Szusszanás előtt

A hétfő esti meccsünk lesz ebben a hónapban köszönhetően a válogatott szünetnek. Normál esetben nem örülök a válogatott szünetnek. Most is eléggé ellentétes érzéseim vannak ezzel kapcsolatban, de most kivételesen a rossz formánk és a sérült hadunk miatt egy kis szusszanás azt gondolom pozitív lehet.

No, nem a játékosaink zömének, akik mehetnek a világba szerte szét a válogatottakhoz. A szerte szét állapot miatt lehet COVID parázni, de azt gondolom azért a legtöbb helyen oltásoknál előnyben részesítették az ilyen látványsportolós embereket, így azt feltételezem, hogy őszhöz képest már kisebb a kockázat. Nézők továbbra sincsenek, így ha csak a játékosok nem tesznek család látogatásokat, akkor nem kellene túl nagynak lennie a COIVD kockázatnak.

Azt gondolom ez a mostani szünet a stábnak fog jót tenni. A november-december óta tartó pörgésben most lesz jó eséllyel először lehetőségük kicsit megállni és gondolkodni, hogy a taktikai problémáinkat a rendszeren belül, hogyan lehet kezelni. Remélem lesz alkalmuk és képességük, hogy a rendszer gondjain csiszoljanak a rendszeren és az elérhető állomány adta korlátok között. Remélem, hasznosan tölti ezt a két hetet Klopp-Krawietz-Linjders és a többiek.

A jelenlegi helyzetünkben az is pozitívum lehet, hogy ebben a két hétben 1-2 játékosunk esetleg felépülhet. No meg az ifikkel és nem válogatott játékosokkal lehet fitnesz javítósdit játszani.

Azt gondolom ezek mind pozitív hatással lehetnek, amik most kivételesen ellensúlyozhatják a megszokott kockázatokat. Elsősorban a válogatottaknál összeszedett sérüléseket és fitnesz romlásokat.

A hétfői ellenfelünk a Wolverhampton jelenleg 35 ponttal rendelkezik, így jelenleg a tabella középmezőnyének a hátsóbb régiójába tartozik. Ez azt jelenti, hogy kiesési gondjai nem lesznek, de túl nagy reményeik mára már nem lehetnek. Azaz, ahogy a szezon utolsó negyedére fordulunk nekik és egyre több ellenfelünknek lesz kvázi tét nélküli a mérkőzés. Ez nem jelenti azt, hogy annyival jobban szerepelnénk idén hiszen csak 8 ponttal előzzük őket a tabellán. Az idei rossz formánkat sem érdemes alul becsülni bebizonyítottuk már, hogy bármikor bárkitől képesek lehetünk kikapni.

Azt gondolom az is egy érdekes dilemma, hogy a fenntartható anyagi működésünk szent Grálja a BL indulás a mai helyzetünkben a bajnokságban vagy a BL megnyerésével valószínűbb, így melyiket kellene favorizálni. Elég sokat mondó, hogy ez a dilemma komolyabban felmerülhet. Mutatja, hogy ez a Liverpool idén nagyrészt külső tényezők miatt jelentősen alulteljesít, de a potenciál megvan benne még talán a jelenlegi lepusztult keretben is akár egy BL győzelemre is. Magam nem tudom eldönteni, hogy a 2-3 hetente 1-1 meccsre kell magunkat felszívni és 1-1 meccsen bármi lehet alapon a BL-re kellene feltenni a meglevő hiányos erőforrásainkat vagy abban bízni, hogy 10 forduló alatt hozható 12 pont a Chelsea-n és a többieken. Egyik sem túl esélyes út, de minél többet filozofálok annál esélyesebb a BL út, hiszen ott ideális esetben elég megnyerni 3 meccset a végső sikerhez. Erre lehet kihegyezni az edzéseket és az erőforrás gazdálkodást. Ergo pihentetni bajnokikon és formába hozó meccsekként kezelni őket. Mindent a BL-re kihegyezve.

Normál esetben a fenti kockázatos nyerjünk BL-t bajnoki 8.-10. helyezettként utat nem is venném figyelembe, de az idei szar helyzetünkben érdemes minden maradék reménysugárba belekapaszkodni. De reálisan nézve a legvalószínűbb, hogy jövőre Európa mentes szezonnak nézhetünk elébe, ami abból a szempontból ideális lehet, hogy a BR féle ezüstös szezonban láthattuk, hogy a szűk, de jó kezdős keret kevés meccs kombóbol pozitív dolgok tudnak kisülni. Márpedig a COVID pénzszűke BL pénz mentes jövő szezon a fiatalítási kényszerünkkel párosítva sokban hasonló szezont vetít előre, mint a BR féle ezüstös szezon volt.

Izgalmas időket élünk.