Ismétlés és tudás…

A csütörtök kora esti meccsel megkezdődnek az EL csoportkör visszavágói. Ennek jegyében fiaink Franciaországba látogatnak. Egy esetleges győzelemmel, ha matematikailag nem is, de gyakorlatilag bebiztosítható lenne a csoportgyőzelem.

Az október végi odavágó Liverpoolban elég sima végeredményt hozott. Sőt: a fiatal szezonban ez eddig a csapat legnagyobb arányú győzelme!

Nagyon úgy néz ki, hogy a nem túl rég feljutott Toulouse csapatának a kettős terhelés sok. A bajnokságukban elég pocsék formát mutatnak: az elmúlt 6 bajnokijukból 1 győzelmet 2 döntetlent és 3 vereséget tudnak felmutatni. Másként fogalmazva: a 0,83 PPG általában kieső helyet ér. Ellenben az EL csoportból még tovább is mehetnek, mert elvileg jobb csapat, mint a belgák. A nagy kérdés persze, hogy úgy gondolják-e, hogy feltétlen a csoportból messze kilógó fiaink ellen kell nekik mindenképpen megerőltetni magukat. Ha analitikusak, akkor elvileg pihentetniük kellene ellenünk, hogy tudjanak a bajnokságra és a későbbi – nekik fontosabb – EL meccsekre koncentrálni.

Nekünk érdekes hetünk lesz. Kloppékat ismerve egy viszonylag erős kezdővel megpróbálják egy győzelemmel az EL csoportkört letudni és majd utána fognak – ha fognak egyáltalán – teljesen átmenni kísérletezősbe. Az erős kezdő kapcsán bezavar a képbe a hétvégi szenvedős, Luton elleni döntetlen, ami miatt az egyébként is jól szereplő Brentford elleni bajnoki még nagyobb hangsúlyt fog kapni. Kíváncsi leszek, hogy ebben a helyzetben a stáb mennyire fogja a hétvégére tartalékolni a fontosabb játékosokat.

A magam részéről – a franciákat nem lenézve – egy erősen tartalékos kezdővel mennék neki a meccsnek, számítva arra, hogy ők is így tesznek. A célom ezzel az lenne, hogy a lehető legkipihentebb csapatot tudjam a hétvégén a pályára küldeni annak érdekében, hogy a PL-ben a fiúk vissza tudjanak találni a győzedelmes útra.

Az alábbi kezdőt szeretném látni.

…………..Kelleher

Gomez, Matip, Quansah, Chambers

…………..Endo

……..Elliott, CuJo

….Doak, Gakpo, Díaz

Azt gondolom, Díaz helyzete borzasztó. Emberileg nagyon szar lehet, hogy tovább kell dolgoznia, miközben az édesapját elrabolták. A legutóbbi meccsen viszont (csereként beállva) már játszott. Ha formába akarjuk hozni – már amennyire ez lehetséges – akkor őt ezen a meccsen érdemes kezdetni. Egyébként nagyjából az EL/Ligakupa csapatot várnám a meccsre annyi változtatással, hogy nekem úgy tűnik Gravenberch mára már a PL csapat kezdőjébe játszotta magát, így helyét az ifjonc Elliott venné át a középpályán.

Remélem, hogy tartalékos kezdővel egy nem túl megerőltető meccsen be lehet húzni a győzelmet és ezzel az EL továbbjutást és jó eséllyel a csoportgyőzelmet is, ami után remélhetőleg már Kloppék is olyan kezdőket küldenek fel a pályára, mint amilyet én szoktam tippelni.