Lipcse beharang

Véreim! Fekantinok, négerek, gyorsak, lassúak, térdből futók és első bálozók! Vasutasok és kőművesek, múlók és múlhatatlanok, unatkozók és világi csicskák! Mi történik? Kicsit szopunk és máris térdig gázolok a pszeudo-heteró krokodilkönnyekben? Békésen dőlünk bele egymás borongós hexameterekkel kizsaluzott kartonpapír faszába, meg egyébként is: ANYÁDAT MIÉRT IS NEM VAROZOD KÖRBE?

Édes drága szíveim, kicsit nyugodjunk már le a büdös picsába egy pillanatra. Lássuk egész pontosan, hogy mi is történik most velünk. Kiesett egy csomó ember sérülés miatt, az amúgy is mozgásintenzív játékunknak meg nem annyira tesz jót, ha kiesik 100 kilónyi latte machiato izomköteg, amelyik egy az egyben bármikor megfut egy Adama Traorét.

Minden szavam majdnem olyan, mint a spanom-é,
a média nem mutassa a Sanoma Saromé

Tough luck, ahogy a művelt német mondja. És képzeljétek, drága pajtikáim, a PL-ben sem csak Big Samek ülnek a kispadon, és csodálatos, elképesztő éleslátással kifigyelték azt, amit egy poszt-komcsi kelet-EU országban is ki tudott figyelni egy határ fasz akik amúgy egy Vonatos oldalra szeretnek írni. Osztán az van, hogy mostanra az eredményekben is látszik az, aminek minden más hasonszőrű csapatnál is világégést okozott volna, hogyhát jött a córesz, Oscar bácsi meg nem nagyon. Egyébként meg ha jobban megnézzük, pont alig többször játszunk vállalhatatlanul szarul, mint abban a szezonban, amikor majdnem 100 ponttal lettünk bajnokok, annyi a különbség, hogy a negatív dugóhúzóból kipotyognak ilyen Ali leolvadások, meg nagyjából 1500 xg-nyi kihagyott ziccer. Ha tetszik, ha nem, ebben a szezonban nem leszünk sajnos bajnokok. És tudjátok mi van? Tökmindegy, hogy mennyi volt a lesgól.

Ez Apollón a pólomon, nem Hektór
Ben Afflecktől kérdezd, hogy volt-e benne Flecktor

Mert a Liverpool az egy olyan sorozat a Netflixen, amit 20on pár éve minden évben beteszek, és rohadjak meg, végignézem mert békapod. Hajó, ha nem jó. Az idei szezon inkább bizony hanemjó, volt egy tök jó storyvonal az elején, kiírtak átmenetileg több csokit, volt már jobb is, az is szar vót. Csak az van, hogy én ezt a sorit be fogom tenni bizony jövőre is. Meg utána is, meg nagyjából még a következő 50 évben amit élni tervezek, akár átveszik a hatalmat a mutáns patkányok a bolygón akár nem. Ha most innen nézzük egy pillanatra, nem is pontosan értem, hogy miért állt össze egy konstans máramarosi asszonykórus. Mert tudjátok mi lesz ma? Bom-bom-bom BL meccs! Kedd este, alkohol meg dolgok és még az se pöttyöz felhőpamacsot boldogságom kék egére, hogy ma van csajommal a behatolási évfordulónk, szóval valszeg lófaszt nem látok az egészből úgy se. De akkor is: Egy kurva mindegy szezonban, félig összetákolt csapattal, kimaradókkal meg járni tanuló Keitákkal felvértezve kapjuk szembe a Lipcsét, aki a többi ellenhez képest rosszkedvünk telére édes kókuszt reszel.

Úgyis arra figyel csak Ópusztaszer,
Hogy az album elejére milyen opuszt teszel.

Egy teljesen standard és lakossági Bayern üldöző csapat, amelyik jelen pillanatban a legjobban elhiszi magáról, hogy meg lehet fogni a bajorokat, de igazából mindenki tudja, hogy nem. Szimpatikus kanpatikus Wintermantel Károly az edzőjük, aki majd pont lehet a következő Soton edző, de lehet kinéz neki valami komolyabb is ha nem vigyáz magára. Nem faragnak, nem színészkednek, focizni szeretnek lendületesen, szépen, és alapvetően tudnak is. Pontosan erre van szükségünk, hogy ha már körbe lett fúrva a szezon támfala nagyjából 144 darab gloryhole-al, akkor itt a BL-ben elfelejtsük egy pillanatra a sok fost, aztán beleálljunk merev fasszal egy olyan csapatba, amelyik egyenesen követeli, éli, kívánja a merev fasszal beleállást.

Egyébként is. A következő pár meccs a neverton után úgy is tömény unalom: A dinamót elpakolták, az Arsenal úgy nagyon nem érdekel, a következő érdekes meccs májusban a MU. Lesz benne válogatott szünet, heti egy meccs, Jota is talán visszatérhet, szépen leülnek itt a szarhullámok a fenékre és be lehet csorogni egy jó negyedik helyre oszt kész. És mi van, ha nem? Semmi. Nekimegyünk jövőre mégegyszer. Szóval pajtikák, zsebkendőket eltenni, rinyálást befejezni, ez most a spinoff rész, ami igazából a fő történetvonalat nem viszi sokkal előrébb, cserébe simán lehet kurva szórakoztató, meg igazából egy kicsit tét nélküli is. Szoboszlai meg hogy Budapesten van a meccs? Faszom verem bele, nem érdekel se a VAR, se Mané hónalja, a térdszalagra eddig is szartam és ezután is fogok, ratkinson benyelheti akár tetszik akár nem, a tizenegyesek számosságának átlagának hiányát még kettő darab egész helyiértékkel szarom le. Nem akarok mást mint egy jó meccset, bizonyám, mert

Wagner!? Saïd tisztán és izolált
állapotban is leszarja a piszoárt
.