A lehetőségek megmaradásáért

A ma délutáni meccs az Aston Villa csapatával lesz beékelve a két Real meccs közé. Mondhatjuk nem a legjobb időzítés, hiszen jogosan a BL meccsek kapják a nagyobb hangsúlyt. Az már egy más kérdés, hogy jogosan-e?

Érdekes összecsapásnak ígérkezik, hiszen nem választja el a csapatokat túl sok a tabellán. A forma tabellán sincs túl nagy különbség a csapatok között. A mieink 9 pontot gyűjtöttek az elmúlt 6 meccsükön az övéik 8 pontot. A mieink gólkülönbsége +15 az övéké +11. Mondhatjuk sajnos nincs túl nagy különbség a csapatok idei bajnoki szereplése között. Ennek fényében egy nehéz és szoros meccs várható. Ami hatványozottan igaz annak fényében, hogy a mieink fókusza még a Real vereség ellenére is a BL meccsen lesz, hiszen jogosan ki kell maxolni a lehetőségeket annak érdekében, hogy jövőre meglegyen a BL pénz, ami nekünk kiemelten fontos. Azért lássuk be a valószínűség számítás szerint egy meccsre összekapni jobb esélyünk van, mint folyamatosan jól teljesíteni. Azt gondolom az idei sérülésektől sújtott Liverpool a lepusztított erőforrásaival, sokkal inkább kupa csapat, mint bajnoki csapat.

Amennyiben jövő héten meglesz a BL búcsú a Real ellen, akkor lehet teljes erőforrással ráfordulni a bajnokságra és bízni abban, hogy a Kabak-Phillips duó által nyújtott nem is minőség, hanem legalább stabilitás Jota visszatértével elég lehet az öldöklő Wenger Kupa küzdelembe.