Rakd meg, Bobbym, rakd meg

Érzem az ananászos koktél édes illatát. Érzem ahogy a szél pergeti az apró homokszemeket a lábszáramon. Érezem, ahogy a vakító napfény perzseli a bőröm, ahogy a bőrgyógyászok hivatalból ájulnak el körülöttem, miközben titkon már dörzsölik a tenyerüket a belőlem várható bevételükből.

Még mindig éget a napfény, de hiába volt végig csukva a szemem, valahogy egyre világosabbnak érzem a teret. Aztán még világosabb lesz, szinte már látom az ereket a szemhéjamon. Az ananász illata már eltűnt, és a homokszemek se táncolnak a szőrös/csupasz (megfelelő aláhúzandó) lábszáramon, a fény viszont egyre jobban bánt. Egyszerre vagyok Bambi az autópályán és egy magzati és újszülötti létek közt fél pillanatig a senki földjén megakadt, dermedté riadt húsgombóc. Aztán lassan kinyílik a világ, kinyitom a szemem. Egy ijesztően fehér vigyor nyújtja felém az összezsírkrétázott alkarját, felhúz, onnantól pedig a szemem előtt lepereg egy teljes Nike-reklám.

Érzem a varázslatot, a szeretetet, a dauerolt szőke fürtöket, érzem az erőt. Érezem ahogy árad bennem, ahogy benne szétterjed, érzem és értem ahogy földi lét síkjába terül, ahogy a mi primitív dimenziós mátrixunkban manifesztálódik.

Viszont mielőtt nagyon átmennénk Kozsóba (már késő, 20% már lemorzsolódott), szépen mondjuk ki egyszerűen is, Bobbytól várok ma dolgokat. Ez különösen úgy lesz erős tipp így a beharangba, ha Kloppo aztán kirotálja nekem nem csak a kezdőből, de még a keretből is, de kell a kockázat. A Benfica ellen pedig egy jó kérdés, hogy Jürgen mennyi kockázatot vállal majd a kapán, mihez akar kezdeni az abszolút csodaszámba menő, április elején teljes felnőtt kerettel. Ugyanis egészen konkrétan véve nincs sérültünk, a kombinációs lehetőségek ha nem is végtelenek, de mindenképp annak tűnnek. Nem tudom hol tudnám ettől a ténytől még megnyalni magamat, akkora fegyverünk van nekünk ezzel az utolsó 1,5-2 hónapra. De tényleg, ha mindenki egyben van, kit fogsz kihagyni? Amikor majdnem egy teljes szezonon át még Oxlade se sérül le, az mi, ha nem egy jel?

A rotáció kitalálásához kiindulópontnak kielemezhetnénk a Benfica játékstílusát, de elsőként muszáj lesz túljutnunk Klopp viccén. Ha működne épp a beágyazás a blogmotoron, akkor beágyaznám, de az már a Nike-reklámnál se ment, úgyhogy elégedjünk meg most is a linkkel. Mindenesetre Diazt így képzelem el a 10 percnyi magyarázat végére:

Opcionálisan Kraw és Jörgen közt így:

De ami tényleg a lényeg belőlük, hogy Ikarusz. Busz, cement meg némi fadeszka, abba pár rozsdás szög, aztán hajrá. Még Kuyt is külön nyilatkozott róla, mint a legutóbbi Liverpool-Benficán még aktív játékosunk, hogy a portugálok tényleg _mindent_ megtesznek a továbbjutásért. Aki nem akarja a kisimult és szexuális ragadozó külsejűvé nemesült Dirk szakkomentátori gondolatait a hollandul meghallgatni, annak ajánlom ezt a linket, de a lényeg, hogy már az Ajaxon is így verték át magukat. Nem szépen. Ha néztünk valaha portugál focit vagy portugál játékosokat, akkor persze ez az attitűd nem fog meglepni senkit, Kirkby-ben biztos ment rajta a matek, hogy mit és hol lehet majd nem létező íveken körbeautózni. Reméljük, ezt már az odavágón prezentálni is tudjuk. Ugyan az idegenben lőtt gólok most nem tejelnek úgy, mint a Porto elleni 0-5-nél, de azért benyugtathatnánk magunkat a vasárnapi SuperMegaUltra Sunday előtt, hogy aztán ott újra 190-re pörgessük a pulzusunk.

No one expects the Bobbysh inquisiton.

Ami a valós felállást illeti, a kapuban Alli elég biztos, a védelembe elvileg TAA már fullosan visszatérhet, leginkább csak Matip/Konaté lehet a kérdés Van Dijk mellé. Meglepő módon az elmúlt 4 meccsből 3-on Konaté volt, úgyhogy nem annyira egyértelmű, mint gondolnánk. Robbo helye is szinte biztos, Fabinhon se gondolkodnék a kontrajáték miatt, Thiago meg a busztöréshez lehet jó. Hendo úgyszintén, úgyhogy ami marad, az harag, az első sör. Bobby, Mané, Szalah, Jota, Diaz mind indul a három helyért, utóbbi kettőnek a portugál múltja/jelene azért lehet döntőbb faktor. Olvastam olyat, hogy Szalah pihenhetne legalább egy 60 percet, én nem tiltakozom, úgyhogy alapján én betippelném a Mané-Bobby-Jota hármast, Manéval a jobb oldalon. De itt tényleg minden csak tipp, majd a Konyha megszüli a dolgot.

Mi pedig 21 óra környéként szüljük magunk oda az ájult állapotból Bobby mosolyára a Sport1 elé, aztán próbáljuk kireménykedni, hogy ne 90 perc gyömöszölést és hentelést nézzünk.