Brighton beharang

Mi van itt kéremszépen. Újra pörgött a propeller a kopteren, hoztunk is két CB-t, konkrétan kevesebb pénzből mint ami Balotelli kocsijának ülésén hever egy átlag kedd délelőtt. Scout videók, nyilatkozatok, találgatások, bizakodás, hogy minden jó lesz: Csak közben megy tovább a PL kéremszépen, kéne kapaszkodni rendesen.

Van is igazából három fontosabb talking point, pörgessük is ki ezeket gyorsba. Tök jó, hogy vettünk CB-t, ezek közül Kabakot már egy éve csekkolgattam és jó csokinak tűnt. Meg van benne az a robosztus Canci vonal, gyors is, nagyon rajta vagyok így előre, hogy kitolja majd Gomezt is akár a kezdőből, de nem akarom így nulla km-el eljinxelni a dolgot – 20 évesen még bőven benne tud lenni, hogy hibázik. Meg van benne egy ilyen kicsit Lovrenes kifutási ösztön amire való hajlamot mondjuk a szigetvári vész óta max fogadó oldalon görgethet a kis DNS-ében tovább. Vannak ennek a bevásárlásnak egy érdekes kis mellékzöngéje: mint amikor gimiben kaptam egy hármast matekból, kivártam egy 1,5 hónapot amíg lett mellé három ötösöm, négyfél az átlaga, mentem is fateromhoz az eredménnyel. Hogyhát van ez a hármas, de már ki is van javítva, calm the fuck down, el se kezd. Sikerült jó csokikat venni elképesztő jó áron, nehéz piacon, Karakra még bőven rá lehet azt is mondani, hogy ezt a csokit full normál esetben is megvettük volna. Csak pont sikerült mellétenni Matip kiesését a szezonra, így meg azért rizikós tud lenni a dolog. Kéne a CB mint a messiás, pláne, hogy Hendó / Fabi duóból valaki (valszeg Hendó) vissza tudjon lépni a középpályára lyukakat tömögetni, ami a CB -kre nehezedő nyomáson is fog tudni javítani. Csak akiket zsákoltunk, ott biztos idő lesz, amíg beleszoknak a rendszerbe, meg ha hibáznak, akkor pár meccs alatt be tudnak kerülni egy ilyen elég rossz spirálba. Mert azért egy Liverpool másik kávézó mint a Champó, meg mint kizúgni a bundás kettőbe 40 valahány kapott góllal. Szóval itt izgi lesz majd, hogy mennyire lesz Klopp türelmes, és mennyire bassza bele őket a mélyvízbe, minden mindegy alapon.

Amihez kapcsolódik (okos átkötések!) a Brighton, hiszen tipik olyan csapat lehetne, ahol próbálgathatnánk egy, de akár még még új csokkerzont is. Hazai pálya, nem kirívóan favágó csapat, akik az odavágón eléggé akartak is focizni. Más kérdés, hogy egyébként egy jól menedzselt (értsd: vezettünk, de támadásban lófasz volt és sarki fény) meccset hoztunk le, egy már post VVD érás eléggé felforgatott csapattal. Csak jött ugye a mágikus VAR a 93. percben, ami miatt 1-1 lett a vége. Halkan jegyezném meg, hogy azon a meccsen amúgy kihagytak egy másik tizit, kétszer annyit lőttek kapura, és egyébként a 93. perces tizi soft volt ugyan, de fújható. Szóval értek mindent, meg hogy VAR nélkül ez nem lenne, de sajnos azt valahogy soha nem sikerül a VAR-ozés mögé tenni, hogy egyébként hány döntés volt helyes, vagy helytelen. Ezen a meccsen is készülhetünk egy enyhén összerázott kezdőre, mivel

Átkötések lvl 2! Négy nappal a Brighton után maga a megtestesült Shitty érkezik hozzánk olyan formában, hogy még az én kicsi szívemből is elindul a kézműves magömlés. Ha nem jelentkeztünk volna be újév környékén a fix top4re, akkor azt is mondhatnám, hogy bajnoki rangadó, de így csak simán egy kurva kemény meccs lesz. Szóval bármit is akarunk itt okoskodni, ez a meccs csak a Shitty árnyékan lesz értelmezhető (vagy akár úgy is fel lehet fogni, hogy utána egyből Wenger kupa rangadó a Leicesterrel), ezért ilyen félsittes csapatot tudok csak elképzelni. Fabi még mindig sérült, Shitty ellen pedig minden tapasztalt mókusra szükség lehet, ezért boldolok egy Ali / Neco – Tukán Cahill – Hendó – Robbo / Milner – Curtis – Ox / Shaq – Origi – Salah kezdőt, meg mondjuk egy nagyon karcos 1-0-át ide.