Poulsen szereplésétől ments meg Uram minket

Egy negyed órán belül felgördül az anfieldi függöny, és megláthatjuk, mivel büntet ma minket a sors, Hodgson, Poulsen és Konchesky. Fabio Capello már hétközben gondoskodott Gerrard hosszútávú kiiktatásáról, így hatalmas kérdőjelek tornyosulnak a most következő kilencven perc körül. Hajtás után megnézzük, van-e esély három pontra.

Hazai pálya, két csatár, problémás középpálya. Igazából mi már abban is bizonytalanok vagyunk, hogy Christian Poulsen focista lenne. Meg sem lepődnénk, ha egy szép napon official statement-ben olvashatnánk, a dánról kiderült, asztalos. Nem fűzünk sok reményt ma sem a Serie A-ból elzavart középpályás munkájához, de Raul Meireleséhez már annál többet: a portugál végre helyén kezdhet és megpróbálhat két ember helyett is dolgozni. A széleken Maxi és Kuyt szerepel ismét, elől Torres és Ngog. A védelemben Reina előtt Konchesky, Skrtel és Carragher foglal helyet. A nagy visszatérő Glen Johnson, akit jópár hete nem láthatott már a közönség.

Hodgson megrontja Liverpoolt

Ennyit a kezdőről, többet nem is merünk megjósolni. A West Ham az idei év Portsmouth-e, az pedig kezd kikristályosodni, hogy Avram Grant furcsa fétise kiesőjelöltek menedzselése. Egy igazán verhető ellenfél, még tavaly is 3-0-val küldtük haza a londoniakat, a kérdés most már csak az, mennyire lehet pótolni Gerrardot, vagy mikor dönt úgy Konchesky, elővesz valamit betlitarsolyából.

Igazából bármit is toljanak elénk, egyet mindenképp el kell érnie Hodgsonnak: a Wigan-Stoke tengely hajtépő borzadályát feledtetnie kell minden szurkerrel. Egy kedvező eredmény azonban ismét csak a 22-es csapdájába sodorná a klubot: ha van eredmény, marad Hodgson. Győzelem és Roy papa kidobása? A kettő együtt nem megy. Most viszont inkább egy 4-0-ás győzelemre fizetnénk be, az angolt majd ejtjük máskor.