A Fulhamet ma sajnálnunk kell

visszatérMár előre sajnálnunk kell a Fulhamet: nem kétség, hogy ma egy irgalmatlan zakóba néznek bele. Gerrad visszatért, Torres (fejben) visszatért, Kenny visszatért, a csapat bízik magában, a Fulham pedig nagyjából azóta képtelen épkézláb teljesítményt nyújtani, mióta hőn szeretett Hodgsonunk átpártolt hozzánk. Mi pedig csak ennyit tudunk mondani, Hrabal szavaival élve: „Maradtatok volna otthon a seggeteken…” Hajtás után arról regélünk, miért lesz ma nagyon rossz a Fulhamnek, valamint egy bekezdés erejéig megemlékezünk az átigazolási nagy semmiről.

Az érthetetlenség is körbelengi ezt a ma esti mérkőzést és szinte látjuk lelki szemeink előtt, ahogy a Liverpool szurkolói összesúgnak: ez az a klub, ami ránk szabadította Graeme Souness hatványozott szellemét. Ők a lelőtt német katona, mi a szegény Milos, a felrobbanó vonat pedig a látványos foci. Érthetetlen, hogy mindkét fél csak jót akart, aztán a végén mindenki rosszul járt. Ám a londoniakkal ellentétben Liverpoolban időben rájöttek, hogy hol a hiba, míg a tavaly még szerethető fővárosi klub harcos menetelésben tart a kiesőzóna felé, Mark Hughes-zal az élen. Ritka az olyan üzlet, ahol mindkét fél rosszul jár, nekünk mégis sikerült ezt elérnünk. Még jó, hogy van egy King Kenny-nk.

mikor nagy elmék találkoznak

Ahogy a Guardian egyik szerzője fogalmazott: Kenny emlékeztette a játékosokat és egyáltalán a Liverpoolt, hogy kik és mik is ők valójában. Vagy legalábbis mik voltak 20 évvel ezelőtt. Szerdai mérkőzés ide vagy oda, teltház lesz ma, ez majdnem biztos. A felállást tekintve az egyre pofásabban működő 4-2-3-1-re számíthatunk, a védelemben Reinával, Kelly-vel, Skrtel-lel, Aggerrel és Johnsonnal. Előttük Lucas, Meireles és előrébb tolva Gerrard szereplésére számítunk a középpályán. A széleken Kuyt és Maxi jöhetnek ismét szóba, míg elől Torres növelheti tovább góljainak számát. A Fulham nem az a gólvágó alakulat idegenben, sőt, kapujukból hiányzik Mark Schwarzer is, egyszóval minden adott egy már-már csemegének számító mérkőzéshez.

Torres küzd Hangelanddal

Az Anfield mellett Hollandiában is harcban áll a klub: Comolli jelenleg legocsmányabb trükkjeit veti be Suárez megszerzéséhez, aki személy szerint már rég vörös mezben futkorászna a melwoodi pályán, ám az Ajax kitart horribilis ára mellett. Reméljük pár jedi elmetrükk és egy jelentős méretű pénzeszsák őket is jobb belátásra bírja. Charlie Adam megszerzéséről ugyanakkor jobb is, ha lemondunk, 5 millió fontnál nem valószínű, hogy többet ér a Blackpool csapatkapitánya, míg Holloway szerint nevetséges az emíltett összeg. Ferguson szerint tizet is megérne, de erre mi csak annyit tudunk reagálni, hogy nyazsgem. ‘Hatalmas bánatunkra’ lemaradtunk Van Bommelről is, így ő már a milánói köcsögválogatott építésén fáradozik. Az eltávozók közt most már hivatalosan is ott van Babel, aki két és fél éves szerződést kötött a Hoffenheim csapatával, egy év extra opcióval. A másik kacsaszagú hír Jovanovic és az érte adott hat milliós Wolfsburg-ajánlat. Hiába, Steve McClarennek van szeme ehhez a játékhoz!

csodákra képes

Visszakanyarodván a ma estéhez: gálajátékot várunk a visszatérő StevieG-től, clean sheetet a védelemtől, és gólt – ha nem gólokat – Torrestől. A Fulham szempontjából rosszkor lesznek rossz helyen: minden adott egy nagy égéshez, és még Gera miatt sem kell lelkiismeretfurdalást éreznünk. Mark „szakterületem-az-iksz” Hughes csapata ma sem kerül messzebb a kiesőzónától. Kár érte. Maradt volna Hodgson a seggén…