Roncsderby utolsó előtti etap

A Roncsderbynk utolsó előtti etapjához értünk és még van miért izgulni. Önmagában, amilyen szezonunk van az nem kis dolog, hogy van miért izgulni.

A matekot mindenki ismeri, gondolom. A lényeg, hogyha a csapágyasra hajtott elképesztő hiányzósort felvonultató Liverpool megnyeri az utolsókét meccsét, akkor a tapírfasz jó oldalára kerülünk. Az, hogy a saját kezünkben a sorunk nem kis dolog ebben a szezonban. Mert ugye bármelyik másik szezonban a lehetségesen megszerezhető 69 pont elképesztően sovány lenne. De ebben a furcsa, kusza, felkészülés mentes, COVID-os szezonban elég lehet ez a bizonyos 69 pont a BL pénzhez. A BL pénz, mint tudjuk a mi financiális működésünkkel kiemelkedő jelentőséggel bír a pénzügyi fenntarthatóságunk, avagy pénzügyi stabilitásunk oltárán.

Az idei Roncsderby szezon nem túl meglepő módon nem csak a mi fiainkat érinti. A Man City is régen látott kevés ponttal lesz bajnok, a Juventus jelenleg 75 ponttal az ötödik helyen csücsül a tabellán, a La, Liga is elég régen látott 85 pont körüli bajnokot, a PSG-nek is benne van a pakliban, hogy nem lesz bajnok. A Bayern kivételnek számít azzal, hogy hozza a megszokottat. Azt gondolom, hogy kettős megállapítást kell tenni. Ez a furcsa COVID befolyásolta szezon a legtöbb nagy csapatot érinti. Persze különböző módon és mértékben. Az is biztos, hogy a Liverpool a kiemelten sok és fontos sérültjével extrán érintett, ami meg is látszik a tabellán és a pont számban. Az egy jó kérdés, hogy vissza tud-e térni a fociba a pre COVID előtti időszak. (Valószínűleg nem.) Ennek fényében izgalmas és bizonytalan idők várnak ránk.

A Burnley és a PL egyik legrégebben a padon ülő managere ellen Klopp mérlege eddig 9 meccsen 5 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség, ami nem a legjobb, de nem is tragikus. Most ahhoz, hogy a saját kezünkben maradjon a sorsunk győzelem kellene, ebben segíthet, hogy a Burnley 12 ponttal a legjobb kieső felett helyezkedik el a tabellán a biztonságos 15 helyen. Ez elvileg azt mondatja, hogy extra motivációjuk nincs a meccsel kapcsolatban. A játékosaik javarésze, ha nem lenne COVID azt mondanám arra vár, hogy valami tengerparton süttesse a hasát. Valószínűleg a COVID ellenére is erre várnak. Az álmos könyv szerint, így a szezon végén jobb, nem az életéért és pénzéért küzdő kiscsapattal találkozni. Az is igaz persze, hogy egész szezonban az olyan Ikaruszozó kiscsapatokkal szenvedtünk a leginkább, amiről a Dyche féle Bunrley híres.

Csak egyet tudok érteni és én is vért, verejtéket és szenvedést várok ettől a meccstől. Remélhetőleg 3 ponttal gazdagodva.