Dominik nyálát felszárítja a vad londoni szél

Startol a bajnokság, ki így ki úgy készült erre a napra, a Liverpool éppen a hátán pörgő chemotoxos légy repülési hatékonyságával hasít az átigazolási piacon, hajtva egy hatost. A jósdánkban szépen körülírták a fiúk, hogy mennyire nem vidám ez az ablak jelenleg és ez könnyen rányomhatja a szezonstartra a bélyeget. Minderről részletesen a hajtás után.

Felemás ez az ablak, a talált arab pénzt amiért kiürítettük a középpályát és úgy állunk a nyitányon, hogy nincsen olyan belső középpályás, akinek a labdaszerzés lenne a fő specialitása kiemelkedő fizikummal. Ez mindenképpen kérdéseket vet fel, hogy sikerült megfejelni a tavalyi középpályásigazolás nélküli ablakot Fabi és Hendó elengedésével (Keita meg nem Ox nem szoroz), valamint taktikát váltan, ahol a belső középpályások száma tovább nőtt a kezdőben. Maradjunk annyiban, hogy ez a döcögő középpálya újragondolás és igazolások darabszámú elmaradása könnyen okozhat egy fájó szezon rajtot. Láttunk már ilyet nem is olyan régen, ahol egyszerűen nem jött játékban a konzisztens teljesítmény, pontokban pedig ugyanez mutatkozott. Most sem várok nagyon mást augusztusra.

Lehetne hosszasan írni a taktikai váltásról, ami tavasszal látszott, de mivel nem érkezett 6-os Trent mellé, valamint ballábas belsővédő a 3 védős rendszerhez, így ez hasonló hibrid félsegges megoldás lesz még a szezonban egy jódarabig. Nem könnyíti a helyzetet, hogy a keretben maradt korban abszolút az extrém oldalon szereplő Bajcetic és Thiago kihagyták az előszezont. Jár a keksz, hogy 4 fős belső középpályára váltanánk és nem hozunk ehhez megfelelő emberanyagot. EL-re lehet eléglesz, de az a szint, ami az elmúlt években etalon volt, hogy a Cityvel megyünk a bajnokságért fej-fej mellett, valamint a BL egyeneskiesésben megyünk fixen pár kört az elment.

Érkezett hozzánk honfitársunk Dominik és vele együtt egy olyan médiafigyelem a hazai sport és nem sportújságíróktól, hogy azt bizony nehezebb elviselni, mint Nunez mosolyát egy elbaszott ziccer után. Végre olvashatjuk csapatunkkal kapcsolatban, hogy Dominik a boldog születésnapot énekelte az edzésen. Értem én az egész logikáját, kell a kattintás, de azért ebből olyan groteszk dolgok jönnek elő, hogy Diaz varázslatos sarkazásáról szó sem esik mert éppen Szoboszlai adta be a szögletet hozzá. Sokkal érdekesebb hol lesz a helye és hogyan szokik bele a liverpooli középpályába Dominik.

Ellenfelünk a mégnagyobb öntökönlövéseket bemutató Chelsea lesz, ahol a csapból is pénz folyik de olyan szinten, hogy még a foci könyvelés szabályzását is reformálni kellett a tavalyi végtelenhosszúra elnyújtott szerződéseikkel. Nemcsak a pályán, de a piacon is van összecsapás, ők hasonlóan jó érzékkel engedték el szinte az összes felnőtt középpályásukat, tehát pont azonos hiányposztra keresgélnek lásd Caicedo és Lavia története. Már csak emiatt is jó lenne belenyomni az orrukat a kezdőkörbe vasárnap délután.

Mivel a megálmodott taktikához a keret több helyen is lyukas így elég sok szerencsére lesz szükség az első 10 fordulóban, hogy ne kelljen az EL győzelembe kapaszkodni, mint jövő évi BL cél. Kezdőnknek Alisson – Trent – Ibou – VvD – Robbo – Mac Allister – Szoboszlai – Jones – Diaz – Gapko – Salah sort várnám, remélve, hogy eggyel többet rúgunk a végén, mint kapunk. Ettől a tavaly összeomló Chelseatől azért nagyon beszarva nem érzem magam, rengeteg érkező és rengeteg távozó, sérült hegyek, új manager, új kapus, új retro mez szponzor nélkül. Nem a megugorhatatlan szint, de mivel nem tudjuk milyen lábbal kelünk fel így tippelni sem tudok mi fogja kiadni. Hátra lehet dőlni, pattintani egy hideg sört és élvezni az első hivatalos bajnokit erős sörmeccs jelleggel.

Zárásként pedig emlékezzünk, milyen volt az előző idényünk, ez már mögöttünk van. Új, izgalmas, szemetgyönyörködtető szenvedést minden kedves Liverpool szurkolónak!