lett most kevesebb, de ugyanakkor remek ugródeszka is: eljött az idő, amikor a Liverpool végre megmutathatja, mit kezd egy fejben régóta máshol járó kulcsembere nélkül. Hajtás után pár gondolat következik a ma estéhez.

A Stoke city a Premier League egyik legkellemetlenebb stílusában szereti a labda mellett a bokákat is rugdosni, ami idegenben előszeretettel korlátozódik le az utóbbira. Tony Pullis fiai tavaly a 11. helyig küzdötték fel magukat, míg idén – két ponttal mögöttünk – a tizedik helyen táboroznak. Lehet őket utálni vagy harcosságukat tisztelni, de mindenképp tiszteletreméltó egy csapattól, aminek kerete nagyjából a harmadát éri a miénknek. Azért idegenben már kevésbé huszárosak a mutatók, Roy Hodgsont megszégyenítő hét pontot sikerült összegereblyézniük, legutóbbi két idegenbeli meccsüket elvesztették, ráadásul az Emireates mészárosaként elhíresült Ryan Shawcross is eltiltását tölti (furcsa véletlen). Impozáns számokat találunk a hosszabb távú statisztikák közt is. A Stoke az elmúlt két liverpooli mérkőzésén be se talált, míg az összes lejátszott 30 mérkőzés közül 27 elvesztett, három alkalommal pedig ikszig jutott.

Tavaly augusztus: Johnson akrobatikus gólja

A Liverpool oldaláról közelítve: Carragher végre visszatér a védelembe, remélhetőleg Skrtel helyét veszi át. A balbekk szerepében ezúttal is az egyre jobban szuperáló Glen Johnson várható, míg jobb oldalt januári hajtás igazi felfedezettje Martin Kelly kerül. A középpályán a bőség zavara uralkodik: King Kenny visszatérése több nyom is arra utal, Poulsen képes focizni, igaz csak a 60. perc környékéig. A dán jómunkásember mellett Gerrard, Meireles, Lucas és Spearing is bevethetőek, sőt Jonjo Shelvey is reális opció lehet itt. A széleken Maxi és Kuyt már-már bebetonozott párosa szánthat, míg elől Ngog térhet vissza hosszú idő után. Suarezt ugyan nevezték az első csapatba, ám szereplése továbbra is a munkavállalási papíroktól függ, ezért rá még nem fogadnánk nagy pénzben (Update: Suarez megkapta az engedélyeket).

Tavaly január: az év legrosszabb meccse a Stoke otthonában

Érdekes lesz látni az első poszt-Torres mérkőzésünket. Egyrészt reménykedünk Suarez debütálásában, másrészt kíváncsiak vagyunk a csapat általános reakciójára. Illene megmutatni a spanyolnak, ez a klub igenis hamar túljutott rajta. Ugyanakkor a Stoke-kal sem ártana tisztázni: a 2-0-s győzelmük egy múló félreértés volt, amelyet Hodgsonnak köszönhettek. Meg hát a tradíciók!  Szép hagyományai vannak már anfieldi szenvedéseiknek.