Csak a három pont

A szombat kora délutáni meccsen a déli partvidékre megyünk, összecsapni a Brighton csapatával. A hétközi továbbjutást érő vereség után kell tovább menetelnünk a maratonban.

Az üdülővárosiaknál lassan harmadik éve ül a székben a relatíve fiatal progresszív angol menedzser – a ritka kivételek egyike – Graham Potter. Mondjuk nekem mindig felmerül kérdésként, ha már ennyire ritka madár a modern, progresszív focit játszató fiatal angol edző, (de beszélhetünk britről is), akkor miért van az, hogy komolyabb csapatnál nem kapnak lehetőséget? Amikor meg nagy ritkán igen (BR, Lampard), akkor miért nem sikerülnek ezek a projektek, úgy isten igazán jól? Nem-e lehet, hogy csak a besavanyodott közeghez képest tűnnek modern és progresszív edzőknek? Egyelőre a nagyoknál a teljesen más külföldi fociközegből érkező világhírű menedzserek azok, akik beválnak. De a kisebb csapatok is rendszeresen jobban teljesítenek máshonnan érkező edzőkkel, vagy külföldi edzőkkel, akiknek van tapasztalatuk az angol fociban, mondjuk játékoskorukból. Persze mindenre van kivétel, hiszen nagy kedvencem, Frank de Boer csúnyán megbukott a Palace-nál, míg utána a Bagoly stabilan hozta a kötelezőt. Érdekes azon elgondolkodni, hogy nem-e az angolokban nagyon mélyen gyökerező arrogáns felsőbbrendűségérzésnek egy manifesztációjáról van-e szó ebben az esetben is?

A keretüket nézegetve van néhány érdekesség, pl. az argentin Mac Allister nevű focista. Gyakorlatilag ez egy külföldiekből álló , külföldiekre építő keret, kiegészítve egy 30+-os angol maggal, így a mi egykori kedvencünkkel Lallanával, de náluk van az egészen furcsa karrierű Welbeck is (ő az a focista, aki soha máshol nem volt jó csak az angol válogatottban), valamint Dunk.

A mi fiaink elszenvedték a szezonban harmadik vereségüket a héten, ami lássuk be, így lassan március idusán egyáltalán nem sok. Főleg, úgy nem, hogy ez a vereség továbbjutást ért a BL-ben. Ettől még a kellene a győzelem a mostani meccsen, ha tartani akarjuk a lépést a Cityvel.

A háborús, kereskedelmi háborús őrületből jó lesz kiszakadni 90 percre, és azt mondani semmi nem számít csak a 3 pont!