TrentAA midfield 2.0

Sokkal-sokkal jobban nézett már ki ez a West Ham elleni TAA mint középpályás csapatjáték, mint ahogy azt az Arsenal vagy a Leeds ellen pár hete elkezdtük. Kissé máker 2-1, de sokkal bizalomgerjesztőbb, mint egy múltkori 6-1.

Kissé unottan olvastam ezt a kezdőt – találunk egy-két győzelmet (sorozatban, wow!), úgyhogy akkor Klopp-szerűen véletlenül sem változtatunk. A kezdő 11-en valóban nem, nade a játékot felhúztuk nem egy elemben.

  • Robbo most nem egy 3-as védőfal bal CB-jeként szerepelt támadásépítésben, hanem eléjük lépett középre. Nyilván Trent osztogatott, de a 3-2 így már 2-3 lett.
  • Jones állat volt, ő volt az, aki folyton hátramozgott, sőt Fabival is rotáltak.
  • E kettő eredményezte azt a brutális különbséget a pár héttel ezelőtti játékhoz képest, hogy nem a szélre felnyomjuk, majd ott Jota-Salah elhaló 1v1-ezéseit nézzük, és lényegében a presszingünk szerez 6 gólt, hanem már rendesen tudtak féltérben háromszögelések lenni a gyakorlatilag extra középpályásoktól (Fabi, Jones).
  • Mindezt megspékelve azzal Jones oldaláról, hogy bal oldalon annyira visszajött sokszor, hogy Robbo mehetett is fel szárnyvédő pozijába, Jota pedig már a tizenhatos közepén lubickolt.
  • A gegenpresszing pedig pörgött az első 5-össel ugyanolyan gyönyörűen.

Bosszantó volt persze a 0-1, de látható volt, hogy itt újra aratunk. Inkább volt meglepő, hogy csak 2-ig értünk, sebaj. Ráadásul végre set piece is csörgött, az első gól pedig tényleg középpályáról indult, nem valami cápázásból.

Well done, élveztem, egyre inkább! Már most izgalmas kérdés, hogy mi mellett teszi le a stáb a voksát nyáron, visszakonvergálunk a 433 valami újrahangolásához vagy megyünk ebbe az új irányba telirüszttel.

West Ham-et két igazán rizikós helyzeten tartottuk, összességében sanszuk nem volt a 3 pontra, kivéve a kézszabály újabb epizódját. Az azért persze jól leírja a mai foci agilitását, hogy gyakorlatilag a 4. hasonló berendezkedésünkön Moyes mester már nagyjából látta mit kell támadni. Egyrészt Trent melletti részt – kizárólag ezt tették -, de azt Henderson jól oldotta meg, az év eleji bajainkhoz képest pedig ugye Trent is hamarabb odaér. Másrészt letámadásnál úgy, hogy Robbo feljebb helyezkedik, már sokkal nehézkesebb a labdakihozatal, nagyon sokszor csak a vakvilágba rúgták fel Matipék. Második félidőre visszább is húzódott Robbo – nem is tetszett. Még kevésbé mikor Thiago-val az egész játék megborult, és feleslegesen lett egy árnyék Trenten. Ezeken kell még dolgozni. Irány van, élvezet van, meccs még talán 6.