Soton beharang

Derby után, világbajnokság előtt még kell tolnunk egy meccset a mágikus Southampton csapatával. Focizni akarnak, sajnos az utóbbi időben kevésbé tudtak, meglátjuk, ellenünk mire lesznek képesek. 

Az izé kupa meccsről pusztán annyiban érdemes szerintem megemlékezni, hogy a sorozat színvonalához és fontosságához mért kezdőt sikerült felcsapni, jó levegőn vannak, addig se drogoznak felkiáltással. Oké, hogy leszarom az egészet, annyi értelme mondjuk tud lenni, hogy nem csak youtube-on látjuk a tölteléket meg a fiatalokat. Kicsit kitekintve korunk eseményeire ha jön majd valamilyen haszonállat szodómián edzett szénhidrogén szőke tulaj akkor petíció jelleggel bedobnám neki, hogy ugyan vegye mán’ meg ezt az egész karabaszó vagy milyen kupát így en bloc és mi lenne, ha mondjuk, nem is tudom, nem írná ki a gecibe soha többet. Okosabb (és szebb, höhö) nem lettem amúgy különösebben a meccstől, azt még mindig nem értem, hogy Kelleher ha már ennyire proper kapus miért is jó neki a pad, Ramsay nem tűnt rosszabbnak mint pl Tsimikas az első szezonjában, és egyébként lehet egy ilyen ziccer kvóta minden Liverpool meccsre berögzítve amit kötelező kihagyni, csak mostanában valahogy többet jött ki Darwinra a lépés. Anywho, kövire jön a shitty, hogy a nevük legyen áldott, remélem a VB utána első meccsen tényleg lesz végre töke Klopponak meg Pepnek rendesen mutatni a fukkot, és felküldeni a srácokat lábteniszezni, sör-virsli versenyt nyomni vagy sakkozni, szórakoztatóbb lenne mint a várható félkemény fosfaragás. 

Na de van itt még egy Soton, ahol annyira ráparáztak a kiesés gondolatára, hogy kerék alá lökték az öreg Haselnusst, csórót. Aki egyébként ilyen progresszív, focizni akaró, fiatalokhoz jól nyúló (höhö) forma volt mindig is, szoktam sajnálni amikor a PL jelentette dollár hegyek ennyire megszorítják a vezetés ánuszát. Emlékeztek, amikor leírtam a Nottingham előtt, hogy éppen csak vak sekrestyés impotens kutyája nem verte őket gerincre augusztus vége óta? Na ezek után hiába mondom azt, hogy  sok szar meccsük volt, meg ők is tizi rúgásig mentek hét közben (csak ők nem full „B” csapattal), meg hazai pálya, meg VVD, idén baszki bármikor bele tudunk szaladni a kézműves magömlés workshopba, jórészt mert relatíve ritkán játszunk a PL-ben olasz másodosztályú öregfiú csapatokkal és sajnos itt futni fognak ellenünk. Ez így egyébként azért is lehet izgalmas, mert a Soton alapból mindig focizni próbált ellenünk és nem féltek proper presszinggel belénk állni akár egy félidőn át, ami, ha választani kell, a legjobb attitűd egy PL kiscsapattól, legalábbis liverpooli szemszögből. Gondolom most sem lesznek szívbajosak, egyrészt mert tényleg bárki megfut minket bármikor idén, másrészt sok játékos el szeretné kerülni a szokásos nagy téli kibaszást, motivációban így talán nem lesz hiány.  Szóval mielőtt elmegy a csapat egy kisebbik része a VB-re padozni (VVD kivételével), lehet nekünk se ártana valahogy bekurblizni ezt a döcögő motort és valamilyen közepesen intenzív sportmozgást mímelni.

Ez így egy általam kedvelt kombó, hogy olyan dolgok történnek focinak álcázva, ami egyébként egyáltalán nem érdekelnek. Jó, annyira beszűkült mostanában az életke körülöttem, hogy a Liverpool is csak szórványosan tud, de ez kicsit olyan mint amikor elmész hamburgerezni egy vegán étterembe, hogy valszeg nem halsz éhen, meg alapvetően fosni is szeretsz, de a lelkesédes már előre kicsit szárnyaszegett. Na a karalábé után a VB pont ilyen töltelék fos az életben, fura országok a csoportkörben, valamelyik híres csapat 0 ponttal kiesik (remélem az angolok), egyébként meg ugyan azt a pozíciós fos focit tudja mindenki begyakorolni egy hét alatt, szóval lehet izgulni, hogy 0-0 vagy 1-1 lesz a meccsek 80%-a. Na de a lényeg, hogy úgy tűnik egyedül Konatéval szoptuk be, bár én bíztam benne (amíg meg nem tudtam, hogy Reece James sérült) hogy Trent is itthon marad, és kihasználja ezt a jó másfél hónapot, hogy kurvára elgondolkodjon a karrierjén, meg úgy általában, hogy mégis mi a tajtékos faszt is szeretne még ettől az élet nevű dologtól. Nem így lett, szóval amennyire ideges lennék most, ha mondjuk egy bajnoki vezető pozícióból vinnék el a fél csapatot megsérülni / ütemet veszíteni, most annyira jöhet jól ez a Dubajozás kicsit rendezni a sorokat, meg esetleg, talán, nem csapágyasra futtatni az arra nem alkalmas békés lakosságot.