A futball művészete

Kényelmes helyzetben van a csapat. BL-ben van egy fél továbbjutásunk egy szignifikánsan gyengébb ellenféllel szemben. Zsákban a ligakupa, a bajnokságban 1 pont a hátrány a hétvége házigazdájától és ugyancsak a City ellen érhetjük el az FA kupa döntőjét, miközben sérültünk minimálisan van. Mondjuk úgy, ez április elején a tavasz érkezésekor kellő sebességgel rúgja ki a téli depressziót a fejekből. Két hét alatt két City meccs és mindkettő trófeákról dönthet.

Ez a két hét alapjában határozhatja meg a szezont, itt és most ki kell rakni az asztalra, amit ki lehet rakni, és összemérni. Nincs hová tartalékolni, taktikázni. A BL-ben egyelőre a kötelezőket hozzuk és még nem haladtunk annyira, hogy sportértéke lenne a kieséses szakasznak, viszont a PL-t és az FA kupát simán bukhatjuk ezen a két meccsen. Az egész további szezon hangadója lesz ez a két rangadó. Emlékezzünk, utoljára ősszel találkoztak a csapatok, ahol egy baromi izgalmas meccsen lett totál igazságos 2-2-vel zártak a csapatok. Ha folytatjuk a múltbarévedést igazából már ráférne a cityre egy kiadós verés. Utoljára 2019 novemberében csaptuk meg őket, mint paraszt gyereket a forgóajtó.

A két csúcscsapat taktikai hasonlóságairól és eltéréseiről már rengeteget írtunk, érdemes visszakeresni régebbi beharangjainkat, mert tulajodnképpen minimális változások voltak a keretekben és a fociban. A city és a liverpool messze vezetik a támadó statisztikákat, a city emelett a végtelen labdatartásával egyszerűen megfojtja az ellenfeleit, amíg a vörösök képesek hasonlóan türelmesen labdajáratással kontrollálni a meccsek bizonyos szakaszait, egészen addig, amíg Klopp el nem dobja a pórázokat és akkor intenzív 15-20 percekben roppan meg az ellenfél. Mindkét csapat magasan játszó full backeket használ, de a citynél sokkal inkább a széljáték biztosítása a feladat, a fő kreatív erő a half spaceben magasan játszó de Bruyne-é.

Trent képességei és formája lenyűgöző, hihetetlen figyelni hétről hétre szezonról szezonra egy érett világsztárrá cseperedik az egykori kis ropi gyerek. Sokkal többet vállal és sokkal többet jár a középpályán és a half spaceben, mint eddig valaha. Ilyenkor vagy Salah vagy Henderson húzza szét a védelmet. Várható, hogy gálakezdővel érkezik mind két csapat, Nálunk Bobby kérdőjeles, náluk pedig Ruben Dias szinte biztosan hiányzik majd. Nélküle azért jóval sebezhetőbb a City védelme.

Most itt az ideje a művészet másik oldalának is

Tehát nem csak a blgounk életében vannak a jövőt meghatározó sűrű hetek (az előző bejegyzésben bővebben olvashatsz a fonat 2.0 tervről és szavazhatsz is), hanem a csapatnál is. Irdatlan jó futballt várok, végletekig kiélezett meccset, ahol a képességek és a minőség is magas és emellé még tét is párosul.