Egy jó meccs

Valami ilyesmi szombat esti másfél órákat képzel a fiatal apa idősebb apa napjaira is: fél 7-kor olyan élvezetes Pool bajnokit, hogy lecsusszan a második sör is, a kisbaba nevet a felkiáltásain és az anyuka izgul a felkiáltásain. Brentford-Liverpool, egy jó meccs, az év szuperszombatja, 3-3.

Maximum a mezünk volt bohóc – meg Ronaldo -, a pályára tett játék annál kevésbé. Ez mostanában szinte gálakezdő, maximum Jones nevén éreztük a felsorakozásnál, hogy már szeptemberben fogyatkozik a középpálya, de ő is olyan permorfmansszal tette fel fejlődési pályájára a következő szintet, mint mekis a húspogácsát a dupla baconös bigmekre. Aztán Szücsi kollégát idézve, gurított egyet a felsőbe.

A játékkezdésről sokat mondó stat volt, hogy 13 perc alatt itt is 7 lövés volt, mint a Milan meccsen, csak itt 4-3 az ellen javára! Az első gólunk egy szép, mostanában be-beváló elem gyümölcse: Trent lép középpályás poszt felé, így Hendo és Salah vele kezd háromszögezni, majd cicázni, Hendo pedig évtizedes beadás képességeivel rávarászolja akárkire, most a 160 centis Jotára. Eközben kezdtek fáradni a Pool-tempótól a másik oldalon, bár Raya kapusuk minden ziccert látványosan tolt mellé.

Ennek ellenére sajnos azt kell kiemelnünk, hogy a védelmünk most pár napig kukoricán fog térdelni. Ügyesek voltak ezek a darazsak, de azért ilyen szépen kapni 3 gólt, az nem ok. Robi lesre állító képességeinek hiányát sokan kiemeltétek, már az elmúlt évben, sőt, években is sok panasz ment rá. Hát ő ilyen, a világ legjobb balbekkje, de azért skót eléggé, hogy valami ne menjen és fafejűen ne menjen. A Brent mélységi passzos játéka részben ment erre, illetve nagyon sokszor előzték meg Robbo-t, hogy tolják a már-már Poolt idéző belövéseket szélről. Cserébe konstans tolták teljesen perverz módon a jobb oldalunkon Arnoldra 3 csatárukat. Akinek vagy sikeresen segített be Jota/Salah és akkor 2v3 vertek meg minket vagy 1v3 és akkor Matip már tényleg úgy forgolódhatott ki középről, hogy abból még ő sem derül ki vidáman.

Nagyon későn jött erre válasz Kloppéktól: bejön Firmi Jones helyett, mert középpályán aligha kell ennyi erő, viszont a védekezésben gyakorlatilag semmiben nem követtük le ezt a játékukat. Úgy kaptunk 3-at, hogy előtte 5 meccsen volt 1 kapott gólunk. Áucs. No a Brent meg úgy kapott 3-at, hogy 2-vel fordultak a fordulóra (és 5-öt lőttek össz). Hát ennél rosszabb meccset tényleg soha. Baromi jó csapat ez a Brentford, és annyira jó látni, hogy gyakorlatilag minden évben van progresszív játékú champó csapat, aki magabiztosan hozza utána a PL-szintet. Tavaly a Leeds, sőt most tán a Brighton fogja vezetni a ligát. Mik vannak. Hollywood bets.