GOAT Matip

A recsegő szezonkezdet után nem várt helyről érkezett a pihenő lehetősége, a hétvégi gyászszünettel kaptak egy lélegzetvételnyi időt a játékosaink és ezt csak tetézi, hogy a következő hétvégi meccsünk is el lesz halasztva. Így a bajnokság vákuumában fogadhattuk az Ajaxot, ahol nekünk volt több veszteni valónk a meccsen, illetve a győzelem is nekünk volt fontosabb. A nyomás rajtunk volt, az Ajax pedig eldönthette mihez kezd ezzel a meccsel, fociznak egyet nyíltsisakkal, amiben benne van egy méretes zakó, vagy egy mostanság nem túl meglepő pontszerzés a Liverpool ellen, vagy elkezdik ölögetni a játékot és fokozni a mentális nyomást a vendéglátókon.

Ha nem is nyílt sisakkal, de igenis focizni akart az Ajax és jól felkészült tervvel érkezett. Szépen magasan támadtak le, figyelve, hogy Tadic ne kerüljön nagyon messze Thiagotól. A Liverpool jól kezdett, sokkal több energiát raktak a presszingbe a srácok, ez várható is volt, látva a Díaz, Jota, Salah, Elliott sort. Az Ajax próbálta okosan a földön kihozni a labdát és felépíteni, de az esetek többségében maradt a felívelés, amire nem sok ideje maradt a kapusuknak, mert főként Díaz hajtotta a labdát. Az első tíz percben javarészt a liverpooli támadgatásokról szólt a foca, valamint ha labdát vesztettek a hazaiak, az Ajax szintén kijátszani próbálta a már szebb napokat is megélt gegenpresszinget, majd gyors támadást vezetni. A gólunk előtt érdemes kiemelni Díaz megnyert fejpárbaját, tényleg extrát rakott a félidőbe a kolumbiai. Salah meg köszönte szépen.

A gólunk megtörte a meccs menetét, az Ajax feljebb lépett és ők kezdtek támadni a hátrány tudatában. Mi folytattuk a presszinget, újabb gólt azonban nem sikerült szerezni, viszont Trent és Elliott oldalán aztán jött szokás szerint a csúszás. Igazán jó lenne, ha Trentet nem lehetne megfutni egyetlen ütempasszal. Na de érdemes kiemelni itt, hogy Bergwijn nagyon szépen jön a passz pillanatában az Elliott-TAA-Matip közötti háromszögbe, Matipnak lépnie kell a felfutóra, Elliott és TAA meg nézi, ahogy mögöttük fociznak. Az Ajax tudja hol a gyenge pont és egy percig sem habozott, hogyan is kell kihasználni azt. Az ajaxos gáhnai csoki meg lenyúlt a belső Ibrahimovicsáig és irdatlanul bebaszta. Újra a liverpooli támadásokról és mezőnyharcokról szólt a félidő, Thiago hihetetlen nagy upgrade a középpályánkon bárkihez is mérve. Mindemellett pedig éppen azon faltolt az Ajax egyet akin kellett, mi meg próbáltuk van Dijk fejére gyömöszölni a rögzítetteket.

A másodikban pedig folytattuk a pálya rájuk borítását, eljutottak vagy kétszer a kapuig, abból megint sikerült egy ziccert benyelnünk, Igaz addigra akár már 5-1-re is mehettünk volna. Végül aztán jött egy újabb rögzített, hamár a veterán kapusukat sikerült minden pozícióból telibe találni, csak egy zsiráfnak volt helyén az esze. Matip visszatértével mindeképpen stabilabb a védelmünk és pláne a Matip szólók annyit adnak a játékhoz, hogy én bizony sírni fogok, ha elmegy a klubtól.

Nagyon fontos három pont ez, főleg ebben a meccsekben szellősebb időszakban igazán kell a pihenés és a pozitív visszacsatolás, mert melót azt raknak bele a srácok keményen. Megy is ez a futball nevű játék, ha olyanok játszák akiknél nem sír a labda.