Hannibál Leszter

Mármint abban az állapotában Hannibal ez a Leicester, mint mikor három méterrel a föld alá van leásva és még úgy is szájkosárral. tldr; irgalmatlan mélyen vannak a rókák, azaz bármilyen esély megvan rá, hogy a Pool pontokat veszít.

BR meghúzta a kéziféket kemény kézzel a rókáknál töltött ötödik (wow) idényében. Az első 10 PL meccs után 5 darab ponttal álltak a csutka utolsó helyen. (16 után már 1ppg felett vannak) What happened with BR?

Először is kedvenc rozmárunk hozta a taktikai színeket – amúgy teljesen rendben lévő eredményekkel – Leicester városába is. A 3-védős és a menő 433 után idén elkezdett a 4141-re építeni, kulcsszerepben a 6-os poszton játszó Ndidi-vel.

Mi csap arcon egy taktikailag színes, de nem olajcsapatot? Hát persze, hogy a keretmélység hiánya. Érdemes a BR-éra xG-ábráit bújni: BR első két éve patent, majd tavaly év elején lesérül az atomvédőjük, Fafana. (ismerős?) Amivel aztán rándul a letámadásra is építő foci, esik ki az intenzitásban a fél támadósor is, az újabb CB, Ndidi mint 6-os jön vissza CB-be, stb., ismerjük. Aztán viszontlátás szép pontátlag. A gyönyörű EL-elődöntőjüket végül egy 8. bajnoki hely követte tavaly szezon végén.

Na de a BR-faktoron kívül mitől kezd egy csapat ennyire szarul ezek után? (mármint a Poolon kívül) Hát, meglepő, mégis a BR-faktor: részint a tőle megszokott furcsa keretépítés (rózsaszínnek tűnő, egymásnak ellentmondó ötletek), részint a taktikai túlgondolás, amihez rövid távon nem tudja a keretét alkalmazni: Gyakorlatilag teljes egészében tolta el 4141-be az idei évet, ami az előrejátékban amúgy sem túl stabil (azon kívül klasszis szintű 6-os) Ndidi-t olyan magányban hagyja, amire nyugdíjas oroszlánok petyhüdt kézzel is prédára csapnak. Illetve csak egy pillanatra lessünk rá a zseniális xG és xGA számaikra a bajnokságban 16 meccs után:

  • 6,29-es xG-re rúgtak 25 gólt (!!!)
  • 9,32-es xGA-ra kaptak 28 (!!!!what?!!!) gólt.

Hijnye, ebbe azért bele kell nézni. xGA-ban azt hallani, hogy Ward még az eltévedt piaci legyet is kötényben kapja befelé. Faes (Fafana helyén) nem meggyőző eddig, másrészt – BR, khm – set piece-ből nyelik olyan szinten a gólokat, hogy ihajj. Zónavédelem keverve az emberfogással – aki itt volt a Touré-s hősidőkben, az emlékszik.

Gólrúgásban Maddison és Barnes a bal szélről nagyon túllövik a vártat, illetve Tielemans valamint a Vardy-nyugdíjazásra jött Daka is szépen termel. Rájuk kell figyelni rendesen.

(statokért katt ide, sajnos a saját kép beillesztés ma megadta magát)

Hogy megoldották-e a gondokat a vb szünet alatt? Eddig van egy 0-3-uk a Castle ellen. Hát áucs. Ettől még persze simán lehet, hogy majd ellenünk előveszik az éles kést. A Newcastle ellen már váltott BR 4231-re, és Ndidi-t inkább padra küldte. Viszont a Tielemans-Sourmaré DP-s 4231 még annyira idegen volt nekik, hogy a szarkák 433-ja simán szedte szét a középpályájukat és a védelmüket letámadásban (amellett, hogy a rókák nagyon sokat birtokolták a labdát).

Mi lesz a fegyverünk? Vagy Ndidi-t kell támadni és a védőiket letámadással, vagy ha BR konok a DP-féle újítása felé, akkor csak jóféle Poolt játszani (a nem tudom melyik középpálya variációnkkal). Amúgy meg sok lövés – Ward nyeli. Akár Nyunyó meccse is lehet, attól függően mennyire sünül be BR.