Bemutatkozik a Fonat Szauna

Szauna – MC-LT1500

 

A következő írás a „Fonat őrségváltás” utolsó lépése. Ebben a folyamatban a régi tagok már elköszöntek (főszerkesztői tevékenyégükben, egyébként bármikor várjuk őket újra egy írással) és átadták a kulcsokat, mi újak pedig a jacuzzit háttérbe szorítva elkezdtük felújítani a szobát, és kiépíteni a Fonat Szaunát.  A poszt olvasása alatt bemutatjuk a szauna új főszerkesztőit:

MC HANYAG

Üdvözlök mindenkit, MC Hanyag vagyok, immáron újdonsült, friss moderállat. A méltó bemutatáshoz meginterjúvolom saját magam, válaszolok pár általam feltett kérdésre, amolyan „afrikai diktátor” jelleggel.

Mi köt engem a Liverpoolhoz?

Szemtelenül fiatal emberként az első igazi Liverpoolos élményem az Arsenal elleni 5-1 volt, 2013/2014-es idényben. Nem ez volt első futballélményem persze, de ez volt az a meccs, ami úgy érzem, kiválasztott engem. Azóta is szívembe zártam az akkori Brendant, Suárezt, Sturridgeot és kicsi Coutinhot.  Fura csillagállásban született ez a szerelem, mert én már pont lemaradtam a United sikerérájától, de pont ekkoriban kezdődött el a City térnyerése a sejkkel.  Valamint még a Chelsea is bajnokcsapatokat állított fel. Liverpool meg kereste önmagát a középmezőnyben az FSG adta lehetőségekkel.

Liverpool two-goal hero Martin Skrtel salutes Arsenal thrashing, labelling it as 'a perfect win' - Mirror Online

Mi köt engem a Fonathoz?

Az első fonatposzt, ami igazán megragadott TheScouser „Senki kapitány igazi arca” című írása volt. Nagyon érződött, hogy egy más szellemben, akkori 14 éves életpályám alatt olyan stílusban íródott, ami igazán újdonság volt számomra. Azonnal megragadta a figyelmem és nem különben annak is adott egy löketet, hogy én Liverpool rajongó legyek.

Aztán teltek-múltak az évek, 2016-17-es trash top4ért folytatott küzdelemben tengődött a csapatom, amikor először kommenteltem. Láttam, ahogy épül Klopp által a Liverpool renoméja, egyre többen jelennek meg és képviselik önmagukat egy avatar és egy felhasználói fiók mögött. Ahogy a Liverpool, úgy a Fonat is sokat fejlődött ezen évek alatt. Örülök és várom, hogy ennek a részese legyek.

Milyen cikkek várhatóak tőlem?

Alapvetően én a hangulat kiragadásában tartom magam jónak, hogyha egy fostot X-et, vagy egy tejszínen megpakolt győzelmet kell értően összefoglalni, meg leírni az arról alkotott érzelmeimet, ebben az írói szerepkörben otthonosan éreztem magamat.  Ellenben a fejlődésnek nem szabnék gátat, hamár van statisztikai ismeretem, itt is megadnám a lehetőséget, hogy értelmezzek, elemezzek. Egyelőre óvatos teszteléseket tudok ígérni, meglátjuk a valóságban mennyire lesz gyümölcsöző ez az irány nekem és a Fonatnak.

Egyelőre ennyi, át is passzolom a mikrofont Crouchy kollegának:

Crouchy

Mi köt a Liverpoolhoz?

Félelem és szerelem.

Ötödikes lehettem kb., mikor egy nagy hetedikes odajött a barátomhoz, és megkérdezte tőle;
– Na, kinek szurkolsz?
– A Barcelonának.

Bumm, kapott egy tockost Tomi „Kár, hogy nem a Liverpoolnak” – szólt a bully.
Vézna, de élelmes gyerekként először ezt követően vallottam magam Liverpool szurkolónak.

A 2004-es Liverpool-Olimpiakosz az első tiszta emlékem meccsről, amit végigizgultam, mint szurkoló. A Milan volt akkoriban a másik kedvenc csapatom (Nesta, Kaká <3), a mérleg nyelve a döntő előtt a két csapat között pedig az akkori nagy szerelmem volt. Köszönöm Padmé, hogy jó ízlésed volt!

Mi köt a Fonathoz?

Én még ott voltam a hőskorban a régi NST-n, elsőre nagyon fura volt, hogy miért akarnék egy csak Liverpoolos szektában közösségben mozogni, a közösen átélt Babelkopterezések, dühöngések meg bloggerháborúk, amik legélesebben megmaradtak, meg innen találtam oda a meccsnézős meg hajdanán vasárnap együtt focizós közösségbe is.

Milyen cikkek várhatóak tőlem?

Kb. mint a ballábas lövéseim. Futballszakmai szempontból értékelhetetlen, és pont úgy fogalmam sincs róla mi fog történni a végén, mint nektek!

Ddodi:

Mi köt a Liverpoolhoz?

2001-Alaves. UEFA kupa döntő volt, ami nálunk otthon ünnepnap volt, így leültünk apámmal nézni, es aki látta azt a futballhorrort, sosem felejti. Utàna volt még par útkereső évem a Nedved fémjelezte Juve-val, de 2004-ben az Olympiakos meccsen végleg döntött a jövőmről a Liverpool.

3: Liverpool 5-4 Alaves (Westfalenstadion, May 2001) - Liverpool FC

Mi köt a Fonathoz?

Én már az NST-n is ott voltam, aztán amikor átmentünk a taccsra, én is sodródtam, 2013-at írtunk akkor. Utána volt egy vendégposztom még jó régen Lucasról (Leivaról nem irtam – my bad), hogy aztán több, mint 10 év után cseréljem le az avataromat Lucasról Firminora.

Milyen cikkek várhatóak tőlem?

Majd kiderül, a Szauna forró gőze bármit is kihozhat belőlem.

HH:

Mi köt engem a Liverpoolhoz?

Kellemetlenül giccses, de ez köt össze a gyerekkorommal. Houllier korszak; Owen távozása volt az első trauma és Gerrard pedig máig külön polcon van és valamennyire Hyypiä is. Igyekeztem odakapcsolni, ahol az első Newcastle elleni x-et láttam még Owennel a fedélzeten, de ha találtam is Pool meccset a tévében, általában Vater átkapcsolt. A Rafa korszak már többé kevésbé egészben magvan.

Mi köt engem a Fonathoz?

Még TT néven kezdtem kommentelni, bő tíz éve napi szinten olvasom a blogot. Általános iskolában és gimiben sem szurkolt senki a Poolnak, egyetemen ritkán jött szóba a foci. A mindenkori jakuzzi tehet róla, hogy mostmár beszélek a szenvedélyemről ebben az anonim csoportban.

Milyen cikkek várhatóak tőlem?

Fontos az esztétika, bár ez ritkán jelent garanciát bármire is.

Most, hogy mindenki bemutatta önmagát, alapveteőn még összefoglalnánk, mit szeretnénk jelenleg elérni az új szisztémában:

Mit várunk az új Fonattól?

Részvételi demokráciát. Más emberek vagyunk, más Fontatot tudunk csinálni. Viszont mindig nyitva lesz az ajtónk, ha bárki behozna valami olyan cikket/témát, amit hiányol!

Több tartalmat és több stílust szeretnénk vegyíteni a Fonaton, erre mi szeretnénk megteremteni a mindenki felé irányuló lehetőséget. Ahogy mi megkaptuk Glenntől és a stábtól azt, hogy ide írhattunk vendégszerzőként tavasszal, azt az esélyt szeretnénk eljuttatni azok felé, akik szintén vágynak erre.

Ahogy az új szerkesztőségen belül ezt megbeszéltük, úgy ide is leírjuk, rendkívül sokféleképpen szurkolunk, sokféleképpen írunk és sok gondolatban különbözünk (két szóval tudnánk ezt illusztrálni: Darwin Nunez). Azt gondoljuk, minél több emberhez eljut ez az esély, annál tágabb nézőpontok szerint tudjuk összefoglalni, mit is jelent a Liverpoolnak szurkolás és ezzel egy új, friss, színes és izgalmas irányt vehet fel a megújuló Fonat.  Ezzel a gondolattal zárjuk ezt az akkordot, jövőhéten új és izgalmas posztok, felhívások jönnek majd. Addig is, stay tuned.

Sok szeretettel és tengermély tisztelettel:

Nincs elérhető leírás.