Intensity vs. Vitality

Ahogy jöttünkkor ígértük, mindig nyitva lesznek a szauna kapui írásingerrel rendelkező fonatosok számára (Muszáj, mert nem bírom a meleget). Fogadjátok szeretettel Zsolt első kiharangját, a Bournemouth elleni simázásról.

A Forest elleni fiaskó után élvezetes, izgalommentes meccsen vagyunk túl. Dominik jó pásztorkutya módjára űzte-hajtotta az ellent, átlépte a labdát, rálépve a labdára szerelt, field goal-t rúgott, odatette a betyár tempót.

 

Milos most sem szellemi tevékenységnek fogta fel a munkakörét: kirohant az égő várból, mint Zrínyi; Dugovics Tituszként rántotta magával Salah-t. Ő is odatette a betyár-tempót.

A Bournemouth letámadása az első negyed óra után nem harapott többé, cserébe az arcok nem tüsténkedtek vissza labdavesztést követően, így Diaz a rajzszakkör királyaként többrendbeli örömfirkálást hajtott végre. Először Konaté Aaron Rodgers Hail Mary-jét idéző gólpasszát ragasztotta előbb lábra, majd a hálóba; aztán TAA sok jó megoldási lehetőségéből legjobbnak választott gólpasszát tette a kapuba bőrkötésben.

 

Külön élvezet volt Tepák Kepa-t figyelni, ahogy fiaink előbb naggyá teszik, majd kitömik.

Darwin – nekem szívem csücske az indián-haver–, csinált is magának egy helyzetet, és be is varrta ballal(!) az a drága self-made man. Sejteni vélem, hogy a nyári angol gyorstalpaló mellett elvégzett egy államilag elismert EFEB-tanfolyamot a kapufa helyes használata témakörében.

Egyházi Frici is bemutatkozott a PL-ben. Számomra ő mindig azért volt feltűnő, mert olasz focista létére sosem emlékeztetett Serie A-játékosra. Ügyes, elszánt: Isten hozta!

Összességében még mindig várat magára az igazi teszt. A Forest ellen kiderült, hogy ez a Slot-ball csak jól játszva, hiperkoncentrációval működik – rosszul játszva még nem (ahogy a Klopp-féle focink sokszor még úgy is). A Milan és a United elleni meccsek pedig nem számíthatnak rangadónak, annyira gyengék voltak a tisztelt ellenfelek (védekezésben legalábbis).

Első bálozó (ki)harangozó vagyok, lámpalázzal körmöltem LIDL-s jegyzetfüzetkémbe. Soraimat a United meccse alatt álmodom-írom. (Crouchy sidenote: esküszöm komolyan elgondolkoztam, hogyan írta meg Zsolt 3 héttel ezelőtt ezt a kiharangot. Pedig én is néztem a Palace MU-t) Fogadjátok szeretettel, YNWA!

Zsolt