Látszatremény

A szombat sima délutáni meccsen a Gerrardmentesített birminghami csapatot fogadják fiaink az utolsó előtti fordulóban. Másként: az utsó hazai meccsen, ahol meg lehet csodálni a “fantasztikus” új jövő évi mezt – meg el lehet búcsúztatni a távozók garmadáját.

A mostani meccsel együtt kettő darab találkozó maradt az idei maratonból. A tabellán az ugyanannyi meccsel rendelkező Newcastle 4 pontos fórban van. A MU egy meccsel kevesebbet játszva 1 pontos előnyben. A matematikai esély a tapírfasz eltüntetésére még mindig megvan, de gyakorlatilag ehhez két dolog kell:

  • Legalább 1 ellenfelünk már ne szerezzen pontot. (Szükséges, de nem elégséges feltétel)
  • Folytassuk a most már szép hosszúra nyúló győzelmi sorozatot és behúzzuk a maradék két meccset. (Szükséges, de nem elégséges feltétel)

Sokkal szorosabb lett ez a végére, mint néhány hete gondoltam, de szerintem ez a hajó már elhagyta a Liverpool kikötőjét. Persze a szurkoló azért szurkoló, hogy minden racionalitás ellenére is reménykedjen és szurkoljon. Tegyük hát ezt, hogy a mieink hozzák a szükséges feltételt.

A legutóbbi podcast ha valaki még nem hallotta volna:

Milnertől, Firminotól, Ox-tól, Keitatól meg lehet elkezdeni könnyes búcsút venni. Remélem, mindenkiről lesz búcsúztatónk.