Jó ikszhez szól a podcast

Az alulteljesítő Liverpool – Chelsea duóhoz méltó módon 0:0-ával zárult meccset toltunk le szombaton. De még előtte beszélgettünk arról is, hogy minden szar, és ezt most meg lehet hallgatni!

Közelítünk a szezon azon pontjához, amikor nehéz lesz sok okosat mondani ligameccsekről. Noha a Top 4 még „nem ment el”, kezdünk megérkezni az uszkve 10 évvel ezelőtti, épp így januárban esedékes alulról matekozások kellemetlen igazságához. Ezek a számolgatások, az akkori tapasztalatok szerint, természetszerűleg pontosan arra voltak jók, hogy májusig szolidan fel-le csúszkáljunk Anglia felső-közepén. Tisztes távolból integetve a jövő évi Bajnokok Ligájának mindeközben, persze.

Nyilván nem kell túl morózusnak sem lenni, tisztában vagyok ezzel is. Viszont elment már az idény mértani fele azzal, hogy pár jobb meccs után jöjjön az újabb mélypontnyi két hét, aztán induljon az egész előlről. A Liverpool élete ráadásul manapság nem is a jobb-rosszabb eredményektől hangos, hanem jóval inkább az irodákban zajló, durván kaotikusnak ható felmondási hullámtól, valamint (már-már poetikus képként) az FSG kussolásától, ami az eladási szándék bejelentését követő hónapok alatt csak nőttön nő és ki tudja mi lesz a vége. Klopp egyszerre próbál fiatalítani és erős kezdőzni az épp szembejövő meccseket, ami ki is hoz olyan maximálisan értelmetlen helyzeteket, mint az évnyitó FA kupa meccs újrajátszások.

Nehéz körbeírni azt, mi megy épp szeretett csapatunknál. Ami biztos nem az az, hogy rendezett körülmények közt ugrunk neki a következő ellenfél torkának. Ebbe a zavaros bénultságba tökéletesen beleillik a Chelsea (mint másik külső tüzijátékok közben betlizős klub) elleni 0:0. A meccs feszült volt, produkált néhány korrekt helyzetet egyik és másik oldalon is – a legközelebb a gólhoz a Chelsea került egy visszavarozott találattal. Ezen kívül Alisson helyén volt, amikor kellett; Konate kis híján hülyévé tette Kepát, de nem jött össze; mindenki rúgott pár fölét úgy, hogy jobb napokon illett volna egyet beakasztani belőlük; továbbá Gakpo továbbra sem igazán érzi a focit mifelénk. Végtére pedig a döntetlen cementálta a Liverpool 9., és a Chelsea 10. helyét a bajnokságban. Mi majd a Wolverhampton ellen játszunk következőre február elején. De már nem legalább kupameccsen!

Az évnyitó Jakuzzi Hangjai podcastet pedig itt hallgathatjátok meg, a fenti mondatok némelyikét eresztjük bővebb lére: