Amikor megáll az idő

A 94. percben úgy voltam az egésszel, hogy legalább hamarabb elengedhető a szezon. Láttuk már ezt a meccset, hiába vagyunk jók, kapunk egy könnyű gólt, majd kiegyenlítünk, de végül ennyi, egy szomorú X. Mikor kocogott előre Alisson elképzeltem egy szar a rövidről kifejelt szögletet majd a megkönnyebülést, hogy vége a szezonnak ezzel. És akkor megállt az idő.

Ülök a kanapén előredőlve, fogom a fejem és hangosan mondom magam elé, hogy ez nem lehet igaz, ez nem lehet igaz, ez nem egyszerűen nem lehet igaz. Fat Sam kiesett csapatát az utolsó utáni pillanatban verjük a top4ért küzdve egy rögzített szituációból, ahol a befejező játékosnak pár napja született gyermeke, pár hónapja tragikusan korán elvesztette édesapját és nem mellesleg kapus. Vannak mondatok, gondolatok amiket ha csak leírsz vagy kimondasz annyira szürreálisak, hogy szinte el is szállnak, ha egy hete ezt álmodom, hogy nemcsak megverjük a Unitedet a Traffordon full simán, de utána így alakul a West Brom meccs a hétvégén, pusztán csak átfordulok a másik oldalalmra, hogy erre a szezonra ez már sok. Nem akarok szezon értékelőt tartani, mert bármennyire is akarom, hogy vége legyen, még nincs itt az ideje.

A baj csupán az, hogy egyszerűen semmi máson nem jár az agyam, csak azon mekkora is lesz a tapír szerszáma végelszámolásnál. Mi lesz ebből BL EL vagy a megye 2-es falunapi focitorna, egyelőre nem fix, de a momentum ezzel a két meccsel megvan, már csak ki kell használni egy év alatt először. A hátralévő ellenfelek se nem erősek se nem kiszámíthatatlanok, cserébe nálunk nagyjából 12,5 bevethető játékos maradt épségben. Ebből Thiagonál éppen kipörög az a félév amivel szépen be is illeszkedett a csapat játékába. Ha nincs a sérülése akár már februárban kapunk tőle ilyen teljesítményt. Az elmúlt két meccs győzelmeiből lehet meríteni, lehet belőle táplálkozni, képesek feledtetni erre a kis időre az őrült szezon minden fájdalmát, gyötrelmét, csalódását.

Alisson Becker győztes gólt fejelt, nem is akármilyet, ezzel megmentve a szezont. Azt hiszem ennél nem kell többet írni, hogy ez a csapat tényleg bármire képes. Azt hiszem miután vagy százszor megnéztem a győztes gólt már el tudom hinni, hogy ez megtörtént.

Nincs már sok hátra, szerdán Burnley, vasárnap Crystal Palace, mit is mondjak, hasonló meccsekre számítok, vér, verejték, csodák, mindre szükség lesz.