Nyugaton a helyzet változatlan

Vasárnap este felé Londonba látogatnak fiaink. A menetrend az idei COVID-os szezonnak köszönhetően továbbra is rendkívül sűrű és megerőltető. A sérült listánk továbbra is durván hosszú és kulcsjátékosokkal teli. Nem meglepő módon ez kihat a játék minőségére és ezáltal az eredményekre is. Azaz semmi újdonság nincs.

A Londoni klub továbbra is bírja ellenszenvemet az Olimpiai Stadion áron alul való megszerzéséért. A játékuk Moyessal a fedélzeten nem okoz túl nagy meglepetést. Idén kifejezetten jó szezont futnak, hiszen jelenleg két ponttal mögöttünk találhatóak a tabellán, az ötödik helyen. Az elmúlt 6 meccsen sokkal több pontot szereztek, mint fiaink 14 vs. 6, azaz mondhatjuk, hogy ők várhatják a meccset jobb formában és magabiztosabban. No, ilyent sem sűrűn lehet elmondani az ellenük való meccseinken. A két csapat nagyon hasonló mennyiségű gólt kapott hiszen a Londoniak egy kaptak többet, mint fiaink. Mivel a mi fiaink szerezték a bajnokságban a legtöbb gólt, így nem meglepő, hogy kevesebb gólt szereztek, mint fiaink 30 vs. 40. Azaz felületesen mondhatjuk, hogy a két csapat védekezése hasonlóan eredményes, míg a mi támadó sorunk jobb, ami a CB mizériánkat figyelembe véve és az is befaktorálva, hogy volt 7 kapott gólos meccsünk nem is rossz.

Azt gondolom nem lesz egyszerű a meccs. Főleg addig, amíg nem sikerül összetenni egy több meccses nyerési szériát és ezzel visszaállítani a fiaink önbizalmát. Ez most kulcs kérdésnek tűnik, amit könnyebb mondani, mint megvalósítani, hiszen felnőtt CB nélkül nem várható, hogy ugyan azt a focit játssza a csapat, amit az elmúlt két évben. Azt a focit, ami sikeressé tette. Azt a focit, amit a végtelenségig izom reflex szintig gyakoroltak. Ehelyett kell mindenféle alternatív megoldásokkal kísérletezni és kulcs középpályásokat vissza tenni a védelembe, akik nyílván hiányoznak a védelem közepén. Az is remek, hogy lehet választani, hogy akarjuk magunkat hátrányba hozni, mert a meglevő CB pótlékaink vagy fejelni nem tudnak vagy gyorsulásuk és sebességük nincs. Ez persze lehetőséget ad a kisebbik rossz választására és az ellenfelek erősségeinek megfelelő párosok felküldésére, de elég messze van az ideálistól.

Meg tudom érteni, hogy a Korona miatti pénztelenség és az ezzel járó Cash Flow nehézségek óvatosságra intenek. A véleményemet már VvD sérülésénél leírtam, hogy KELL egy CB. Megértem, hogy csak úgy nem terem, olyan aki anyagi és játék szempontból is megfelel. Sok mindent lehet ragozni. A focihoz hozzátartozik a szerencse is és idén kifejezetten szerencsétlen a csapat a sérülésekkel és a VAR-ral is. Ezt a szezont túl kell élni a lehető legkevesebb veszteséggel.

Nagyon sajnálom, hogy ennek a keretnek egyik utolsó csúcs évét elviszi a CB mizéria.

A magam részéről már csak annyi érdekel ebből a szezonból, hogy sikerül-e a tapírfaszmérő megfelelő végén végezni vagy sem. A Corona gazdasági válság BL pénztől való elesés kombóval szerintem veszélybe sodorja 5, de inkább 10 év csapatépítését, csapat fejlesztését. Ezért nem szabadna ennek a verziónak bekövetkeznie. A Corona szerencsére másokat is súlyt, mégha nem is annyira erősen, mint a mi fiainkat, így azért a roncsderby keretében abszolút nem reménytelen beérni a maraton végén a top4-ben. Azt gondolom, ennek kell most az egyetlen fókusznak lenni. Ha ez megvan számomra kisebb öröm, de legalább annyira fontos, mint a tavalyi bajnoki cím. Minden más csak hab a tortán.