Ugye nem hallak oly soká?

Állt a klisé: nem volt sok látnivaló _kéremszépen, de mégannyi sportértéke sem ennek a Madrid-Poolnak. Klopp harmadik nagy mumusa (Bayern – City – Madrid) ezúttal a legegyszerűbben lépett túl csapatunkon.

Meglepődnék ha bárki olyan lelkesedéssel ült volna le a képernyő elé mint a Barca ellenire. Az idei Liverpool nem a nagy feltámadásokról szól, inkább meglepően (rég volt már a tavaly) összeálló egészséges prime squad-ról, akinél ki tud szakadni a gólzsák. Onnantól, hogy láttuk a Bournemouth ellenit, majd a híreket, hogy Bajtecic és Hendo is beteg, maximum a pattogatnivaló kukoricára tett vaj mennyisége lehetett kérdéses. Meg hogy amúgy sikerül-e 50 fölé emelni a pulzusát a szurkolóknak vagy sem. Hát nem.

Dalba foglaltam már, hogy miért volt működésképtelen a 424 a Boszmosz utolsó negyedben. Akkor én ezért kimondottan mérges is voltam a stábra, ezzel a tegnap elérhető kerettel viszont mit tudsz tenni? Sőt, kimondottan ötletes volt, hogy (1) Gakpot beraktuk 10-esbe, amolyan liberó, definiáld inkább magad fiam pozícióba, hogy egyszemélyben jöjjön hátra támadást építeni és szervezze a letámadást úgy, hogy nem hagy betömhetetlen lyukat a Milner-Fabi középpályával. Leírni is nevetséges az elvárást. De amúgy nem volt rossz. Sőt, (2), TAA-t végre rendesen nyomta be a stáb középpályára támadásépítésnél. Ezt Milner egy remek teljesítménnyel fejelte meg, mikor rengeteget rohant ki a bal halfspace-be. Szóval ez így taktikailag összességében kimondottan érdekes, neadjisten szórakoztató is volt, még ha eredményes nem is lehetett.

A baj persze jött csőstül. (1) TAA és VVD néha nagyon jól ugratta ki az egyiptomit, sőt néha még Nunez is jobbra tolódott át, annyira borítottuk ezzel a pályát, de valami mocskos sok labdát vesztett Salah, de még inkább TAA és Fabi volt minősíthetetlen. Itt nem a nüanszokról beszélünk, amin ilyen meccsek múlni tudnak, sokkal többről. Ez nem új persze.

(2) Ez a Real megint teljesen A csapattal tudott kiállni. Persze, sehonnai spanyol liga, de azért emlékezzünk mikor ősszel még a hű de milyen kevés liverpooli vb szereplésnek örültünk. Benzinék lábában sincs kevés, csak sok orvosi okosság. A 2+-os xG-jüket most is simán hozták, most kissé alullőve. Az persze igazán szomorú, hogy két meccsen 6-ot pakoltak be nekünk, de sajnos, hogy fájó szóviccel éljek, ez reális.

(3) Csodagyerek volt ez a Gakpo, de hát ilyen DP-vel nehéz. Én amúgy süvegeltem Milnert, legalább ő megértette, hogy itt all-int kell tolni, és nem izgulni rajta, hogy Fabinhót hogyan cicázzák körbe Modricék. Érthető, hogy a stáb megpróbálta a hollandot, Firmi még a 45-öt sem bírta volna ezzel a munkatempóval. A Jota 9-esnek persze az ég világon semmi értelme, de főzni most mással nem igen lehetett.

(4) Kérte a Szűcs, de Gini most nem jött félidőben. :'( Elliotték később igen, amivel csak a jobb oldali ötletességünk tűnt el, és az a maradék motivációnk is, amivel elutazott a csapat Madridba. Az utolsó 40 percben szerintem kevesebbet küzdöttünk, mint a MU 7-0-ánál. Értelme mondjuk valóban nem volt sok.

Gyász ez kissé, mert tudjuk, hogy nagy eséllyel kinek milyen záró mérföldkő volt ez a madridi kiesés. A Bernabeuban a végén lejátszott YNWA-ért amúgy jár a taps a királyiaknak. Kicsit még sopánkodjunk, aztán meg hát, cimborák, nincs mit tenni, örüljünk annak, hogy egy nappal közelebb a következő hasonló jövőbeli pillanat.