Nincs még vége

Bár a hétvégi döntetlennek köszönhetően némileg távolabb (3 pont) került a bajnoki cím, azért még nincs vége a bajnokságnak. Kicsi a valószínűsége, de még a City is bukhat pontokat, így a nyakukon kell tartani a kést, ezért hát elengedhetetlen a győzelem az Aston Villa ellen.

Ami a saját csapatunkat illeti, örömteli a hír, hogy sem Robertson sem Szalah nem kezd, mindkettőjükre ráfér a kis pihi. Kíváncsi leszek a Fabinho-Jones-Keita középpályára is, kicsit súlyban kevésnek érzem őket, bár pont talán az Aston Villa ellen lehet bevállalni ezt a sort, hiszen nekik nem a középpálya a legerősebb csapatrészük.

A birminghami csapat padján Steve ül, míg a középpályán Coutinho, a csatársorban pedig Ings játszik, így kis nosztalgikus meccsnek ígérkezik a kedd esti összecsapás. Jó kis csapatnak tartom egyébként őket, ha sikerül egy normális védekező középpályást és egy jobb oldali középső védőt (Gomez) szerződtetniük a nyáron, jövőre jó eséllyel harcban lehetnek az európai kupahelyekért.

Ami a játékukat illeti, a bal oldaluk a domináns, köszönhetően a télen szerződtetett Digne-Coutinho párosnak, így védekezésben a mi jobb oldalunknak (TAA és varhatóan Mané/Jota) kell majd odafigyelni. Elől kétcsatáros játékot játszanak a Watkinsszal és Ingsszel. Nem nagyon van manapság olyan csapat, aki két csatárral állna fel, érdekes lesz hát látni, hogy középen a védekezést hogyan tudják megoldani VvD-ék.

Nagyon hosszú szezon volt ez, mindenki nagyon fáradt már, de még öt döntő hátra van. A bajnokságban a legnehezebb meccseinknek már túlvagyunk, igaz, nem a saját kezünkben van a sorsunk, de a City még bukhat pontokat. Maradjunk a nyomukban. Bármi is lesz a vége, korszakos csapat ez.