12:9

Significant Human Error jó nyári igazolásnak bizonyult Londonban.

Rant On.

Magyarán szólva, mégis mi a lófaszt volt, ami tegnap történt a Spurs – Poolon?! Nettón nézve egy rangadó volt, amit idegenben 2:1-re elvesztettünk, így a 4. helyre csúsztunk, 2 ponttal lemaradva a listavezetővel szemben. Ez önmagában egy kis csuklás csak.

Ugyanakkor azon sajnálatos meccsek közé sorolt ez be, ahol a végeredmény sokadlagos lett, Simon Hooper és a VAR központ cserébe a címlapokra került. Kezdjük azzal, hogy önmagában megkérdőjelezhető az a bírói teljesítmény, ami 11 sárgával próbál kordában tartani egy rangadót, valamint egy kemény, elcsúszott de láthatóan labdára ment CuJo talpalást vissza videózva azonnal ki is szór. Attól függetlenül, ki van épp a pöcs rossz végén, jogos know-how kérdés, hogy mennyire jó ha egy szabálytalanságot tucatszor nézi vissza lassítva a bíró, mielőtt kétszer rápillant valóéleti tempóban, minden bizonnyal már megszült ítélettel a fejben. Erős sárga volt, szó se róla, de ha ezért kiállítanak, akkor minden PL meccsen automatikusan ki lehetne rakni 1-2 játékost. Lassítva egy bodicsek is tűnhet pirosnak bármikor. Kiszórni valakit két sárgával másfél perc alatt szintén véleményes határozottságra utal, még ha a másodikra pont lehet is biccenteni, hogy Jota hülye volt. Aztán pedig ott volt a Diaz “lesgól”, amiről felesleges is sokat beszélni, tele volt vele minden. Már élőben is égbekiáltó faszságnak tűnt, ahogyan a vonalakat se mutatták meg, hogy aztán a meccs utáni órákban egész Európában minden focis hang és fórum ugyanazt szajkózza, hogy a bíráskodás szégyene volt. Akkora volt a zaj, hogy a PGMOL ki is adott egy erősen jelzőzött közleményt arról, hogy hiba volt, illetve… wait for it… a VAR arcokat eltiltotta a „forduló végéig”.  Aztán ennyi, mindenkinek köszönik szépen a részvételt, a Tottenham meg úgy ünnepelt egy 9 ember ellen, utolsó pillanatos öngóllal kiizzadt meccs után mintha épp megnyerték volna a ligát. OK.

Miután 2023-ban vagyunk, rögtön jöttek az interneteken azok a hangok, hogy merrehogyan volt korrupt a játékvezetés. Ebben a kérdésben részemről elég nyugodt vagyok, nem volt itt semmi konspiráció mert azt nem lehetne ennyire blődül csinálni. Ez csak tiszta, több emberen átívelő inkompetencia. De jött róla egy közlemény, szóval minden OK itt is.

Rant Off.

Tiszta szívünkből büszkék lehetünk a csapatra, ami ilyen körülmények között, az utolsó fél órában mínusz két emberrel játszva is egy centire jutott attól, hogy megőrizze az idei veretlenségét. Amikor full létszámmal ment mindkét klub, jórészt az volt, amit mi szerettünk volna. Mi több, még a CuJo utáni és Jota előtti 40 perc jelentékeny részében is vagy kezdeményeztünk, vagy álltuk a sarat (szeretünk Ali!). Aztán pedig 9-en úgy szedáltuk a Spurs-t, hogy a döntetlen megtartása lengte be a levegőt. Csak azért, hogy egy szerencsétlen Matip mozdulat végül mindeggyé tegye az egészet (téged is szeretünk ettől még nagyon, Joel!).

Vannak napok, amikor sehogyse állnak össze a dolgok és rendeltetésszerűen a vereség lehet  az egyetlen kifutás. Egy 38 meccsnyi maratonban ilyenek vannak minden topcsapatnál, most a Liverpool kapta, ha már idén ősszel úgy néz ki ismét topcsapat ruhát öltött magára. Azt viszont már nehezebb helyre tenni, hogy ennyire sok és valahogy végig minket érő hiba végére jöjjön ki egy érdemtelen vereség. Aztán persze érkezik egy kis bocsika és minden megy tovább. Reméljük Brightonban, jövő héten a fociról tudunk beszélni ismét.