Vigyázat! Forró!

Ezt a poharat nyáron hoztam haza az Anfield-ről, azóta is felkacagok néha a feliraton – most azonban értelmet nyert. Vigyázat, a Vörös Fonat történetének legforróbb bejegyzése következik a hajtás után. Santa is our homeboy.

Forró, mi?

Kedves Mikulás bácsi!

Igen, már megint én vagyok. Tudom, tudom, nálunk már jártál az idén, tökre örültem az ajándékoknak meg minden, most egész másról volna szó. Donnelly tanúsíthatja: olyan jó kislány voltam az utóbbi hetekben (is), hogy Szent Margithoz képest is instant első áldozó lehetnék, így talán nem veszed éktelen pofátlanságnak, hogy már megint zaklatlak. Nem magamnak szeretnék kérni, vagy legalábbis nem közvetlenül (oké, minden szentnek maga felé hajlik a keze), néhány fiatalembernek, akik időt, energiát, futómennyiséget és az ellenfél testrészeit nem kímélve végighajtották ezt az évet, mindig kifogástalan teljesítményt nyújtva, tüdejüket kiköpve, pályát felszántva, diadalüvöltve tették a dolgukat ötösön innen és túl. Teljesen szottyosra érzékenyülve fogalmazom az alábbi kívánságaimat, fiúk. Kiérdemeltétek!

1. Brad Jones – bár engem a Brad nevű kapusoktól kiver a hideg veríték, a nullás számrendszerből lassan csak tovább kéne lépnie, nem? Két kérésem van: ne Reina sérülése árán tegye meg – és ne a kapott gólok rubrikájával kezdjük a növekedést.

2. Glen Johnson – egy nullásgépet kérnék neki, hogy a haja befonásával töltött hosszú és keserves órákat edzésre tudja fordítani.

3. Paul Konchesky – Főszerepet egy amcsi pszichothrillerbe (a tekintete máris castingképes), és egy zökkenőmentes igazolást egy Conference-beli középcsapatba. Kár, hogy nem az anyjára ütött.

4. Raul Meireles – Egy névjegykártyát a telefonszámommal. Úgyis rég meg akarok tanulni portugálul.

5. Daniel Agger – Egy hektoliter pattanás elleni ecsetelőt meg némi láthatóvá tevő port.

6. Fabio Aurelio – Hogy aki megvuduzta, szedje ki azokat a rohadt tűket a babából. Még az is lehet, hogy tud focizni, csak szerencsétlen egy genetikai hulladék.

8. Steven Gerrard – Egy olyan gépet, amely az egocentrizmust gólokká alakítja.

9. Fernando Torres – Küldeném neki az ABBA vonatkozó című számát (meg mindenkinek, aki szereti, muhaha):

„Can you hear the drums Fernando?

I remember long ago another starry night like this

In the firelight Fernando”

10. Joe Cole – Hogy töröljék visszamenőleg az örülős kommentjeimet, amelyeket a leigazolásakor írtam. Neki pedig stílszerűen (mivel akár a Kék Halál becenévvel is megkínálhatnám) egy formatcét.

14. Milan Jovanovics – Bánfi hajszeszt küldeni nagyon nagy köcsögség?

16. Szotiriosz Kirjakosz – Kisorsoltam, hogy szeretem vagy nem szeretem, mázlija volt, kaphat mézes joghurtot.

17. Maxi Rodrigez – Hogy valaki végre szóljon neki: a név kötelez.

18. Dirk Kuyt – Szemöldököt. Meg egy fodrászt, aki kevesebbszer látta a Bill & Ted’s Excellent Adventure-t. Amúgy csípem.

Szexi vagy nem?

19. Ryan Babel – Ha végre elkezd normális zenét hallgatni (csinálni), kaphat egy új fürdőgatyát.

21. Lucas Leiva – Hát mi mást kívánhatnék ennek a drága embernek, mint hogy azonnal töröljék a Twitter accountját?

23. Jamie Carragher – Újra kurvákat a karácsonyi partira, mert meccs közben meg lehet már műteni!

25. Pepe Reina – Clean sheet, clean sheet, clean sheet!

26. Jay Spearing – Valószínűleg szörnyen elfoglalt az Addams Family remake-jének forgatásával, de azért egy percnél kicsit többet a zöld gyepen.

28. Christian Poulsen – Azt, amit egy hozzá hasonlóan muzsikáló pasimnak kívántam anno: felejtsük el egymást örökre, bébi. Biztos van, akinek ez elég. Nem én vagyok.

37. Martin Skrtel – Hogy a jobb füle végre legyen ugyanolyan méretű, mint a bal. Más érdekeset egyelőre nem tudtam rajta megfigyelni.

+1:  Roy Hodgson – Mélyhámlasztó arcradírt. Nem kell dörzsölni. Lesül az magától is.

+2:  Tom Hicks & George N. Gillett – F*szkorbács! F*szkorbács!

Nos, ezzel megvolnánk, kedves Mikulás. De hogy ne mondhasd, hogy hálátlan vagyok, én is hoztam meglepetést. Neked, akinél jobban pozícionált vöröst nemigen ismerek, nyilván jól fog esni egy kis lélekmelegítő ebben a fránya hidegben.

Boldog karácsonyt! :)

Mi szóltunk.

(Fotó: Takács József, FFT)

Forró üdvözlettel:
Csepelyi Adrienn, a magyar FourFourTwo magazin munkatársa