You can’t understate the importance

0:0-át játszottunk az Arsenallal a szekunder angol kupa értelmetlen dupla meccsének az egyikén, most pedig jön a másik. Életünk csatája!

Valahol vicces, hogy az FSG éra olyan szinten a jelentéktelenségbe taszította a feszes naptár közben kelésként érkező brit kupasorozatokat, hogy a Ligakupa elődöntőjének első meccsét megelőzően a csapat kapitánya ezt a kiállást tudta elmondani:

“Reaching the final of the Carling Cup as it was then was massive for me as a young player,” Jordan Henderson said, reflecting on winning the League Cup back in 2012. “It was also important for us as a club because it took us back onto the big stage after a bit of a gap.

“You can’t understate the importance. The fact the memories feel almost as vivid today as they did shortly after tells you everything you need to know about the impact the occasion had on me. The experience gives you a feeling that you want to have over and over again.”

Prince Andrew is nagyjából ezt az őszinteségi szintet hozta a legendás Epstein interjújában, így komoly brit sztenderd megugrásaként kell értelmezni, amit Hendo tett. Amúgy azon évek óta nem tudok túllépni, hogy egy középszerű energiaital ennek az egész cuccnak a névadó szponzora, még ha önmagában nézve kellemes alliteráció is. 

Na de, ha már meccs – mi több, elődöntő oda – volt melyet másodikozunk most, emlékezzünk meg arról, mi is történt. Ha röviden akarjuk keretezni a történteket, minden 0:0-ás döntetlen annak a csapatnak a sara ami nagyrészt emberlőnyben játszik közben, itt pedig a 24. perctől kezdve az volt a helyzet, amikor is Xhakát kiszórták. Aztán a végén az volt a helyzet, hogy maradt a 0:0.

Mondjuk azt, hogy legalább tiszta a lap. 90, 120, vagy amennyi perc után majd elválik ki megy A Döntőbe. Ha magunkra nézek, Afrika Kupa srácok ugye nincsenek, Ox fixen sérült, Thiago szintúgy, Origi eléggé az, de ezen kívül Klopp kitolhat egy erős kezdőt, amit a international break előtt néhány nappal sanszosan meg is fog tenni (és utána is csak a Cardiffal játszunk a másik fontos kupában, szóval na). Az Arsenalnál van egy csomó late fitness tesztes arc, plusz a múltkoriért eltiltott Xhaka, de várhatóan jobb szkvadot küldhet ki este Arteta, mint tehette egy hete. Minden adott az élményekhez.

Mit is mondhatnánk… nyerjünk? Jah, ha már itt vagyunk, miért ne. Aztán ha mégse, akkor mégse. No disrespect to Arsenal. Disrespect to the fuckin Carabao.