Brighton hogyvót

Megérdemelt győzelem, agilis, felkészült játék, jól menedzselt második félidő, inkább kabalából és/vagy trollkodásból tartott csatár is betalál, ellenfél előzése a tabellán. Apró probléma, hogy ez éppen nem egy Brighton blog (igény lehet volna rá), szóval szokás szerint a fasznak a rosszabbik végén szálltunk le a fém szopókerékről, fából. Gyalog. 

Hogy akkor mit is kéne mondanom, ami még nem hangzott itt el? Hogy megfutják a középpályát? Hogy fos az egész, de nem ez a szerencsétlenségből fakadó, de jó dolgokat mutató, reménykeltő fos, hanem ez a ráhúzod a kontrát a saját herédre a  segédmotorkerékpáron szintű szenvedés? Ez van, répa ligát még nem nyertünk, meg kell próbálni azt is, hogy ki legyen a teljes pokémon tazó gyűjtemény. Ja igen, kupák. Igen tudjuk, szeretjük Kloppot, meg szobrot neki, meg mi mindent ért el, most éppen nem megy annyira a csapatnak (hahahahahahahahah), de ez ilyen kerékpár. Mármint én tökre rajta vagyok ezen a tracken, hogy majd vegyünk középpályást, javítsa ki, újuljon meg, amit akartok. De hogy ha esetleg találkoznánk most egy sötét sikátorban miközben dolgozik bennem 4-5 feles (amit amúgy se iszom) (magában) lehet, hogy ilyen karcosan ráüvöltenék a tisztelet hangján (ahogy ő is szokott a negyedik játékvezetőkre) HOGY MI A KURVA ANYÁD VOLT A WOLVES KEZDŐ BAZMEG?!?!

Amit ő gondolom lakonikus vállrándítással konstatálna, hogy Krawi is kérdezte, hagyjál a gecibe’ plz. Az amúgy is lassú, de legalább fáradt Thiago – Fabi – Hendóra meghúzod ugyan azt? Kellett beléjük a tapasztalat? Túlmozgásosak voltak? Parti Nagy Lajosba csapták az asszonyt és így tudsz csak büntetni? Mindegy is, minden pofon jó helyre ment, úgy kábé végig. 

Most földön fekvőbe belerúgni nem szokásom (de), de muszáj hoznom néhány screenshotot talán azért, hogy valahol az internetek bugyrában megmaradjon az utókornak, hogy ilyen is volt bazmeg. Persze, Trent oldalán könnyű szopni a brét, sokat jár előre, meg játékunk alapja. Aha. Full felállt védelem, 58. perc: presszing elfogyott, pisztácia nem is volt. 

Három CM decensen takarja a passzsávot a láthatalan ember előtt, esetleg nehogy Matip kapjon egy gyors kiugratást. De várjál, jön a csoda, érkezik a lapos passz szélre:

Üresen veszi át szélső támadó, plusz megy rá overlap-ben a fullback. Esetleg még egy óceánjáró hajó elrejtőzhetett valahogy a pálya ezen zugában, vagy annyira rejtőszín sirálykék mez, hogy nem lehet kiszúrni az ellenfél játékosait, nem tudom. Oké, a fullback az feka, Trent fejében meg mindig sötétség, ez például lehet összefüggés. De várj, most jön a kedvencem. 

Ez az  öt játékosból álló fal egyébként valami crossover deep purple tribute flashmob amit értenem kéne? Ki nem találjátok, kik várják a bal szélen: Chris Tucker és Jackie Chan, PONT MINT ÖT PERCCEL EZ ELŐTT BAZMEG. Hogy amikor dél csepel mondja, hogy mousetrap in the pussy, not again, azt hiszed az emberek veszik a lapot, de nem bazmeg, ilyen a világon tud lenni.

Oké, leálltam, elég sok ilyen storyn lehetne még rugózni, például hogy Oxmackó presszingje tényleg olyan, mint amikor tornaórán a dagadt gyerek a hátsó sorban már csak nem is imitálja a négyütemű fekvőtámaszt, csak néha lefekszik meg feláll a földről. Talán még annyit kiemelnék, hogy 2015-ben leírtam, hogy jó anyag egy a Joe Gomez, csak nem kéne róla meccsenként egy gólt kapni, azóta meg lassan eltelt 8 év, és bár az árak változnak, ez legalább örök. És ki rúgja a gólt? Daniel Fakin’ Wellbeck. Ez a csoki:

2012-ben Studge-al nyomták a kontent Moldova ellen, azóta meg már hova haladt ez a kurva világ. Mit nem adnék most egy hip-hop quiz-ért, csak úgy simán a meccsek helyett. Mindegy, holnap mehet fel ugyan ez a kezdő a világ legfontosabb kupájában, hiányzik még pár km futás ebből a középpályából.