Amiért bekapcsolom a televiziót

Egy tökéletes Poolról nincs mit mesélni, max a bulvárt. Egy tökéletlen Poollal viszont meg lehet élni azokat a pillanatokat, amikért bárki Poolossá vált az elmúlt 30 évben. Hát most tökéletlenek vagyunk újra.

Amikor össze akarod foglalni az élet periódusait, de mégis 5-6 másodpercbe kell süritened, akkor meg kell találni azt a mozzanatot, ami eléggé kilóg, mégis jól leirja a kontextust. A Castle elleni meccsen ez volt Henderson karszalag cserélős rituáléja. A teljes brainfreeze, a demeneciával nem összekeverendő fáradtság felszinre szökkenése. Továbbra is nevelő célzatúnak érzem TAA-Robbo-Hendo trio lekapkodását, mégha utóbbi sajnos hamstringezni látszik is – sajnos oly sok más társával, augusztusban. Az az eltévelyedett keresés, hogy most akkor valamelyik ősszárnyvédő? Faszt, azok már sétálnak le. VVD? Na oda nem adom neki, az is olyan szar ma, mint talán még én sem. Akkor várjál, biztos jön a James megmenteni az egész Anfieldi világot. Hol a Milner? Ja jobbhátvédbe jön és onnan meg nem lesz ideje befutni a Marinner bához a 62 millió félresipolására. Jó, akkor gyere má’ ide Virg! Nesze te, na most lesétálok bokából, ez a kurva Casztli úgysem enged már több játékpercet a hátralévő fél órában.

Nem tudok jobb hasonlatot a csapatra, mint egy kiégett sikermanager. Küldöd mint az állat túlórában, sikert sikerre halmozol, zabálnak a világban érte. Aztán a kétezernyolcvanadik átdolgozott nap után mikor jönnek a fő customer prezik, megzuhansz egy közepesen szar teljesitményre. Jön a nyári szabi, végre, vártad, de ilyen szájizzel még mindig azon a két kurva demon és az elszalasztott ügyfeleken pörögsz. A szabi végén sem kipihentnek nem érzed magad, sem kurvára kedved nincs dolgozni. Jönnek ezek az újabb projektek meg előadások, aztán olyan meh. Egyik fasza, örülsz, kialszod, másik az meg szar, de hát most fasznak van kedved. A legjobb fejlesztőid is kiestek a picsába.

A Newcastle elleni meccs ebben a hangulatban volt az a demo, ahol egy újabb kurva szar előadásod végén az ügyfél benyomott valami félfasz kérdést, amire olyat válaszoltál, hogy a fél vagyonát rátette a projektedre. Hoppá baszd meg, na erre iszok.

A csapat tespedtségét a sérüléshullám miatt a covidévhez is lehet hasonlitani, csak most a középpályán. Nem kétséges, hogy jövőre majd megjön a középpályánk várva várt VVD-je, addig meg kihúzzuk Artúróval is, de ez ettől függetlenül siralmas volt. Én nem Elliottot, hanem Firminot emelném ki a pozitiv irányba, aki kvázi egyetlen 8-asként bukkant fel a pályán, annyira hamis 9-es volt. Prime közeli, minusz hogy presszingfeladat az most lófasz nem volt neki. És még igy sem volt jó a középpálya. A széljátékot nem erőltettük számomra érthetetlen módon, a Newcastle pedig köszönte szépen, hogy megasszisztáltuk a tervüket, hogy minden fejbárbajt megnyernek – kivéve a 97. után -, presszingelik az enervált hátsónkat, és 3 támadóval kontráznak tudatosan a felfutó szélsővédőink mögé, onnan Gomez felé játszva.

Szóval nekem tetszett, amit az új olajosok kitaláltak, de hogy mi a pékre szántják az időt, azt nem értem komolyan. Eredményben emiatt nem lesznek jobbak, ha nagy csapat akarnak lenni, akkor meg nézők is kellenek, abból meg most max az egy szem Marinner lett új szurkoló.

Hogy a végén bebasztuk a 97. végén a győztest? Na ezek azok a pillanatok, amiért valaki lila invaders mezes Touré meccseket akart nézni régen vagy a hétről hétre le és feltámadó maximálisan középcsapatot a spice boys-szal a ’90-esekben. For fun.

Legközelebb ne kapcsoljátok ki a tévét a 80.-ban. Főleg ne, ha ilyen szarok vagyunk.

*mea culpa a hosszú i hiányért, ilyen ez a US kiosztás