Elfújta a szél…

4472__4553__461264218_10_513X307… a jó játékunkat, pedig a meccset egyébként erősen befolyásoló meteorológiai tényező inkább a haza csapatot hátráltatta. Még a mieink játékán is meglátszott (a 42 hosszú passznál idén kétszer a Citeh ellen és a Sunderland hazain passzoltunk kevesebbszer hosszan), de Minyonnak is pontosabbak szoktak lenni a hosszú labdái. Azonban a hazaiak játékának, amely sokkal inkább épít hosszú labdákra, erősebben betett (a mai 50 az átlag 62-höz képest elég erős visszaesés) a szél, úgy gondolom ennek is köszönhető, hogy a védelmünk ma ilyen jónak tűnt. Hiszen szezonban a legkevesebb, 5 alkalommal próbálkoztak csak ellenünk lövéssel (a Villa és a Swansea a Mikiegérben még a társrekorder meccsek). Kaput találó lövésben ugyan nem hoztunk ma negatív szezonrekordot,  hiszen a Burnley nemrég egyszer sem találta el a kapunk, viszont az 1 engedett kapura lövés nagyon jónak számít, mert csak 4 alkalommal hoztunk ilyen alacsony számot (Tottenham, Villa, valamint a hazai meccsen ellenük). A szél kapcsán már csak egy dolog Johnson átlövését majdnem befújta, de csak majdnem. Ennyi asszem bőven sok is a szél meccset befolyásoló hatásáról.

Ha akarnánk el lehetne intézni magát a meccset elég röviden: egy gyengén játszó ellenfél ellen, nem jó játékkal behúztunk 3 pontot, gyorsan felejtsük is el az egészet., kicsit hasonlóan a Burnley meccshez.

Azonban ennyivel nem ússzátok meg. Azt látni kell, hogy a Sunderland nem egy jó csapat, ellenben nehezen lehet megverni őket. Nem véletlen és nem csoda, hogy 11 döntetlennel a liga vezetői ebben a kategóriában. Főleg hazai pályán hoztak már döntetlent a MU, Tottenham, Everton, Chelsea, valamint a szezont jól kezdő West Ham ellen, így hogy elhoztuk tőlük a 3 pontot, az nem kis szó, még akkor sem, ha az Arsenalnak és a Citehnek is sikerült ez idén már.

Mielőtt még a meccsel foglalkoznánk, néhány érdekességet érdemes megemlíteni. A szezont eredményesség szempontjából három részre lehet bontani

 1. az első 3 meccs, amikor volt még Sturridge (2 PPG), ekkor még nem voltak bajaink.
 2. Az azt követő 15 meccs ködére (1 PPG).
 3. Valamint a Ludogorets meccsel kezdődő kilábalás 13 meccse (2 PPG). A kilábalás alatt csak a MU-tól kaptunk ki, mondjuk az is igaz, hogy igazán neves ellenfél ebben az időszakban rajtuk kívül csak az Arsenal volt, így azért nem kell túlértékelni a dolgot (nem is tesszük, azt hiszem).

FormacioeredmenyekSunderlandA 3-4-3 – 3-4-2-1, ha pontosabbak akarunk lenni -, egyelőre tartósabbnak és jobbnak bizonyult, mint gondoltam/gondoltuk. Eddig ez BR-től az idei gyémánt, amit kitúrt a szemétdombon kapirgálva. Ez az amivel hozzuk a pontokat ez az amivel lőjük a gólokat, így nem akkora baj, hogy közben nyeljük is őket. (Persze ide is igaz, hogy nem éppen világverő alakulatok ellen használtuk.)

tamadostilus

Nem statisztikai véletlen szerintem a lövések, gólok és kiugratások közötti összefüggés

A formációnál szerintem fontosabb, hogy megfelelő stílusban kezdtünk el focizni, amikor átálltunk a 3-4-3-ra. BR stílusába megfelelő támadókat kezdtünk el használni. Milyen is az ilyen?

5 dolgot tud: presszingelni, cselezni, sokszor lőni, kulcspasszokat adni. No és a sebesség.

2015-1-Liverpool3

Itt az 5 meccses LSC időszak számai a fontosak. No meg az ha nem a megfelelő stílusban fociztatod őket akkor nem olyan jók.

BR csapata akkor tud jó lenni, ha a 3 legtámadóbb embere ebben az 5 dologban jó. Ekkor megy a cápánk, ekkor vagyunk fluidak, ekkor vannak kiugratásaink, ekkor vannak helyzeteink, ekkor lövünk gólokat. Nagyon fontos ez, hiszen a védekezés nem erősségünk BR alatt. Mikor a legtámadóbb hármasban nem mind az 5 dologban jó emberek vannak, elkezd akadozni, és/vagy leáll a gépezet. Ezt tanultuk meg elég fájdalmasan az idei szezonból (remélhetően BR is megtanulta véglegesen). Nem kellene feltétlen így lennie, de BR alatt ez így van ezért nem jó nekünk Balotelli, Borini, Lambert, mert mindből hiányzik valamelyik (vagy több is) összetevő.

_80177587_raheem_sterling_instagramEzek fényében nézzük a mai meccset. A kezdőnk kapcsán a legjelentősebb az volt, hogy a jamaicai nyaralásából frissen visszatért Sterling kapott még egy meccses pihenőt (így a Wimbledon után, ami rá is fért, hiszen az ősz folyamán nem pihent semmit és a tavaszi meccsekre nagyon jót fog tenni neki az extra szabadság), de támadópotenciálban Borini jelentős visszaesés volt hozzá képest, pedig a gólpasszal és 4 kulcspasszal egészen jó meccse volt. Igaz, ami igaz, Can kiugratásából összehozott ajtó-ablak helyzetét meg csúnyán mellé lőtte. Gerrard ismételt jobboldali támadóként szerepeltetése is hozta magával a várható pozitívumokat és negatívumokat is.

16kivululovesek

(Pirossal a kapu mellé, kék a kapura, szürke a blokkolt lövés)

Azonban ma a támadóink a kapu előtt (21 lövés 4 kapura 1 gól) impotenciáját leginkább a távoli lövések, valamint a türelmetlenség és az ebből fakadó blokkolt (4 blokkolt lövés a legjobb góllövő helyről) lövések okozták, mint azt az ábrákon is jól lehet látni. Ebben Coutinho, Gerrard és Balo járt az élen.

16onbelulilovesek

(Pirossal a kapu mellé, kék a kapura, szürke a blokkolt lövés, sárga gól), de úgy is lehet nézni, hogy az egyetlen prime position lövésünk, ami kaput talált, gól lett.

A mai meccs kapcsán nem tudok elmenni BR baromsága mellett sem. A félidei cseréjével van bajom. Nem, nem azzal, hogy lehozta Gerrardot és nem is azzal, hogy Lovren jött be (egészen jó meccse volt 3 interception 45 perc alatt nem rossz és ma még baromsága sem volt). Azzal van bajom, hogy a Bournemouth meccs után (mikor Can nagyon rossz volt ezen a poszton, majd 10-15 perc után visszahúzta középpályára ahol hirtelen jól játszott) megint Cant tolta fel a támadóhármasba, úgy hogy közben Markovics pályán volt szárnyvédőként. Can ma megint rosszul játszott a támadóhármasban (pedig CB-ként és később szárnyvédőként is jó volt), nem értem miért erőlteti. labdabirtoklasalakulasaEkkor volt az, hogy a friss kiállítás mellett is a Sunderlandnél volt a labda, és támadtak is, csak azért mert Can és Markovics a csapat számára rossz poszton játszott. BR sem vak ő is észrevette, hogy ez a hiba és jó 10 perccel a második félidő kezdete után meg is cserélte őket. Can lett a szárnyvédő Markovics a támadó. Aminek a hatására rövidesen át is vettük a labdabirtoklást és a meccs irányítását, mint az ábrán gyönyörűen látszik is.

A következőkért tuti, hogy nem fogtok szeretni (én sem szeretem magam, mert nem tudtam megállni, hogy leírjam). Azt be kell látni, hogy a 34-35 éves Gerrard a klublegendánk, a valaha volt egyik legjobb játékosunk, ám ma már csak két skillel rendelkezik a fentebb már emlegetett ötből. Még mindig baromi jól és sokat lő kapura és jó kulcspasszokban (de a védekezése, sebessége, cselezése nem a régi). Nem az ő hibája, ez a korral jár, de amikor ő játszik a támadóhármasban akkor sérül a játékunk. Erre készítettem táblát is. GerrardvsCouTudom baromira nem elegáns ilyen kevés meccsből következtetéseket levonni, főleg nem összehasonlítani a szezonban legjobbját hozó 22 éves Couval, de csak ők ketten kezdtek meccset 3-4-3 jobboldali támadóban (Can és Markovics játszotta még ezt a posztot néhány perc erejéig, így őket kihagytam) és óriási a különbség kettejük között. Meggyőződésem, hogy a 24-27 éves Gerrard kenterbe verné Coutinhot, de már nem annyi idős…

541felpalyaspresszingA mai meccs kapcsán beszélgessünk kicsit a presszingről. A támadóharmadbeli presszingünk ma nem volt jó, viszont a félpályás presszingünk ellenben nagyon is jól működött. Ez utóbbi a 3-4-3 esetében egy 5-4-1-es felállásban valósul meg, mikor az ellenfél játékosa a félpálya közelébe ér, akkor támadjuk meg. Ebben a két középső középpályásnak és a csatárnak van nagy szerepe.

541felpalyaspresszing2Ma és úgy általában akkor megy a félpályás presszingünk mikor a Lucas-Hendó duó van a két KK poszton. Mikor együtt játszanak, nagyon jók abban, hogy amelyik oldalán (rendszeresen oldalt cserélnek, ahogyan hozza a játék) hozza fel az ellenfél a labdát, az kiront az 5-4-1-es formációból és első szándékból a csatár segítségével megpróbál labdát szerezni (nagyon fontos, hogy ilyenkor a szélső támadónak kötelessége visszazárni a kitámadó KK-helyére, btw Lallana ebben fantasztikus), ha ez nem megy akkor a pálya széle felé kell terelni a csatár segítségével az ellent és ott a feljebb lépő szárnyvédő segítségével megszerezni a labdát vagy legalább is egy visszapasszt kikényszeríteni. Ha ezt a mechanizmust megértettük, akkor világossá válik, hogy miért így alakult ma az ebben résztvevő játékosok sikeres tackle száma.

sunderlandpresszingtackle

Markovics csak azért szerepel mert az 57 perctől ő volt a RFW-d.

És azt is, hogy miért így nézett ki ma a tackle “térkép”.

Livtackle

Jobbra a támadó harmad. (3 szerelési kísérlet)

A mai meccs kapcsán a fiatal, külföldről jött, angolul kevéssé beszélő játékosok korai leírásának veszélyeiről érdemes még beszélni. Ma Markovics a legjobbunk volt és a legveszélyesebb támadónk a góljával, kapufájával és a minimum tizenegyes gyanús helyzetével. De nem ma játszik először jól, sőt az elmúlt 6-7 meccsén folyamatosan jól játszott. MarkovicsEz egybeesik azzal, amióta szárnyvédőt játszat vele BR, de nem hiszem, hogy a pozíciócsere hozta ki belőle a jó játékot, hanem jó eséllyel az, hogy mostanra szokott be. Hoz mindent, ami nekünk egy szárnyvédőtől kell: védekezik, cselez, lövöldöz. Viszont bosszús leszek BR-re, ha Sturridge és Lallana felépüléséig nem az MSC lesz az alap támadó trió.

A másik delikvensünk Can, aki szintén huzamosabb ideje jól játszik. Neki is érdemes volt időt hagyni a csapatba épülésre (a sokat szidott nyári igazolásaink egyre jobban néznek ki, nemde?). Ma is jó volt a háromból kettő pozícióban, amiben játszott. Hihetetlen fizikuma, igaz nem túl nagy sebessége van. Sokban emlékeztet Hendóra sokszínű felhasználási lehetőségek kapcsán, hiszen az elmúlt másfél szezonban, így 20 évesen csak csatárt, irányítót és controllert nem játszott. CanA támadóhármasbeli szerepléseit leszámítva (táblában jobb és baloldal) minden poszton jól is játszik. Controllerként is tudom nálunk képzelni hosszabb távon, hiszen látjuk, hogy CB-ként is megállja a helyét, ezért nem okozna neki gondot a védelembe visszajárás. Viszont, hogy támadóerejét ne öljük meg, jobb ha CM-ként játszatjuk 4-1-2-3-ban.

Nem jól, nem szépen játszva, de a 3 pont a zsákban és ez fontos, amikor 2 hónap alatt 16 meccset játszol (decemberben és januárban is 8). De összességében alakulunk, a  jöhet a következő meccs.

ui.: Lucas ma is hatalmasat játszott, mint a 3-4-3-as fordulat óta többen is. Nevetséges lenne, ha most vagy akár nyáron távozna. (passzolás, passzpontosság, tackle kiemelkedő)

Lucasmostansag

 • Poco77

  Légy Te az első hozzászóló!

 • k.balint

  második #azserossz

 • LudasMatt

  szokásosan magas szinvonal. Ha Lovren összeszedné magát tavaszra, akkor kifejezetten jó %ra javítaná a nyári igazolásaink ‘bejövetelét’:))

  • Konig74

   Így is kifejezetten jó. Saját kategorizálás eddig(!) látottak alapján:

   Jó:
   – Moreno
   – Manq
   – Markovic
   – Can
   – Lallana

   Bukó:
   – Balo
   – Lovren

   Lambert meg attól függ, hogy nézzük, mit vártunk tőle.

   Ez mindenesetre 62,5-75%-os siker ráta! Erre Tomkinsék már rárántanak!

   • torta

    Még Balora sem kell szerintem ráhúzni a buktát… Stuval szeretném még megnézni pár meccsen, lehet az még jó. Lovren meg hát.. Majd meglátjuk, nem tuti bukó ő sem a jövőre nézve. (ez természetesen mit sem vesz el az érdemeiből – hogy eddig szar volt)

    • Konig74

     “eddig(!)” :)

    • Hiri Halcón

     hát Baló bukta, mert nem egy felépítendő játékos volt és nem is úgy érkezett, de persze, megvan az edzőnk hozzá – viszont én nyugodt szívvel írnám oda Balót.

     • torta

      24 éves, van ott még esély fejlődésre. És nálunk szerintem sikerült felvennie a megfelelő attitűdöt ehhez.

   • CUTÍZ

    Mankót tartom a legzseniálisabb húzásnak. Bár nagy a verseny!

  • nordsee

   Lovren egy fafej, Rodgers szerelmes belé, egyéb esetben már nyáron távozna. Szerintem sosem lesz meghatározó játékos.

   • LudasMatt

    nem értek egyet, szerintem nagyon jó képességű és intelligens fickó, de az látszik hogy az elvárások alatt megroppant. Kérdés, hogy fel tud-e állni, és kihozni magából a legjobbat. ha igen akkor bőven van jövője nálunk. majd egy év múlva aztán lehet naugyézni, vmelyikünknek:))

    • nordsee

     Láthatóan sorozatosan nem értette meg, mit várnak tőle. A leadership abban nyilvánult meg, hogy mindent egyedül akart megoldani, a proaktivitás meg a társak totális cserbenhagyása. Rendre, ugyanazt a hibát elkövetni, nem az intelligencia ismérve.

     • Hat, ha Sturridge es a 343 kozti 15 meccset nezzuk, akkor ez alapjan BR se az :D

     • nordsee

      Nem is mondtam?

    • JordanuumMobile

     Nem csak az elvárásokkal van a baj, a rendszeridegenséggel is. Skrtellel nem ideális páros.

   • ma(jd jövöre)dskillz

    volt egy elemzes carra-val, ott irtak, tavaly 31meccsen volt egy lovesgez es 1 golhoz vezeto hibaja.
    iden ez a szam 15/7/1.

    nekem szimpatikus. drukkolok neki.

 • deter

  Köszönjük a szokásosan érdekes, magas színvonalú értékelést. Különösen örülök a Can-t és Marko-t cizelláló résznek.

 • torta

  Jóféle kis esti olvasmány, ahogy megszokhattuk :) egyébként szerintem a háromvédős rendszerben a várttal ellentétben jól nyomja együtt Skrtel és Sakho +random harmadik..

  • Janek.LFC

   meg, hogy random harmadikként Can is kurvajól nyomja azon a poszton

   • torta

    Azért írtam randomot, mert Kolo és Lovren is okés volt, amikor velük játszott ilyen felállásban. Cannál nincs kérdés természetesen.

    • Janek.LFC

     Persze értem :) remélem Lovren is jó lesz ott és Can mehet box-to-box CM-et játszani :D

     • torta

      Lucas v Hendó helyett? :)

     • Janek.LFC

      Egy másik rendszerben ahol Lucas a DM, Henderson meg Can a két CM :)

     • torta

      Esélyes lesz nyártól Gerrard nélkül

     • Janek.LFC

      Persze ha nem igazak a hírek, hogy Lucas is megy az Interbe

     • torta

      Az az elmúlt évek balfaszságait is képes lenne überelni, ha elengednénk. BTW sztem az csak az olasz shitmedia agyszüleménye.

     • Janek.LFC

      Az tuti, remélem nem pont most engedjük el.

    • Hiri Halcón

     Cannás, rá tényleg lehet koccintani.

     • torta

      Egészségedre, cannás budweiserrel :)

 • Lucas Boss volt ma.

  • torta

   (is)

  • deter

   Általában ilyen, ha nem a Captain játszik mellette. Elképesztő, ahogy olvassa a játékot, ahogy előre látja, hogy mit tesz az “ellen”.

 • Oh az a kiugratás Borininek.

  • torta

   Ja bjuti

  • deter

   Megnézve ezt az összefoglalót Can mesterről olyan érzésem támadt , mintha egy tanár bácsi beszállt volna a nebulók közé egy kicsit megmutatni azt, hogyan is kell ezt csinálni. Szenzációs lesz a gyerek, mindenki meglássa!!:)

  • RQ17

   Mondhatin elég #gyorsán formába lendült a srác, és ennél már csak jobb lesz!

 • Konig74

  Na akkor cápa témából elindulva ki is kérném mindjárt Máté a véleményed. Meg az egész Jakuzziét. Meg mindenkiét.

  Szóval: Eladjuk-e most az ablakban Balot?

  És mindjárt az én véleményem:
  Igen. Sosem fog illeni a rendszerbe. Előbb-utóbb úgyis muszáj leírni a veszteséget. Ráadásul, ha tovább szenved itt még fél évet csak tovább csökken a piaci értéke. ZS terves játékhoz ott van Lambert, A-tól Z-ig meg Balo sem jó. Borini pedig még mindig jobb. Neki sincs meg az 5 skill, de neki jobbak hiányoznak: ő nem öli meg a cápát, vele csak nem harap. Szóval ő nem rúg gólt, de a többieknek legalább még van esélye rá mellette.

  • Janek.LFC

   Balot télen tuti nem fogjuk eladni, szerintem nagyobb esély van rá, hogy Lambert fog menni mint arra, hogy Balotelli

   • Lambert arra jött amire használjuk, hogy csere legyen és Mikiegér és FA kupa meccseken kezdjen, hogy a többiek pihenhessenek.
    Scouser a csávó és az se baj ha van egy nagyobb darab bírkózósabb srác a keretben akivel edzésen elbírkózhatnak a CB-k, így nem akkora meglepi mikor szembe jön egy Benteke. Így maradjon jövőre is sőt akár még hosszabítsunk is vele.

  • Balo most tuti nem megy el, két távozó esélyes most télen, Lucas és Suso.

   • Kriccs

    És ez a dühítő. Őket elküldik, ezt a világbarmát meg itt tartják.

    • macca8

     Lucas egyaltalan nem biztos, h megy

  • Az FFP által pénzügyi korlátok közé szorított fociban nem látom, hogy érkezhetne Balóért olyan ajánlat, amit érdemes lenne elfogadni, így nyárnál hamarabb nem hiszem hogy megy.
   Egyébként megnézném Sturridge mellett néhány meccs erejéig, ha akkor sem megy neki akkor szeva.

  • Sonogashira

   Adná az Úr, hogy eladjuk, de sajnos minden bizonnyal még szomorít minket egy darabig. Amúgy teljesen egyetértek, Borini valóban pont annyival jobb, hogy legalább a csapatot nem húzza lefelé, csak szimplán impotens. Nyilván egy csatárnál ez sem jó, de azért időnként kiegészítőnek nem rossz sztem. Sokkal többre tartom, mint anno N’gogot, Babelt, Jovanovicsot vagy Voronyint. Van benne perspektíva, csak szerencsétlen eddig ultrapeches volt minden értelemben.

   • KisRafa

    Jovanovics lesz az, szerintem :)

   • torta

    Jovanovicsot? Amúgy Babel jobban reppel

    • Sonogashira

     Késő van már, és Ana Ivanovicshoz több kellemes emlékem fűzödik. Habár ez a videó még mindig megríkat: https://www.youtube.com/watch?v=kYbtbUHRXyY

     • torta

      Nem tudom, ki az az Ana. Én már csak ilyen vagyok, jobban ismerem a focistákat, mint a nőket :D a videó meg párját ritkitó ;)

     • LudasMatt

      nézzél teniszt, Ana Ivanovinc miatt érdemes is. Még ha az utóbbi években elég szarul is játszik.

     • torta

      Még nem sikerült soha végignéznem egy teniszmeccset, de rákeresek erre az Anára ha már így adta a helyzet :)

     • LFCPride
     • RQ17

      brazzersen nincs fenn egy-két meccse?

     • Rpi

      Ha volt is, Schweinsteiger biztos toroltette, ugyanis most az o muffja.

  • Ddodi

   ennek fényében mi a ráknak megtartani borinit? csatár, gólt kéne lőnie, nem teszi, menjen.

  • Laxa

   Szerintem tuti nem megy és hülyeség is lenne eladni, mert most januárban nem nagyon tudnánk venni helyette egy minőségi csatárt.

   • Roli

    mer o a minosegi csatar koze tartozik? :D olyan a csavo mintha Lucast raknank elore golt rugni, eselytelen… kulombseg az hogy sajat posztjan Lucas mostansag istenkiraly, balo meg kurvara nem az… borini is kutyauto, mehetne a francba innen, de o legalabb hajt, letamad, akar, balo meg azt se… eleg egy colop a csapatba, arra ott van a ceklagyaros…

    • Laxa

     Mi értelme lenne eladni, úgy hogy nem tudsz hozni értelmes embert a helyére? Adjunk még neki egy kis időt

 • torta

  Kicsi off, de ma tudtam meg az infót, hogy Pozsonyban március 14-én lesz szurkolói tali focitornával, sörözéssel meg (asszem) swans meccsel összekötve. 3an vagyunk eddig focizni, szóval kellene még pár itteni srác. Ha érdekel, komment, megdumáljuk.

  • torta

   Btw magyarországi delegációt is szívesen fogadunk, ha vki erre járna. Aludni lehet nálam Pozsonyban. ;)

   • equka

    hali, én Pozsonyban tanulok már pár éve, szóval érdekelne a dolog (bár gondolom hétvégére esik brühühü, olyankor idehaza is vannak meccseink vasárnaponként), de még elválik.

    • kisdobos77

     hol van az az idehaza, en Komarnobol vagyok, csak nem tudok menni, asztalitenisz bajnokim van 14:30-tol

     • equka

      250km-re keletre :D

    • torta

     Jaja, 14. szombat. A vasárnapi meccseknek meg alap összetevője az előző napi kannásbor a szervezetben :D

 • LudasMatt

  és amiről a meccs után beszéltünk bekövetkezett, Marko lövése fotóboltolva. Lehetne igényesebb is, de hát nem én csináltam, na:)))
  https://twitter.com/Lilmaz18/status/554057582516916226/photo/1

  • livman

   kicsit ketté állt a sípcsontja, de egyébként jó kép

 • lacko77

  Szerintem teljesen igazad van, ami az igazolásokat illeti, Balo az egyetlen, akinek nem fog itt sok babért teremni, ill. Lovrent még meglátjuk. (Mondjuk én egy Cech-szintű kapusnak tudnék még nagyon örülni, szerintem piszok nagy lökést adna a védelemnek). A többiekben bőven van fantázia. Azért most Balón kívül nincs egy olyan egyértelmű buktánk sem, mint korábban volt Aspas, Alberto, vagy Illori. Aki szerintem hosszútávon a legnagyobb nyereség lesz, az Can, óriási potenciál van benne. Sőt, szerintem akkor fog igazán összeállni a csapat, ha végre megengedhetjük majd magunknak, hogy folyamatosan a középpályán játszon. A srácnak esze van a focihoz, erős, mint a bivaly, és én lassúnak sem mondanám, még ha nem is átlag feletti a gyorsasága. Simán lehet klasszis belőle.
  Én még mindig azt mondom, minden megtörténhet, ez a PL, nem szabad feladni. Sorra bukdácsol mindenki körülöttünk, a játékunk meg ha hullámzó is, vannak biztató jelek, és lassacskán csak elkezdtük gyűjtögetni a pontokat. Egy pihentebb Sterlinggel, a visszatérő Sturridge-dzsal még akár be is férhetünk abba a top 4-be. A legnagyobb hülyeség lenne legalább nem megpróbálni. Ha sikerülne megverni a Villát és lenyomni Big Sam-et, akkor az Everton és a Spurs ellen úgy mehetnénk ki a pályára, hogy a saját kezünkben van a sorsunk, komolyan felpöröghetnénk megint, ha megússzuk sérülések nélkül. Nem szabad feladni, még semmi nem úszott el. Aztán hogy a kupameccsek hogy fognak bekavarni, azt nem tudom, de szerintem a top 4 fontosabb.

  • astonmartin

   Ilori miért egyértelmű bukta? hány meccset játszott nálunk?

   • nordsee

    Hát éppen ez az. Nem hinném, hogy BR embere, tett erre utalást is. Anyagilag mondjuk még lehet rentábilis.

 • Soso

  Lehet buta kérdés lesz de azért felteszem, hátha…

  A Sunderland nem kap azért pénzbüntetést, hogy ennyi szemét “bejött” a pályára?

  • bag

   jogos, de a hírhedt strandlabdánál sem kapott…

  • nordsee

   De most akkor játszottunk volna ellenfél nélkül?

 • macca8

  Beez:
  The French international had the highest passing accuracy of any player who started the match – 95.3 per cent – as he misplaced just three of the 64 passes he attempted. What’s more, he averages more passes per Premier League game than any other player in the Liverpool squad this season, with 60.6, and is in the top flight’s top 15 players for both passing accuracy and passes per game, of those who have played at least 690 minutes. Sakho is far better on the ball than many in the media think.

 • astonmartin

  remek poszt
  sztem Mignon is jó volt tegnap, bár nagyon nem tették próbára…

  • Konig74

   Egyszer került veszélybe a kapu, akkor ő hanyatt feküdt. Milyen lett volna, ha rossz?

   • Dagger

    ha rossz akk beüti azt a labdát a saját kapujába :)

   • astonmartin

    olyan benyomásom volt, hogy magabiztosabban lépett ki a beadásokra, lecsorgókra, stb
    az a lövés fura volt valóban, illetve ahogy lereagálta
    ezzel együtt nem éreztem tegnap benne, hogy elmehet rajta győzelem

 • JordanuumMobile

  Lucas eladása jobban fájna, mint mostanában bármelyik játékosunk távozása, mert semmi értelme sincs. Nagyon remélem kacsa.

 • macca8

  Tonkins cikke alatt remek kommentek gyulnek:

  MARKCOHEN
  January 10, 2015 at 10:49 am
  Brilliant article by Paul, equally brilliant post by Dave.

  My take on this situation is relatively simple:

  Let’s go back to the film ‘Moneyball” (at the risk of irking Jeff!):

  In the film, John Henry summons Billy Beane to Boston to discuss a potential move to the Red Sox. He offers him a, then unheard of, 15m dollar contract, which Beane turns down.

  Question is; why did he offer him such a massive deal? What was it about Beane that prompted Henry to throw such a large amount of funds at the guy?

  The answer is Innovation. Dave couldn’t have put it better. John Henry recognised that ability and innovation is synonymous, and cost and innovation are thus positively correlated – simply put:

  Pay the money for the right people.

  Now, I am not talking about paying for the right players anymore. As Paul and Dave have argued, it is already more or less proven that most transfers are failures at the best of times and that we have performed worse than the average in the transfer market in any event so its pointless banging on about ‘buying better players’ right now when our record in that regard is abysmal.

  I am talking about management.

  When things are going shit on the playing field due to insufficient procurement, as they have been this season, who tells FSG how bad it is? Ayre? Hogan? Club ambassador Kenny Dalglish? No no no, this won’t do. We need top rated current professional football men, in the here and now to perform this function and we need to pay big for them.

  What needs to happen pronto, is that FSG need to re-evaluate their procurement policy from the ground up. Dave correctly argues that more money is wasted in the inefficiencies of transfers (failures, wages, agent fees etc) then we can begin to realise and in here lies the truth – the most powerful and hence important man in your club is your manager and his team of departmental managers. Everything else is secondary as this management structure is responsible for producing on the pitch which is what the club needs to do to grow its coffers and maintain the cycle of improving the team to improve the coffers and so forth.

  My argument can be laid down in one line:

  Find the best, most respected and most connected man in world football and offer him three or four or five times his salary to come and be your head of player procurement. No amount is too much.

  A simple way to assess the enormous cost of failed transfers is to look at a webpage like this:

  http://transferleague.co.uk/league-tables/transfer-league-table-2003-to-date.html

  Note United’s purchase gross of 593m and five title wins over the period is slightly less than our 600m outlay and you begin to get a picture of how dire we are in the world of transfers.

  Now, I say calculate what it would have cost you to bring in a highly networked Spanish operator like Txiki Begiristain alongside a German like Mattias Sammer (Bayern’s Director of Football) alongside a super connector like Comolli and run them in tandem for the last three years since FSG came in.

  What would that have cost? 30m overall? 40m? 50m?? Would that have been worth the money in terms of the player pool they would have had direct access and sway with? Would we have saved tens of millions of pounds by dealing through these connected individuals who have the first-hand experience of world class players you need to actually bring the guys in who can make a positive influence on the pitch?

  Imagine you are Alexis Sanchez for a moment. Arsenal arrive and offer you a nice package and London to live in. Then Matthias, Txiki and Damian arrive with the sort of gravity Don Corleone must have had and they offer you more money and the cache that they are representing the finest football brand on the planet.

  They look you in the eye and the nod warmly that they know you will make the right choice and join the right club, because you would feel an absolute halfwit not to – for are you really better than Txiki, Matthias and Damian?

  I know my example might seem ridiculous, but as Dave said so eloquently, “it sounds crazy but crazy is how innovation sounds”.

  The only way for us to now buck the system is to shed the idea that transfer fees relate to players only. They don’t. Transfer fees should relate to your entire procurement staff and, if anything, more money should be reserved pro-rata for the management than the players. This is simply because, and we can see this from our own transfer dealings, we cannot get the right players by using the wrong procurement staff.

  It is clear that in Rodgers we have a man who, if given the right weapons, can deliver onto the pitch a team filled with vibrancy and incredible excitement, but right now his hand are actually quite badly tied up. This has to change and change quick if we are to resume our place at the top table.

  Don’t be scared to innovate.

  • Monchi, Capello, Nerlinger DoF hármast!

  • Ez van mikor a nem rossz ötletekkel.
   A rossz kiindulási pozíció miatt, baromi téves következtetésre jut valaki.

   • Pontosabban?

   • macca8

    Ezt en sem ertem

    • Ugye ez a kiindulási alapja:

     http://transferleague.co.uk/league-tables/transfer-league-table-2003-to-date.html

     Hogy a MU és a Liverpool 2003-óta nagyon hasonló összeget költött sőt bruttóban a Liverpool többet. A MU bezzeg 5 bajnoki címet szerzett míg mi 0-t. Az kimarad hogy nettóban már a MU költött többet. No és ennek megfejtését keresi.

     Nem veszi figyelembe, hogy erősebb keretre relatíve kevesebbet kell költeni hogy erősebb maradjon, mint egy gyengébbre. Márpedig a keret erősséget leginkább a bérekre költött összeggel lehet mérni.
     Márpedig mint azt a Liverpool fizetésekre költött összegéhez a többiek %-os eloszlásán látszik sosem voltunk igazán közel és az elmúlt pár évben meg kifejezetten elhúztak mellettünk. Folyt köv.

     • Nem veszi figyelembe, hogy bérre azaz keret erősségre, ha csak nem akarsz csődbe menni nem költhetsz. Vagy ha meg akarsz felelni a FFP-nek másként a vállalkozástani logikának nem költhetsz többet mint a bevételeid 60%-a. A Liverpoolnál így is FSG alatt veszélyes magasságokba csúszott fel a fizetések/keret erősségre költött összeg. A MU meg mindig is jól működött ebből a szempontból. Simán erősebb kereteket tarthat fenn. A Chelsea, Citeh féle FFP előtti felfújódás meg ezért is gusztustalan.

     • Nagyon nem erre ezekre van kihegyezve a cikk.

     • OK. De ide hozhatod a világ legjobb DoF-ját Sammert bárkit.
      Az alap összefüggéseken csak nagyon kicsit tud változtatni, ha tud egyáltalán.

     • De ami leginkább hiányzik az az igazolásokra költött összegnek a pénzügyi háttere, amiből megérhető, hogy ki mikor és miért költött annyit amennyit.

      A Liverpool kapcsán tudjuk. Az Arsenal kapcsán már megnéztük: http://pool.taccs.hu/2014/12/21/a-penz-beszel/

      De a MU-ra is igaz, hogy az adósság állományuk mérete, de még inkább a bevételeikhez viszonyított aránya jelentős befolyásoló tényező volt ebben az időszakban.

      Náluk is az történt, mint nálunk a két bohóccal. Az amcsi tulajuk (Glazerék) hitelre vették meg a csapatot, amit aztán a csapat gazdálkodik ki. Ők nem mentek csődbe emiatt, mert több bevételük van, és sosem ért el olyan magas arányt az adósság a bevételhez képest, mint nálunk.

      De gyönyörűen látszik, hogy míg nagyjából a bevételeik kétszeresééig voltak eladósodva, addig nem nagyon költöttek (nettóban) igazolásokra sőt a CRoni eladás évben masszívan nyereségesek voltak ebből a szempontból. (Megint csak a Chelsea és Citeh több, mint millárd fontos beruházása, ami nem von maga után adósságot mert a tulaj zsebből pótolja gusztustalan). Azonban mióta letornázták 100%-ra és ez alá, elkezdtek Matákat, Di Mariákat, Falcaokat stb stb venni nagy számban.

      Ahogy én látom a United felelősségteljesen járt el az elmúlt években hiszen ledolgozta az adósságát. De pont ezért nem költöttek többet mint mi 2003-óta.

      Két dolog van, a MU-nak a spórolós évek előtről egy nagyon drága és jó kerete volt, amit Furguson a spórolós évek alatt is maximálisan kihajtott. Az igazság az, hogy az utolsó bajnoki címük csoda kategória, hiszen addigra a spórolás miatt megöregedett és leamortizálódott a keret annyira, hogy a Moyes féle bukta az kódolva volt.

      A baj az, hogy az edzőcserével és a nagy bevétel miatti költekezéssel tudtak annyit költeni télen és most nyáron hogy elég valószínű, hogy nem kerülnek ki megint a top4-ből.

     • macca8

      ez ok, de egyrészt nem emiatt linkeltem, hanem az innovációs javaslata miatt,másrészt meg, amit többszört írtam már (pont azért,amit te is írsz): nekünk nem elég úgy igazolni, ahogy a többiek, nekünk ebben is okosabbnak kéne lenni, vagyis eredményesebbnek kéne lenni az átlagnál, de erről ugye azért szó sincs

  • Dagger

   biztos jó dolog ha egy nagyágyút hozol a stábba de attól hirtelen nem fog megváltozni az egész átigazolási politika , ugyan úgy nem tudunk versenyezni anyagiakban pénzesebb klubokkal így meg lesz kötve a keze hogy kiket lehetne elhozni és ezzel jobban rá leszünk utalva azzal hogy kockázatot vállaljunk

   • macca8

    Erdekes gondolat, en sem tudom, h mukodne-e. Annyit pontositanek, h n egy, hanem 3 nagyagyurol beszel, ami nyilvan meggyozobb a sanchez-pelda is hivatott erzekeltetni.
    Itt a megfelelo jatekosok kivalasztasa a kulcs. Pl nem aspas vagy moses jott volna, hanem ket olyan jatekos, aki valoban bevalt volna, de uez az arkategoria

 • Dagger

  jó poszt bár az igazolások hiába mutatnak életjeleket ha csak Balo nem kezd el stabilan gólokat rúgni , akkor ugyan úgy rosszul lett elköltve a pénz hisz Suarezt egyáltalán nem tudtuk pótolni

  Lucas pletykák meg lehet azért jönnek mert ő maga akar már távozni ami nem lenne meglepő tekintve hogy eddig hogy bánt vele BR. Ráadásul attól hogy most visszakerült a kezdőben a jövőben Can Hendo Allen SG pótlék mögött ugyan úgy csak a padon ücsöröghetne aminél azért többet érdemel.
  De ha BR akarja eladni azért hogy ide hozzon egy újabb hulladék kiskedvencet akkor viszont nagy baj van

  • macca8

   Ezeket honnan veszed?

   • moldarnagyur

    teljesen logikus, ha balo rossz igazolás, a többi is az

    • Dagger

     szerintem értelmezd újra a mondatot. rossz igazolás nem egyenlő a rosszul elköltött pénzzel.

     • macca8

      Hanem mit jelent?

     • Dagger

      rosszul el tudsz költeni pénzt jó játékosokra is. pl: ha van egy klasszis kapusom akkor feleslegesen veszek még egyet sok pénzért amikor ezt a pénzt költhetném más posztokra is ahova nagyobb szükség van erősítésre.

     • Hiri Halcón

      hát tele vagyunk csatárklasszisokkal, hogy ennek eddig elfelejtettem örülni, pedig a tegnapi cleanshit játékunk után.. (gondolom, így értetted a rosszul elköltött pénzt a jó játékosainkra.) megyek, rágyújtok.
      egyébként meg Lázár, ő a fény, baló meg az alagút – meg az az állandó mi a f’sz van tekintete..

     • macca8

      Errol sztem nem volt szo: jo posztokra igazoltunk

     • Pl szerintem Lallana jó igazolás, de rosszul költöttük el rá a pénzt, messze áron felül adtunk érte.

      Vagy ha megnézzük szerintem a nyáron volt egy csomó jó igazolás, akik a jövőben még többet fognak jelenteni, de a nyári keretet rosszul használtuk fel, nem hoztunk Suarez pótlást, se stílusban, se kaliberben, a gyengén teljesítendő védelembe hozott kulcsjátékos szintén flop eddig. Ergo, a két kulcspozícióba nem sikerült megoldani a problémát úgy néz ki.

      Lehet körülményeket boncolgatni, de az összességében senkit sem érdekel.

     • deter

      Suarez pótlásának a kérdését már sokszor felvetették, már sokszor boncolgatták itt a Fonaton is. Kaliber: Vegyük már tudomásul, hogy a tavalyi Suarezt lehetetlen pótolni. A világ 3 legjobb játékosának egyike volt.
      Stílus: Ő egy utcai harcos, aki nem ismert elveszett labdát, reménytelen helyzetet. Ezt is nehéz pótolni, de nem lehetetlen. Erre próbáltuk meg Alexist, aki szerintem jó választás lett volna, de nem jött össze.
      Bocs, hogy belepofázok.

     • “Lehet körülményeket boncolgatni, de az összességében senkit sem érdekel.”

     • drama

      akkor én vállalom, hogy senki vagyok, engem például érdekelnek a körülmények is, mert azok nélkül elég torz képet kapsz.

      (amúgy ha végre lesz egy kis időm, akkor újra végig fogom nézni az összes idei PL meccsünket, és kigyűjtöm a minket sújtó komoly bírói hibákat, gondolok itt a nem megadott büntetőkre, emberelőnyökre. mert bár tegnap éppen nem befolyásolt semmit negatívan az elmaradt büntető és talán piros, korábban viszont pontokat buktunk a gyökér bírókon. ha már körülmények.)

     • Figyi, lehet boncolgatni a körülményeket, de az nem teszi jobbá a jelent, nem lő gólokat, nem szerez tabella pontokat, az csak a jövő miatt érdekes.

      Viszont azt nem fogadom el, hogy csak azért nem tudtuk Suarezt sehogyan pótolni, mert a nője Sancheznek Londonba vágyott.

     • drama

      a tabella része jogos, nem fogunk pontokat kapni azért, mert rajtunk kívül álló okok miatt (is) szarabbak vagyunk. viszont a szezon/BR értékelése szempontjából nem elhanyagolható a körülmények vizsgálata sem, én erre gondoltam.

      az, hogy Sánchez csaja Londonba vágyott, elég marginális oka az Arsenalba szerződésének, valószínűleg jobb jövőképet is festettek ott elé. de azt nem lehet elvenni a stábtól, hogy többször is megpróbálták Suárezt stílusban pótolni, nem sikerült, ezért jött Balotelli, mert csatár viszont kellett.

     • macca8

      Varjuk mar meg legalabb az ev veget. A cel nem suarez potlasa volt, hanem, h trofeat nyerjunk es jovore is legyen bl.
      Szamomra nem ertelmezheto ez a szetvalasztas: ha vki jol teljesit, az jo igazolas, ergo jol koltottuk el a penzt. Ha nem, akkor rosszul

     • moldarnagyur

      értem én amit lentebb mondasz, és kb az az egyetlen másik értelmezési mód amit írsz és még nekem is sikerült első olvasásra felfognom. csak nálunk az összes igazolás hiányposztra jött

     • Dagger

      Lovren pl mióta volt hiányposztra igazolás? csak LCB-be ott volt Agger Sakho harmadiknak meg meg lehetett volna hagyni Illorit vagy Wisdomot elkezdeni CB-nek nevelni

     • moldarnagyur

      egyrészt, az egy igazolás a sok közül, attól még mindig nem igaz, hogy x érkező közül egy játékos nem hiányposztra érkezése miatt rosszul elköltött a pénz a többire, csak azért mert balo nem vált be. másrészt aggert lecserélték rá

     • Dagger

      Lovren Lallana Marko kb 65 milla úgy hogy volt előttük kezdőszintű ember a csapatban.
      Balo Lambert kb 20 milla úgy hogy egy világklasszis csatárt kellene pótolniuk.

     • ilMagnificoFabio

      65 az a 75

     • Dagger

      jogos , köszi

     • Lallana, Markovics – Mózes és Luis Alberto helyére érkezett
      Lambert – Aspas helyett.
      Balo – Suárez mondjuk a tavalyi Suárezt senki sem tudja pótolni. Ezért is hoztunk más posztokra erősítést jelentő embereket.
      Lovren – Agger no igen Lovren legalább nem sérült fél szezonokat Agger meg már 30 volt, aki saját maga szerint sem bírta a PL fizikai igénybe vételét. Egyébként szerintem ha egy megfelelően agresszív, kitámadós, magas védekezéses sorba rakjuk ergo Sakho mellé M&M-el akkor a Skrtel mellett öngyilkos kamikaze kitámadásai lesznek a norma és jó lehet.

     • drama

      de Lovrennek nem a kamikaze kitámadásaiból kapjuk jellemzően a gólokat, hanem a rossz helyezkedése miatt, vagy azért, mert 1v1-ben simán megveri az embere. ez ugyanúgy bekövetkezhet Sakho mellett M&M-mel is, mint Skrtel mellett.

     • torta

      “a tavalyi Suárezt senki sem tudja pótolni. Ezért is hoztunk más posztokra erősítést jelentő embereket.” Ezzel csak az a gond, hogy csak 11-en lehetnek egyszerre a pályán. :) egyébként tényleg jobb játékosokkal helyettesítettünk kevésbé jókat, szóval fejlődtünk, csak eddig nem jött be a klasszis csatár csapatszinten és hosszú távon való pótlása. Klasszis csatár egyszerűen kell.

     • ilMagnificoFabio

      Lovren Carra helyett jött, csak egy év késéssel.

     • drama

      Carra helyett Touré jött, nem?

     • ilMagnificoFabio

      Touré tapasztalt, de legfeljebb annyira “leader”, mint Skrtel.

     • drama

      azért az előző szezon elején elég nagy isten volt Touré, szinte nem lehetett megverni, hatalmas szerepe volt a clean sheetekben. és tulajdonképpen Carra tavaszi szerepét vette át.

     • ilMagnificoFabio

      Skrtel meg tavasszal volt nagy isten, ettől még nem lesz jobb szervező hátul.

     • drama

      oké, de mint írtam, Touré nagyjából Carra tavaszi szerepét vette át az elején, igen, irányítással együtt. aztán az első két jó meccs után megsérült, és jött vissza Skrtel, utána pedig kikerült szélre Touré.

     • ilMagnificoFabio

      Nekem nem rémlik, hogy Touré kifejezetten szervezte volna a védelmet. Nagyon jól védekezett, tette a dolgát, de inkább tűnt egy szorgos katonának, mint hadvezérnek. Mondjuk nem is emlékszem minden jelenetre egy évvel ezelőttről, ez biztos.

     • Lovren azert jott, mert brnek lovese nincs a vedekezesrol es azt hitte egy emberre ki lehet outsourceolni az egesz nyugot, hat nem

   • Dagger

    szívesen válaszolok de pontosan melyik részére gondolsz ? :)

    • macca8

     Konkretan mindenre :)

     • Dagger

      ezek a saját meglátásaim gondolataim amit a klubbal kapcsolatos események alapján szűrtem le
      ha valamivel nem értesz egyet akkor várom az ellenvetésed mert ezzel a ” honnan veszed” dumával nehéz vitatkozni

     • RQ17

      1. Suarezt nem is lehet pótolni.
      2. Ha Balo nem kezd el focizni, akkor a Balora elkölött pénz van rosszul elköltve, a többi nem.

      A Lucasos résszel amúgy részben egyetértek, én is úgy érzem hogy egyszerűen BR nem tervez vele stabil kezdőként a jövőben sem, csak ideiglenes megoldás amíg öreg SG itt van, a pótlása pedig még nincs.

     • macca8

      Lucas elvagyodasat pl: az utobbi 10 meccsbol csak a mu ellen nem jatszott.
      Honnan jon egy “ujabb hulladek kiskedvenc”? Lovrenre gondolsz? Mert ot carra es neville egyontetuen a pl legjobb vedojenek aposztrofalta, nagyon jo igazolasnak mondtak korabban.
      Miert lett rosszul elkoltve a penz, es miert kotod balo golszerzesehez az egeszet?

 • BertaB

  Szerintetek melyik lesz a legerősebb kezdőnk , ha Studge visszatér?

  • Mignolet – Manquillo, Ilori, Sakho, Moreno – Can – Henderson, Coutinho – Sterling – Sturridge, Balotelli

   • Detto, csak balo helyett lallana. Illori helyett skrtel, o majd jovore

    • ilMagnificoFabio

     Lallana csatár?

     • Nem, sterling

     • ilMagnificoFabio

      És Lallana vagy Coutinho Hendo mellett?

     • Mind2 tudna cmet hozni jol, de inkabb cou. De pont ez a jo ezekben a sracokban, h ha meccs kozben ugy adja ki, akkor lehet cserelgetni. Mint mondjuk can-hendo controller es cm kozott

     • ilMagnificoFabio

      Igazából hosszútávon a gyémánt valószínűleg jobban fog menni, de egyelőre sokkal kevésbé tudják megkontrázni a 343-at, mint arra számítani lehetett (kb a Leicester az egyetlen kivétel, de ott Gerrard CM volt, szóval…), úgyhogy szerintem Sturridge-dszal is mindenképp ezt kell használni, rövidtávon. Plusz így Coutinhót és Sterlinget is a legjobb pozíciójukban láthatnánk, egyszerre, nálam már ezért megérné ezt tolni. El se tudom képzelni mennyire kicseszett királyok lesznek ott ketten.

     • En jobban epitenek a sturridge – sterling szinergiara, ezert jatszatnam csatarkent egyutt oket. De ugyan ez a lineup kiadja a 433at is, ami szelen kevesbe verheto mint a diamond, igaz, lallanat jobban az oldalvonalhoz koti, ami meg nem volt olyan jo neki

     • ilMagnificoFabio

      Sterling is nagyon szürke volt idén a szélen. Meg igazából tavaly is. A 4312 jobban működik a PL-ben, meg úgy általában szerintem jobban “kontrollálható” edzői szempontból, illetve a legtöbb játékosnak is könnyebb megtanulni, viszont a jelenlegi kerethez a 3421 illik a legjobban.
      Bár Sterlinget még nem láttuk párban elöl, főleg nem Sturridge mellett, szóval lehet (valószínű) ez is működni fog, de egyelőre a Cou-Sterling irányító, Sturridge ék felállás engem jobban izgat.

     • RQ17

      hát igen, amíg nincs összeszokott és jól működő védőpáros, és két beépített klasszis fulbekk, addig abszolút logikus marad a 3-4-2-1. Szerintem amúgy a Flanagan – Lovren – Sakho – Moreno négyesben benne van a siker lehetősége

     • Cou-nak a poolban a legjobb meccsei CM-ként Hendo mellett voltak.

     • ilMagnificoFabio

      Idén decemberig.

     • Jogos, kellemes erről beszélni, ez a csatár mögötti félig szélső, félig tkp poszt is nagyon fekszik neki.
      Viszont iszonyat jó volt tavaly hátravontan is, pl. Arsenal elleni teljesítménye világklasszis volt.

     • Hiri Halcón

      hát ha a legerősebb 11 ünkben nincs csatár, akkor nincs. nem jutott. van három, hogy a meccs végén legyen kit beküldeni és a pool ugye hazai pályán nem küldd be védőt, tehát kellett Lambert. a két “olasz” meg szar importáru, úgyis tele van vele minden és legalább nem kínai. na de ugye ha Stu visszatér, akkor addig lesz, amíg a vonal mellett el nem kezd melegíteni.

    • LFCPride

     ez az én véleményem is.

   • Kevin

    Nálam a jövő Liverpoolja néz ki így , csak Balo helyett Markovic, (meg Mignolet helyett vki, vagy maradhat Mignon csak egy új kapusedző jöhetne) 4-1-2-3 – ban markovic sterling két szélső sturridge középen , későbbiekben ez gyilkos lehet :D

  • drama

   ha maradnánk a 3421-es felállásnál, akkor nekem kettő is van a fejemben attól függően, hogy Cou Lucas mellett van, vagy előrébb.

   ———Can-Skrtel-Sakho
   Markovic-Lucas-Hendo-Sterling
   ————-Cou-Lallana
   —————–Stu

   ——Can-Skrtel-Sakho
   Hendo-Lucas-Cou-Markovic
   ——-Sterling-Lallana
   —————Stu

  • ilMagnificoFabio

   Can-Skrtel-Sakho
   Markovic-Hendo-Lucas-Moreno
   Coutinho-Sterling
   Sturridge

   • RQ17

    Pacsi! ugyanezt készültem épp leenterezni :D

    • ilMagnificoFabio

     Láttam. Mögötted állok…

     • RQ17

      Egy falnál ülök, de azért hátranéztem a biztonság kedvéért :D

     • Thierry12

      szappanra figyelj…:)

  • Dagger

   Mignolet— Manq ,Skrtel, Sakho,Flanagan—-Lucas, Can—-Sterling, Cou, Lallana—Sturrdige

   bár ezt le merném fogadni hogy nem fog így együtt játszani a csapat

   • ilMagnificoFabio

    Sosem ment nekünk a 4231. Vagy BR-nek.

    • Dagger

     tudom, ezért lesz ez az a legerősebb kezdő ami sose fog játszani.
     bár ezzel lehetne hozni clean sheeteket meg 1-0 ás győzelmeket is.

     • macca8

      Broaf :)

  • Madass

   Amelyik épp a pályán van.

 • livman

  Úgy látom páran elkezdték temetni Lovrent, pedig szerintem még korai.

 • drama

  http://www.bbc.com/sport/0/football/30767719

  ha ezzel Jovetic értelmes áron (max 15 millió) elérhetővé válik, akkor meg kell próbálni elhozni.

  • RQ17

   sajnos van egy olyan ézésem hogy Dzeko fog elmenni onnan és nem Jovetic :( viszont a Guidetti gyerekre le lehetne csapni akár, elég jól tolja kölcsönben a Celticben

  • Konig74

   Szerintem nem fognak eladni. Pont most lesznek meg elől: 2 kiscsatár és 2 nagycsatár.

   • Ez igaz,
    viszont ha pontosak a számok “of £49m, plus any money raised from transfer fees.
    They spent around £48m in the summer on Eliaquim Mangala, midfielder Fernando, and goalkeeper Willy Caballero, although sold Jack Rodwell to Sunderland for a reported £10m and midfielder Javi Garcia joined Zenit St Petersburg for £13m.” Bony meg 30 akkor 6 millióért kell eladniuk minimum.

    • Definitely Maybe

     http://www.mcfc.com/News/Club-news/2014/May/Club-statement-16-May

     “The Club’s expenditure on new players for the upcoming summer transfer window, on top of income from players it might sell, will be limited to 60m euros. This will have no material impact on the Club’s planned transfer activity.”

     Csak summer windowrol van szo. Bonyval mar gondolom, ugy szamolnak, mint a nyaron kb. 25 milliort eladott Negredo potlasaval. Valszeg Bony is kevesebb lesz mint 30. Amire kivancsi leszek, hogy ki marad ki a BL keretbol most.

     • Amit összehazudoztak Lampard kapcsán, még lehet nekik hinni?

      btw ha 2 évre adott az UEFA maximálisan játékosokra költhető összeget. Abba miért csak a nyarak tartoznának bele, úgy hogy télen meg annyit költesz amennyit akarsz?

     • Definitely Maybe

      Attol, hogy nincs konkretizalva, nem hiszem, hogy telen “annyit koltenek, amennyit akarnak”.

      Egyebkent ha Mangala “csak” 32 volt, Bony pedig tenyleg 25+3, akkor meg bele is fert a City ebbe a 49m-be ugy, hogy Negredo meg sehol. Ugyanis Barryert es Huwsert is bejott jo 5 milla osszesen a nyaron. Lehet, hogy Nastasicert is jon valami loan fee, vagy Sinclairert nemi apro, bar az vicces lenne.

     • ilMagnificoFabio

      Végül is csak 28 lesz.

    • Konig74

     Vagy? Csúnyán meg lesznek büntetve az FFP miatt? Esetleg még pénz büntetést is kapnak?

  • Dagger

   megérne ő 25-30 at is

 • Laxa
 • Dagger
 • Nagyon tetszik a poszt, és egyet is értek vele baromira, kivéve, hogy szerintem a játék képe nem volt borzasztó és nem kell gyorsan elfelejteni. Az első félidőben kifejezetten jól, fluidan, sok helyzettel, jól működő presszinggel játszottunk, a másodikban pedig egy biztonsági játékkal, megkockáztatom, hogy akár kicsit pihenve is, de simán lehoztuk a félidőt, ahogy mondjuk egy gyenge csapat ellen (vagy ahogy a wimbledon ellen kellett volna) le kell hozni.

 • liveman

  Remek elemzés, jó meglátásokkal. Egy kicsi Balo-zás ugyan hiányzott, s igen “baromira nem elegáns”! Ez a rugjunk egyet Gerrard-ba, ha van rajta sapka azért, ha nincs azért, kezd kicsit uncsi lenni. Ezen a Gerrard komplexuson igazán túlléphetnél már. :)

 • Roli

  nemtom mennyire lehetnek igazak a Lucas pletykak, de ha igaz akkor BR vmi krokodil fele drogot nyomhat ha el akarja adni Lucast… de a fo hogy van egy welsi csavink…

 • geryszon

  hagyjuk már ezt a Lucas igazolásdis faszságot. egyetlen értelmes forrás nem hozta le és amig a gazzetta dello sport írogat serényen erről addig annyi értelme van erről beszélni mint vízálló teafilterrel főzni a teát. btw, Máté grat, profi munka. just usual.

 • Sakho tegnap.

  • Dési Áron

   Szerintem BR eddigi egyik legjobb igazolása. Stu meg Cou is nagy fogás volt persze, de megbízhatósága és az államdó jó teljesítménye miatt szerintem “értékesebb” (mondjuk összel kicsit para volt amikor csak úgy kisétált a stadionból, de ki ne tenne így aki így focizik és helytte egy Lovrent tesznek be a kezdőbe :D) . Can reméljük a nyomdokaiba lép, ha még nem lépett volna.

  • Kevin

   Imádom a srácot :D

 • CUTÍZ

  Cikk az Echotól menyugtatásképpen Lucas kapcsán. Végül még lehet, hogy Assaidin sem bukunk!
  http://www.liverpoolecho.co.uk/sport/football/football-news/liverpool-fc-brink-selling-oussama-8420969 remélem nem #vótmá

 • RQ17

  Továbbra is akkora faszparaszt ez a fanszőrszi, hogy újra és újra meg tud lepni vele.

  • nordsee

   Mi folyik ott manchesterbe’? Total shots: 2–2.

   • RQ17

    shots on target: 0-0. Holland totális futball mindkét oldalról :D

    • Konig74

     Death by football: Belehalsz az unalomba.

     • bag

      így nyerték a bajnoki címeiket…(+ uws, bírók stb)

   • astonmartin

    hááá…vezet a Soton

 • macca8

  Szal akartuk shaqirit: “And I was on the phone with very many Coaches who talked to me about their ideas. But just I felt that Inter did most to get me. My gut feeling was with Inter.

  “I had wanted to join Liverpool over the summer, but Bayern would not agree to it. That was not easy for me, but I had to accept it. That’s why I am glad that it has worked out with this move in the winter.”

  • torta

   Amúgy nem tudom, mit tud az Inter amit mi nem. Gyenge ligában játszanak, de legalább szarul.

   • Pl. ők meg akarták szerezni télen, mi nem.

    • macca8

     Az egesz cikk arrol szol, h mi is akartuk, es megis miert az intert valasztotta

     • Linkeled? Mert amit beidéztél abból nem ez jön le.

     • macca8

      Eotk, de mobilrol most nem megy:

      Xherdan Shaqiri reveals why he rejected Liverpool and chose Inter Milan
      by Empire of the Kop
      Xherdan Shaqiri chose to move to Inter Milan rather than Liverpool, after growing frustrated in Munich…
      Xherdan Shaqiri has explained why he chose Inter Milan over Liverpool this month, as he looks to get his career back on track after a difficult spell at Bayern Munich.
      The Swiss international completed a six-month loan deal to Inter last week, despite strong interest from the Premier League, with the Reds having been tipped to poach the World Cup star in a £12m deal.
      Shaqiri admitted he could have joined Liverpool, despite having a move to Anfield blocked in the summer, but he believes Inter will get the best out of him, describing it as a ‘gut feeling’.
      “In the end I had a lot of options, very lucrative offers,” he told reporters, prior to being quoted by the Daily Express.
      “And I was on the phone with very many Coaches who talked to me about their ideas. But just I felt that Inter did most to get me. My gut feeling was with Inter.
      “I had wanted to join Liverpool over the summer, but Bayern would not agree to it. That was not easy for me, but I had to accept it. That’s why I am glad that it has worked out with this move in the winter.”

     • Szóval Daily Express :D
      Lentebb meg a times-os meg a telegraph-os linkjeimet kritizáltad. :D

     • macca8

      Az nem en voltam. En csak annyit irtam, h bascombe es barrett is tevedhet. Amugy meg idezetek, es az nagyon durva lenne, ha azt hamisitana a mail, h nem is vrsenyeztunk. Szal ez esetben sztem boven megbizhatonak tunik

     • Pont hogy az idézetekben nincs szó téli Liverpool érdeklődésről, azt csak az express teszi hozzá.

     • macca8

      Ez a cime is. Az idezetben meg szol shaqiri arrol, h sok edzovel beszelt most, es h nyaron azert nem tudott hozzank jonni, mert a bm nem engedte. Durva hamisitasnak kene lenni, h ne jelentse mindez azt, h nem kerestuk

     • Abból, hogy edzőkkel beszélt, még egyáltalán nem következik az, hogy mi is a több klub között voltunk télen, szóval Shaqiri egyáltalán nem beszél a pool téli érdeklődéséről, amit komoly lap nem is hozott le soha, csak játékosügynökök által irányított olasz lapok.

     • macca8

      Aham, hat pedig ezt allitja a mail

     • macca8

      Itt a bizonyitek: Shaqiri admitted he could have joined Liverpool, despite having a move to Anfield blocked in the summer
      Vagyis annak ellenere johetett volna hozzank, h nyaron nem engedtek.

     • Kriccs

      Azt hiszem pont a DM hozott le egy interjút Suárezzel a napokban. A bökkenő ott volt, hogy ő nem is nyilatkozott nekik.

     • macca8

      Az gaz. Lehetett hirugynoksegi interju, vagy esetleg tobbes sajtobeszelgetes, amit interjukent talaltak

     • Kriccs

      Suárez twitterre írta ki, hogy nem nyilatkozott az utóbbi időben, de amúgy Gerrard tényleg pótolhatatlan.

   • Ayala

    Szebbek a csajok.

  • Dagger

   csak gratulálni tudok BR-nek és a TC-nek. véletlenül se kell egy potenciálisan 30 milliós játékos féláron. Fizessünk inkább azért hogy Origi visszajöjjön és persze valami soton játékost is kéne hozni dupla áron hisz abban van a biznisz

   • nordsee

    Igazság szerint az ő posztjára megvagyunk, vércsatár nincsen.

    • Dagger

     de ez még nem indok arra hogy otthagyjuk amikor duplájára is nőhet az értéke. ráadásul korához képest rohadt sok BL tapasztalata is van már.

    • Azert nem kellett volna hozza nagy varazslat, h csatar legyen belole, a la sterling. Am most ott vagyunk, h van tamadasban az lsc, amibol lallana ki is esett, marko most kezd meg csak eletjeleket mutatni, boven elfert volna meg ide shaq

     • nordsee
     • macca8

      Mar most elbenaztuk?

     • Kriccs

      Tavaly ugye nem igazoltunk senkit és meneteltünk tavasszal. Ha jól emlékszem volt egy értékelő, amit McA írt.

      (bezony http://pool.taccs.hu/2014/02/05/az-atigazolasi-ablak-ket-oldala/)

      ” Kedves TC: Elbasztátok, Béláim.”

     • macca8

      Jahogy :) mikre emlekeznek az olvasok!!

     • Pedig mekkora dráma volt, hogy nem jött Konoplyanka az utolsó pillanatban, míg Moyes Matákat igazol…

     • oke, de tavaly
      – kurva nagy makunk volt, h mindig csak 1 cm volt max serult
      – lehet nem lett volna rossz, ha van meg ember hendo eltiltasa alatt
      – rosszabbak azert csak nem lettunk volna
      – iden nyaron nem 8 embert kell beepiteni
      – shaq minden attributumaban fsg igazolas lett volna, kar volt veszni hagyni, foleg, mert ha csatar nelkul allunk fel, lscnek csak marko a csereje

     • nordsee

      Kösz. Igaz, nem egy poszt, de most ez is megteszi, ha az ezüst nem is, de a top4 meglehet tőle. Go, go, go!

     • Kriccs

      nem mondtam semmi rosszat, csak maccának írtam. :) Én is ki voltam akadva január végén, Shaquirinek is örültem volna, de ez van. És azt is tudom, hogy oda nem csak te írtál, hanem a jakuzzi, szóval béke.

     • nordsee

      Úgy tűnik nem jött át. Tavaly sem volt elcseszett, McA mégis ostorozta, láttuk milyen tavaszt futottunk. Gondoltam jobb elébe menni.

     • macca8

      Aztan felhomalyositottak! Bocsi :)

   • macca8

    Dehat epp az ellenkezojet mondja

 • Suso éppen Milánóban csinálja már az orvosiját. :(

  • Tornyi Barnabás az isten

   Beöntést is kap?

 • liverpudlian93

  így még nagyobb motivációt ad a 4. hely elérése, hogy pont a United van ott

 • Soton majd úgyis lemorzsolódik. Janem.

  • Madass

   No mi az? Vége a bajnokságnak? Ja, nem. Még van 4 hónap.

   • Nem, de a lemorzsolódást decemberre ígérték nekem itt a fonaton októberben. :'(

    • Madass

     Látod? Nem kell ide járni! Itt átbasznak.

    • Februar az a december, nyugi

     • RQ17

      leginkább attól pukkadhatnak ki, ha elmegy Schneiderlin, mert ez a doublepivot mindent megzabál.

     • Dagger

      februárba meg majd március lesz stb stb

     • Szerintem meg akkor lesz meg, ha a Wanyama, Schneiderlin, Tadic, Pellé, Fonte ötösből max 2-en nem lesznek sérültek. Ha nem üt be náluk kulcsjátékosokon átmenő sérüléshullám és még talán igazolni is tudnak januárban akkor simán meglehet a top6 nekik, sőt.

     • LudasMatt

      megvan a csapatuk minek igazolnának?? kidobott pénz. Az ablak nem azért van mert akkor kötelező igazolni, ez nem verseny, nem az a jobb aki vesz valakit. Ezé nem értem ezt a nyafogást sem ami itt megy. Nem kell igazolniuk, csak fejben bírni a tempót meg a nyomást, akkor lesz meg a top4 nekik. Nekünk meg akkor ha a meglévő játékosaink formába jönnek, és nem akkor ha megvesszük ezt vagy azt. főleg nem azt az önző svejci törpét.

     • Iszonyat szűk a keretük, nagyon függ a soton teljesítménye a hány kulcsjátékosuk elérhető. Nyilván, ha teljesen fitt marad mindenki júniusig, akkor nincs probléma. Viszont ha nem, akkor gáz lehet.

     • Tornando Ferres

      Nem értek egyet! Persze nem egy City szintű cserepad áll rendelkezésre, de nézzük meg például a mai padot: Davis(G), Gardos, Isgrove, Long, Reed, Tadic, Targett
      Gardos mikor játszott konkrétan még nem kaptak ki, ma is nem egy fontos szerelése volt, Longot mindenki ismeri, Reed konkrétan hiba nélkül hozta az Arsenal elleni meccset, Targett a Chelsea ellen tolta szélsővédőben, Tadic meg úgye az egyik kulcsjátékosuk + van még Mané, Yoshida.. persze nem ugyanaz a szint mint a kezdő, meg statokkal se tudom alátámasztani, de iszonyat szűknek se nevezném..

     • macca8

      Lassuk be, h az volt a legvaloszinubb, h leszakadnak

     • torta

      Eliát igazolták is, egész jól nyomta ma.

     • Ja, a top6ra van eselyuk, sot, sztem elottunk is lesznek, en a top4re ertettem a dolgot. Az jo esellyel mu-arsenal azt pokolom

     • macca8

      Top4rol volt szo

     • Hol?

     • macca8

      A mi posztjainkban, kommentjeinkben

     • -Anyu, anyu, miez?
      -Villamos
      -Hol?
      :D

    • macca8

     Az volt, h az ilyen meglepetescsapatok altalaban a december-januari meccsdompinget nem birjak ki, es akkor morzsolodnak le. A soton jol kibirta, amihez kellett a tobbiek benazasa is, de mindegy

     • Csak néha érdemes kibújni a statok mögül és nem csak a meglepetés tabellát nézni és a múltban keresni a tendenciákat, hanem megnézni, hogyan játszik az adott csapat. Amikor meg ősszel ezt felvetettem akkor mindenki lehurrogott ezzel.

      Amúgy Soton 1,85-ös PPG-vel harmadik, szóval elég nehéz ráfogni, hogy a többiek bénázása miatt vannak ott.

     • macca8

      Hade eppen ez az:1,85, az alulrol surolja a top4-et. Es az is igaz volt, h senkit nem vertek meg a top8bol, mostanaig. A soton tavaly is szepen jatszott, es az elorejelzeseket mindenhol a multbeli adatok alapjan keszitik. Azt elismerem, h minden egyes meccsel no az eselyuk a top4re, ami oriasi csoda lenne. Kerdes, h az eselyesseggel hogyan fognak megbirkozni, amikor majd elvarja a sajto, a kozonseg is a top4et a kovetkezo hetekben honapokban

   • RQ17

    Azért a lehető legmesszebb állnak a lemorzsolódástól, és hiányzóik is leginkább csak hátul vannak, ahol még így is atomstabilak.

  • Ryjnaldum

   Decemberben meg is tették valamennyire, sorozatban bukták a meccseket. Csak mindenki más is, és ezt mondtam is, hogy hiába hullajtják folyton a pontokat, ha mi nem szerezzük őket konzisztensen, akkor nehéz lesz ledolgozni 8-9 pontos hátrányt

 • Kevin

  Remélem Koeman nem lesz hülye és megy el a Barcába, hogy aztán Lessi áldozata legyen ő is két rossz meccs után ….hihetetlen amit hétről hétre csinál a Soton , és nem egyének viszik őket előre hanem a nagybetűs CSAPAT :D

  • Chestcontrol

   sajnos több pontot kaptunk ma mint amit èrdemeltünk. ha lehetne most pontlevonassal buntetnem a csapatunkat. luit lemosta taktikailag koeman. ugy latszik a 200 milliot ero tamadok meg nem garancia semmire holott nem a vedelem miatt nem nyertunk ma…

   • macca8

    igen, a mi jó tomkinsünk is ezt bizonyította empirikusan: nem sikeresebbek az überdrága igazolások a normáloknál, csak nagyobbakat lehet velük bukni, csak míg ti ezt ki fogjátok bírni, és legfeljebb igazoltok még sok pénzért, addig mi ebbe belerokkannánk

 • LudasMatt

  ezt a faszt. 0 kaput találó lövés után…Squawka Football ‏@Squawka 5 p
  5 perccel ezelőtt
  Wayne Rooney: “Overall we had the better chances, played the better football and deserved to win.” #MUFC

  • RQ17

   Véjn, kérlek kapcsold ki a fifát, és ne drogozz.

  • Dagger

   csak BR nyilatkozhat faszságokat ugye ?

   • LudasMatt

    na ez most hogy a faszba jött ide? tudom neked kényszered, hogy minden kommentben beleköss, de mégis akkor nem lehetne, hogy mondjuk egy hétig ezt magadnak mondogatod a wcben, és nem nekünk itt?

    • RQ17

     csak BR jöhet a faszba ide?

    • Dagger

     pont úgy mint Ronney nyilatkozata

     • macca8

      én sem értem, miért hoztad fel br-t

  • Chestcontrol

   hat ez kabè annyira hiteles mint mikor a kurva bizonygatja h mèg szüz. az egyik csapat hatul passzolgatott a masik meg a sajat terfelen vedekezett, aztan a soton megunta rugott egy golt es maradt minden a regiben…. rvp, roo, mata dimaria =0kaput eltalalo loves. ez van.

 • passauf112358

  Nem volt ez rossz forduló, a Spursön és a MU-n is hoztunk pontokat. 5 pontra a 4. hely, ha múlt héten nem bénázunk, akkor csak 3 pontra lenne.
  Én most csak annyit kérek a csapattól, hogy mire kezdődik az Európa Liga, maradjunk a 4. helytől minimum 3 pontnyira, persze jobb lenne minél közelebb. Így lenne egy A és egy B tervünk is a 4. helyre.

  • RQ17

   Az Everton pedig 3 pontra a kieséstől, azért az is durva

   • LudasMatt

    szeretem a derbyket nagyon, de egy év a másodosztályban az évtized poénja lenne:))

    • Dagger

     a kettő nem zárja ki egymást

     • liverpudlian93

      azért egy kiesés erős lenne, szinte már most annyi pontot szereztünk ami a bennmaradáshoz szükséges

     • Dagger

      FA és Ligakupa által is lehetne

     • liverpudlian93

      ja igen, úgy lehetne

     • astonmartin

      ha jól tudom kb 38-40 pontra teszik a biztos bentmaradást a PL-ben

     • liverpudlian93

      szinte

    • Fowler_

     Égy évtized a másodosztályban pedig az év poénja lenne:)

  • Konig74

   Minimum 3 pontnyira? Én jobban örülnék max 3-nak. :) De ahhoz még legalább 2-t hozni kell.

   • passauf112358

    Tényleg rosszul írtam, de honnan tudod, hogy én nem arra gondoltam, hogy a 4. helyen legyünk minimum 3 pontnyira az 5.-től? :D

    • deter

     Fibonacci forog a sírjában erre a magyarázkodásra!:)

     • astonmartin

      ő is a halakkal alszik már, mint Luca Brasi :D

     • deter

      Biztos, hogy ugyanarról beszélünk? Matematikus vs bérgyilkos!

     • astonmartin

      biztos, hogy nem ugyanarról beszélünk :)

 • moldarnagyur
  • Konig74

   :DDDD

   Igazából siralmas, hogy a Moyes-féle Unitedtől kapunk virtuálisan 5 pontot, de erre a bólogatásra, most hangosan felröhögtem. :D

  • passauf112358

   Nem is tudtam, hogy a gung-bao csirkének van saját honlapja.

 • a norbi

  Ugye nem igaz, hogy a középszer falábú Higanyt leigazoljuk 40 miskáért?

  • macca8

   ???

   • RQ17

    30 millió fontos árcimkével összeboronálták velünk, mert hogy Gabbiadini nápolyivá változott. Balo + 10ért még alá is írnám :D

    • macca8

     Es ki az a gabbiadini?

     • biojezus

      Garibaldi ukonokaja

     • matthew95

      Sampdoria és a Juventus birtokolta felesben a játékjogát. 10-12 millió euróért ment a Napoli-ba. Jól cselez, jól lő, elég jól is áll most a kanadai táblázaton, szóval jó vétel volt a Napolinak, bár nem hiszem, hogy emiatt eladnák Higanyt.

     • macca8

      köszi!

   • a norbi
    • moldarnagyur

     kezdhetted volna azzal is, hogy nso, mert akkor halálbiztos. mezszámot nem írják?

     • a norbi

      Már több hete írják. Remélem csak kacsa.

     • moldarnagyur

      akkor már igazán tudhatnák a mezszámot

  • Fele annyi penzunk nincs

   • Sonogashira

    40 misi, vagy a fizuja? Ha a fizuját mondod, még akár igazad is lehet, de a nyárról brutál tartalékok kellett maradjanak. Lajost elpasszoltuk, az árát meg elszórtuk, plusz ugye még kb 50 misit, de ha jól tudom a fizetési keret nem igazán nőtt (cáfolj meg, ha mégis), és a PL második helyért valahol 100M font körül kaptunk, ami az eddigiekhez képest brutál ugrás. Plusz ott van a szépen felpumpált marketing mani (fánkok meg miegyéb), szóval én azt vízionálom, hogy most kivételesen van legalább még egy 50M-s tartalékunk, amit egy Baló kiszórásával tovább dagaszthatnánk. Or not?

    • Nincs nagyobb költhető pénzünk, ffp veszély van.

    • http://i0.wp.com/pool.taccs.hu/wp-content/uploads/sites/28/2014/04/egyenleges.jpg?resize=450%2C373

     A kérdés nem az, hogy mennyi a bevételünk és mennyi van a kasszában hanem az ha akarunk indulni jövőre is európai kűzdelemben. Márpedig akarunk akkor abban benne lesz a 2012-13 masszív veszteség.
     A tavalyi szezon amire nemsoká kiderül mennyire lett pontos a pozitív mérlegű becslésem.
     No meg az idei.
     A 3 szezon FFP szerinti vesztesége nem lehet több, mint 45 de lehet már csak 40 millió. Így az idei szezonnak 0 vagy minimálisan nyereségesnek kell lennie.
     http://pool.taccs.hu/2014/04/23/liverpool-penzugyek-ii-c/

     • Sonogashira

      Oh fuck… így már értem, köszi! Hát akkor nincs más, el kell adni Balót a Realnak 30 milláért. Sajna a Citynek nem lehet, mert ott már volt… De mondjuk így van értelme a Lucas pletykáknak meg a Suso eladásnak is sajnos. És ha választani kell, hogy vagy Suso és Lucas marad, vagy Higu (esetleg egy másik hasonló kaliberű csatár) jön, akkor én fix a másodikat választanám, habár fájó szívvel.

  • Dagger

   24meccs/13gól+4 assist azért nem rossz :)
   én meg kifejezetten kedvelem szóval tőlem jöhetne

   • Poco77

    Balo is hozta ezt a statot a Milanban.

  • Flanagan38

   Sztem Te életedben nem láttál Real meccset, ha szerinted Higany középszer. Akkor Balo mi? Megye3?

   • a norbi

    Napoli meccset nézek.

   • kevin67

    szvsz. egy időben a realban igen jól tolta, nemcsak egyesével lőtte a gólokat.

  • Sonogashira

   Nem igaz, mert a gyors, technikás, gólérzékeny Higuaint igazoljuk le, aki mellesleg a legjobb korban van, és a Realban, (második számú csatárként) meg a Nápolyban is (ami Benitez csapata, ultraoffenzív… NO) hozta a 0,5ös gólátlagot, jópár szezonon keresztül. Ja, és mindemellett, emlékezzünk meg arról, mikor legutóbb vettünk csatárt Beniteztől! Lehet bármit mondani, de még mindig idehúz a szíve, és megtesz mindent a Pool sikeréért :D Ja, és mivel NSO pozitív, ezért már tényleg tuti…

 • GlenTheMathematician

  Az megvan, hogy Sammy Lee az assistant manager a Sotonnál? Ha már Marsh kell, mert scouser…

  • astonmartin

   akkor Erwin Koeman micsoda ott?

   • Bálint

    Torghelleügyi szakértő

   • RQ17

    “Assistant coach”-nak láttam utoljára feltüntetve

  • Anno tökéletesen kiegészítette Roy-t.

   [kép]

   http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01724/roy_hodgson_1724885a.jpg

   • GlenTheMathematician

    08/09 nem volt rossz Rafa mellett

    • Aztán együtt buktak el.

     Az okosok szerint Rafa sikereinek a kulcsa a segédezője Pako (:D) volt, aki bár nem volt már vele 08/09-ben, de Rafa azóta sem ért el sikereket a Chelsea-s kitérőt leszámítva nélküle.

     • GlenTheMathematician

      És az a tag most hol található?

     • Maccabi

     • ma(jd jövöre)dskillz

      es ezt nyiltan vallalja macca?

     • jaja
      http://en.wikipedia.org/wiki/Pako_Ayestar%C3%A1n

      Mondjuk ő elsősorban fitneszszakértő volt.

     • kevin67

      Jobbról Ő az első: Tel-Aviv. Balról a második nem ismerős? Josszi: Haifa. A két Maccabi a Toto (League) cupa döntő előtt. Múlt havi kép. A sportigazgató a klubnál btway Jordi Cruyff.

   • Enzo

    ez valami “év képe” vagy micsoda volt egyszer NST-n, nem? vagy vmi hasonló

   • liverpudlian93

    így tökéletesebb:

  • liverpudlian93

   Sammy Lee is volt már mindenhol assistent manager, mint Anelka játékosként.

 • biojezus

  5 kib****tt percen mult a csodas szelvenyem… Mi mas mint a tottenham meccs

  • dmk

   nekem is a Tottenham vitte :( azért a gyönyörű tiziért tartozok egy köszönettel a sporinak…

  • Kriccs

   Nekem a Dán-Portugálon az a fantasztikus és csodás képességű Varela éltal előidézett eltört lövés-mindenki elszáll rá- lövés újból-gól esemény (85. perc környéke, ezzel vezettek a portugálok, Xet tettem, ez volt az utolsó meccs a szelvényen) annyi bosszússágot okozott, hogy befejeztem kérészéletű mixelésemet. Csak ajánlani tudom.

 • moldarnagyur

  Barcelona már most próbálja bebiztosítani az erősítéseket 2016-ra…végülis valahogy pótolni kell majd Messit.

  https://twitter.com/borinifabio29/status/554357398329364480

  • Dagger

   itt szívja el a pénzt és még egy retkes jegyet se tud megvenni :)

   • moldarnagyur

    legalább a stadionba betalált, ha már a kapuba nem tud

    • Dagger

     remélem ki már nem fog

  • dr.C

   Suarez egy igazi scouser, elviszi a selejtet

 • macca8

  En azt mondom, lacazette, szarok a stilusara :)

  • Kevin

   Nyáron 15 ért mozdítható lett volna, pletykálták is , azóta hosszabítottak vele , fossa gólokat , és alsó hangon 30 milla lenne a srác :( kár ,hogy nem rá mentünk Balo helyett nyáron

   • macca8

    eladjuk balót, borinit és assaidit, oszt megvagyunk :)

  • Dagger

   akkor már klónozzuk a kulcsjátékosainkat :)

   • macca8

    az nem tart túl sokáig?

  • Tornyi Barnabás az isten

   Torghelle > A Kazetta

  • Kevin

   Amúgy nem ő az egyetlen jatékos a lyon keretében aki baromi jó , Fekir nevű srác is nagyon oktat mostanában :D

  • a norbi

   Lacazette + Besic.

   • astonmartin

    Besic? wtf…

    • Tornyi Barnabás az isten

     FTC legenda.

   • macca8

    besic nem

   • BoC1

    részeg vagy?

 • macca8

  most megnézve megint az első félidőt, még mindig nem értem, h nem fújta be a tizit marko felökleléséért

  • Tornyi Barnabás az isten

   SAF rászólt a hedszetjére.

 • Robbie_Fowler

  Húúú de jó, hogy Pogba nem kellett a MU-nak!

 • macca8

  na, ezt se tudtam: The only thing I know for sure is that we chose Downing over Mata as Mata didn’t track back. I don’t know if that was Kenny, Comolli or Steve Clarke deciding that, but that was why Mata was overlooked.
  tomkins

  • Tornyi Barnabás az isten

   Dazönt Mata enimooh

  • Downing vagy Mata?
   Kenny betette volna a spanyolt vonalszélsőnek Carrollnak beadni? :))

  • Konig74

   Szép…

  • drama

   Coutinho>Mata bármikor.

   • macca8

    Az ok, de downing vs mata?

    • nordsee

     Most nincs alkalmam megnézni, de az idei összevetésükből lehet , hogy Disco Stu jönne ki jobban.

     • macca8

      Csak kerdes, h a 3 evvel ezelottivel mi a helyzet… Es milyen jatekos lenne most mata nalunk…

    • drama

     viszont ha jön Mata, akkor valószínűleg Cou nem, én erre gondoltam :) így pedig összességében szerintem sokkal jobban jártunk.

     • macca8

      Nehez ezt megmondani. Mert mi van, ha mataval megnyerjuk mindket kupat es top4ben vegzunk, bl kennyvel…

     • drama

      nem tudom, mi lett volna, ha, de itt a fonaton vannak egy csomóan, akik jártasak az alternatív valóság bemutatásában, ők biztos tudnak erre válaszolni.

 • Kevin

  Egykori klasszisaink :/

  • moldarnagyur

   ja nekem is hiányzik mascherano
   de képzelj egy lucas-masch tengelyt. az lenne ám a need for speed

   • Kriccs

    Masch baromi mozgékony, sokat nyer a sebességével CBként is.

   • Bálint

    Annyira nem is a sebességgel lenne problma, hanem egyikük sem lenne előrefele túl jó. Benítez utolsó szezonjában nem működtek jól együtt, azóta sok tapasztalatot szereztek, de szerintem még mindig túl defenzív duó lennének.

  • Tornyi Barnabás az isten

   Emberhátrányban játszott az Atlétatrikó?

 • Hiri Halcón

  nem értem, hogy minek kell akkora feneket keríteni annak, hogy a szaros mút megverte a soton. szerencsétlen nso..

  • GlenTheMathematician

   a sok divatdrukker kattintásait kell gyűjteni

 • Enzo

  Annyira megnéznék egy Atlético-Stoke meccset.
  Vagy bármelyiket Akinfewa ellen :D

  • passauf112358

   Én is pont arra gondoltam, hogy az Atlético volt olyan favágó csapat tegnap, mint a Stoke.

   • RQ17

    még rosszabb is, sajnos, mert sokkal jobb kerettel sikerült vérengzős favágást hozni, érdemi ziccer nélkül :(

 • Janek.LFC

  #srác

  • kölcsönbe, az nem jó

   • liverpudlian93

    It is reported that Juventus want to take Balotelli on an initial loan deal with a view to a £14m permanent transfer.
    Az a 14 millió nem hangzik rosszul, így nem buknánk annyit rajta.

    • Olaszokban bízni, hogy majd nyáron fizetnek talán? :D

     • liverpudlian93

      #justitalianthings

   • nordsee

    Bármilyen mozgása Balónak, csatárigazolást valószínűsít, úgyhogy bármennyire szeretném, ha bevál(t vol)na még jó is lehet. Berahino?

  • Tornyi Barnabás az isten

   NSO megírta?

 • Kevin

  Pedig én a stretfordenden azt olvastam , hogy Lallana drága volt :( (kép)

 • macca8

  Na meg egy kis adalek, h milyen hatranyban is vagyunk:
  It is really depressing to say that the gap between us and the very top clubs could widen. The gap betwen us and Manchester United is certainly set to widen with their massive Chevrolet sponsorship deal £53 million per season, compared to our £20 million per seaon with Standard Chartered, followed by their soon to commence £75 million pound per season sponsorship with Addidas and our £20 million per season sponsorship with Warrior/New Balance. Put this alongside United generating over 100 million in stadium revenue per season to our 45 million and you can see we arent even playing the same game as them.

  • macca8

   Es igy folytatja:
   It is safe to say this season we really need for Southampton and/or West Ham to qualify for the Champions league ahead of Arsenal as a minimum. Arsenal qualifying for the Champions league would be disastorous for us as a club.

   THe only other alternatives that we can hope for are – The Champions league being expanded and for us to qualify every year (highly unlikely). A benfactor coming in and sponsoring Liverpool the way United are sponsored (highly unlikely) building up a core squad of great young/youth players and hoping that we as a club manage to hang on top them for long enough whilst at the same time hoping they all blossom together into world class stars, as well as getting lucky with great scouting and signings, this for me is the avenue FSG are pursuing.

   I know this makes depressing reading but it is the issues facing us as a football club. We arent going to win the league anytime soon, we are competing with Arsenal on a year by year basis and we have to insure that we qualify for the Champions league ahead of them year on year and hope that we somhow manage to snag some sponsorship the size of united sponsorship deals.

   • nordsee

    Az a baj, hogy az FFP pont az ilyen aránytalanságokat képtelen kiszűrni, sőt támogatja. Lehet, hogy tényleg a fizetési sapka lehet a megoldás, de annak meg a BL tesz keresztbe. Hosszútávon tényleg az marad, hogy sok-sok nüanszban kell sokkal okosabbnak lennünk és néha kifuthat egy-egy szezon. Evvan.

    BTW, most, hogy Gerrard is elmegy olyanok leszünk, mint egy piros Tottenham. :(((

    • macca8

     hát igen, egyre jobban látszik, milyen óriási teljesítmény lenne itt a rendszeres bl, a pl-címről nem is beszélve :(

    • macca8

     baszki, a dinamónak 28 játékosa van kölcsönben! 28!!! nem elég, h bárkit megvehetnek, még van külön saját kis játékosneveldéjük is a saját akadémiájukon kívül is…

     • Tornando Ferres

      Ráadásul nem is akármilyen játékosok, legtöbbjük simán elférne egy Pl csapatba (Piazon – Frankfurt, Atsu – Everton, Thorgan Hazard – Mönchengladbach, Van Ginkel – AC Milan, Moses !!44!! Stoke City, Bertrand – Soton, Marin – Fiorentina stb..) Valljuk be nem egy rossz taktika, fiatalon megvesznek minden egyes ígéretet, aztán irány a kölcsön. Van aki beválik (pl. Courtois), de a legtöbbjük nem fér oda a nagy csapatba, így inkább némi haszonnal túl adnak rajta ( Lukaku, De Bruyne..)

     • macca8

      nem rossz taktika, ha van rá pénzed… és az ffp megengedi. mert ez egy önfenntartó dolog, a lukakuért megkapott pénzből veszel egy fabregast, ráadásul elszipkázod a tehetségeket a riválisaid elől. ez az én szememben visszaélés a szabályokkal, pfúj

     • RQ17

      ez gyakorlatilag emberkereskedelem és elég erkölcstelen is, de számomra nem a mennyiségek miatt. A Porto is ugyanezt csinálja és az olasz klubok közül is jó pár, de ott a fő célja az egésznek a megfelelő kerettagok megtalálása, tehát a saját kezdőjükbe szánják a játékosokat, és csak azután eladásra. A Chelsea úgy vesz meg játékosokat, hogy gyakorlatban sosincs ESÉLYÜK SEM rá hogy valaha is felöltsék a kék mezt. Ez etikátlan, erkölcstelen, és semmi köze a futballhoz.

     • nordsee

      Azért a portugál 3. feles tulajdonlás is sérthet különböző emberjogi egyezményeket. :)
      Másrészt meg miért látod igazolva a másikat az egyikkel szemben? Ugyanaz.
      Amíg meg nincs erre sem szabály, addig mindenki sorry.

     • macca8

      nekem egykutya mindkettő, bár nem tudom, h ilyen mennyiségben csinálja-e bárki is rajtuk kívül. ez is egy olyan kiskapu (elég nagyra nyílt), amit szabályozni kellene, akár az ffp alatt

     • Kölcsönadási mennyiségben? Igen.
      Kb minden olasz csapat:
      http://en.wikipedia.org/wiki/Juventus_F.C.#Out_on_loan
      http://en.wikipedia.org/wiki/A.S._Roma#Out_on_loan
      http://en.wikipedia.org/wiki/A.S._Roma#Out_on_loan

      A kölcsönadottak minőségében nincs párja a Chelseanek.

     • macca8

      köszi, hát ez ultragáz :(

     • Az olaszok penzt mosnak a feles tulajdonjogokkal meg kolcsonadasokkal, a dinamo meg csak siman visszaelt a penzugyi erejevel az ffp beallasa elott, a kettot en nem hasonlitanam ossze ebbol a szempontbol

     • RQ17

      Azért mert a Porto ezt dél-amerikai, nem felfutott tehetségekkel csinálja, akiknek ált. ez az egyik legjobb esély arra, hogy befussanak Európában, egyfajta katalizátorként működik, és az átigazolásokból kapott pénzből stadion épül, és a klub tartja fenn magát, nem Fabregasokat és Diego Costakat vesznek belőle. A Chelsea pedig már a kontinensen jól játszó tehetségekkel csinálja ezt, Atsu miatt kifejezetten dühös vagyok pl.. A harmadik feles tulajdonlás nem csak portugáliában hányadék, hanem sokkal inkább Dél-Amerikában.

   • liverpudlian93

    Talán egyedül a Soton férhet a 4-be, a West Ham-et én leírnám. Érdekes lesz a tavasz abból a szempontból, hogy mennyire áldozzuk fel a bajnokságot a kupaszereplések miatt, de annyiból “szerencsénk” van, hogy a következő 5-6 forduló el fogja dönteni azt, hogy van-e esélyünk a top4-re. A Villa, WHU, Everton, Spurs, Soton, Citeh sor kicsit húzós lesz és ezek között még ott lesz az oda-visszás ligakupa és EL-meccs. Március elején már tudni fogjuk hogy mi úszott el és mit lehet még kihozni a szezonból.

   • ilMagnificoFabio

    Mi lenne, ha inkább mi előznénk az Arsenalt? Az túl egyszerű?

    • macca8
     • ilMagnificoFabio

      :DDDDD
      A 33 pontos West Ham még elcsípheti a 36 pontos Arsenalt közel fél szezon alatt, de a 32 pontos Liverpoolnak ez lehetetlen feladat. Na fasza.

     • macca8

      ha így nézed, akkor persze (tök érdekes, h a soton 39 ponttal idén 3., tavaly ennyivel a 7. helyen állt volna…). mondjuk az írás még 7 pontos különbséggel számolt január 2-án… és az a viszonyítási alap. és azért az vmit jelent, ha 22 év alatt egyszer sikerült 4 helyet ugranunk. mindazonáltal örülnék nagyon, ha befutnánk, de változatlanul azt gondolom, h az el megnyerésével nagyobb esélyünk van bejutni a bl-be, mint a 4. helyen végezni
      és:

      Q: How many Premier League teams who were in 8th place on January 2nd finished the season higher than 8th?

      A: Only 4.

      Q: How many of those 4 finished higher than 6th?

      A: None.

      The Premier League has existed for 22 years. In 21 of those years, the teams who finished in the top 4 positions were already inside the top 6 on January 2nd.

      This fact tell us there is 95% probability that Liverpool won’t finish in the top 4 this season.

      I was surprised by this: Only five Premier League teams have ever finished in the top 4 who weren’t already in the top four by January 2nd.

      Arsenal did it in 1997-1998. They were only 3 points from 4th place.

      Leeds did it in 2000-2001. They were a whopping 11 points from 4th place, but they had 2 games in hand. So the ‘mathematical gap’ from 4th place = 5 points.

      Liverpool did it in 2003-2004. They were 4 points off 4th place and had a game in hand. The mathematical gap from 4th place = 1 point.

      Arsenal did it in 2005-2006. They were 4 points behind 4th placed Spurs, with a game in hand. The mathematical gap from 4th place = 1 point.

      Arsenal did it in 2012-2013. They were 4 points from 4th place. The mathematical gap from 4th place = 4 points.

      Nobody has overcome a 7-point mathematical gap from this stage in a Premier League season.

      Liverpool have played 20 games and have 29 points, so their current points per game total is 1.45. Following the new year’s day fixtures, has any team with a lower points per game ever finished inside the top 4?

      Yes, two teams, but both teams faced a smaller mathematical points gap because they had games in hand.

      Leeds in 2000-2001 (PPG = 1.30). As we saw above, they had a staggering 11 point gap to overhaul, but had 2 games in hand. (So the mathematical gap was just 5 points.)

      Liverpool ’03-’04 (PPG = 1.44). Again, we saw this above, they had a 4 point gap to overhaul and had a game in hand. (So the mathematical gap was just 1 point.)

      During the last 22 years there have been 378 Premier League teams that have found themselves outside the top 4 following the New Year’s Day fixtures. None of them have overcome a 7-point mathematical gap to finish inside the top 4.

     • Tök jó a 4 csapatból aki fljavult a top4-re kettő még olyankor tette mikor nem volt értelme.
      Hiszen csak a 2001-2002-es szezon óta van a PL-nek 4 BL helye.

     • ilMagnificoFabio

      Eleve csak az Arsenal megelőzését írtam, nem top4-et. Bár én azt is simán elképzelhetőnek tartom, szóval mindegy.
      Másrészt hozhatsz akármennyi történelmi statisztikát, meg rekordot, ami ellentmond a top4-nek, mert nyakamat rá, hogy kismillió ugyanilyen statisztikát lehetne hozni pl a Soton BL-be kerülése ellen is, ha mondjuk a költségvetésüket vetnénk össze a riválisaiéval (mint ahogy a Liverpoollal kapcsolatban szoktátok pl), vagy a keretük nagyságát. A West Hamről nem is beszélve.
      Az gondolom megint csak nem szerepel ezekben a statisztikákban, hogy idén mennyire alacsony a 3./4. helyezett pontszáma. Tavaly ilyenkor mi álltunk ott 42-vel, most a 4. 37 pontos. De jó példa a tegnap emlegetett United, vagy az általad felhozott Soton pontszámai is.

     • macca8

      az arsenalt ugye aztért kell a sotonnak whunak megelőzni, h ők SE legyenek jövőre a bl-ben…
      ok, térjünk erre vissza év végén, h mennyire megbízhatóak a nagy számok törvénye alapján levont következtetések

     • ilMagnificoFabio

      Tudom, de ha mondjuk a WHU helyett mi előzzük őket, attól ők ugyanott állnak, függetlenül a mi helyezésünktől. Azt meg nem magyarázza be nekem senki, hogy a WHU-nak nálunk nagyobb esélye van a top4-re.

     • macca8

      One game further on and now we’re only 5 points back of 4th. While we’re still 7 back of Soton, they’re now 3rd. I don’t think the hard part is going to be getting past them – the hard part is going to be getting past 2 of them, Spurs, United, and Arsenal; most importantly the latter pair.
      nem a whu itt a lényeg

     • ilMagnificoFabio

      Mármint kinek? Mert én azzal kezdtem, hogy miért a Soton/WHU párostól várják, hogy megelőzzék az Arsenalt mondjuk egy Soton/Liverpool helyett, amikor egy pontra vagyunk a londoniaktól, egy sokkal jobb kerettel.

      Persze hogy kicseszett nehéz lesz, meg nem is nekünk van rá a legnagyobb esélyünk. De hogy fél szezonnal a vége előtt semmi esélyünk nem lenne az totál hülyeség, akármit mondanak a statisztikák az eddigi szezonokról. Főleg a körülményeket tekintve (sérültek, mi formánk, többiek formája stb).

     • macca8

      Amint azt irtam, a cikk a januar 2-i helyzetet hasonlitja ossze. Nyilvan maskor is mozgott ez. Ketlem pl, h a kovetkezo 9 meccsen is 2 folott lesz a ppg-nk

     • Dési Áron

      És hány csapat nyert bl döntőt 3 gólos hátrányból?

     • :)
      1 meccsen bármi megtörténhet.
      38 meccsen már nemigen. Akkor már működnek a gazdasági, statisztikai valószínűségek.
      Ekkor sem mindig de az esetek döntő többségében igen.

     • macca8

      Persze. Ha megcsinaljuk, es meglesz a top4, az ugyanilyen csoda lenne

   • BoC1

    we are fucked.

  • Tornyi Barnabás az isten

   Ennek ellenére egy 0–0 is elég lett volna a Cselzi ellen tavasszal mindenki megelőzéséhez.

 • macca8

  ez kiba jó:

  1.

  2.

  3. Southampton

  4. Shaw

  5. Chambers

  6. Pochetino

  7.

  8. Lallana, Lambert, Lovren

  • Costigan

   Don’t Leave Southampton.

   • macca8

    és akkor mégis tud vmit a csajszi, meg a cortese helyére ülő krueger is…

    • nordsee

     Mondanám azt, hogy kíváncsi vagyok, hova fut ez ki, meg bejön-e hosszabb távon. De félek, ha bejön, akkor az a mi kárunkra (is) történik. Másrészt marha kár azért az egy elvesztegetett első FSG-s évért (bocs Kenny).
     Aztán félő, hogy kiderül, mégsem vagyunk annyira fenenagy okosak, cserébe ugyanolyan csórók (pedig ugye nekik legyen mondva!).

     • macca8

      tök se tudja. az biztos, h van egy rakat klub, amelyik okosabb akar lenni a nagyoknál, és így kerülni be az elitbe, h aztán ez kinek sikerül, az jó kérdés. azt mondanám, h a sotonnak nincs akkora szurkolói bázisa, marketing és médiaértéke, h a kereskedelmi bevételek megugrása nélküli okossága tartósan ott tartsa őket

     • RQ17

      És egyébként keretük sincs elég nagy európai tornákkal együtt. Nem hogy a BL, de már az EL is annyira megviselheti jövőre a csapatot, hogy az ELből kizúgnak a 16 között, a bajnokságban meg 12-14. hely között végeznek. Ha vesznek még 3-4 embert, az is kevés lehet.

     • Lásd idén Everton. PEdig az Everton azért erősebb klub, mint a Soton.
      Egyébént a Soton még idén tavasszal vissza fog esni. A kérdés mennyit?

     • LFCPride

      noha nem vonom kétségbe szavaidat, de mosolyogva tudom csak megjegyezni, hogy mennyire magabiztosan állítod hónapok óta, hogy vissza fognak esni (kiesni a top4-ből, top6 még elcsíphető). de miért is ne lehetne fenntartani év végéig egy kis szerencsével ezt a szériát? az atletico tavaly, de még azelőtt is alig 14 emberrel nyomta végig a szezont. mi nemkülönben. másnak is összejöhet, valamivel nagyobb szerencsével – tekintve, hogy mégsem akkora név a soton mint az említettek. a jövő év nyilván lutri, én sem hiszem, hogy kibírnák a kettős terhelést, de idén összejöhet.

     • macca8

      lehet mosolyogni, de a múltbéli tények alapján ez racionális várakozás volt. és még most sem merném lefogadni, h a soton top4 lesz (top6), a mezőny azért nagyon szoros

     • ilMagnificoFabio

      Az Atletico nem játszott decemberben.

     • A Soton szereplése nem logikus idén.
      A gazdasági erejük, keret erejük alapján nem lehetnének ott hiszen ebben kb 9-10 vagy még hátrább vannak a ligában.
      A nyári játékos, edző és vezető keringő alapján nem lehetnének ott hiszen annak hogy mindent jól eltaláljanak iszonyat kicsi az esélye.
      Statisztikailag nagyon jól mutatnak, főleg védekezésben, olyan jól, ami nem kitartható szerintem 38 forduló erejéig.

      Minden jel arra mutat, hogy nem szabadna itt lenniük.
      Azonban idén a PPG a 4 helyre sokkal alacsonyabb és valószínűleg a szezon végén is az lesz mint az elmúlt pár évben bármikor is, ami segíti azt hogy még mindig ilyen jó helyen lehessenek.

      Az is igaz, hogy minden fordulóval amivel tovább maradnak a megfelelő helyen vannak nő az esélyük.

      De szerintem az elkerülhetetlen előbb utóbb be fog következni.

     • Poco77

      A mi 2. helyünk sem volt logikus.

     • macca8

      Thats the point

     • Djibril Cisse

      a statisztika megdőlni látszik

     • macca8

      de csak látszik

     • liverpudlian93

      Tavaly (átlagév) 21 forduló után a 3. helyen 46 ponttal állt a Chelsea, idén a Soton 39-cel. A 39 pont tavaly a 7. helyre lett volna elegendő. Annyiban különbözik még a tavalyi év, hogy nem húzott el a két nagy (Chelsea, Citeh), viszont ugyanúgy 4-5 csapat versenyez a maradék két TOP4-es helyért csak éppen most sokkal kevesebb PPG-vel rendelkeznek ezek a csapatok.
      Egyértelmű hogy a Soton erőn felül teljesít, de az is egyértelmű hogy csak ebben a furcsa évben tudnak megragadni TOP4-es helyen. Ha ez sikerül, attól még jövőre nem fognak tudni újra 4-ben végezni, hiszen növelni kell a keretet, a növelt keretnek össze kell szoknia, kettős terhelés, nemzetközileg nem tapasztalt játékosok, stb. (mint nálunk idén). Mindenesetre nem rossz hogy itt vannak, ha mi meg tudjuk őket verni, mert a többiektől veszik el a pontokat, meg ha esetleg nem tudnánk beérni a BL-be, akkor inkább ők legyenek ott, mint az Arsenal vagy a United.

     • nordsee

      De ha ezt mind-mind jól csinálják, akkor az tud bevonzani szurkolói bázist, pláne, hogy az underdog csapatok sikere nagyon szimpatikus tud lenni, az ellenszenves gazdagokkal szemben.

     • macca8

      nem tud. egy gyerek számára még a liverpool is egzotikum, nem h a soton, amelyikről azt sem tudják, h eszik-e vagy isszák. felnőttek meg nem nyergelnek át

     • nordsee

      Igen, mondjuk a futballértők körében igaz csak, és akkor is a követés, érdeklődés szintjéig. Ha tartós akkor lehet, ezért írtam a tottenhames metaforát pont.
      Keresztfiam (14) itt volt karácsony után és követgeti a focit, de csak NSO szinten és elkezdett junájtidezni. Miuán elmúlt a hányingerem, elhordtam mindennek a MU-t majd leültünk a Swans meccs elé (kösz Rodgers) és sikerült felkelteni a figyelmét, különösen Coutinho által.
      Őt mondjuk érdemes lenne gatyába rázni, de néha hónapokra eltűnik.

      A múltkor is panaszkodtam, hogy nincs egy vonatkoztatási nevünk.
      De majd Delph!

     • macca8

      igen, az én fiaim durván küszködnek azzal, h a kortársaiknak a liverpool semmit nem mond, és mindenki bayern, real és barca és mu “fan”, meg city…igaz, ők kisebbek még (5>, és 7), de már érződik, h nem a mainstream…
      cserébe viszont a felettünk lakó 9 éves ikerfiúkat oltom be a poollal, akiknél az angol rokon united-baszokkal nyomja őket (baszki posztrük is van, broáf), szal még hajlandóak miattam kicsit pool-drukkerré válni. segítség, h az idei bl-fociskártyák között ugye mi is ott vagyunk. (és a fiaim lelkendezve újságolták, h megkapták gerrardot expertben, meg a csapatkártyát, sőt johnsont és sturridge-ot is :)
      life’s hard

     • hát igen, nehéz lehet Johnsont kapni kártyában :(

     • macca8

      van hendo meg cou is, ha jól láttam, meg skrtel :)

     • azokkal azért mindjárt elviselhetőbb az a nehéz élet :)

     • Fowler_

      terített betlinél elengedhetetlen

     • A mainstreammel küzdés nehéz lehet nekik, de ott sem fenékik tejfel az élet, ott azt kell bizonygatni, ki kezdett el előbb Barcás lenni, és ki az aki hamarabb imádta Messit.

     • macca8

      mondjuk waldorf ovi és suli, szal ott a foci azért nem harapózott el annyira :)

     • hát én arra emlékszem, hogy nagyon kellett a Fradi úszó öltözőjében bizonygatnom a nagyoknak, hogy én is szerethetem ám Del Pierót

     • kevin67

      ha szabad kapcsolódni egy gondolat erejéig: 19 éves fiamnál nem tudtam elérni, hogy pool-os legyen.:/ Divat-chelsea drukker- még osztálykiránduláson is kibulizták Londonban, hogy a Buckingham helyett a stadionba menjenek. Bár az amerikai foci jobban érdekli, mint emez. Bemegyek a szobájába és minden kék: sál, bögre póló sat.sat… A párom meg tehenészlány, de legalább annyit sikerült elérni, hogy a tavalyi meccseinket szinte mind látta, és vannak kedvencei, pl. Sterling. Együtt utáljuk Fellainit. Azért igyekszem az aknamunkával.

 • Djibril Cisse
  • GlenTheMathematician

   bulvárosodik? az NSO az bulvár.pont.

   • nordsee

    Azt sem tudom elképzelni, hogy mi vesz rá valakit, hogy olvassa. Én még egy innen hivatkozottra sem szívesen kattintok, ha oda mutat.

    • ilMagnificoFabio

     Én csak az egeret viszem fölé. Akkor alul kiírja a linket, amiben benne van a cím. Röhögök egyet és kész, nem növelem a kattiántások számát.

     • Rpi

      en is igy oldom meg :)

    • Djibril Cisse

     én kérek elnézést ,hogy szoktam olvasni

     • nordsee

      Te tudod, hogyan cseszed el az életedet :)

     • Djibril Cisse

      alkohollal és cigarettával a kézben NSO-t olvasva:)

  • ilMagnificoFabio

   Nincs bocsánat

  • RQ17

   már tovább nem tud bulvárosodni, 2 éve is már főoldalon volt hogy CéRoni hova köpte a rágóját

  • GlenTheMathematician

   konkrétan több erotika van fent swagekről, mint a blikkben

   • macca8

    hát mer mire való a net? naugye…

  • Tornyi Barnabás az isten

   Zlatan, az isten csak ránézne a gránátra és az nem merne felrobbanni.

 • macca8
  • Djibril Cisse

   ez is hitelesnek tűnik:)

   • macca8

    azért írtam, h szeretnék trollkodni :)

    • Mindjárt megírja az nso és onnan hivatalos.

     • Djibril Cisse

      most ezt nekem?

     • macca8

      nekem :)

    • a trollkodást nem illik bejelenteni…

  • Delph>Allen>Barkley, Pjanic

   • macca8

    neked semmi se jó :(

  • macca8

   micsoda meglepetés… azért valamikor valahol ki kéne jönnie a smarter than others megközelítésnek… különben kénytelenek leszünk levonni a következtetést, h nem vagyunk okosabbak… (legalábbis nem elég okosak, vagy nem működik az egész…)

  • Kevin

   A 120 bekapott gól elég csúnya :(

   • Igen.
    De csak 2 csapatnak sikerült ezen időszakban a meccsenként 1 kapott gól alatt maradnia: Chelsea, Citeh.

    Viszont cserébe a lőtt gólszám jól mutat: 201 a második legtöbb a Citeh után.

 • macca8

  thundyr kommentje:

  One game further on and now we’re only 5 points back of 4th. While we’re still 7 back of Soton, they’re now 3rd. I don’t think the hard part is going to be getting past them – the hard part is going to be getting past 2 of them, Spurs, United, and Arsenal; most importantly the latter pair.

  We would have to suddenly be getting out of this world results to even finish 5th – if Rodgers can do that then all this negativity around him needs to dissipate. Sturridge has played 3 of 21 league games, and Suarez none, obviously. You can’t take 52 goals out of a side and expect no sharp regression in the short term. People still blather about how terrible Rodgers is, but we’ve lost 1 in 12, are in the league cup semi-final, the FA Cup 4th round, and the round of 32 in the EL.

  Let’s put it into perspective, shall we? Roy Hodgson got sacked after accumulating 25 points from 20 league games, and losing at home to Northampton (4th tier strugglers) in the league cup. He scraped through the EL group stage with 2 wins. Fernando Torres and Steven Gerrard were not injured during this period; so Liverpool had their most vital players fit all the time, and we were still crap.

  Compare that with where Rodgers has taken us this season with a team that has no recognised striker with any decent form (Balotelli, Borini and Lambert still only have 1 league goal between them), and whose best new signings have all struggled with injury (Lallana, Can and Markovic).

  There is only one thing Rodgers needs to avoid – selling Lucas before the end of the season. If the player wants to leave, then that’s a different story, but we need him in this team if we are to progress; our record with him vs without him this season speaks for itself. The draw with Hull on 25 Oct was the last time Liverpool earned a point when Lucas didn’t start a league game for Liverpool. He did not start any of the 4 defeats in between (Newcastle, Chelsea, Palace, United). He started every other game: WWDDWWDW (2.25 PPG – title-winning form). The game against QPR was the only league game this season that Liverpool won where neither Sturridge nor Lucas featured (the only other win where neither Sturridge nor Lucas started was at home vs WBA, where Lucas came on at 2-1 and the score remained that way).

  Lucas really is a vital player for us.

  • Tornyi Barnabás az isten

   Mel > thundyr

 • A 2012-13-as szezon az amire teljes béradatsorom van ezért.

  Nézzük meg azt. (Kisebb lett az összefüggés mint gondoltam). De az látszik, hogy az elején nincs nagyon eltérés. Másként a top4-be nem szokás csak úgy beesni, ha nem vagy elég erős hozzá.

  Utána már elég nagy ugrások vannak a hol kellene lenni és a hol végezett kategóriában (azért) jóval kisebb a különbség.

  http://3.bp.blogspot.com/-VHjxDRn8RFg/VKly5r7AS3I/AAAAAAAAH1o/-wxSJ9OPLFw/s1600/West%2BHam%2BWages%2B2014.jpg

  (-al az aki előrébb végzett mint kellett volna)

  • Azért soton hihetetlenül maga fölött teljesít, hátulról 3.-ről, 3. hely eddig. Nem hiszem hogy tartani fogják, sőt, de az látszik, hogy ha egy kicsit is okosabbak, konzisztensebbek, előrelátóbbak, folytonosabbak vagyunk mint az előttünk levő legalább egy csapat, akkor azért hozható a top4.

   • macca8

    ne szaladjunk ennyire előre. 1. még hátravan 17 forduló, 2. 1-1 alkalommal oda lehet érni, tartósan produkálni, na az már nem valószínű; 3. tavaly ezüstöt produkáltunk, messze felülteljesítve.
    nem kicsit kell okosabbnak, előrelátóbbnak stb (btw a konzisztens és folytonos itt mit jelent?) lenni, hanem nagyon

    • Kialakult működő struktúra, nem folyamatos edző és menedzsmentváltogatás, klubfelépítés, akadémia változtatgatása.

     • macca8

      mondjuk a sotonnál elég nagy változások után jött ez a szezon (edző, menedzsment és játékosfronton is)

     • nordsee

      Szerintem sleber aszongya pont, hogy nekünk kell hozni a skilleket.
      A Soton az egy másik mondat.

     • macca8

      Azt ertem, de ugy tunik, h ok a “minta”.

     • Eddig azért kevesen tudtak lerabolt csapatból építkezni, főleg ekkorát teljesen új edzővel.

     • macca8

      Vili, de eppen a kozisztencia es folytonossag tort meg naluk, es megis. Es persze hol van meg a vege, nem beszelve a fenntarthatosagrol

     • nordsee

      Jól tűnt, de modellnek még szerintem is rövidke.

   • Ad1 tavaly hoztuk is a csoda szezonnak köszönhetően
    Ad2 a Sotonnak az volt az első szezonja a PL-ben úgy hogy nem is sokkal előtte még a 3. osztályban tolták nem csoda hogy keveset költöttek bérre.
    Idén már tuti hogy többet költenek bérre, hiszen a 3. szezonjuk a PL-ben az idei. A 2. szezonja van idén a tovább emelkedett PL TV pénznek és időközben igazoltak embereket és meg kellett hosszabbítsák már PL pénzzel a játékosaik szerződését,.
    Ettől még az idei szezonjuk ugyanúgy csoda. De tartósan nem lehet kevesebb pénzből többet kihozni és ha ez ránk is igaz akkor rájuk is.

    • bag

     majd most besűrűsödik nekik is a kupák miatt, oszt majd meglátjuk a lejtőt a 13 fős keretükkel

     • Fülöp-a-Varázsló

      Ahogy neztem lassan jay visszater ami eleg nagy plusz meg lokes ! Top 6 meglesz nekik !

 • RQ17

  Marko egyébként a skynál és a bbcnél is team of the weekben van!

 • Kriccs

  Buzánszky is elment, már csak ketten maradtak az Aranycsapat keretéből

  • Enzo

   Hogy mi? Buzánszky volt az utolsó :(

   • a kezdők közül az utolsó.

    • Enzo

     Hm, így még sose néztem. És akkor ki él még?

 • http://1.bp.blogspot.com/-mal_L1t3kps/Tl9–GLHM1I/AAAAAAAAD6I/5WnYA3UZKmY/s400/19%2BLazio%2BWages%2BLeague.jpg

  Mourinho BL győztes Interének nem kicsit volt egészségtelenül magas a bevételhez viszonyítva a bérekre költött összege.

 • bag

  3 napig nem leszek net közelben, remélem csak szépet és jót írtok…

 • LFCPride
  • 42

   Úgy látszik cipőt kapott.

  • Ddodi


   40:40-től :D

 • Kevin

  Na ezért egy vicc ez a fifa gála , david luiz az év csapatában :D

  • Kevin

   Meg mondjuk iniesta beválasztása is érdekes , yaya touré sokkal reálisabb lett volna ,tavaly tavasszal elég beast modeban nyomta ő is

   • Ryjnaldum

    1. szabály: a La Liga játékos mindig prioritást élvez a PL játékossal szemben (meg úgy nagyjából bárkivel), különösen ha Barca-Real

  • Roannes

   Szerintem Luiz, Silva meg Iniesta helyett Yaya, Godín és Boateng, és máris jobb.

   • dmk

    meg Hummels

    • Úgy, hogy most kiesés ellen küzdenek a vezérletével?

     • dmk

      nem hinném hogy feltétlen az ő hibája, hogy a kiesés ellen küzdenek

     • Ő a csk, a védelem vezére, azért van felelőssége benne.

     • Fülöp-a-Varázsló

      Meg valljuk be , elég fos szezonja van! Nem 1x kaptak rola golt.

   • RQ17

    hát igen ez a Silva, Luiz, Ini trió nagyon nagy vicc, mert se a klubjukkal, se a válogatottal nem nyertek semmit, és nem is volt életük szezonja ( a flanszia bajnoki címet nem számolom)

    • Roannes

     Biztos túl kevésnek érezték az 1 Barca játékost, azért rakták be Init :D

  • Lallana?

   • Kevin

    Ha david luiz bekerült akkor Allen is befért volna vagy Borini :D

 • Guest

  While your waiting for the Ballon D'or result. Q&A from the chase. pic.twitter.com/J2dO8wIkpx— Jamie Carragher (@Carra23) 2015. január 12.

  • ez a Karra nem tud helyesen angolul, vagy csak ilyen vicces?

   • Luisgarcia

    miért, ez helyesen van. a The Chase olyan mint a vágópista, csak a tengerentúlon. a your meg a you’re csak Carraghert biztos megtámadta az autocorrect :)

  • Luisgarcia

   és egy óriási komment :

 • Laci

  {rtf1ansiansicpg1252
  {fonttbl}
  {colortbl;red255green255blue255;}
  }

  • Konig74

   A PL alatt az átlagfizetés 4,2-szeréséről 34-szeresére. Hoppá.

  • atiee

   “Nekik 10 év alatt kell megkeresniük azt, amire másoknak 40 évük van…”

 • astonmartin

  most olvasom, hogy Arbeloa szóba került, hogy jönne vissza hozzánk
  na ennek baromira nem örülnék
  mindig is utáltam, és még szar játékosnak is tartom…

  • Enzo

   Arbeloa egy retek, akit még a realosok is egy patkánynak tartanak. Tízszer inkább egy Johnson, pedig az nagy szó.

   • Arbeloa sokkal, de sokkal jobb mint Johnson. Attól függetlenül ne jöjjön.

    • liverpudlian93

     mostani Johnsonnál ki nem jobb? :D
     arról viszont már lehetne vitatkozni, hogy a ’08-09-es Arbeloa vagy ’09-10-es Johnson volt a jobb

     • Luisgarcia

      nekem róla mindig az ugrik be ahogy a bemutatkozó meccsén levette Messit a pályáról a Camp Nouban.

 • Assiaidi hivatalosan is elment.

  • AdamJahar

   Emeljuk ki a fenti a kommentet legyszi. :D

   Amugy az Al Ahli-ba igazolt. Ezek szerint meg a Stoke-nak sem kellett?

   • drama

    vagy csak nem akartak érte annyit fizetni, mint az arabok.

  • Roli

   hivatalos oldalon nincs fenn mennyier ment el, nem lehet tudni vhonnan? pl: #srac? egyebkent nalam o nagy homaly miert is kerult ide, minek hozta BR…

   • Kevin

    A pletykalapokban 4.5 millio szerepelt :D

    • vadkacsa

     Zlotyi?

     • Costigan

      Labda.

     • Kevin

      Jelzőmez. :D am viccet félretéve, font :D

  • liverpudlian93

   Aspas után, újabb sötét nap a Liverpool történelmében

   • k.balint

    szép lassan egy korszak vége felé közeledünk :)

  • LudasMatt

   ha télleg 4,7 millió fontot kapunk érte, akkor ez egy elég fasza üzlet.

   • 7m jobb lett volna nyáron a Stoke-tól, csak Assaidi túl sokat kért.
    Amúgy hihetetlen hogy nyáron kétszer is extra jó üzlet elment a játékos miatt, ugye Borini 14m+Assaidi 7m. Mondjuk így is egész jó ez az üzlet. Végre profit van egy nemkívánt játékoson.

   • Gúnár

    Számomra eléggé érthetetlen az összeg.

    • nordsee

     #loveisintheayre

  • Orulok, bar annak jobban h eligazolt. Btw rajta is volt egy kisebb roi-nk, vmi 2m-ert vettuk, nem?

   • A szezonban az összes távozónkat könyvelési haszonnal adtuk el.

 • drama

  a német válogatott szövetségi kapitánya Hoakim Löw, köszi nso, ma is tanultam valamit.

  • AdamJahar

   Kovetkezo mi lesz? Glen Honzon?

   • Bred Hónsz, Hó Elen, Horden Endöszön, Hon Flenehen.

    • Rpi

     es a kihagyhatatlan Hemi Kerreger.

    • Fowler_

     Továbbá Héy Spearing, Honhó Shelvey, Henna Hémszon

    • liverpudlian93

     Ráhím Sztirling

    • biojezus

     Brenhon rohersz

  • bag

   Köszönhető mindez a tajparaszt m1-es “álkommentátoroknak”, aki kitalálta a hameszezést…

   • Tornyi Barnabás az isten

    Úgy hívják, még az anyja is.

 • drama
 • bigmark
 • http://4.bp.blogspot.com/-BJQdfw3GeZo/VLLOWQ2XwfI/AAAAAAAAH3o/9FobT4AeXlc/s1600/Chelsea%2BPlayer%2BAccounting%2B2014.jpg

  Remek példa arra hogyan is számolják a játékosok adás-vételét, amortizációját és a profitot a játékosokon.

  A helyes megoldás a 27, nem a 3 szerintem.

  • drama

   annyira nem ismerem az angol számviteli szabályokat, de ha a magyart nézném, akkor az eredménymódosító tételek hatását az eladásig figyelembe véve van a vételár (-32) és az elszámolt amortizáció (-24), az eladáskor pedig ugyan megkapjuk az eladási árat (+35), viszont a maradék amortizációt (-8) ki kell vezetni a könyvből. szóval ez így összesen -29 (bocsi, reggel van) és akkor a fizetést még figyelembe sem vettük, ami szintén tovább csökkenti az eredményt.

   • RatkóLaci

    ezt most nem vágom, hogy jött ki a -39

   • RatkóLaci

    ha a bérktset is figyelembe veszed, vagyis “projektet” akarsz kalkulálni, akkor a játékosra eső klub bevételrészt is figyelembe kell venni

    • drama

     persze, bele lehet számolni minden eredménymódosító tételt, én alapvetően arra céloztam, hogy a fenti példa számai az eredmény szempontjából legfeljebb eladásnál adják ki a +27-et, de addigra már le lett könyvelve -56 is.

     • RatkóLaci

      összevontan igaz a -56, de a -32 ugye nem jelenik meg egyik évben sem költségként, csak a -8, -8, -8, vagyis vagy -24-vel, vagy 3*-8 és az utolsó -8-cal számolhatunk csak. Egyébként pont azok az adatok hiányoznak nekünk, amivel projektet lehet kalkulálni, ez ugye a klubtitok.

     • drama

      jogos, a -32 nem eredményt módosít, csak pénzeszközt csökkent, de még így is inkább +3 a megoldás szerintem, mint +27.

  • RatkóLaci

   Ha játszott a meccseken (vagyis az amortizáció valós költség a tárgyévi bevételekkel szemben).
   Más a helyzet, ha csak a “polcon” volt pl befektetési céllal (pl Chelsea 20-30 olyan játékosa, akik soha nem voltak még pad közelben sem és várhatóan nem is lesznek), Persze ezt (hogy “használták” az “eszközt”) nem szokták az amortizációnál figyelembe venni).

 • Poco77

  Liverpool winger Suso has arrived in Italy ahead of his medical with Serie A side Milan, as he prepares to sign a four-year deal with the club – reports the Liverpool Echo.
  The young midfielder has been angling for a move away from Merseyside, having spent spells away on loan, and is close to securing a move to Milan.
  The Serie A side will land the Spaniard on a pre-contract agreement, meaning they are not obliged to pay a fee for the youngster.
  Suso’s agent confirms he has agreed a four-year deal with Milan
  “I’m happy to come to Milan. I have yet to speak to Inzaghi, I came here to take the medical and I hope all goes well,” Suso said upon his arrival in Italy.
  He will sign a four-year deal with the club, allowing him to join them when he Liverpool deal expires in the summer.
  Milan may yet try and prise him away from Liverpool this month, as they continue to bolster their squad and add depth ahead of the second half of the domestic season.

  • macca8

   :( egy konnycseppet elmorzsolok erte. es rossz erzes, h ha mar, akkor ingyen

   • Thierry12

    Fáj.
    Egyrészt mert egy szerintem nagy potenciállal bíró fiatat elengedünk, de hogy pont a Milanhoz, ami messze földön “híres” a fiatalok játszatásáról….

    • macca8

     Sztem most kenytelenek, mert ok sem duskalnak a penzben

     • Thierry12

      Majd hoznak ingyen 30+ -os volt sztárocskákat, ahogyan szokták…

   • Mel

    Teljes egeszeben a ‘szerelmetek’, Kenny es kicsit a Bagoly felelossege, hogy lelep. Jatszani akar, nalunk meg nem lett komolyan veve egy percre sem. Az mas kerdes, hogy miert nem. Lehet, nem jo a srac egyaltalan. Most majd kiderul, ha talan majd folyamatosan jatszik.

    • macca8

     Kire gondolsz?
     Teljes egeszeben 3 manager felelossege :)
     En oriasi tehetsegnek tartottam, de vhogy az almeriaban tavaly tavasszal mar nem volt annyira meggyozo. Nem tudom, kerdes az is, h nalunk kit tudott (volna) kiszoritani

     • Mel

      A nyikhaj, a bagoly meg a kiraly. Amugy meg a pincer hozta ot ide azt hiszem.

      Amugy nekem sokkal jobban fajt, amikor Danny Murphyt elkotyavetyeltuk. Susorol semmit nem tudok szinte, valszleg azert, mert nem tett le semmit az elso csapatnal. Nem kerult oda, aminek valoszinu oka volt.

     • drama

      kitalálom, Danny Murphy elengedése is a nyikhaj hibája volt, ugye?

     • Mel

      Latom, erted. Na eriggy vissza a suliba, becsengettek.

     • drama

      ezt a stílust inkább a haverjaidnak tartogasd, köszi. másrészt kettőnk közül szerintem éppen te vagy az, aki kisiskolás stílust követ (például azért utálsz valakit a csapatból, ahogy kinéz.)

     • Mel

      Na mi van, kicsengettek? Amugy mindenkivel a sajat szintjenek megfeleloen tarsalgok. Mivel te utottel meg velem unintelligens hangenemet, gondoltam, lemegyek a szintedre. Most meg ez a baj?

     • drama

      nem hiszem, hogy unintelligens lett volna a kérdésem, tekintettel arra, hogy szinte minden, a klubot sújtó rossz/majd a jövőben eldőlő dolog miatt képes vagy BR-t hibáztatni. egyébként nem baj, poénra is vehetted volna, ehelyett magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt.

    • Kriccs

     Azért én meg tudom neki bocsátani, hogy egy 18 éves gyereket nem játszatott. BR-re jobban pikkelek emiatt, de biztos oka van annak, hogy nem látjuk a pályán. Rosszkor jött a sérülése is, mert szerintem idén már kapott volna kisebb-nagyobb szerepet. Emlékszem, amikor a MU ellen beállt és nagy hatással volt a csapatra, ha jól emlékszem Gerrard utána lőtte a gólt, amihez, ha nem is gólpasszal járult hozzá, de jelentékenyen részt vett az akcióban.

  • TT

   Szomorú. Különösen annak fényében, hogy 2012 őszén még ugyanolyan jó volt, mint Sterling. De legalább a kettő közül az egyik tudott szintet lépni.

   • Poco77

    Szerintem Suso is fog. Én elvesztegetett tehetségnek tartom.

  • Igazából azt nem tudom, hogy ha ennyire nem számítottunk rá, akkor miért nem engedtük el a Portóba nyáron.
   Úgy néz ki, hogy az Almeriás kölcsönjáték ilyen pre-sale loan volt, szóval ennyi erővel másfél évvel ezelőtt Dortmundnak is adhattuk volna. Így most egy remek tehetségből, nemhogy játékilag nem profitál a csapat, hanem pénzügyileg sem.

  • jeto

   én sajnálom személy szerint, hogy kb még esélyt sem kapott arra h bizonyíthasson

 • urmom
 • Kevin

  Most , hogy Sturridge visszatérésének küszöbén vagyunk ( basszus el ne kiabáljam ) vajon visszaállunk a 4-1-2-3 – ra vagy valami más négy védős rendszerre és ezzel a kukába dobjuk a 3-4-3- at , vagy most ,hogy kicsit megmoccanni látszanak a dolgok marad a 3 cb ?

  Én jobban örülnék egy 4-1-2-3 nak így : mignolet-moreno,sakho,skrtel,manq- lucas-emre,henderson – coutinho/markovic, sturridge , sterling

  • én szívem szerint maradnék 3-4-3-ban, az első sorból meg az úgyis sérült Lallana esne ki, és menne a CSS.

   • LFCPride

    szerintem BR rázza a pofonfát ezzel a 3-4-3-mal. addig-addig erőlteti majd, amíg bele nem szaladunk egy kisebb pofonba, ami kijózanító lesz. Stu és Lallana (mivel ~együtt térnek vissza) is ebbe fog beleilleszkedni, sztem alattuk kapjuk a józanítást, és végre visszaáll a rend a 3 védősről 4-re.

    • broaf

     mondjuk 4-4-3-ra :D

  • Poco77

   Szerintem meg sajnos inkább az a fő kérdés, hogy Sturridge meddig marad egészséges.

   • Kevin

    Na mondjuk igen :/

 • macca8

  Nem tudom, mi van az ot grafon, mobilrol nem latszik, de biztos izgi :)
  http://www.football-observatory.com/-Big-5-Weekly-Post-

  • nordsee

   Tényleg izgi.

   • macca8

    és mégsem :)

 • livman

  Nem követtem pontosan de Suarez nem került be a TOP 50-be az Aranylabda szavazás legelején? Csak mert most nézem a legjobb 23-at és azért oda be kellett volna férnie. Vagy a harapás miatt diszqualifikálták?

  • Kriccs

   kvázi diszkvalifikálták, amit azzal tudtak védeni, hogy szar volt az ősze, nem játszott 4 hónapot, biztos azért mert nem volt elég jó

  • ilMagnificoFabio

   Majd a Barcából be fog, 10 góllal is.

 • “Martin Skrtel has made less clearances p/g (7.67) alongside Can and Sakho, compared to his season’s average (10.39). Calming influence? #LFC
  Essentially, adding Can and Sakho has brought a calm to the #LFC defence, which has seen Skrtel resort to hoofing the ball clear much less.
  Furthermore, Skrtel has made no defensive errors alongside Can and Sakho in back three, having made four when partnering Lovren. #LFC”

  • GlenTheMathematician

   ebben vastagon benne lehet az is, hogy 3 cb-s rendszerre váltottunk + végre Lucas a szűrő

  • A clerances=felszabaditasok OPTA definició szerint: Clearance
   This is a defensive action where a player kicks the ball away from his own goal with no intended recipient of the ball.

   Azaz a labdabirtoklást átadja az ellenfélnek.

   No itt egy lista az idei szezonból a top5 bajnokság legtöbbször felszabadító játékosai. Hatalmas nevek az olyan csapatokból mint a West Ham és a mi Skrtelünk.

   Ha BR alatt nem a labda birtoklására épülne a játékunk nem zavarna, de így baromira nem értem miért akarunk még hosszabbítani is vele, mikor nem illik a stílusunkba.

   • TT

    Ez tipikusan az az eset, amikor átver a statisztika. Ezek a felszabadítások általában az ötösön belülről jönnek, amikor nem tragédia, ha valaki nem cifrázza. Skrtel mentalitásához tartozik, hogy elveszett labdáért is megy. Ha lecselezik, gyakran utóléri a támadót, és jön a clearance. Ha más védőt előznek meg, akkor is Skrtel szokott menni felszabadítani.
    Lehet, hogy nem illik a játékunkba, és volna nála jobb is, azt el tudom fogadni. De hogy hülye volna, a csapat fékje egy személyben, és hogy ne érdemelne szerződéshosszabbítást, azzal nem értek egyet.

    • Nem.
     Pontosan azért nem mert ahogyan írod is Skrtel egy remek reaktív védő aki akkor van elemében ha 16-on belülről kibaszkódhatja a laszikat, mikor a 16-on belül blokkolhat lövéseket, mikor a 16-on belül csinálhat utolső pillanatos szereléseket, amikben jó is.
     A probléma az, hogy a BR alatt vett védőinknek nem ez a stílusú védekezés fekszik ahogyan BR-nek is.
     Ezért van az hogy a 30 éves (idén 31) Skrtel az aki kilóg.

     Ő fantasztikus lenne ha Pulis, Clarke, Big Sam, Mourinho, Simeone is asszem típusú edzőnk lenne.

     Ez esetben logikus lenne a szerződés hosszabbítás is, bár akkor sem tetszene hogy 30 feletti játékossal 1-2 évnél hosszabb szerződést akarunk kötni.

 • Ha már Skrtel. Most 30 éves, még másfél évig van szerződése, erre hosszú távú szerződéshosszabbítást kínál neki a klub. Hihetetlen.

  • bzsolesz

   pár éves plusszt még meg is érdemel, ha marad a formája.

   Szerintem ő eléggé alulértékelt játékos nálunk, miközben elismerésre méltó, amit a most már hosszú itt léte alatt letett az asztalra (az időnkénti hibái ellenére is).

   • In the PL era, 22 players have made >200 appearances for #LFC. Only Jamie Redknapp (28.2%) has lost more of his games than Skrtel (26.7%)

    • torta

     Nehéz időket élt meg azért nálunk (bagoly+kenny)

     • Tökéletesen beleilleszkedett az általuk képviselt középszerűségbe.

     • torta

      Szerintem abban az idóben többre volt hivatott, mint amit mi játszottunk. Nem rossz ötlet az a szerződéshosszabbítás, kellenek a tapasztalt játékosok is a csapatba, akik olyanok, mint Skrtel meg Lucas. Akik nem picsogtak akkor sem, amikor éppen padoztak, hanem visszajátszották magukat a csapatba, és átélték a sötét korszakunkat is, és nem dobbantottak.

     • Skrtel pl. picsogott hogy nem játszik.

   • István Várszegi

    Nagyon egyetértek, nehogy eladjuk, mert valószínűleg nem jobbat veszünk( ahogy eddig is). Lovren nem jobb, Toure nem jobb, akkor ki lesz helyette?

    • mar(tin)ci

     pedig Lovren az igazi,hiszen tavaly már egy erős sotonban bizonyitotta,hogy ő az aki jó lessz nekünk!Addig is BRout,mert még nem játszatja együtt Sakhoval.

  • GlenTheMathematician

   jövőre Lucas mellett – ha még itt lesz a brazil – az egyetlen játékosunk lesz, aki már tényleg tudja, mit jelent Liverpool-mezt viselni
   másrészt másfél év múlva így majd pénzért tudjuk eladni, nem ingyen

   • 32 éves védőért ki ad pénzt?

    • livman

     az Inter

     • Mikor volt rá példa?

     • livman

      Vidicre gondoltam én is, de ezek szerint ő ingyen ment

    • macca8

     de lehet, h már a nyáron eladjuk…

     • Akkor miért hosszabbítanánk?

      Az fiatal játékosoknál szokás, hogy eladás előtt hosszabbítanak, de ott tuti a távozás.

     • macca8

      vili, nemtom, sztem el fogjuk adni. hogy mikor, az kérdés, de stamot a milan 32 évesen vette pl

     • Stam világklasszis védő volt.

     • macca8

      ezt aláírom, nyilván nem annyiért tudjuk eladni, de egy élő és hosszútávú szerződésből elvileg drágábbér lehet kivásárolni a játékost. más okot nem tudok, remélem, tényleg nem tervezünk vele hosszabb távra

     • kerteminde

      No és Vidics….

     • Ő ingyen ment oda.

  • Ez komoly?

   • Mai Echo.

    • Tornyi Barnabás az isten

     NSO megírta?

     • biojezus

      Ikea.com

  • mar(tin)ci

   Igazad van.Szerintem is szörnyű dolog egy 30 évet betöltő játékosnak szerződést hosszabbitani.Minek ide rutinos játékos?Meg külömben is meg se érdemli,mert az itt töltött 7 év során semmit se tett a csapat érdekébe!A vezetőséget meg leváltani,mert nem értenek a dolgukhoz,most kell eladni hiszen még pénzt is kapnánk érte. :D

   • Sajnálom, nem szeretem a középszerűséget.

    • mar(tin)ci

     nem ő az egyetlen középszerű a csapatban,mert akkor nem a középcsapatok közé tartoznánk évek óta.

     • Akkor nem a középszerűséget kéne levetkőzni?

     • mar(tin)ci

      de csak már lassan az jön itt le,hogy Skrtel miatt középszerű a csapat és a teljesitmény.

    • Flanagan38

     Akkor Sterling és Stu maradhat, a többit el kell hajtani a csába.

  • biojezus

   keptön skrötöl

  • kisdobos77

   Miert is annyira nagyon hihetetlen, 7 eve van a klubnal, ertekelik a hozzaallasat es az elkotelezettseget, ennyi.
   2 eve amikor a kispadon ult Cara utolso eveben se haborgott, eszebe se jutott eligazolni. Mi a problemad a Szlovak terminatorral? Csak az hogy 30 eves?

   • mar(tin)ci

    ugyan már meg se emlitsd,hogy szlovák,mert jön Laxa komentelő és lehurrog,hogy szlovák fóbiád van neked is!

    • nem gondolnánk, hogy szlovákfóbiája van amikor az “idehazát” Komarnónak mondja…

    • Laxa

     Itt is vagyok. Sikerült megidézned. :) Látod, senki se említette, hogy az a baj vele, hogy szlovák, de te máris ezzel takarózol.

     • mar(tin)ci

      üdv :) nem tagadom,hogy én bizony Skrtel rajongója vagyok,de nem azért mert szlovák oldalon lakom.erről nem tehetek.viszont zavar,hogy sokan Skrtel nyakába akarják varni a csapat jelenlegi szereplését.Én örülnék,ha nyáron inkább eligazolna,és utána a csapat bebizonyitaná,hogy ő volt a homokszem amiért nem tudunk jobb helyezést elérni évről-évre!

     • Egyszer mar megirtam hogy mi a bajom Skrtellel:

      http://pool.taccs.hu/2014/03/21/kardhal/

      McAllister kolléga is megírta:

      http://pool.taccs.hu/2014/05/29/vedelem-201314/

      Skrtel az aki stílusában nem illik a BR féle csapatba.

     • mar(tin)ci

      az lehet,hogy a stilusa miatt nem ide való,de ennek ellenére BR még is őt favorizálja.akkor most nem érti a szakmáját?vagy jelenleg nincs jobb Skrteltől?miért is ő jelenleg az első számú cb?én már ezt nem értem.stilus ide stilus oda jelenleg kihagyhatatlan a csapatból és ezt BR is tudja.vajon miért nem rakja a kispadra most mint annó?

    • kisdobos77

     en szlovakiai nagybetus MAGYAR vagyok, arrol nem tehetek hogy a Duna eszaki felen szulettem, de szerintem az is Magyarorszag, csak most Szlovakianak hivjak :(

   • a baj a hosszútávú szerződéssel van, ami általában 4-5 évet jelent.

    • mar(tin)ci

     akkor majd ő is innen megy levezetni amerikába.nagyon kevés játékos van a mai világban ilyen hosszú ideig egy csapatban,mint ő.talán annyit megérdemel,hogy szerződést hosszabbitsanak vele.persze egyáltán nem biztos,hogy elfogadja az új ajánlatott!

     • de minek neki hosszútávú szerződés, amikor legkésőbb nyártól (elvileg) úgyis padozni fog. Ez senkinek sem az érdeke, és nem szokás 30 felettiekkel hosszútávú szerződést kötni.

     • mar(tin)ci

      ezt ne tőlem kérdezd.

   • Nagyon is háborgott amikor egy tavaszt a kispadon töltött, sőt azt is nyilatkozta, hogy minden ajánlatot megfontol.

    Máté rengeteg cikkben kifejtette már, hogy miért nem vezet sehova a szlovák játszatása. Képtelen feltolt védelemben jól játszani, nem vezér, képtelen higgadt maradni, helyezkedése 30 éves korára sem lett jobb, stílusidegen. Az egyetlen dolog amit hiányolnék belőle, az a fejelése szögleteknél támadásban.

  • liverpudlian93

   Már csak azt kéne tudni mennyit fog emelkedni a fizetése, ha egyáltalán emelkedni fog

  • macca8

   hát, abban reménykedem, h az új szerződésével drágábban tudjuk majd eladni…

  • GlenTheMathematician

   Ha most nyáron eladnánk, akkor Sakho és Flannagan (!) lenne a legtapasztaltabb védőnk, mindenki más (Touré, Johnson, remélhetőleg Enrique) vagy lelép vagy most nyáron jött. Ráadásul új kapus is kinéz. Nem mondom, hogy óriási baj lenne teljesen új védelmet építeni, mert ezt a mostanit nem nehéz überelni, de egy kicsi konzisztenciát azért nem lenne rossz tartani.

   • Engem nem zavarna, ha 3./4. számú védőként még maradna 1-2 évet, de most 33/34 éves koráig akarjuk marasztalni.

    • GlenTheMathematician

     én biztos vagyok benne, hogy lenne jövő nyáron vevője
     bármely PL-középcsapatban hasznos lenne, de olaszok akármikor elviszik 32 évesen

     • de olaszok akármikor elviszik 32 évesen ….. kölcsönbe két évig

     • biojezus

      A fel fizeteset meg akkor is te allod;)

  • Mel

   1-2 eves szerzodesnel nem kinalhatunk ep esszel tobbet neki. En csipem a sracot, de ha mondjuk Aggert siman dobtuk, ot is le lehet epiteni annyi erovel.

  • Ez ket okbol gaz:
   1: skrtelnek lassan meg kene koszonni, csak nehez ugy, h alapvetoen nem verszar amit csinal, csak az altalam jovotallonak tartott vedelemhez (m&m+sakho) nem passzol, kora meg a stilusa miatt is. Fel kene vallalni, h szeretunk vkit, de nem illik hozzank.
   2: kanyarban nem latom, h ki lehetne az rcb helyette. Lovren lcbnek is szopo, annyi eselyunk van, h sakhoval hirtelen osszeallnak mint let kicsi lego, amugy szopesz van. Kene az a holland gyerek a celticbol, de most add be az embereknek, h csatar helyett miert veszunk meg egy cbt

   • Pedig RCB-re nagyobb szükség van mint csatárra.
    Amúgy a celtices Van Dijk-ről jókat írnak, onnan mindenkit el lehet hozni normális áron (Wanyama, Forster) vagy ott van Schar, kiváló volt VB-n és a Baselben is remek, ő pl. ingyen hozható nyáron.
    Nem kell feltétlenül 20m-t kiadni egy normális CB-re, de ha annyit kiadunk már akkor Benatia-t vegyünk ne Lovrent.

    Ja és nyáron jön vissza Ilori, tőle sokat várok. Aki látta tavaly a Granadában pár meccsen az tuti osztja ezt.

    • sajna alig játszik a fiú a bordóban

     • biojezus

      mert mindig a pincékben dekantálja a bordóit

     • pedig az ám a játék

     • GlenTheMathematician

      igaz, hogy nagyon kevés a 4 meccs idén, de azon kb. mindenben jobb számokat hozott, mint a tavaly agyondicsért Lovren akkor

     • nordsee

      Say no to kisminta!

     • #máskávéház, de ja jó lenne ha futhatna egy full szezont Sakhoval nálunk

     • Az a félelem Illori kapcsén hogy olyan sérülékeny mint Agger volt. Hiszen a Granadánál és most a Bordeauxnál is sérülés miatt nem játszik folyamatosan.

     • Folyton sérült a szerencsétlen.

   • Sonogashira

    Van egy kiváló RCB-nk, aki tökéletesen illik a csapatba, fiatal, labdaügyes, és még agya is van. Úgy hívják Emre Can. Jó, lehet, h pazarlás lenne véglegesíteni azon a poszton, de engem eddig annyira meggyőzött minden poszton, hogy simán látom benne a jövő bekkpárosának egyik felét.

  • LudasMatt

   így lehet majd pénzzé tenni, ha lesz pótlása. Senki sem venné meg már most nyáron sem ha egy év van a szerződéséből, de pl egy középcsapatban vagy a juvéban még lazán jó évekig, azért egy 10-15 misit lazán lehetne kapni érte, mert bizonyos stílusban azért elég jó. Ezen kívül tapasztalt, cserének még bőven jó, főleg, hogy nyáron Kolot valszeg elengedjük. Tök logikus lépés mondjuk két évvel hosszabbítani a szerződését. Jobb nem a véletlenre bízni a dolgot, amíg rajta kívül az egyetlen biztos védőnk Sakho, mindenki más vagy ígéret(Ilori, Ll. Jones, Wisdom), vagy botrányos formában van és bizonytalan a jövője, ez ugye Lovren. És Lovrenhez hasonlóan ha veszünk vkit nyáron, nem biztos, hogy jó is lesz.

   • 30 év fölött nem kapsz 10m-kat érte. Ha csere akkor meg rinyál. Juvénak meg pl. 4-5 db jobb védője van.

    • nordsee

     Lehet, hogy azért kap szerződést, hogy a klub és ő maga jobb feltételekkel tárgyalhasson.
     Egyébként is az az új trend, hogy ingyen mennek el levezetni nagyjaink, úgyhogy a Slovan Bratistlava tárt karokkal.

   • de a két év az nem hosszútávú. Itt a probléma nem a hosszabbításával van, hanem a hosszútávval, hogy aztán majd ne lehessen megszabadulni tőle.

 • GlenTheMathematician

  Máté korábban linkelt PL-átlagfizetéseihez két ábra: balon a Tomkinsos éves inflációkkal ábrázolva, jobbon 1998-at bázisévnek véve a kumulált értékek. Sokkal hektikusabb az átigazolási díj évről évre tekintve, de 2009-ig bezárólag a fizetések jobban inflálódtak.

  • Kár, hogy nincsenek meg a frissebb fizu adatok.

 • Poco77
  • macca8

   és ki az ír csaj?

   • liverpudlian93

    focista ő is asszem

    • kerteminde

     Stephanie Roche, Ő volt jelölve Puskás-díjra

     • liverpudlian93

      én a női aranylabdára tippeltem volna, de akkor nem jól emlékeztem

     • kerteminde

      lehet, én se vagyok biztos benne, de nagyon hasonlít a góllövő csajra :)

     • liverpudlian93

      nem, jól mondtad, a puskás díjra volt jelölve

     • Poco77

      Itt a gólja!

     • macca8

      hát ez kurva nagy gól :O

   • Tornyi Barnabás az isten

    O’Shagnessy

    • macca8

     az nem egy pasi?

     • nordsee

      Volt.

     • macca8

      ah so, köszi

  • Tornyi Barnabás az isten

   Ez a fotó a Kék Osztriga bárban is készülhetett volna.

   • Poco77

    A Kék Osztrigába járnak csajok is?

  • GlenTheMathematician
   • liverpudlian93

    ez mi a fasz akart lenni? :D mármint amit Ronaldo csinált

    • GlenTheMathematician

     intelligenciájának őszinte őserejű kifejezése

    • Tornyi Barnabás az isten

     KUSS!!! portugálul. Zajongott a nép.

  • Poco77
   • Tornyi Barnabás az isten

    Kb. a nézők száma is így aránylik.

    • kerteminde

     Mondjuk én rúgnék neki 1-2 “gólt” :)

   • Kriccs

    ennek a képnek igen sok értelme van (#bocsmá, de baromira nem értem ki akad fenn a fizetésükön)

 • hord8907

  Bocsi a nagy Off-ért de ez nagyon beteg. :D
  https://vine.co/v/ODa1gV0LVFa

 • Kevin

  Bár a klub még nem adott hivatalos megerősítést , de ezt gerrard tette ki instagramra

 • Dagger

  pedig már épp örültem Skrtel szerződéshosszabbításos hírének erre ez a rémhír fogad

  http://www.liverpoolecho.co.uk/sport/football/transfer-news/fabio-borinis-agent-says-liverpool-8436445

  • GlenTheMathematician

   kíváncsi vagyok, a tavalyi 14 milka helyett idén nyáron mennyit fogunk kapni érte
   fogom a fejem verni a falba majd…

   • Dagger

    semmit. beindulnak majd a híres olasz kölcsönszerződések vásárlási opcióval amíg le nem jár a szerződése

  • biojezus

   Elkéne cserélni Tottira a Romában, Balotellit ugyis linkelgetik a Juventussal, onnan jöhetne Pirlo. Gerrard-Pirlo-Totti középpályával szétvernénk bárkit

   • GlenTheMathematician

    mit szívsz? kérnék belőle!

    • biojezus

     most épp a taknyom, mert kurvara folyik

     • Tornyi Barnabás az isten

      Jó cucc lehet.

   • de előbb szerezzünk egy fiatalítógépet nekik, és dobjuk melléjük Kennyt meg God-ot is

    • nordsee

     Állítsuk negatívra a gerontopresszionátort!

    • pafc

     God-ot-ra aztán várhatnának.

 • http://ohyoubeauty.blogspot.hu/2015/01/visualized-liverpool-1-0-sunderland.html

  Sokkal negatívabb de sokban hasonlít az én összefoglalómhoz.

 • nordsee

  Igaz, hogy goal.com-ra hivatkozva, de azt írja az EOTK, hogy Stirlitz azért hezitált az aláírással, mert nem látta biztosítottnak Rodgers(!!) jövőjét a klubnál.
  Nota bene Raheem lett volna ugye, aki az első géppel repül vissza a Zedzőtáborból.

  http://www.empireofthekop.com/anfield/2015/01/13/raheem-sterling-will-sign-new-contract-hes-promised-brendan-rodgers-wont-sacked/

  • Mondhatjuk, hogy most a legfontosabb kérdés, hogy Sterlinget magunkhoz kössük a következő évekre.

   • Meg Coutinhot.

    • nordsee

     Meg akkor ezek szerint Rodgerst.

     • Az májusban megtörtént.

     • nordsee

      Azért az ősszel mintha megingott volna a fejőszék.

     • Túlélte a decembert sikeresen, az volt a kritikus. A többit meg év végén lehet felülvizsgálni.

  • macca8

   nekem ez tetszik :)

 • http://164.177.157.12/img/graphics/3020.jpg

  Ladvd idén pontosan olyan teljesítményt nyújt támadásban, mint ami nekünk kell a BR-i támadásba. Ettől persze pénzünk jó eséllyel nem lesz rá.

  • Fülöp-a-Varázsló

   Miért nincs pénzünk?? Nem csak az FFP miatt nem igazolhatunk?

  • Lyon elnöke már Bale-hez hasonlította értékben, szóval eléggé elúszott a lehetőség, hogy jöjjön.

  • Dagger

   csak a szokásos újabb TC bukta

  • Enzo

   Ladvd :DDDD

 • LFCPride

  Ibe teljesítménye alá különösen jól megy a drámenbész. Bazi nagy potenciál van benne, de szerintem sürgősen kéne egy PL csapat a számára. Már bőven nem Derby szint, de még nem Liverpool. A döntéshozó képessége hagy kívánnivalót maga után, néha butácskának érzem, ehhez kéne egy PL csapat, megfelelő elképzeléssel (Swansea).

  • nordsee

   #tudjukmilyenhashtag

   • LFCPride

    én nem, gimme a hint

    • nordsee

     Ja, nem is #, hanem ™.
     Annál jobb egy focista, minél butácskább.

  • Egyrészt egyetértek a képességei túlmutatnak a Championshipen és egy játszósabb PL csapat jobb lenne.
   Viszont Ibe korában minden játékperc számítés a 46 meccses Championship szezonnal nehéz versenyezni ebből a szempontból.
   No és még a Derbynél sem kihagyhatatlan és itt is időbe telt míg kezdő lett.
   Harmadrészt nem hiszem, hogy egész éves szerződésből haza lehetne hozni hogy kölcsönadhassuk a PL-be.

   • LFCPride

    való igaz, kicsit ellentmondtam magamnak, ugyanis a sürgősen alatt a jövő évet értem. ezt az évet egyértelmű, hogy a Derbyben kell lehúznia.

    • Ha Wisdom kapcsán beválik a Championship után PL kölcsön majd mi.
     Akkor hajrá.

     • Hiri Halcón

      és lehet, hogy a derbyvel feljut

   • LudasMatt

    elvileg felülvizsgálható félévkor a szerződése, BR nyilatkozta le vmikor elseje környékén, de ahogy most játszik és amennyit nem hiszem, hogy ez bekövetkezne. Wisdomnál érdekesebb a helyzet Pulissal, meg a mi három védős rendszerünkkel, főleg hogy Kolo lécel egy hónapra.

  • Rpi

   Hat ha ahogy idosebb lesz, egyre kemenyebb dnb-t vagnak a video ala, mire 27 lesz Switch Technique-re lovi majd a golokat.

   • ilMagnificoFabio

    Can meg Chopinre.

    • Tornyi Barnabás az isten

     Torghelle Sanyi meg Volbeat feat. Napalm Death-re.

    • LFCPride

     olyan má vót egy

     • Kriccs

      ezen már akkor is visítottam, mert a haverom kedvence Chopin, nekem meg Beethoven és mindig azon versengünk melyikük a legnagyobb zeneszerző. Erre meg mindkettő van a videóban :D

     • passauf112358

      És Debussyról mit gondolsz? :)

     • Kriccs

      Szeressük, de Beethoven A legnagyobb! :) (a videót majd megnézem)

     • comebackXabi

      egy könnycsepp elindult.

     • Poco77

      Senki sem tud úgy kötőzni mint ő! Evrának akkorát adott, hogy megfordult a vízszintes tengelye körül. :-)

  • Dagger

   jó helye van ott, ráadásul esélyesek a feljutásra szóval ott lehetne hagyni még egy évre akár. egy stabil Pl csapat még nagy falat lenne neki

  • Kevin

   Tulajdonképpen van egy Sterling 2.0 – ánk , csak az a baj, hogy a jövő Liverpooljában kicsit sokan lesznek oda előre , sturridge,ibe,sterling,markovic,origi,ojo(?) nem csoda, hogy suso is lelépett és az az igazság , hogy jogosan, ezekben a játékosokban mind több potenciál van mint a spanyolban , aztán majd rálátunk :D

   • Poco77

    Idén már 20 lesz, azért Sterling magasabb szinten nyomta 1-1,5 éve

  • macca8

   rengeteg lasztit veszít, a döntései még elég gyenguszok. érlelődjön még a derbyben

 • kerteminde

  Ez #vótmá? :)
  Jovetics kapta egy londoni étteremben….

  http://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/38/78/43/cikk_2387843/Sztevan_Jovetics.jpg

 • Balázs Boros

  Lucas eladása mennyire kacsa hír szerintetek? Nagy baromság lenne…

  • kevin67

   Amennyire én ki tudtam hámozni; az elemzők és szakírók szerint nagyon nem kéne most eladni, de a sajtó egy jelentős része a menedzsmentre mutogat az eladási szándékot illetően. Szerintem nem komoly.

 • chefbacsi

  Bocs, ha már volt, de ezen most felsírtam! :-) https://www.youtube.com/watch?v=PYrjDLJDwXs

  • Luisgarcia

   hát ez óriási, és az a helyzet hogy ez az átigazolásokat érintő rész teljesen így van :)

  • GlenTheMathematician

   ilyen zseniálisan tragikomikus dolgot ritkán látni :)

  • tnorbi

   ez is nagyon nagy :D

   • Tornyi Barnabás az isten

    Annál jobb egy komikus, minél nagyobb melle és sörhasa van.™

  • Konig74

   “… like Kolo Toure and Lucas…” :DDD
   “… I’ll be surprised if they don’t finish in the top 8…” :DDD

 • vadkacsa

  off: WHU-EVE fakupa jó kis mecs lett a végére

  • Ryjnaldum

   rohadt jók ezek a buborékok :D

   • vadkacsa

    Ja, menő. óó Sztyuárt.

    • Ryjnaldum

     Milyen fura, hogy mindkét csapatban 10. rúgó volt a kapus

     • vadkacsa

      Evertonék csak 10-en voltak, de íg volt ez kerek.

 • Crevna

  Kár érte. Ennek az Adrián gyereknek eddig is kb 2x nagyobb volt az arca mint amit a képességei indokolnának. Most ettől a bohózatos büntetőpárbajtól még jobban torzulhat az önértékelése.

  • LudasMatt

   a szomorú benne az, hogy tuti nem mi fogjuk összetörni az álmát egy négyessel..

   • Rpi

    Gondoltad volna tavaly az A(rse)nal elleni 5ost?

  • ilMagnificoFabio

   Szerintem zseniális volt, ahogy levette a kesztyűit. Bár lehet azért, mert ez Everton ellen csinálta.

 • Janek.LFC

  • RQ17

   állítólag minden gólhoz vezető hibája után megdobják eggyel a Kopból

   • Janek.LFC

    akkor legközelebb valami nagyobbal és nehezebbel dobálják, ebből nem fog tanulni

    • Tornyi Barnabás az isten

     Kindertojás helyett strucctojással.

   • ilMagnificoFabio

    A kép alapján csak minden tizediknél.

   • LudasMatt

    jó, hogy nem házat épít…

    • nordsee

     vagy sajnos

 • tothpapa

  Sorry, csak egy test.

  • biojezus

   Női test?

   • tothpapa

    A tokom…. Csak testing…. Ugyanis elszállt az avartar képem a baloldalról.

    • Mel

     en latlak. A macsekot is. Idealis jatszotars lenne a kutyamnak, mar ha szeret a cica szaladgalni.

     • tothpapa

      Érdekes, ha írtam valamit, akkor én is látom magam a cicával. Míg korábban a bekapcsolás után első voltam (ha login, ha nem). Most be/kikapcsoltan nem vagyok sehol. Amit még másként látok, h mindenki kommentje után jobboldalon a – ! zászló van, nálam meg nincs zászló

     • szerintem a saját kommentedet nem tudod jelenteni nem megfelelőként, azért nincs zászló

    • biojezus

     tothpapa
     Nyugdíjas

     :))))))))

     • Mel

      Nyugdijas, baloldal, a tokeit emlegeti… Tipikus… :)

 • Mel

  Most nezem, hogy nem csak a januari program lesz fincsi, hanem a februar is. Everton, Tottenham, Southampton, plusz Besiktas ketszer, meg az esetleges FA kupa is talan. Fog kelleni Szarics mester vissza illetve mindenki mas is.
  Kemeny lesz.

  • tothpapa

   És a dinamo kétszer.. Ez még a törökök előtt. Erre azért befizetnék….

   • Mel

    A dinamo most lesz meg januarban. 15 nap, 5 meccs. Villa-Cselszkij-Bolton-Cselszkij-WHU. Erre jon az Everton-Tottenham-Besiktas-Soton-Besiktas, meg az FA ha tovabbmegyunk. Suti lesz.
    Marcius elso meccse meg Citteh. Ihaj-csuhaj.

    • Angelous

     Hát igen, március elejére letisztul a szezon, hogy mik a reális célok..

     • Mel

      A celok megvannak, marcius elejere latni fogjuk, hogy mennyire leszunk a celok kozeleben. Akar jol is elsulhet, de pofara eses is lehet.
      Februarban csak a kozvetlen rivalisokal talalkozunk, nem hibazhatunk, azok hatpontos derbik.

     • Angelous

      Az Everton most nem rivális, az csak “sima” derbi lesz.. Jagielkát nem szabad a stadion közelébe engedni, és rendben leszünk.. A többi valóban 6 pontos meccs..

     • pont fordítva, ő már lőhet most bármennyit, sose fog betalálni!

     • kevin67

      én Mirallastól is tartok, elég nagy tahó és ámokfutó…

    • tothpapa

     sorry, igazad van. Jaj még olvasni is borzadály…

    • broaf

     indul a dicsőséges tavaszi hadjárat :D

     • kerteminde

      11 meccsen 33 pont jól hangzik? :)

     • Angelous

      legyen 40.

     • Mel

      De csak ha meccsenkent 3 Henderson es 2 Lovren gol lesz. Lehetoleg az ellen kapujaba. Meg talan 1-2 clean shite is johetne.

     • Tornyi Barnabás az isten

      Ez a minimum, ami elfogadható.

     • macca8

      és mi a max?

 • tothpapa

  Mel, Pls segíts. Nézd meg a kommentjeimet, eltérőek a tieitektől. Nincs baloldalon avatarom és a kommentek vége is eltérő jobb-oldalon, nincs zászló

  • macca8

   nekem pont ugyanúgy jelensz meg, mint mindenki más

   • Angelous

    Detto. Ugyanúgy látom papa kommentjeit, mint bárki másét..

   • tothpapa

    Már írtam, h a megírt komment oké, ott kép minden van. De míg korábban ha a blogra jöttem, láttam magamat felûl, akár ki v bekapcsolva. Ha bejelentkeztem a disquson, azonnal jött a cicas kép, most soha, csak a megírt komment után. És nálam a felső soron jobboldalon nincs zászló, mint mindenki másnak.

   • biojezus

    még szerencs h nem meztelen :P

  • LFCPride

   nyomj egy print screent papa és tedd fel ide a képet! nem nézlek digitális analfabétának, de ha nem tudod mi az kérdezd csak meg.

   • tothpapa

    A computerünk semmi bajom, ott minden Rbn. Ez a rohadt air2 és minden más. De eddig minden oké volt, csak ma reggel lett ez.

    • Mel

     Dobd ki, vegyel androidost. En karacsony utan selejteztem ki az air2-t (ket het utan), lecsereltem egy uj Nexus9-re, eg es fold.
     Amugy nalam is teljesen normalisan jelensz meg, no para.

     • tothpapa

      Most vettük, de tényleg kár volt….

     • biojezus

      100 román lejet adok érte *

      *ha állod a postaköltséget

  • Tornyi Barnabás az isten

   format C: /U

  • GlenTheMathematician

   zászlóból szerintem normális, ha nem látsz zászlót a saját hozzászólásodnál, mert az ha jól tudom ilyen jelentésre van a moderállatok felé, magadat meg már csak nem meszeled be
   (én sem látok a sajátomnál zászlót, csak egy lenyitható nyilat)

   • Tornyi Barnabás az isten

    Nyugi, én jelentgetlek magad helyett is.

    • GlenTheMathematician

     akkor megnyugodtam

   • tothpapa

    Nálam is pont ez van. De ami different, hogy bejelentkezve sem vagyok a kommentek baloldalán, csak jobbra fent egy bunkó.

    • Tornyi Barnabás az isten

     Annál jobb egy fórum, minél több a bunkó.™

    • Feleslegesen ne zászlózzunk ha kérhetem.

     Ebben a kommentben most komolyan mi a moderálandó?

     • nyugi csak szarakodik Papa Diszkosza délen

 • tothpapa

  Most nekem is zászló van jobboldalon, mert nem vagyok regisztrálva. Ha igen, minden megváltozik.

  • Tornyi Barnabás az isten

   Eltűnt a macska is az avatarodból. Sürgősen ki kell dobnod a géped az ablakon, mielőtt tovább romlik a helyzet.

  • biojezus

   inkább zászló mint harang

 • Mel

  Na Papa, nyaron megy hozzad a csapat kengurunezobe. Adelaide, Brisbane.

  • Tornyi Barnabás az isten

   kacsacsőrű emlős > kenguru

  • tothpapa

   Nemá. Még nem láttam sehol írva.
   Lehet, h meg se nézem őket ilyen gusztustalan döntèsük után…. Voltak Melbourne-ben, most mennek falura, és mégis mikor akarnak jönni Sydneybe???? Itt a rengeteg rajongó, a SCG 100k székkel… Menjünk már.

 • Kevin

  Off : a bony – city házasság hivatalos , érdekes …kiváncsi leszek rá , most már akkor rá is mehetünk Joveticre :D Borini+Aspas+Lambert és meg is vagyunk :D

  • macca8

   how much?

   • Rpi

    Bony vagy Jovetic?

    • macca8

     első körben bony, télleg 28-ért kelt el?

     • Kevin

      Mindenhol 25 öt cikkeznek

     • macca8

      namost ha a bbc, indepent és mirror 28-at ír, ki a mindenhol? :D

     • Rpi

      Delimel :)

     • Kevin

      Dailyfail meg skysports is , bár mindkettő hozzáteszi , hogy teljesítménytől függően felkúszhat 28 ra , na de nem fog felkúszni mert padkoptatásért nem sok bónuszt lehet adni :Ddd

     • A kérdés csak az hogy fognak így beleférni az FFP büntetés miatti transzferkeretükbe.

     • Kevin

      Ugy hogy 15 ért idepasszolják Joveticet :D (bárcsak)

     • Rpi

      BBC szerint igen

    • Kevin

     Jaja én is ezt akartam kérdezni , amúgy Bony 25 millio font volt

     • nordsee

      28-at is hallani, úgy, hogy a TM szerint 15öt ér.
      Joveticsre 21-et tippel a TM, gyanítom, hogy nem lesz Pool játékos

     • Rpi

      ok 25ert hoztak es nem valtotta meg ott a vilagot.

     • Djibril Cisse

      ezt a 28-at NSO-n olvastad?:)

     • nordsee

      Hehe.
      (Independent, Mirror)

     • Djibril Cisse

      Csak mert ezt írja az NSO is….én már csak tudom:)

  • IdegCsótány

   http://www.transfermarkt.co.uk/stevan-jovetic/verletzungen/spieler/46104

   Jovetic az elmúlt négy évben közel 540 napot volt sérült (ráadásul visszatérő hamstring injury, ami nem túl biztató). Biztos hogy kell nekünk még egy olyan játékos, aki átlagban háromhavonta kiesik hosszabb időre?

   • Konig74

    Biztos, hogy nem. Bár Reusszal lehet, hogy jól megértenék egymást. :)

   • drama

    ha olcsón el lehetne hozni, akkor szerintem megérné a kockázatot. őt is ráraknánk valami egyéni training schedule-re, ami Stunál is működött, amíg RH meg nem átkozta.

   • macca8

    Na igen, ez oltari riziko :(

 • indák

  Sokan botrányosnak fogják tekinteni, de én még a szezon végéig bizalmat szavaznék Balónak. Miközben nem vagyok meggyőződve arról, hogy a csapat Sturridge visszatérésével egy csapásra megtáltosodik, könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy Balora viszont katarktikus hatással lenne a csatárpáros. A kérdés az, hogy kapna-e ez a felállás esélyt vagy most, hogy kezdett összeállni elöl a 3-4-3, Balonak eleve nem osztanak majd lapot.

  • Rpi

   BRotaci lesz, szerintem ezt is megfogja majd probalni..

  • macca8

   én is

  • Szariccsal dájmondban!

 • Thierry12

  by NSO: “Balotelli a 2014–2015-ös idényben 12 bajnokin lépett pályára a Liverpool mezében, gólt még nem szerzett a Premier League-ben. Amint arról beszámoltunk, a Paris Saint-Germain, valamint a görög Olympiakosz Pireusz érdeklődéséről lehetett mostanában hallani az olasz támadó kapcsán.”

  Ha már PSG, tegyék föl egy repülőre a Matadort, és visszaküldjük Balot, mindenki happy, és pénzmozgást se igényel, márhogy az FFP-vel se kelljen bajlódni.

 • nordsee

  A legújabbak: Pardew vinné El Professort, mi meg Muslerán gondolkodunk.
  (EOTK)

  • macca8

   nononononono muslera, no!!
   say no to muslera!!!

   • Tornyi Barnabás az isten

    Szűcs Lajos > Muszléra

    • macca8

     gyenes bandi>muszléra

     • Sonogashira

      Egy cserepes fikusz a kapu közepén > muszléra

   • liverpudlian93

  • LudasMatt

   Josét addig kell eladni amíg akarja valaki, szal jó lenne.

   • Tornyi Barnabás az isten

    Az EA Sports vihetné bétatesztelőnek.

 • LudasMatt
  • Costigan

   Fehér és fekete nekem bejövős, viszont a hazai elég ocsmány. Ráadásul kockás, jól látom?

   • liverpudlian93

    négyzetrácsos

  • Kevin

   A hazaival konkrétan gyerekeket lehetne ijesztgetni :((((

   • Tornyi Barnabás az isten

    Evertonos gyerekeket.

  • Tornyi Barnabás az isten

   Koccintóssal elmegy, a Space Invaders meg az idei kézis mezhez képest műalkotások az idegenbeliek.

  • olyan érzésem van mint az űrgolyhókban:
   még nem jött ki a film, a kalóz verziót már kapni!

   • moldarnagyur

    neked almási kristófos háttered van?

    • csak ez ad nekem mindent legyőző erőt és akaratot!
     amúgy meg kellően motivál a munkához

     • moldarnagyur

      valószínűleg karate edzéseket tartasz

     • ja áramnak meg feszültségnek

     • moldarnagyur

      meg emberméretű szalbazsákoknak

  • jeto

   hazaival sztem az ellenfelet akarjuk transzba ejteni

  • Konig74

   Nekem bejönnek. Az önmagában minták úgy sem fognak látszani, csak a szuper közelikből. Szerintem. Azt leszámítva meg szépek.

  • Hiri Halcón

   milyen szép is volt, amikor fehér – fekete volt az idegenbeni mezünk. Owen – Heskey csatárpáros. Kewell, Hamann.. A nosztalgiából sosem lehet kifogyni.

   • Heskeytől mindig is megőrültem. Az a csávó egy szerencsétlenség.
    Ráadásul God-ot szorította ki.
    Thompsonra ma is kicsit dühös vagyok, hogy Houllier szívmátét utáni lábadozása alatt God távozott és Heskey maradt.

    • Hiri Halcón

     azt én sem állítom, hogy Heskey jó csatár lett volna valaha is, bár szerintem egy közepest azokban az években hozott – és az utána következő nagydarab csatáraink (crouch kivételével) még nála is esetlenebbek voltak.. persze ő ettől még nem lesz jobb, viszont nekem jó emlékeim kapcsolódnak hozzá, meg ugye minden megszépül..

  • Dagger

   legalább már egyik se kínai piac kinézetű

  • Enzo

   a hazai nem lenne rossz a kockázás nélkül, a fehér semmilyen, a fekete meg egész jó

  • Hazai ronda, fehér nem szép, fekete elmegy. A tavalyiakat nagyon eltalálták, de nekem már az ideiek sem jöttek be, egyedül a sárgát szeretem, mert TV-ben hihetetlen jól néz ki, ha közelről nem is.

 • macca8

  A number of things happened after Palace. Back 3. Lucas (in). Lovren (out). Can (ball-playing CB). Gerrard (forward or on bench). Henderson (central). Markovic (brilliant).
  egy kis kommentrészlet vitaindítónak, h miért lettünk jobbak

  • Ezek mind igazak de a lenagyobb váltás továbbra is az hogy a Balo/Lambert out és összeállt az LSC.

   • macca8

    mindenkinek megvan a maga mániája :)

  • BoC1

   Gerrard játéka elől vállalhatóbb mint hátul. Ő és Lucast nem annyira
   lassú mint Lucas egyedül, aki kompenzálja lassúságát
   megelőzőképességével.

   Kivi leszek visszajön Flano kap-e szerepet

   • KisRafa

    mondjuk szerintem támadásban Flano is kevés (akárcsak Manquillo) a wingback pozícióhoz

  • ilMagnificoFabio

   Fontosabb kérdés, hogy a United meccsel mi változott meg, mivel onnantól kezdve javult a játékunk, addig inkább a szerencsén múlott, hogy épp nyertünk vagy kikaptunk. Erre meg egyértelmű a válasz.

   • macca8

    mondjuk, ja, hiszen cp után egy darabig még pl 4 védő volt

 • macca8

  bocs, ez még izgibb :)
  Dan Kennett

  A post looking at the Win% and Lose% for players Liverpool in the Premier League era

  * All Competitions

  * >200 appearances

  Win% Top 5

  Alonso 58.1%

  Riise 56.9%

  Lucas 56.5%

  Hyppia 55.6%

  Agger 55.6%

  Lose% Top 5

  Henchoz 19.5%

  Alonso 20.5%

  Finnan 20.7%

  Reina 21.8%

  Lucas 22.1%

  Win% Bottom 5

  R.Jones 46.1%

  Redknapp 47.4%

  James 48.0%

  Wright 48.1%

  Owen 48.8%

  Lose% Bottom 5

  Redknapp 28.2%

  Skrtel 26.7%

  James 26.7%

  Wright 26.2%

  R.Jones 25.1%

  Obviously the general performance in the era is important so you need to consider the Win%/Lose% of the manager

  Souness 42.8% / 28.9%

  Evans 51.8% / 23.5%

  Houllier 52.1% / 24.1%

  Benitez 56.3% / 22.6%

  Rodgers 53.1% / 25.0%

  Some observations:

  1) Alonso played in the Benitez era but he has a significantly better Win% and Lose% than Benitez. It shows what a fundamentally important player he was for the team.

  2) Lucas has played for 4 Liverpool managers and in some lean periods, so for him to have both Win% and Lose% better than Benitez is very impressive

  3) Stephane Henchoz and Steve Finnan are excellent examples of very good defenders who made their teams hard to beat

  4) The “bottom 5″ lists are dominated by players from the 90s, particularly the Souness era. This shouldn’t come as surprise.

  5) What should come as a surprise is Martin Skrtel as the player with the second worst Lose%. When you consider the era in which Skrtel has played, he should NOT be in that list. When you also consider that Skrtel’s figures will be padded by 2 seasons in which the team finished 2nd, it should sound alarm bells that the team loses so often when he plays

  • BoC1

   de azért adjuk el Lucast, mert így sincs elég nehéz dolgunk….indeed

 • Tornyi Barnabás az isten

  Mancsíni Róbert szerint Balo az új Adriánó. Az NSO írta meg, úgyhogy igaza lesz.

  http://www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/liverpool-balotelli-lehet-az-uj-adriano-de-ne-legyen-igazam-2387991

  • pafc

   Celentano?

   • Djibril Cisse

    cselescsávó

  • LudasMatt

   azért ahhoz még híznia kell az olasznak. De ha ennyire csipázza akkor vigye.

 • Konig74

  Teljesen OFF.

  Tavaly egyszer valaki berakott egy képet az egyik post alá, amelyen egy olyan tabella volt, amelyben (ugyanakkora) sávok voltak. Minden sáv egy pontmennyiségnek felelt meg és a sávokba voltak beírva a csapatok. Ezen tök szemléletesen látszottak a távolságok egy hagyományos tabellával szemben. Most hogy az első 2 fényévekre, utáni viszont szoros, 12-től 20-ig meg 5 pont közte eszembe jutott. Emlékszik valaki rá? Ez rendszeresen elérhető valamelyik oldalon?

  • here you go

   • Konig74

    Nem pont erre gondoltam, de ez is látványos!

    • nordsee

     Ilyesmi, valaki megcsinálhatná, ha ráér, tényleg látványos.
     http://www.onetwosoccer.co.za/wp-content/uploads/Cann_Absa_Prem.png

     • Konig74

      Ez az! :)

     • na akkor megcsináltam

     • Konig74

      Le vagyok nyűgözve. Na ezen látszik a lényeg!

     • most látom a leicester elől hiányzik egy üres sor, de oda se neki, amúgy durva hogy az everton mekkora szarban van tavalyi szerepléséhez képest

     • nordsee

      Don’t sack Moyes!

 • macca8

  Liverpool FC have been issued a “hands-off” warning by Lyon president Jean-Michel Aulas, after reports emerged that the Reds were trying to sign French striker Alexandre Lacazette.
  http://www.liverpoolecho.co.uk/sport/football/football-news/liverpool-fc-transfer-gossip-rodgers-8435042#rlabs=1

  • nordsee

   Ha most nem hozzuk, akkor valószínűleg soha.

   • Lazar

    Nyáron voltunk balfaszok. Hoztunk egy Balot meg megtartottuk Borinit. Helyettük beválalhattunk volna rizikónak egy Lacazettet meg egy vkit még.

    • macca8

     Borini a klub akarata ellenere maradt

     • Lazar

      Nem tudom mit lehetne Baloból és Boriniből kihozni, de sajnos nem sok jóval kecsegtetnek. Ha Sturridge megint lesérül, lőttek a top4-nek.
      Jó lenne egy támadót szerződtetni,de kérdés ki hozna pluszt a csapatba.

      Origi szerintem kevés még ide.
      Berahino, Lacazette, Jovetic mind beleillenének a rendszerünkbe. Ha nem kukázunk vkit elúszhat a szezon.

     • macca8

      mondjuk, tavaly is ez volt: ha nem igazolunk vkit, lőttek a top4-nek…
      borinival, ha nem fogadja el a vevőként jelentkező klubok ajánlatát, nem tudunk mit tenni

     • BoC1

      Valóban ez három olyan játékos akit csak úgy kukázni lehet :D Berahino vegyük má ki a képletből. 21 éves angol játékos…arany olcsóbb nála kilóra.

     • kevin67

      Valóban ennyi múlna az ügynökükön? Szerződésmódosítás ill. felmondás is van a világon; mégis mi a leninnel tudták a Poolt sakkba tartani, hogy még itt parkoljon. (tudom pénz :/)

     • macca8

      hát ha felmondunk, akkor fizetnünk kell, gondolom, viszonylag sokat.

   • macca8

    Akkor, ha jol ertem aulast, soha:(

    • nordsee

     Ja, Torres meg nem eladó.

     • macca8

      hacsak nem ad be lacazette egy tr-t aulasnak, u mean

     • nordsee

      Hát, ha nem is, azért láttunk már ilyenek után távozni játékost bőven. Mindamellett, hogy nem gondolom, hogy megvesszük. Sajnos vagy nem.

     • macca8

      én se tudom, h sajnos vagy sem, de vakon most mondanék egy igen. de úgyse :)

     • RQ17

      40-50 milla alatt semmiképp sem adja. Kazetta és Fekir viszi az egész támadógépezetet, amivel jelen pillanatban vezetik (!) a bajnokságot, egy über PSG és egy nagyon jó, Bielsa féle Marseille előtt. Azért a bajnoki cím gondolom némi pénz, meg reputation, és főképp jövőre potenciál egy jó BL-szerepléshez, ami még több pénz. 40-50 milla alatt nem éri meg kockáztatni, főleg hogy nem is lenne könnyű pótlást találni. Persze ha marad se biztos h meglez, de akkor nyáron valszeg még drágábban is lesz rá vevő. :(

 • http://164.177.157.12/img/graphics/3023.jpg

  Sturridge nem kicsit hiányzik.

  • Ja és gyönyörűen látszik, hogy
   Giroud, Dzeko, Bony (Lukaku) egy típusú támadó
   míg Aguero, Suárez, Sturridge egy másik.

  • passauf112358

   Csak Sturridge hiányzik? :)

  • macca8

   Es az is szepen latszik, h a top3nak van csak egynel tobb csatara a listan. Es ezert is tudtunk tavaly felulteljesiteni

 • livman

  Kövezzetek meg, de statisztika ide vagy oda, ez a Boni egy túlértékelt játékos, elég nagyot bukik majd vele a citieh. Nagy csapatban nem fog jól menni neki.

  • Kevin

   Az ilyen dolgokat szerintem mindig utólag lehet megítélni , én pl sose szoktam előre kijelenteni senkiről ,hogy milyen lesz meg milyen nem .
   Anno emlékszem hányan ellenezték a Sturridge üzletet mert önzőjátékosnak tartották és hogy majd mekkorát bukunk vele …. Majd nyár körülre de inkább jövő ilyenkorra lehet megmondani, hogy Bony bukta e vagy sem

   • Ryjnaldum

    Azóta is örömmel gondolok vissza az első meccsére, már az első 10 percben kézbe vette a dolgokat :D

    • Kevin

     Shelvey forintos labdáját vágta a kapuba :D

     • kevin67

      azóta gyengül a forint

     • Ryjnaldum

      Hiányzik a Sturridge dance :S

   • macca8

    leginkább akkor lehet megmondani, ha már távozott a klubtól…

  • Az első hónapjában míg AK-n lesz tuti bukó :)

  • Dagger

   attól függ mit értesz bukás alatt. ha majd 30 millióért egy squad playert venni bukta szerinted akkor biztos az lesz.

  • kevin67

   my bony lies over…

  • Tornyi Barnabás az isten

   livman > Pellegríni

 • passauf112358
  • 42

   Véletlenül nem a nemzeti sporton írsz? :D

 • LudasMatt
  • macca8

   szép, szép. de még reálisabb képet kapnánk, ha megnéznénk, h az első 1-2 gólig hogyan is alakult a labdabirtoklás… mert spurs, arsenal elleni meccseken ez elég gyorsan megvolt

   • LudasMatt

    és az sem lenne rossz ha az összes meccset besorolnánk ugyan így, dehát ennyit rakott ki Beasley, ez van.:)

    • https://docs.google.com/spreadsheets/d/1YKzIpOdS7rZM_cx94-WZMkh0JqdC3FSYwq1hk8jZeJ8/edit#gid=0

     Csak az idei szezontól vannak meg a nem csak bajnoki meccsekre a statok, így BR első két évéből csak bajnoki van.

     Beez logikája alapján sorba rendezve.

     Enjoy.

     • macca8

      2,1 ppg a 10 legkevesebb labdabirtoklású meccsünkön, 1,9PPG 10 legmagasabban. a tábládból az derül ki, h a leghatékonyabb, ha 66-70% között birtokoljuk a lasztit :) akkor 13 meccsből 11győzelmünk lett és csak 2 döntetlen, vagyis veretlenség :)

     • Az sokkal érdekesebb hogy az idei szezon rontja le a magas labdabirtoklású meccsek ereményességét hiszen idén csak a Wimbledon és a Ludogorets sikerült megverni has több, mint 60% volt a lasztibirtoklásunk.
      Viszont kikaptunk a West Hamtól, Newcastletől, Crystal Palace, Aston Villa meccseken.

     • macca8

      ebből is látszik, h a labdabirtoklás nem döntő

     • Jaja stílusmutatónak gondolom én is.

      BR-ről és a csapat stílusáról az meg sokat el mondd, hogy 28 meccsen birtokoltuk kevesebbszer a lasztit (1,64 PPG). 79 meccsen meg nálunk volt többször a labda.
      50-60% között 39 alkalommal (1,97 PPG).
      60% felett 40 alkalommal (1,7 PPG).
      Mikor nálunk van többet a labda akkor eredményesebbek is vagyunk, hiszen ez a stílusunk alapból.

     • Azóta frissítettem 2012/13-ból 8 EL meccsel, de ez a lényegen nem változtatott.

  • liverpudlian93

   a Swansea ellen az első 30 percben ha jól emlékszem bőven 70% volt a labdabirtoklásunk
   a jó meccseinken mindig az első percekben alkalmaztuk a BR-féle totális futballt, miután megvolt a vezetés átengedtük a területet

   • macca8

    így van, ezt pedzegettem én is

    • liverpudlian93

     a te hsz-ed alá akartam írni csak felcsúsztam :D

 • liverpudlian93
  • macca8
  • LudasMatt

   Shanks le is kevert volna egyet annak aki rózsaszín meg neonzöld cipőben jelenik meg. Amúgy kvára nem értem mit esznek ezeken a rikító szarokon, sztem baromi rondák, és akkor még finoman, és nem kirekesztően fogalmaztam:))

   • liverpudlian93

    nem a színére akartam célozni, hanem úgy alapból a cipőre, kb. magasszárú tornacipő, ez nekem nagyon fura

   • Tornyi Barnabás az isten

    Annál jobb egy focista, minél rikítóbb a cipője.™

   • Bálint

    Valószínűleg ez már régen nem a arról szól, hogy jól néz-e ki. Ha minden csuka valami szürkeárnyalatos, akkor ha NépszerűJátékos1-nek ad az Adidas ad egy piros csukát és elkezdenek piros árulni akkor mindenki tudni fogja, hogy a NészerűJátékos1 abban az Adidas csukában játszik és segít az eladásokban. Aztán a Nike látja, hogy az Adidasnak bejött és ők meg elkezdenek gyártani citromsárga csukát és ráveszik NépszerűJátékos2-t, hogy abban játsszon.Aztán amikor már majdnem mindegy gyártó ezt eljátszotta és lement ezekből a színes csukákból 1-2 generáció akkor már azzal próbálják felismerhetővé tenni a csukát, hogy lila-rózsaszín színátmenetes, neönzöld csíkokkal, aranybevonatú stoplikkal, krokodilbőr cipőfűzővel, LED-ekkel telepakolva és egy van Gogh festménnyel a csuka nyelvén gyártják.

    • nordsee

     Majd megjelenik az első különleges, akromatikus kivitel, ami köré néptömegek emelnek szentélyt: az összetéveszthetetlen fekete.

  • GlenTheMathematician

   ott lógnak a kerítésen, és egyik sem írta ki twitterre a kezdőt!

   • LudasMatt

    akkor mindegy is volt mi a kezdő, ígyis úgyis nyertünk. :))

  • 42

   Cantől kapták.

   • nordsee

    Cantól a bőrdzsekit, meg a fukszot, de az benn van az öltözőben.

  • biojezus

   hamis conversek

   • bag

    ez a berényi pályán készült?

    • biojezus

     ott ott lengyelbe vagy mar?

 • LudasMatt

  Így hogy Moyes lehúzta tavaly a unitedet, és elment a pl-ből már egészen szimpatikus csávó lett. Most épp a szurkolókkal csipszezett miután felküldték a lelátóra: https://vine.co/v/ODQhAmXLKZw

  • liverpudlian93

   szinte sejtettem, hogy vonstrenginho azonnal reagálni fog rá:
   https://vine.co/v/ODQpqVtOF6l

   • LudasMatt

    zseniális.:D

   • kevin67

    a spanyol inkvizíció már chips-szel áldoztat?

 • macca8

  ezt néztétek a dobozból: Only once in our entire history have #LFC bettered Chelsea’s current total after 21 games (1987/88 53 points).

 • macca8

  http://www.thisisanfield.com/2015/01/daniel-sturridge-can-prove-missing-piece-liverpool-3-4-2-1
  egy ilyen kezdővel 24,18 év lenne a csapat átlagéletkora…

 • kevin67

  Kedvenc lapunknak már az elődje is híres volt precízségéről. Egy 1974-es Népsport-béli idézet: “Dalnoki Jenő ezen a mérkőzésen jobb taktikusnak bizonyult Praisley-nél” (sic)

  • Tornyi Barnabás az isten

   Paisley — You are soft, Eugene

  • RQ17

   hát mert a prézlinek van értelme, ugye

 • GlenTheMathematician

  #srác tette ki:
  Suggestions Rodgers is ready to bring in Ezequiel Lavezzi this month are thought to be wide of the mark – Ian Herbert, The Independent

  ha valaki reménykedett volna…

  • macca8

   Halistennek

   • nordsee

    Nincs más hátra, mint A kazetta.
    Vagy Reus.

    • Poco77

     Pacsi

 • Az vótmá h Aspas megint betalált a spanyol kupában?

 • drama

  azoknak, akik kételkednek a Soton visszaesésében: egyrészt tegnap nyomtak egy idegenbeli derbit egy Championship csapat ellen, ami ritkán segíti a hétvégi bajnokira való felkészülést, másrészt Wanyama kidőlt hetekre (elég szerencsétlen volt, 10 másodperccel a félidő vége előtt teljesen egyedül futott, amikor elkezdte fogni a combját), ami úgy, hogy Schneiderlin is sérült, eléggé érzékenyen érinti őket (már tegnap is egy 19 éves védő játszott a középpályájukon).

  • liveman

   Viszont ha megnézed a hátralévő meccseiket egészen jó a sorsolásuk. Vetélytársakkal többnyire otthon. Tavalyhoz képest most már a nagyok ellen is hoznak meccseket/pontokat. Otthon egészen kiváló a mérlegük, s hacsak a hazai meccseiket hozzák, már versenyképesek. Szóval, bár itt többnyire mindenki leírja Őket, nem biztos hogy ez úgy és olyan mértékben fog bekövetkezni mint hiszik.

  • passauf112358

   Karma is a bitch… Most hogy leírtad a fenti sorokat, tuti 5-0-ra nyer a Soton hétvégén.

  • tothpapa

   Akkor már ketten vagyunk…
   HOPPÁ, ezt liveman-nak szántam, és nem ide….

  • Rpi

   Tadic is megserult.

 • nordsee

  It seems Liverpool’s interest in Miralem Pjanic is genuine, but Roma insist he’s not for sale – unless the price is right.
  http://www.thisisanfield.com/2015/01/roma-president-comments-liverpools-interest-miralem-pjanic/

 • Poco77

  Liverpool are showing an interest in Club Brugge goalkeeper Mathew Ryan.

  The 22-year-old Australia international has been outstanding in the Belgian league this season and excelled in the recent Europa League tie with Torino.

  Valaki látta már védeni?

  • GlenTheMathematician

   Nem láttam és squawka-n kevés adat van sajnos róla, de Minyon tavalyi számait hozza passzolásban és védésben nagyjából, catches-ben pedig sokkal jobb.
   http://tinyurl.com/q68mmxz

   • livman

    és cselezésben?

  • Janek.LFC

   A Guardianon láttam én is egy cikket róla, ott azt írták, hogy egyenlőre csak megfigyeljük és nyáron igazolnánk le.

   • macca8

    ismét egy egyenlőre!! node mi lenne itt az egyenlő? itt a kevesebb a több, s főleg, a helyes.

    • Janek.LFC

     Ó bocs, elfelejtettem, hogy helyesírási versenyen vagyunk

  • Mel

   Van mar ausztral kapusunk, minek masik?

   • moldarnagyur

    …egyet a Papa kedvéért…

    • tothpapa

     Ez legyen a Ryan, tízszer jobb jonesnál.

     • Mel

      En ugy tanultam anno a 80-s evek elejen, hogy tizszer nulla az meg mindig nulla.

   • LudasMatt

    me Jones szerződése lejár a nyáron, és sztem kizárt, hogy hosszabbítsunk.

    • Miért kizárt?
     Nem jó kapus, de hogy a padon üldögéljen nem túl sokért arra tökéletes.

     • nordsee

      Ha viszont challenge-et akarsz Mignonnak, akkor édeskevés. Előbb űzi el a népharag Rodgerst, mint huzamosabb ideig Jones legyen a kezdő.

     • BoC1

      Ennyi erővel adjunk Gerrardnak szerződést 2. kapus posztra…ő sem jó kapus, de hogy a padon üldögéljen…

   • kevin67

    Jones eddig az erszényében rejtegette.

  • szerintem viszonylag alacsony, ha jól emlékszem 182 körül van.

   • Önmagában az alacsonyság nem gond.
    Egy csomó lábbal ügyes, 16-on kívülre is kifutó, felszabadító kapus alacsony.
    Mondjuk angliában egy ügyes kapushoz jól működő rögzített szituációs védekezés kell.

    • Hát ez az, egy ilyen kis kapust meg elnyomnának itt.

     • Warrior Can

      Ahogy néztem alacsony, de elég masszív srác, nem nyomják el olyan könnyen.

 • Janek.LFC
  • Mel

   Mi mennyiert akartuk megvenni? 10-12milla korul, nem? Kispistak vagyunk mi itt sajnos.
   Meg a citteh ugy nez ki szarik az FFP-re.

   • Valami 14-16m-ról pletykálták velünk a nyáron. 20-ért meg hozhattuk is volna, annyi volt akkor még a kivásárlási ára.

  • RQ17

   szóval miután minden csatáruk felépül, évente kap 100 000 fontot pluszban.

   • leftage

    hetente…

    • RQ17

     arra utaltam, hogy 5x fog játszani egy évben…

     • leftage

      én meg arra, hogy egyáltalán nem és ez heti 100k-ba kerül a Citynek…

     • RQ17

      jajo, nyertel :D

     • macca8

      ennyi a fizuja?

 • livman

  Shelvey power

 • Kupi

  Mikor lesz a következő meccs?

  • tothpapa

   Nálatok szombaton, du 4-kor

   • Kupi

    Nálunk?

    • tothpapa

     Pesten 4-kor láthatod a villa elleni meccet.

     • broaf

      Londonban meg háromkor a birminghamit. :)

     • tothpapa

      Itt meg éjjel kettőkor ugyanezt…DD

    • RQ17

     ósztráliába máshogy van az idő, a kenguruk miatt

     • Poco77

      Meg ott fejjel lefelé járnak azért is!

 • Poco77

  999

  • Poco77

   1000

   • Mel

    Gratulalunk epito jellegu hozzaszolasaidhoz… :)

    • Poco77

     Köszi! Igazából folytathattam volna, de az 1000 felett már nagy kihívás lett volna. :-)

     • Mel

      Azt majd csak harmadikban fogjatok tanulni? :)

     • Tornyi Barnabás az isten

      Felhívod Glent, hogy segítsen.

   • passauf112358

    Tudod mikor lesz a legjobb érzés az 1000. komment? Ha meg upvote-olod is magad. Tisztára olyan lesz mintha leszopnád magad. :D

 • Dési Áron

  Sturridge újra edzésben. Íme a legmodernebb sérülésmegelőzési mód

  • Tornyi Barnabás az isten

   Így az arccsontja fog eltörni.

 • Tornyi Barnabás az isten
  • Warrior Can

   Lulic kidőlt, nincs ki íveljen Klose fejére

   • macca8

    az még él?

 • Mel

  Arteta kidolt 3 honapra, az jo nekunk?

  • macca8

   ártani nem árt

   • BoC1

    Csatlakozik a csapat feléhez az orvosi rendelő előtti padon. Vagyis hát hozzá a többiek.

   • liverpudlian93

    ÁRTéta

    • nordsee

  • Eddig is sérült volt.

   • Mel

    Az SSN irta, nem tudtam hogy serult volt.

  • liverpudlian93

   ja amúgy most nézem, Depussy is lesérült náluk, az nagyobb veszteség számukra

 • Poco77
  • Mel

   Es 20 perc mulva jon majd a hir, hogy leserult ujra, csak vard ki.

   • livman

    lerúgta egy bábu

 • Kevin

  *.* el se hiszem :D

  • sly066

   Tuti photoshop!

  • biojezus

   ez melyik, ibe, origi, wisdom, sterling?

   • Kevin

    Ojo :D

 • macca8

  http://anfieldindex.podbean.com

  Asking the questions: Bob Pearce and Daniel Rhodes

  Guests: Paul Tomkins, Dan Kennett and Graeme Riley

  Topics: a review of the previous episode; Premier League compound inflation; analysing various transfer myths, including the idea that spending vast amounts of individual transfer fees guarantees success. The TPI Coeffcient and what it tells us about the best and worst signings in the Premier League era.

 • nordsee

  Az volt, hogy Suso engedély nélkül ment el a Milánói orvosira?

  • macca8

   nekem nem volt :O hát ez gáz :(
   csak a dobozban láttam olyan twitteket, h a hozzáállásával nem voltunk elégedettek.

  • Poco77

   Akkor ilyenkor mi van?

   • Thierry12

    Nem igazolhat a Milanba, csak az Interbe

   • nordsee

    Szerintem semmi, mert elviekben megállapodtak, meg hát kifelé áll a széna. Csak olyan izé mégis.

  • macca8

   ok, én vagyok a hülye: Chris Bascombe – #LFC are unhappy Suso had a medical w/o permission. ez van kint éjfél óta a dobozban. csak nem tudtam értelmezni a w/o karaktereket…

   • BoC1

    without = W/O JFYI :)

    • macca8

     most megtanultam egy életre

     • Tornyi Barnabás az isten

      A végén el fogod felejteni.

 • macca8

  http://tomkinstimes.com/2015/01/which-competition-should-liverpool-prioritise-now/

  alapos matek után is kijött, h az el a legfontosabb :)

  As of 12th January, the Premier League is collectively as important as the non-Premier League. Overall, the Premier League accounts for 49% of RAV, the Europa League for 43%, and the domestic cups 8% (FA Cup 5% and League Cup 3%).

  On a resource basis though, the Premier League is of secondary importance to the Europa League. The Premier League accounts for only 30% of RAVPUR while the Europa League accounts for 50% of RAVPUR. The FA Cup accounts for 11% and the League Cup 9%.

  On an individual game basis, the Europa League is by far the most valuable. A Europa League game currently has a RAVPUR of £430k, versus £259k for a Premier League game, £93k for an FA Cup game and £82k for a League Cup game.

  The risk-adjusted value (RAV) of the Premier League route is worth £10.2m. Given that 38 games are to be played – 38 “resources” used – the RAV Per Unit of Resource (RAVPUR) is £268k.

  • Mel

   Csodalkoztam is volna, ha nem ertekelodik fel, most hogy odakerultunk.

   • macca8

    matek. persze, most, h nincs bl, ami a legtöbbet hozza, nyilván módosul. ugyenez tök máshogy nézett ki a szezon elején, amire szintén van egy számítás. (All things being equal therefore, this analysis confirms what we probably already intuitively know – that a club might reasonably prioritise Champions League and Premier League over Europa League over FA Cup over League Cup.

    However, all things aren’t equal. Crucially, there are three things to consider:

    Some competitions are more difficult to win than others, because of the relative strength of opposition.

    Some competitions require more resources to win than others.

    Success in some competitions will impact on the chances of success in other competitions, to a greater or lesser degree.)

    ráadásul, ez nem számol a médiabevételekkel, ellenben súlyoz a rendelkezésre álló erőforrásokkal:)
    és az jön ki neki, amit gringow, szücsi és én is tolunk egy ideje: el kell.

    So there you have it. From now on, from a financial perspective, it should all be about the Europa League – this is where most risk-adjusted value on a game-weighted basis remains. The League Cup is actually of very little importance.

 • Tréning alapján ugyanaz a kezdő mint múlt héten, csak Gerrard helyett Sterling.

  • passauf112358

   Igen, ez lenne a legjobb és legerősebb elérhető kezdőnk. De figyeld meg, hogy BR beteszi majd Gerrardot középre, Hendo ki a szélre, a jó formában lévő Markovic meg megy a padra. Persze ne legyen igazam.

 • Enzo
  • Mel

   Nem ertem, hogy miert, ha igaz.

   • LudasMatt

    valszeg, hogy Lallana és Sterling is tudjon pihenni az év hátralevő részében.

    • Mel

     Kb 30 percet fog jatszani nalunk iden, ha visszajon.

     • LudasMatt

      ha visszahívjuk az nem 30 perc miatt lesz. Meg nálunk elkezdheti tanulni ezt a wingback dolgot, pl akkor játszhatna a jobb oldalt, és Hendo mehetne középre ami jó lenne. Ibe meg tanulná a védekezést. Sterling pont ugyan így tanult bele a játékba, jobb WBként.

     • Mel

      Rodgers eddigi rotacios elve pont ezt fogja alatamasztani.

     • LudasMatt

      ahogyan a formációnkon is összevissza csűr és csavar, ezen a szokásán is lazán változtathat.

     • Mel

      Ha decemberben nem valtoztatott, akkor mar most sem fog.

     • LudasMatt

      azé Marko csak bekerült, Can csak bekerült, Sterling csak pihent, sőt még Borini is játszott, Manko, és Moreno is hol toltak 90et hol nem, szal nem lehet mondani, hogy ne rotálna. Az ha mecscről meccsre 2-3 csere van az bőven rotáció, sőt annál több nem is kell mert szétesik tőle a játék.

     • Az nem rotálás, hogy a katasztrofálisan játszók és a sérültek helyett betesz másokat. Az a rotálás, ha úgy pörgeti a csapatot, hogy folyamatosan a legjobb állapotban legyenek az egyének és folyamatosan érezze mindenki a teljesítménykényszert és a bizonyítási lehetőséget.

     • LudasMatt

      sajna idén a sérülések és főleg a szar játékunk miatt, bárkit tett ki az szarul játszónak számított, ala Balo, Lambert, Borini. Amúgy nem tudom kit rotált volna jobban. Most decemberben lett világos, hogy Cannak és Markonak kellett a nyugis fél év a beilleszkedéshez, ellenben Lovrennel aki ezt nem kapta meg meg is lehet nézni, hová esett az önbizalma, és a formája. Az egyetlen kritika Gerrard játszatásán érheti, azt hagyni kellett volna, azt leszámítva szerintem semmi gond nem volt az emberek cseréjével. Sterling ha nem játszik meccsről meccsre most kb kieső helyen lennénk azzal a gólszámmal amit a Balo-Lambert-Borini trió összehozni képes. Akármennyire is jó lenne jobban rotálni, az sajna az eredményeink rovására menne, idén pedig erre már nincs mentség, mint két éve.

     • macca8

      kit kellett volna még használnia?

     • Can-t, Markovics-ot, Lovrent, Balotellit mind nagyon rosszul építette be a csapatba. Sterlinget túlhasználta. Gerrardot szintén.

     • macca8

      Mind volt serult, a fiatalokon latszott, h nem keszek meg: can faradekony volt, marko fosott, balo mellol hianyzott egy par. Sterlingben egyetertek, viszont most pihent.

     • Mindent meg lehet magyarázni csak nem érdemes, attól nem kerülünk előrébb a tabellán.

     • macca8

      de te sem ezzel a céllal magyarázol…

     • LudasMatt

      Cant, Markot tökéletesen építette be a csapatba már boccs, most lehet remekül élvezni, hogy várt vele pár hónapot. Lovrent igen, lehet azért ilyen szar. Balo meg csak a mesevilágban jó játékos.

     • Angelous

      Rodgers kb úgy rotál mint ahogy Schwarzenegger választ a Simpsons filmben..

     • macca8

      lehet, h télleg az el-re megyünk rá?

     • Ryjnaldum

      Vagy ő játszik az EL-ben

    • broaf

     az EB-re pihentetjük őket? az csak jövőre lesz.

   • Kell valakinek Suso helyére beugorni a félretett tehetség posztra.

   • passauf112358

    Mert kell egy kapus, azért. Janem.

  • Visszahívjuk Origit mert nem játszik jól és nem jól használják (és még fizetünk is pluszban), visszahívjuk Ibe-ot, mert jól játszik és jól használják. Oké.

 • LudasMatt

  az utánpótlás gettótriója egy képen, már csak Ibe hiányzik róla:
  http://assets.lfcimages.com/uploads/0550__9234__461561366_10_513X307.jpg

 • liverpudlian93

  Lallana:
  “If he’s not available for the weekend certainly against Chelsea he will be.”

  • Poco77

   Akkor hamarabb felépül.

 • passauf112358

  http://ohyoubeauty.blogspot.hu/2015/01/goals-scored-conceded-and-points-per.html

  Érdekes OYB ábra a BR alatti PPG-ről, lőtt és kapott gólokról. A tavaszunk általában jobb az őszünknél, tavaly ugye sokkal jobb volt. Most is hatalmas javulás kéne PPG tekintetében, most kezdünk 2 points per game közelébe feljönni. Ha tartjuk a 2-t a szezon végéig akkor 70 pont alatt végzünk, abból nem nagyon lesz 4. hely. :( Lényeg, hogy nagyot kéne javulnunk, 2,5 PPG-vel már lenne kapisgálni valónk.

  Vagy leszarjuk az egészet és koncentrálunk az EL-re.

  • macca8

   utóbbi

   • passauf112358

    Az is kockázatos. De ott legalább szar játékkal is továbbjuthatunk.

    • Dagger

     szar játékkal megnyerni azt se fogjuk , cserébe pedig 1-1 egyéni hiba, rossz bírói ítélet, kiállítás vagy éppen az ellenfélnél valaki élete napját fogja ki és húzhatjuk is le az egészet a vécén

    • macca8

     Es nem kell nyerni se a tovabbjutashoz!

  • Dagger

   azt kell nézni hogy hány pontra van a BL hely nem azt hogy máskor hány pont kellet hozzá.
   Macca és még páran nyomatják itt az EL témát ezerrel de ha azt komolyan vesszük akkor a legreálisabb forgatókönyv az hogy két szék közé esünk egy 6. hellyel és egy EL negyed/elődöntővel.
   Hagyni kéne a francba az EL-t és koncentrálni egy jó tavaszra heti egy meccs ritmusba aztán lesz ami lesz

   • passauf112358

    A két szék közé esés nagyon benne van a pakliban, de azért lássuk már azt is, hogy nagyon nagy formajavulás kéne tőlünk a PL-ben a 4. helyhez. Azt meg nem látom, hogy ha mi formajavuláson esnénk át, attól a többi vetélytárs miért esne automatikusan vissza. Mi van ha ők is most lesznek jobbak?
    Perpillanat tényleg az a legreálisabb forgatókönyv amit írtál.

    • 42

     Meg kell verni mindenkit a fenébe, oszt jónapot.

   • macca8

    Akkor nem, ha egyertelmuen az el a prioritas. A jateknak meg a top4hez is javulnia kene

    • Dagger

     Ki lehet hozni hogy az El “könnyebb” út a BL helyhez de egy fontos elemet kihagysz a számításból mégpedig hogy BR munkája is függ ettől a tavasztól.

     Az FSG szemével melyik esetnél tartod valószínűbbnek hogy BR megtarthatja az állását?

     A: az EL-re koncentráltunk de nem jött össze csak egy negyeddöntő/elődöntő de emiatt leszerepeltünk a bajnokságban egy 6.-7. helyezéssel messze a BL helyezésektől

     B: az EL-t nem igazán vettük komolyan max 1-2 kört mentünk de feljavult a játékunk így tavasszal top4 vagy ahhoz közeli formát hoztunk a bajnokságban de az első félév miatt ez se volt elég így ha nem is sokkal de lemaradtunk a BL helyekről

     • macca8

      nemtom, nem vagyok fsg. nekem kb ugyanaz mind a kettő. de ha azt veszem, akkor a szezon előtt a bevallott célkitűzés egy trófea és lehetőleg a bl-szereplés fenntartása volt a cél, akkor ahhoz az el megnyerése vezet a legkevesebb kockázattal, de a legnagyobb nyereséggel is ez kecsegtet

 • 42

  Látom hoztunk vmi csávót 15-össel. Ő kicsoda?

  • passauf112358

   [Tornyibarna koccintós poénjának fenntartott hely]

   • Tornyi Barnabás az isten

    Van koccintós poénom?

  • moldarnagyur

   walcott

 • Enzo

  Na, Reust elvitte a Real elvileg. Pff…

  • moldarnagyur

   BR out

  • livman

   nso megírta már?

 • bag

  vettünk/kib@sztunk már végre vkit?

  • biojezus

   tothpapát kapusnak

   • Tornyi Barnabás az isten

    Ő most nem mehet, elvesztette a zászlaját.

  • LudasMatt

   Assaidi 4.5/4.7ért ment, Ibe most gyütt vissza kölcsönből. Ezzel együtt sztem biztos, hogy nem tudunk venni egy rendes csatárt, akkor nem hivtuk volna vissza a kölköt.

  • tnorbi

   esetleg még Origi jöhet, de az sem biztos..
   már itt vagyunk január felénél de még hihető pletykák se nagyon voltak az Origis ügyön kívül, az biztos,hogy max 1 érkező lesz, de az sem kizárt,hogy senki nem jön(ez a valószínűbb)

 • geryszon
  • Nem vagyok biztos, hogy ez jó döntés. Finoman szólva sem.

   • Angelous

    Majd ha 3-at vág a Besiktasnak, megváltozik a véleményed..

    • Ha ő lesz tavasszal az új Babel (csereként góllövő).
     Akkor igen, de még úgy sem biztos, hogy hosszú távra ez jó Ibenak és így nekünk.

     • Gúnár

      Egyetértek. Szerintem ezzel várni kellett volna.
      Ezek után még jobban bízom benne, hogy Origi csak nyáron jön.

   • tnorbi

    az biztos,hogy nagyon érdekes döntés, főleg akkor ha nem fog meccseken játszani, a kupákban kaphatna szerepet akár kezdőként, de min 30-35 percekre be kéne,hogy álljon, meg a bajnokikon is kaphatna perceket, ha nem így lesz akkor pocsék döntés, mert egy nagy potenciállal rendelkező fiatal karrierjét csesszük el.. remélem nem így lesz

   • Fowler_

    szerintem az a lényeg h összeszokjon a kerettel és ősztől már nyugodtan be lehessen állítani komolyabb meccseken is.

  • Na, akkor ezen a telen se veszunk senkit

   • Tornyi Barnabás az isten

    Torghelle Sanyit se? :(

 • tnorbi

  úgy rémlik,hogy olvastam,vagy hallottam,hogy Origirol még tárgyalunk és nem mondtunk le,hogy jöjjön,és ezt Br erősítette meg, vagy csak álmodtam? :D

  • Tornyi Barnabás az isten

   NSO megírta?

   • tnorbi

    nem, szóval még nem hivatalos :D

 • Kevin

  Kölyök gól a bernabeuban !!!!

  • végre!!! olyan jó végre szurkolni neki!

   • Tornyi Barnabás az isten

    Késtél vele 5 évet.

  • biojezus

   krézi h szopik a reál:))))

   • Kevin

    Erre kiegyenlít ramos :D

    • biojezus

     eleg baj… utalom a realt…. coopnál dolgozom…

     • RQ17

      hármat kell még rúgniuk ha tovább akarnak jutni

     • Tornyi Barnabás az isten

      Rajtam atlétatrikó van.

     • biojezus

      Donaldkacsàzol?

     • Tornyi Barnabás az isten

      Koccintósozok. Ahányszor azt mondja a digis, hogy HAMESZ, meghúzom a palackot bag egészségére.

     • biojezus

      Bag most a lengyel fiat gyartas ismetelt beuzemelesen tustenkedik

     • Tornyi Barnabás az isten

      Az szerencsés, mert agyvérzést kap, ha azt hallja, hogy HAMESZ.

  • Tornyi Barnabás az isten

   Nagy égés a Reálnak, ha Torresz(!) gólt lő nekik.

   • Kevin

    És meg ugyan szép is volt :D

    • Tornyi Barnabás az isten

     Salecnak is tetszett. Szerinte a Reál nem tud még 3 gólt lőni.

     Salec knows™

   • Gúnár

    És ha kettőt?

    • Tornyi Barnabás az isten

     Az már hullagyalázás.

 • kevin67

  újabb gól!

  • Tornyi Barnabás az isten

   A Reál védelméhez képest a kínai Nagy Fal az LFC-é.

   • biojezus

    Lovren>pepe

    • Tornyi Barnabás az isten

     Hozé Enríke > Márcselló

     • biojezus

      M suarez > l suarez

  • liverpudlian93

   Mindkétszer a félidő első percében, ugyanaz a kombináció. Mondjuk a második szebb volt, ahogy Pepe elment gyufáért :D

 • biojezus

  Bag: HAMESZT lecsereltek! Huzd ki az infuziot!

  • Tornyi Barnabás az isten

   Természetesen Salecnek igaza lett és a Reál nem rúgott még 3 gólt, így kiestek, mint szar a repülőből. Torrentének ma jó estéje lesz.

  • bag

   helyesen kannás infúziót :)

 • GlenTheMathematician

  A múltkori inflációs poszthoz most találtam egy táblát a hőskorszak igazolási áraira:
  https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/10922453_10205004500859665_1032763545928169577_n.jpg?oh=4925f67bc68c525692b5317c58c1c5c0&oe=55233F12&__gda__=1432755575_a3bcb6c85f39b1d6ea04af78de4714f9

  Módszert és inflációs értékeket sajnos nem tudok. Mindenesetre Rush és a King ára odaver mai pénzen. :D

  • Tornyi Barnabás az isten

   Ennek semmi köze az inflációhoz, £300,000 1980-ból £1.5 millió sincs mai pénzben.

   • GlenTheMathematician

    de, a futballista igazolásokra költött pénz általános és tartós gyengülése az pont az infláció fogalma és itt az van
    te fogyasztói árindexről beszélsz, de itt kenyérről, lisztről, koccintósról nincs szó!

    • Tornyi Barnabás az isten

     Ilyeneket én is tudok kitalálni akkor, hogy legyen Dalglis £100 millió, hasraütéssel.

     • GlenTheMathematician

      hasraütés helyett Tomkinsék pl. az átlagos átigazolási árakat vették bázisnak
      mint a fogyasztói indexnél a fogyasztói kosarat
      jobb, mint hasra ütni

     • Tornyi Barnabás az isten

      Aha, így lesz a ’78-as £352,000-ból £75 millió, a ’80-as £300,000-ból meg £100 millió. Logikus, nem hasraütés.

     • GlenTheMathematician

      mi nem hihető, hogy kerek vagy mi?

     • Tornyi Barnabás az isten

      Egy korábbi, nagyobb összegből 25%-kal kevesebb jön ki?

     • GlenTheMathematician

      defláció, sokszor van és fociban elég nagyok is
      de itt a poszt: http://pool.taccs.hu/2014/11/28/turelem-rozsat-terem/
      gondolom lusta vagy elolvasni, úgyhogy a két releváns kép, de van több tábla is:
      http://i1.wp.com/pool.taccs.hu/wp-content/uploads/sites/28/2014/11/inflaciosindexRoli.png
      http://i1.wp.com/pool.taccs.hu/wp-content/uploads/sites/28/2014/11/legdragabbak.jpg

     • Tornyi Barnabás az isten

      Jól látod, valóban nem fogok elolvasni 20 oldalas doktori disszertációkat, a grafikonokat is meghagyom Glennek. Egyszerű a kérdés: ha lenne a Szeltikben egy Dalglis-szintű 25-26 éves játékos, adna érte egy PL csapat ma £100 milliót?

     • GlenTheMathematician

      az a Celtic nem mai szintű volt, ahogy a futball sem
      Bale-ért adtak
      a 100 lehet, hogy tényleg felülbecsli, de nagyságrendileg nem hülyeség

     • Tornyi Barnabás az isten

      Nem mondtam, hogy hülyeség, sőt pont azt mondtam hogy ez becslés, meg kell nézni, mennyiért mennek el ma hasonló játékosok, aztán mindenki hasra üthet, hogy szerinte mennyi lenne XY ma.

     • http://en.wikipedia.org/wiki/Progression_of_British_football_transfer_fee_record

      Dalglish anno transferrecord közeli áron ment el. Egészen pontosan 60e fonttal volt kevesebb mint amennyiért eladtuk Keegant a Hamburgnak.
      CRoni, Bale meg 80-85 millió font körül voltak pár éve.
      Tehát ebből kiindulva nagyon is pontosak azok a számok.

     • macca8

      Igy jar, aki csak a kommenteket olvassa

     • macca8

      hátha hallgatni hajlandó vagy: The @transferindex podumentary episode 2. Absolute tour de force from Tomkins on transfer market mythsListen:- http://bit.ly/tpipodcast2
      amúgy feljebb röviden leírtam a módszertant. még annyi, h a podcastban is elhangzik, h pont ugyanúgy igyekeznek számolni a transzferinflációt, mint a rendeset, csak itt a fogyasztói kosárban nem energia, meg kenyér, meg ruházat van, stb. van, hanem focisták. szal léci ne mondd, h becslés, hacsak nem abban az értelemben mondod, ahogy a rendes inflációt számolják (amire szerintem nem használható a becslés kifejezés)

     • Madass

      Mondjuk érdekes kérdés, hogy ha jól értem, akkor ezek a “mai áron” becslések az adott év átlagos PL-áraihoz viszonyítanak, de semmit nem árulnak el pl a kor klubjainak fizetőképességéről.

     • macca8

      Dehogynem. Az akkor bortaszto sok penz volt

  • Poco77

   És Souness?

   • GlenTheMathematician

    neki csak a bajszáért fizettünk felárat, kellett egy perzsa kurvaklubtulajnak kinéző fickó a városba

  • Madass

   Én azt nem értem, hogy milyen inflációs adatok mellett lett McGregornál és Whelannál a “free” egymillió font sterling. Nekem kicsit sántít a módszertan.

   • Tornyi Barnabás az isten

    Lehet hogy az NSO-ból fordították a táblázatot.

   • GlenTheMathematician

    bazd olvassátok már Máté maratoni cikkeit
    el lett magyarázva, hogy átigazolásoknál nem az angol font fogyasztói árindexével számolunk, mert butaság, hanem focisták árából kalkulálunk, és 20% feletti inflációk sem ritkák éves szinten

    • Tornyi Barnabás az isten

     Én csak a hozzászólásokat olvasom.

    • Madass

     Nem is az adatok nagyobb részével van bajom, csak azzal a kettővel. A többiről simán elhiszem. De a 0-át annyival szorozhatod, amennyivel akarod, akkor sem lesz 1 millió font. És innentől legitim kérdés, hogy akkor ezt most hogy is gondolta a szerző?

     • GlenTheMathematician

      igazad van, az elég fura, de a többi elég hihetőnek tűnik, hogy nem hasraütés

     • Madass

      Nem is a többi adattal van bajom.

     • fromdtod

      Azért elég futcsa matematika az, ahol bármilyen szorzás eredményei: 1, 5, 10, 20, 25, 50, 75, 100 lehetnek…. Akkor már miért nem a Lost számok. Mondjuk a 8 millió nekem nagyon gyanús.. :)

     • a mai világban már az ingyenért is fizetsz, a régi jó dolgokból meg nem maradt semmi (pontpontpont)
      http://i2.ytimg.com/vi/EU5eVxxbItk/mqdefault.jpg

     • Madass

      Ezzel akarod beharangozni, hogy fizetős lesz a Fonat?

     • miért, most ingyenes? kár az elterelés, most is fizetős, a lelketekkel fizettek minden egyes másodpercéért

     • Madass

      A lelkem fabatkát sem ér. A pénzemet ne akarjátok.

   • macca8

    Ez jogos

  • macca8

   Ha ez a riley-tomkins-fele tpi, akkor minden evben megneztek az OSSZES transzfert, es az atlagarak eves valtozasa adja ki a transzferinflaciot.
   Mi a forras?

   • GlenTheMathematician

    facebookon valamelyik dél-ázsiai szurkolói oldal tette ki képként :S

    • macca8

     megpróbálom megkeresni. a betűtípus tomkinsot gyanít :)
     amúgy az eu is felvette ezt a metodikát a hivatalos ajánlásai közi, h így kell focisták árát számolni vagy mi

     • GlenTheMathematician

      hmm.. mégsem! az olsch osztotta meg facebookon, náluk megtalálod, tegnap esti poszt
      viszont eredetileg vmi Alan Parkinstól van, de semmi forrást nem látok

 • Poco77
  • Sétáltatják? :)

   • Tornyi Barnabás az isten

    Nagyon kell kakilnia, húzza a gazdit maga után.

   • Poco77

    Hátulról meg ordibálják, hogy állj már meg hülye gyerek!

  • liverpudlian93

   így talán utol tudnák érni az ellenfelek

 • Poco77
  • 42

   Na végre visszahozták az 1174-es számozású bóját. Gerrard-nak már nagyon hiányzott, mint “Kuyt”.

  • liverpudlian93

   úgy látszik a mankó háttérbe szorult. if u know what i mean

 • Hiri Halcón

  Torres büntetett a nevünkben is Reusért.

  • macca8

   bakker, lehet, h el nino magára talál? hajrá!

   • Hiri Halcón

    szegény Dortmund 25-ért nem nagyon fog új Reust találni – ilyenkor tudom picit értékelni a Lajos-transfert..

    • macca8

     most mi van akkor reusszal?

     • Hiri Halcón

      hát a kabátzsebéből kiesett egy pár fitying, miközben betette az ajtót. klubhűség..

     • macca8

      erről lemaradtam. nem lesz pacsi? hova ment?

    • Poco77

     Ha jó a Scout hálózat simán kinevelnek 1-2 év alatt ennyiért 2-t.

 • Rpi

  Ha mar kukaznunk kell, januar 29en (a 2. kupameccs utani napon) Mou lepasszolna nekunk Schurrle-t? O tud csatart jatszani, gyors is, golt is tud rugni, nem is lenne £15 milla felett..just sayin’

  • GlenTheMathematician

   Ha hoznánk bárkit is, akkor már
   1) eladtuk volna félnótásainkat vagy legalább erősen próbálnánk
   2) hoztuk volna január 1-én Origit
   3) nem hívtuk volna vissza Ibe-ot

   • Origi szerintem jönni fog.
    1., BR beszélt tárgyalásokról sajtótájékoztatón és ő nem szokott semmi nagyon ingatag transzferről beszélni
    2., van pénzünk Assaidiból, hogy így is nullszaldósak legyünk

    • Dagger

     szerintem is jönni fog csak valószínűleg megvárjuk míg szereznek a helyére valakit

     • Guest

      Így van, Majeed Warist nézte ki magának a Lille, aki egy szintén nagyon tehetséges, 22 éves csatár, jelenleg a Trabzonba van és mennek is a tárgyalások keményen elvileg. A Lille már bedobott állítólag egy 5.5 milliós ajánlatot (ugye Origi is plusz 5-6M-ért jönne…) de a Trabzon 6.5-7-et akar a pletykák szerint. + apróért elhoztak már a francia másodosztályból egy sokoldalú szélsőként is bevethető támadó középpályást is. Ha Waris meglesz nekik, 99% hogy Origi jön.

    • tilluka

     Mindenképpen jöjjön Origi. Így remélhetőleg nem kell tovább nézni Borini bohóckodását a pályán/cserepadon.

     EL-ben pedig Ibe simán kezdhetne.

   • Rpi

    Assaidi mar elment, szerintem lesz meg tavozo.

    • biojezus

     meg is van a penz belole schweinsteigerre mint gerrard potlasara

     • Rpi

      Assaidi>Schweinsteiger

  • Dagger

   Sturridge után nem fognak nekünk jó ideig senkit se adni max nagyon túlárazva

   • Fowler_

    Moses?:)

  • drama

   de, a német csapatok érdeklődése miatt bőven 15 milla felett lenne. just sayin’.

   • Rpi

    A nemet csapatok a koltekezesrol hiresek..

  • BoC1

   Schürrle baromira nem az a játékos akit csak úgy lepasszol egy csapat…és a 15 is vicc. duplázd meg maybe. Ez a no fcking way kategoria. Amúgy nagyon tehetségesnek tartom kiba jó játékos

   • Rpi

    Aha, de akkor miert nem jatszik rendszeresen, ha nem akarjak lepasszolni? Miert lenne tobb mint 15? Nem jatszik rendszeresen, ebbol kifolyolag golokat es golpasszokat sem 10szeresevel adja es nem is angol, szoval kerlek, vilagosits fel, miert er 30 millat?

    • BoC1

     2018 ig szerződés, világbajnok nyáron, német topjátékos és 24 éves. Az, hogy nem játszik most annyit egy dolog. 15 ért mindenki megvenné kb.

     • Rpi

      Nincs formaban es nem jatszik eleget, szerintem ez uti ezeket. De majd meglatjuk, ha megy valahova, mennyiert fog.

    • Konig74

     Mata ugyanez volt, de azért nem aprópénzért adták el…

     • Rpi

      O az azt megelozo szezonban allat volt..

   • bigmark

    Nem surun latsz te Chelsea meccseket… kb 15 ha er, cselezni nem tud csak loni de mar azt se latom.. egyebkent ez lehet azert van mert a chelseanel tul nagyok az elvarasok hozzakepest, o ezt nem birja el, mou nem patyolgatja, lehet br megteszi es lehet a poolban meg nagykiraly lenne

    • BoC1

     season
     Apps (Sub)

     2014-2015
     13
     (8)

     2013-2014

     30
     (15)

     Total
     43
     (23)

     csak gyorsan kimásoltam. ez csak pl. De a kedvedért meghamisítottam…ha ez neked a kevés kategória. 2013 szept ment 20 ért cselzibe és 2018 ig él a szerződése, de biztosan 15 ért eladja a chelsea.

     • Guest

      Én nem a gólokról beszéltem… hanem olyan skillek nincsenek meg benne, ami elvárható egy Chelsea-kezdő szintű játékostól

     • kerteminde

      nincs busza? :)

     • BoC1

      Ha megnézed, én sem a gólokat másoltam be…

  • Hiri Halcón

   a kicker szerint BR nyilatkozott arról, hogy Baló télen nem eladó. Akkor most azon áll a vásár, hogy Borinit el tudjuk-e passzolni, vagy sem? Mert gondolom darabra nem lesz egyel több támadónk, főleg, így, hogy Ibe visszakerült.
   “Es sind und bleiben Spekulationen: Wie Liverpools Trainer Brendan Rodgers am Donnerstag erklärte, werde Mario Balotelli (24) im Januar nicht verkauft. Zuletzt war der glücklose Angreifer mit einer Rückkehr nach Italien in Verbindung gebracht worden.”

   • Rpi

    Igen, szerintem Borini tavozasa annak a feltetele, hogy csatart igazoljunk.

 • tilluka

  Villa meccs elé:

  – Sem Vlaar, sem Senderos nem fog játszani (2 kezdő CB-jük)
  – A Villa a mezőny egyik legrosszabb formájában lévő együttese. Forma alapján 19. helyen állnak. 3 döntetlen, 2 vereség, 1-3 (!) a gólkülönbség
  – BR eddig mindössze kétszer tudott nyerni Lambert ellen

  Mondhatni kötelező győzelemnek kéne lennie…

  Ja és ha megnyernénk a hátralévő 17 meccsünket, akkor sem tudnánk már elérni a tavalyi pontszámunkat: 84-83

  • nordsee

   Ráadásul mindkét alkalommal idegenben nyertünk.

   • biojezus

    1,8 as odds van rá

  • Poco77

   Lambert már nálunk van! :-) Viszont Joe Cole felépülhet!

 • drama

  egyébként az nem tudom, mennyire került szóba, de mi van akkor, ha Ibe-ot azért hívtuk vissza, hogy tavaszra kölcsönadjuk a PL-be?

  • Crouchy_289

   én nem vagyok biztos benne, hogy ilyet lehet csinálni

   • drama

    miért ne lehetne? ráadásul mivel 20 év alatti, így az átigazolási ablakon kívül is kölcsön lehet adni, plusz már nem köti a PL csapatok kezét a maximum 2 darab domestic season long loan deal sem.

    • Crouchy_289

     volt valami ilyen szabály, hogy anglián belül egy ablakban nem válthat kétszer klubot játékos, de lehet hogy mivel ő elvileg a mi játékosunk volt, rá nem vonatkozik.

  • nordsee

   Vagy eladjuk.

   • drama

    esélytelen.

  • Hiri Halcón

   a Darby sanszos, hogy feljut – Ibevel meg pláne sanszos lett volna.

   • macca8

    terence trent?

    • Hiri Halcón

     ezt nem értem

     • Mel

      Mert fiatal vagy.

     • macca8

      pedig már így hívják: Sananda Maitreya

     • Mel

      Atmutottek? Biztos rajott, hogy kapni jobb, mint adni… :)

     • macca8

      nem, maradt férfi, csak: He adopted a new name, Sananda Maitreya, which he has said relates to a series of dreams he had in 1995.[8] He legally changed his name six years later on October 4, 2001, explaining, “Terence Trent D’Arby was dead… he watched his suffering as he died a noble death. After intense pain I meditated for a new spirit, a new will, a new identity.”[9]

     • Mel

      Regen sokat almodtam Michelle Wild muvesznovel, de nem gondolom, hogy en elmennek megvaltoztatni a nevem. Max Rocco…

     • macca8

      :)))
      Buddhista vagy vmi hasonlo lett

     • macca8


      formerly known as d’arby (not derby)

    • nordsee

     Ó, ne!!! Lezsibbadt az agyam.

 • Hiri Halcón

  ha minden fiatalt visszahívunk, nagyon kellene legalább egy kiemelkedő támadó. Volt már a fonaton erről szó, hogy Strling és Stu formájára – de az egész támadójátékunk formájára egy Lajos mekkora hatással van – szóval egy ilyen szintű játékos, a csak két évre is… (próbáltam elbújni az átigazolási láz elől, de ma reggel érzem, hogy átterjedt az agyamra)

 • liverpudlian93

  Southgate aszongya Sterlinget valószínű nem fogja beválogatni nyáron az U21-es EB-re, nehogy túl legyen hajszolva. Kap egy puszit a hasára ha ez így lesz.

  • Dagger

   én már a feltételezésen is meglepődtem. Úgy tűnik akkor nem így van de nálam automatikus lenne hogy ha valaki x meccset játszik a felnőtt válogatottba akkor nem lehet visszaküldeni U21be

   • ilMagnificoFabio

    Az, hogy logikus gondolkodású embereknél mi számít magától értetődőnek köszönőviszonyban sem szokott lenni az FA alkalmazottjainak döntéseivel, szóval mindenképp meglepetés volt.

 • Múltkori Sotonos vitához:
  Wanyama és Schneiderlin is kidőlt egy hónapra, Sotonnak most jön az igazi erőpróba.

  • HA most nem esnek vissza főleg úgy hogy hétközben repetáztak a FA kupában akkor nem tudom mikor fognak :)

  • Mel

   Szerintem el kellene adni nekik is Lucast, de nem penzert, hanem mondjuk 10 pontert.

 • Luisgarcia

  Br szerint nem megy sehova Lucas, van rá esély hogy a középpályánk így nem lesz Lukas. #bocsmá

  • hiszem ha vége a deadlány déjnek

  • biojezus

   pedig logikus lenne kolcsonadni az internek vagy a napolinak

   • Mel

    De csak akkor, ha mi alljuk a fizetesenek legalabb 80%-at.

   • Intermezzo

    Jaj az Internnek ne , ott már eleget volt,menjen Nápolyba,ha azok még bírják őt idegekkel…

  • Mel

   Szerinte Banantellit sem igazoltuk le.

  • Tornyi Barnabás az isten

   Én megvárom, mit ír az NSO erről.

 • macca8

  a pl fújja az átigazolási passzátszelet:
  graeme riley:
  However, what is clear is the the UK is the main driver of transfer prices. I’ve taken all transfers for Germany and Spain in 2014-15 as a “quick” exercise to compare to the Premier League.

  For England we get an average transfer of £6.0m, in Spain £3.3m and in Germany £1.9m across all clubs in the top flight and all transfers. However the spread is just as intriguing. In Germany just two clubs, Bayern and Dortmund, spent a gross figure of over £30m and in Spain it was four – Atletico, Real, Barca and Valencia. In England? Ten clubs spent at least this amount with a further two marginally below and likely to break through this barrier with a single, small signing (£500k).

  Bayern and Dortmund have a seeming duopoly in Germany, with the big four being able to compete in Spain, but prices in England will be driven up inexorably as long as there are so many teams able to offer such large fees.

  • passauf112358

   Ehhez képest szinte sehol nincs az angol klubfoci Európában. 10 angol klub költött 30 millánál többet, a két európai kupában pedig csak a Chelsea szokott jelen lenni a végén is.

   • pont ezért, mert ilyen ellenfelekkel kell felvenni a bajnokságban is a versenyt és több energiát vesz el a kupaszerepléstől.

    • passauf112358

     Ez csak kifogás. Akkor miért csak a Chelsea nyert BL-t és volt a legjobb 4-ben az utóbbi időkben? A Citynek is van olyan erős kerete, aztán rendszerint kipottyan az egyeneskiesés elején.

     • Bele kell tanulni a BL-be erre pont a City a legjobb példa.

     • Dagger

      Ez is csak kifogás. BL be is ugyan úgy meccseket játszanak amin az a cél hogy nyerj .

     • macca8

      ld mint fent: több front, több meccs, több nehezebb ellenfél, vagyis hamarabb jön a kimerülés. és a realbarcabayern gazdaságilag is erősebb, mint az angolok

     • Dagger

      vagy megvan a keret, pénz stb ahhoz hogy elbírják a BL-t vagy nincs. ez a “beletanulás a BL-be” nem létezik csak ti találtátok ki

     • macca8

      jaja, meg mindenki más, ez egy tök közhelyes állítás a fél világsajtó ezt mondja. nézd meg a cityt vagy a dortmundot

     • white__widow

      Dortmund? Atleti?

     • Ők nem angolok. Ha több tévés pénz jut a kicsiknek akkor nehezebb beletanulni a BL-be, na.

     • white__widow

      Ja értem ;) – logikus. Ahogy az Arse is 17 éve tanul bele

     • Nehogy most idegyere és londoni téveszmékkel megbolygasd a fonat hitét.

     • white__widow

      ;)Nem áll szándékomban csak inkább sz.bokor véleményét osztom és nem guthmatet

     • LudasMatt

      sztem az arsenal más. Mert van különbség a bl-be jutó nagyobb csapatok és az angol kicsik közt, nem csak minőségben, hanem hozzáállásban. Wenger nem egy taktikai zseni, csak azt az egyféle játékot, stílust tolja nagyon jól amit játszotok. Amint kicsit más kéne meg van lőve. Ezért van az, hogy azok ellen a főleg kicsik ellen akik nem elég okosak és jók, hogy az arse játékát megfogják lazán nyertek, de amint elég komoly ellenfél jön, egy taktikailag jól felkészült edzővel, rögtön elvéreztek/megszenvedtek mind a blben mind a pl-ben.

     • white__widow

      “Mert van különbség a bl-be jutó nagyobb csapatok és az angol kicsik közt” Te most lekiscsapatoztad az Arsenalt? :))

     • bag

      BR vakhit…

     • LudasMatt

      itt az égvilágon senki sem beszélt BRről.

     • LudasMatt

      épp forditva. Ha nem juttok bl-be akkor is nagycsapat maradtok, ahogy mi is, míg a tham/everton bármit csinál kicsi marad. Ezt teszi egy csapat történelme, és a szurkolói elvárások. :))

     • bag

      atyaisten…

     • LudasMatt

      mi atyaisten vazz? vagy miért? kérlek magyarázd el, hogy mivel nem értesz egyet abban amit írtam, úgy mint az arsenalos kollega feljebb. akkor lehet értelmes beszélgetést is folytatni.

     • white__widow

      Wengert lehet nem taktikai zseninek nevezni, de azért csak megverte otthon az akkori BL döntős buyermünkent (talán vmi 30 meccses veretlenséggel a háta mögött), vagy tavaly a dortmundot… Ez szsvsz nem (csak) ezen múlik, hogy ki mekkora taktikai “zseni”. BR tavaly taktikai zseni volt idén nem az…Nálunk két probléma van (csak röviden, h ne legyen offtopic):
      – Injury = A wengeri filozófia része, hogyha minél többet játszik együtt a csapatod akkor kialakulnak az ösztönös intuíciók a játékban, gyorsabb, hatékonyabb lesz -> poolos szinonimák fluid, proaktív…stb. Mivel folyamatosan ennyi sérültünk van ez lehetetlen. A játék stílussal (általad említett “egyfajta”) nem vitatkoznék, része a szerelemnek köztem és klub között :)
      – Zsé = Stadionépítés kulcsjátékosok eladása korreláció szintén hatással volt erre, nem kell magyarázni miért…

      Ui.: Az ide szereplésünk nálunk is wtf kategória, de ez más kérdés.

     • bag

      a 17 éve folyamatosan bl főtáblás Wenger nem taktikai zseni, de a csapatát az első agyonfétisizált bl évben a falnak nekivezető és rémgyenge csoportból azonnal kizúgó BR bezzeg az…

     • LudasMatt

      te nem értetted meg, mire gondolok, ahogy sejtem nem is volt célod.

     • LudasMatt

      ja és épp arról folyt az egész vita, aminek az apropóján hozzászóltam, hogy mennyire más a bl-ben játszani mint a pl-ben, szal amit írtál az megint csak arról tanúskodik, hogy végig sem olvastad rendesen a feljebbi vitát.

     • LudasMatt

      nem úgy értem a “nem egy taktikai zsenit” mint mondjuk big sam, ne érts félre. Inkább úgy hogy nem egy Mouringyó. Vagyis vannak csapatok akik ellen borítékolhatóan nem lesz jó a kedvenc kezdője vagy az arsenal szokásos játéka, és mégsem változtat egy dekányit sem. Én olyat még nem láttam, hogy az arsenal feladta volna akár egy meccs erejéig is ezt az említett intuíciós játékot, és mondjuk betette volna a buszt a cél érdekében, vagy hasonló. Persze kismeccses a minta, nem nézem minden meccseteket, csak nekem ez a benyomásom.

     • white__widow

      mostanában azért volt egy-két “buszpróba” eredménykényszer alatt de tény, h nem megy ez nekünk – & nó práblem ofkóz

     • passauf112358

      Úgy szeretném ha mi is minden évben minimum a BL legjobb 16, de sokszor a legjobb 8 között véreznénk el.

     • LudasMatt

      én is, csak nemtom ez hogy jön az arsenal bl szerepléséhez, meg ahhoz, hogy mitől jó egy csapat a ligában, és a bl-ben nem.,.

     • macca8

      ebben reménykedik minden kisebb csapat (és igen, a mogulokhoz képest az arsenal is kisebb), h meg tudják csinálni, amit ez a kettő. bár bl-t egyik sem tudott nyerni… és bajnokságot könnyebb nyerniük, mert csak 1, illetve két nálánál gazdagabb csapatot kell legyőznie.
      amúgy a dortmundnak se volt egy menetelés az első éve a bl-ben a bajnoki címe után. az atleti az igazi csoda, mert rögtön döntőig meneteltek, igaz, h korábban 2x nyerték az el-t…

     • white__widow

      ezzel nem is vitatkoznék, általában véve a “remény” a szurkolói lét alapja (reménykedsz h pl-t,bl-t,kupákat nyersz, stb). Az eredeti “vita” inkább arról szólt, hogy mennyire “erős” a pl és én inkább @nordsee álláspontját osztom. Mi, angol kluboknak szurkolók szeretünk túlzásokba esni a PL megítélését illetően. Tény, hogy ez a bajnokság a lekiegyensúlyozottabb, de a BL szereplés nagyjából be is lövi hol tartanak az itteni topcsaptok nemzetközi szinten, leginkább sehol… és ez szomorú. Értem Máté érvelését is:

      – Angliában több kupa… Ok persze, de azért a top csapatok ezeknek milyen felállással ugranak neki? Leginkább olyan játékosokat játszatnak akik padoznak, vagy még oda sem férnek el

      – Kiegyenlítettebb bajnokság, erősek a “kis”csapatok, fizikálisabb stb: Azért a Laligában is szopatja egy sociedad a bárkást, valencia a margitot…. jó, nem akarok demagóg lenni, mert persze van ebben némi igazság, de pusztán ebben (meg a pénzben) látni az okát a nemzetközi sikertelenségnek – ugyanmár

     • macca8

      az a kérdés, h mit tekintesz erősnek. ha a bajnokságon belüli versengést, akkor az angolban nagyobb a versengés a bajnoki címért (noha a top3 pénzügyi nagykutya vmelyike az elmúlt 10 évben mindig nyert, nem volt kivétel), viszont jobban meg kell érte szenvedni. anno írtam egy összehasonlító posztot erről: http://pool.taccs.hu/2014/09/10/regen-minden-jobb-volt/
      azért sztem belátható, h a több meccs, a nagyobb küzdelem többet kivesz egy mégoly erős csapatból is. és ne felejtsd el, h a barcareal bármelyik angolnál gazdagabb, még erősebb keretük van. (és ugye ott van még a bayern, ami szintén a barcareál kategória). ehhez jönnek még az apróságok a téli szünet hiányával, így nem véletlen, h az angolok is a végére fogynak el: egyszerűen felőrli őket a sokfrontos kíméletlen harc

     • A Dortmund először az EL-bent ragadt benn a csoportban.
      http://en.wikipedia.org/wiki/2010%E2%80%9311_UEFA_Europa_League_group_stage
      Majd a BL-ben ragadtak benn a csoportban.
      http://en.wikipedia.org/wiki/2011%E2%80%9312_UEFA_Champions_League_group_stage
      Mileőtt jött a kiugró és szinte megismételhetetlen BL döntőzés: http://en.wikipedia.org/wiki/2013_UEFA_Champions_League_Final

     • white__widow

      persze, csak pár évben belül két olyan csapat is odaért aki nem “gigász”/ “papíron befutó”. Szal van remény :)

     • macca8

      nem kifogás: az angol bajnokságban van három kőgazdag és nagyjából egyforma erős csapat (mu, city, dinamó), majd jön még 2 szintén deloitte top12-be tartozó csapat (mi és az arsenal), és jön még relatív jól eleresztett (a nemzetközi mezőnyhöz képest) derékhad a spurs vezetésével. egy olyan bajnokság, ahol a kieső csapat is kap mindennel együtt cirka 70m fontot, ott nincs lefutott meccs, míg egy olyanban, ahol a második 10 ellen a topcsapatok 99%-ban győznek, kicsit más az erőfeszítés a bajnoki címhez

    • nordsee

     Van az az edzés, amikor súlyokat tesznek a lábadra és mikor anélkül futhatsz, szárnyakat kapsz.

     • van egy véges energia szinted attól függetlenül hogy hogyan edzel.

     • nordsee

      De mi történik a La Liga meccsen, ami a PL-en nem? Ácsorognak a pályán? Nem mennek oda szerelni, kisebbet rúgnak a labdába? Ott is 90 perc a meccs, ráadásul ugyanannyi a száma. Az meg hogy többet költenek? Több pénz van rá, ergó fölverik a játékosok árát. Attól, hogy drágán veszed, nem lesz ugyanaz a játékos jobb képességű. Ez csak egyszerű piactorzítás.
      Különben is nem arról volt szó, hogy BL nélkül nem tudsz jó spílert venni?

     • szerinted mikor a reál b csapattal 5-6ot gurít egy középcsapatnak akkor ott milyen kőkemény hajtásról van szó mint amikor a Chelsea az életben maradásért küzdő Sunderlandtól szív.

     • nordsee

      Pl?

     • passauf112358

      A Real és a Barca is ugyanúgy szokott szívni gyenge csapatoktól.

     • http://en.wikipedia.org/wiki/2011%E2%80%9312_La_Liga
      http://en.wikipedia.org/wiki/2012%E2%80%9313_La_Liga
      http://en.wikipedia.org/wiki/2013%E2%80%9314_La_Liga

      Az ugyanúgy kifejezést elég erősnek érzem főleg hogy 90-100 pont között szoktak gyűjteni míg angliában nem ha jól emlékszem senki sem 90 pont fölé ebben a 3 szezonban.

     • passauf112358

      Persze, hogy több pontot szereznek, mert tényleg kiemelkednek a mezőnyből. De már nem csak 2 csapatos a bajnokság. Továbbá a tabella első felében lévő csapatokkal nem olyan könnyen bánik el a két említett csapat.

     • Tény idén eddig szorosabb a tabella a spanyoloknál mint szokott.
      De az emúlt évekről beszélgetünk elsősorban. Másrészt azért kíváncsi vagyok mennyire lesz ez szoros a végén.

      A másik én mindig is azzal érveltem hogy a kicsik az igazán kicsikkel mi van.

      Mikor a Barreál találkozik egy Almeriával, Elchével a kérdés az szokott lenni 3-at vagy többet vágnak neki, míg.
      Angliában a hasonlócsapatok meccsén az is kérdés, hogy sikerül-e nyerni egyáltalán a nagyoknak és ha igen akkor is általában szorosabbak a meccsek ergó nagyobb energia befektetést igényelnek az angol élcsapatoktól.

     • passauf112358

      Lásd a wikipediás kommentre adott válaszomat a kicsikről.

     • passauf112358

      Ha a 90 pont feletti csapatokat hasonlítjuk össze, akkor abból az jön ki, hogy az angol kis csapatok LEHET erősebbek a spanyol kis csapatoknál. De ugye azért csak LEHET, mert nem tudjuk objektívan összehasonlítani őket, hiszen barátságos meccseket leszámítva nem mérkőznek meg egymással. Amiben viszont az utóbbi években biztosan látszik, hogy a spanyol nagy csapatok jobbak az angol nagyoknál, mert ők játszottak egymás ellen meccseket és láthatjuk az eredményeket. Ugyanez igaz a középcsapatokra, ők az EL-ben találkoztak.

      Szerintem egy bajnokság nem lesz erősebb a másiknál, mert a kis csapatai LEHET erősebbek a másikénál. Inkább a nagy csapatok teljesítményét kell figyelni.

     • Abban biztosak lehetünk objektíve, hogy az angol kicsik több pénzből gazdálkodnak, abban is hogy többet költenek igazolásokra, abban is hogy többet költenek bérekre.
      Az is objektív tény, hogy az angol nagyok kevesebb pontot szereznek mostanában otthon. Abban is hogy európai összevetésben a spanyolok eredményesebbek mostanában.

      Az is objektív tény hogy ha a két bajnokságot összevetjük bármilyen gazdasági tekintetben az angol sokkal szorosabb, hiszen angliában eléggé igazságosan osztják el és sokkal többet osztanak el TV pénzként mint a spanyoloknál.

      Az is tény hogy 100%-osan nem objektíven kijelenteni hogy az angol kicsik erősebbek jobbak, mint az angolok. De azért eléggé logikus következtetés.

     • bag

      spanyol bohócliga

     • Tornyi Barnabás az isten

      SAF-bérencek is.

     • macca8

      De azert az könnyen belathato, h ha egy bajnoksagban 3-4 kemenyebb ellenfel van, ott konnyebb az elso kettoben vegezni, mint ahol 6-8. Ebbol kovetkezoen, ha te a vilag 2 leggazdagabb csapata vagy, jobban tudod az eroforrasaidat osszpontositani a nemzetkozi kupameccsekre. Mig ha neked sokkal tobb meccsen kell az eroforrasaid nagy reszet mozgositanod, nagyobb esellyel buksz el

     • macca8

      abszolút két csapatos a spanyol bajnokság, most jött be az atleti harmadikként, meg 10 éve rafa valenciája. http://pool.taccs.hu/2014/09/10/regen-minden-jobb-volt/

     • macca8

      nem. mert előfordulhat, h kigurigázzák az angolokat, de az is lehet, h az angolok leatletizálják a spanyolokat

     • Tény hogy van ártorzító hatás, hiszen évek óta beszélünk az angol játékosok feláráról.

      Tény hogy a spanyoloknál is 38 meccs van egy évben a bajnokságban, Viszont csak 1 hazai kupa van és abban is kevesebb meccs, mint angliában. Van téli szünet, így a tavaszi Európa meccsekre frissebben kevesebb sérülttel mennek neki. (Németeknél 34 fordulós a bajnokság és szintén csak 1 kupa van). A kupa kapcsán azt látni kell hogy sehol a világon nincs még 4 osztálynyi profi csapat. A spanyol német másodosztály-harmad-negyed osztály már a nagyok ifi csapataival és félamatőr-amatőr csapatokkal van tele, így kupákban az nem nagy kihívás a nagyoknak.

      De visszatérve a bajnokságra a spanyoloknál a TV-s pénzek nem igazságos elosztása annyira kiemeli a két nagyot hogy nekik nem kell túlzottan megfeszülni egy Almeria ellen pl. hiszen az átigazolási, fizetési tekintetben 6-8-szoros arányban van elmaradva tőlük, míg angliában sokkal kisebb a legkisebb-legnagyobb különség 3 szorosnál nem nagyobb.

     • macca8

      nem ácsorognak, de korántsem annyira intenzív és nem annyira fizikális a bajnokság. cserébe technikásabbak a játékosok, és taktikusabbak a csapatok

     • nordsee

      Csak nem azt akarod mondani, hogy jobbak?

     • Nem tudom mivel lehetne ezt mérni, de spec évek óta pontosabban passzolnak az angolok, mint a spanyolok.

     • macca8

      értem, és ez lényeges mutató, valóban. mindazonáltal megnéznék egy mennyit és milyen sikerrel passzoltak a pálya különböző területein az egyes bajnokságokban, mennyi a sikeres cselek, kiugratások száma, vagyis más technikai mutatókat is

   • Erre mindig azt szoktam mondani, hogy kiegyenlítik egymást, hiszen pontosan azért mert angliában sokan költenek sokat Angliában nehezebb pontokat szerezni. Jobban meg kell szenvedni a közép és kis csapatok ellen mint a spanyoloknál, németeknél. Ezért marad kevesebb energia európára, ezért nincsenek ott az angol csapatok a végén.

  • Mel

   Mar regota mondom, hogy at kellene kerni magunkat vagy Skociaba vagy Walesbe, es akkor occsoban igazolhatnank, meg akkor nagyobb valoszinusegel bejutnank a BL-be Lallanakkal meg Lambertekkel is.

 • Sladin

  Érdekesség:
  Kíváncsi vagyok, hogy milyen hatással lesz az a West Ham működésére, hogy a mezszponzor egyik napról a másikra csődbe megy…

  “Alpari: A londoni központú deviza-, nemesfém- és CFD-bróker is arról számolt be, hogy ügyfeleit jelentős veszteség érte, az ügyfélszámlák negatív egyenlege pedig most a céget terheli. Ezért január 16-án a vállalat fizetésképtelenné vált”

  • passauf112358

   Találnak másik szponzort. Ki ne akarná Carollt és Downingot szponzorálni? Szerintem egy-két sörgyártó már fel is hívta őket Caroll miatt.

   • Sladin

    Igen, csak szezon közben elég nehéz cserélni.
    Rémlik valami, hogy páréve valamelyik csapatnál fekete folt volt a mez közepén.

    • Tornyi Barnabás az isten

     Az a csapat a Black Hole LLC-t reklámozta.

  • liverpudlian93

   pedig illett hozzájuk a szponzor

  • nordsee

   Az AIG is tönkrement, csakhát amögött ott állt az USA szövetségi kormány aztán jól megtámogatta.
   Egyébként valószínűleg már kicsengették a szponzorpénzt, bár nem tudom milyen ütemezésben kapják/kapjuk.

 • drama

  holnap lesz szervezett formában meccsnézés? (annak ellenére, hogy sem a digi, sem angol csatorna nem közvetíti a meccsünket.)

  • bigbob

   macskafogóban lesz szokásosan

 • Hendo

  Nagyon off és sry, de valaki nem tudja annak a számnak a címét ami a sport tv megy női kézi visszatekintés 6-7 perces video alatt?

  • urmom

   shazam

   • Hendo

    nem nagyo találok csak supermen videokat :)

    • Sztöridzs

     a shazam egy alkalmazás, ami felismeri a zenéket

     • Hendo

      az nincs, azért köszi

 • JordanuumMobile
 • Holnapi csapat:
  Mignolet
  Can Skrtel Sakho
  Markovic Hendo Lucas Moreno
  Coutinho Sterling
  Borini

  Ward, Enrique, Johnson, Manquillo, Ibe, Lallana, Lambert

  • tilluka

   Lallana úgy tűnik előbb felépült, mint azt korábban várták.
   Btw Balotelli úr merre?

   • állítólag beteg
    és nem csak olyan értelemben

  • LFCPride

   ez melyik #srác?

   • @The_jamin

    sokat kukucskál edzéseket, utóbbi pár alkalommal bejött neki.

  • #srácé?
   Csak mert a WS is ezt tippeli.
   Mindenesetre remélem nem ez lesz.

   • tilluka

    Borini helyett Mankó és király is lenne.

   • macca8

    mi a bajod ezzel?

    • Dagger

     ott elől az a rosszarcú “csatár” :)

     • macca8

      mindig csak báncsátok szegény ilmanyifikót :(

     • tilluka

      Pont ma nyilatkozta le, hogy nem érti miért kéne távoznia, hiszen a szunderland ellen is kezdő volt. Ha zsinórban 2 meccsen lesz kezdő annyira el fogja magát hinni, hogy sosem tudjuk elpasszolni :/

     • Warrior Can

      Az a trükk, hogy lövetünk vele egy mesterhármast, hogy felsrófoljuk az árfolyamát

    • Az hogy Borini helyett akár Manqot akár Lovrent hasznosabbnak gondolom a kezdőben.

     • macca8

      meglepsz azért ezzel a két névvel…

     • Manquillot megérteném, de ez az Aston Villa, túl védekező lenne akkor az.
      Lovrent betenni és Cant vagy Hendersont emiatt szélre száműzni bűn lenne. Amúgy is az elvégre Lovrenről beszélünk.

   • Poco77

    Borini? Katasztrófa! Mikor szedi össze a sárgát vagy pirosat?

    • kevin67

     mezben már megvan neki mindkettő

   • kevin67

    this is anfielden a ben twelves nevű csóka is ezt rajzolta fel, mint lehetséges kezdőt…
    már ott tartok, hogy balo is jobb, mint borini. :/

  • Dagger

   ha már visszahoztuk nyugodtan kezdhetne is Ibe Borini helyett amíg Lallana nem épül fel teljesen.

 • urmom
  • Tornyi Barnabás az isten

   Ez rossz tanács, inkább még nagyobbra kéne növesztenie, hogy több nő akadjon rá.

   Annál vonzóbb egy férfi, minél nagyobb a bajusza.™

 • macca8