Poharak

Félig üres

Biztosan unalmas már, főleg egy moderállattól: évek óta ilyen nagy szarban nem voltunk. A középpályás rebuild elkezdődött – egy teljes év késéssel -, de olyan behomorítás sikeredett az arabokkal és a Chelsea-vel, hogy saját magunkon is fájva röhögök. 6-os megoldásunk nincs hosszú távon, vagyis amikor majd jövőre újabb 1 -, ha nem 2 – évvel elkésve jön a védelem rebuild, akkor majd még egy(-két) új 6-ost is be kell tanítani. És akkor hol vagyunk már attól, hogy a top Pool megpróbálta a Cityhez hasonlóan a tortára a cseresznyét, a 9-es beépítést, teljes sikertelenséggel?

De hogy az egészre a pöttyöt rátegyem: a tavalyi útkeresés egy bizakodásra okot adó WM rendszerben talált magára, amivel azonban semmit nem tudunk a most nyári ablakunkkal kezdeni, és ugyanúgy vakarásszuk a white board előtt a fejünket, hogy most akkor mit csinálunk a TAA mögötti hellyel, hogyan presszingelünk, és labdával 433 vagy WM és ahhoz akkor biztosan mindenki tudása legjobb helyén játszik épp? Sérülés hullámokra (minikre) egyáltalán nem állunk készen, a pont-inkonzisztens ad-hoc válaszokkal fogunk operálni, kb. szeptembertől, újra. Nagyon meredek, amit a quadraple-támadó Liverpool utáni még mindig alig több mint egy évben láttunk.

És akkor ránézve eggyel feljebbről is: úgy 2 éve Klopp rálépett a Wenger-i útra. Értem és mindenki szereti, de amúgy meg nem értem és utálom, hogy ezt látom. Nem gondoltam volna, hogy az átigazolások körüli roles and responsibilities mátrix és személycserék ilyen gyorsan éreztetik magukat egy klubnál. De ennyire magasról úgy néz ki, ennyire nagyot lehet bukni. Sajnálom a negatív hangot, de én nem látom, hogy a következő alsó hangon 2 év, hogyan nem a saját magunk árnyékának hajkurászásról szólna, és hogyan tesszük amúgy azt a háttérországot rendbe a klubnál, amiből mindez kijött.

Félig tele

A 70-ikszedik percben a Duna mellett kavicsozva a fiammal néztem rá, hogy éppen 0.30 xG-nél járunk, a második félidőben 0.03-nál. Már meg is fogalmaztam a fenti részt. Aztán hazaúton jöttek az üzenetek az otthon meccs mellett teendőző asszonykától a Nunez gólokról. Ilyen ez a sport, ezért fogja még az alfa utáni generációs fiam is ezt nézni. Néha, meg tán még Poolt is.

Szóval egyrészt az piszok jó, hogy a középpálya rebuild az ígéretesnél is ígéretesebben indult el. Szobo fiam, így, yes. Azt imádom, hogy 10 emberrel jobban játszunk, mint 11-gyel, innen azért lehet dolgozni hova. Quansah, gyere, jó, értem a hazafiasítást is. Nunez: megnézte a stáb Tifo-ék káosz kapitány videóját, azóta pontosan így dobálják befelé. (Meg mert nem tudjuk, mit kezdjünk a tavalyi top igazolásunkkal, de sicc!!) Kellett neki egy év, hogy a nüansznyi magabiztosságot átlépje. Remélem, tart, remélem, tovább is lépi.

Utó Pista

Klopp azt mondta a srácoknak szünetben, hogy ha megfordítják, akkor azt még az unokáiknak is mesélni fogják. Szerintem vannak ennél nagyobb mesék az elmúlt évekből, de kétségtelen, hogy Kloppal most egy ilyen nándorfehérvári mesékkel teli időszak jön. Hajrá Hunyadi!